-
Πήγαινε να κάνεις ένα test drive και τα δυο μοντελα και μετά η απόφαση θα είναι εύκολη..
ΜΧ5 προτεινω..
-
Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά σκέψου πως 5θέσια hatchback/sedan μια ζωή θα οδηγείς μπροστά σου, ιδίως εάν έρθει η οικογένεια. Ακόμη κι αν έχουν μια τουρμπίνα που τους δίνει 240 άλογα, δεν παύουν να είναι βασισμένα στα κλασσικά 1.4/1.6 hatchbacks από τα οποία σχεδόν κανείς τελικά δεν ξεφεύγει.
Ένα πανέμορφο, εξόχως διασκεδαστικό, δίλιτρο roadster όμως το παίρνεις ή τώρα ή ποτέ. Δεν αξίζει να μη χαρείς το εν λόγω αυτοκίνητο μόνο και μόνο επειδή δε χωράνε τα πεθερικά, δεν κάνει για ταξί της παρέας, ή επειδή μένει πίσω στο φανάρι.
Εκτός βέβαια κι αν τα πλαστικά στο ταμπλό σε φτιάχνουν πιο πολύ από την ανοιχτή οροφή (αυτό να ακούσω μένει...!).
Άρα, πάρε το roadster, και όταν ολοκληρώσει τον κύκλο του γύρνα στις κλασικές αυτοκινητιστικές υλοποιήσεις...
-
Συμφωνώ 1000%
-
Πιστεύω πως όποιος έχει αποφασίσει να πάρει ΜΧ5, έχει καταλήξει εκεί εξαιτίας πολύ συγκεκριμένων λόγων. Όποιος σκέφτεται να πάρει ΜΧ5 ή κάτι (οτιδήποτε) άλλο, πιστεύω πως πρέπει τελικά να καταλήξει στο άλλο για να είναι καλυμένος (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για όποιες ανάγκες/καταστάσεις δημιουργηθούν τώρα ή στο μέλλον. Astra OPC προτείνω.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά σκέψου πως 5θέσια hatchback/sedan μια ζωή θα οδηγείς μπροστά σου, ιδίως εάν έρθει η οικογένεια. Ακόμη κι αν έχουν μια τουρμπίνα που τους δίνει 240 άλογα, δεν παύουν να είναι βασισμένα στα κλασσικά 1.4/1.6 hatchbacks από τα οποία σχεδόν κανείς τελικά δεν ξεφεύγει.Ένα πανέμορφο, εξόχως διασκεδαστικό, δίλιτρο roadster όμως το παίρνεις ή τώρα ή ποτέ. Δεν αξίζει να μη χαρείς το εν λόγω αυτοκίνητο μόνο και μόνο επειδή δε χωράνε τα πεθερικά, δεν κάνει για ταξί της παρέας, ή επειδή μένει πίσω στο φανάρι.
Εκτός βέβαια κι αν τα πλαστικά στο ταμπλό σε φτιάχνουν πιο πολύ από την ανοιχτή οροφή (αυτό να ακούσω μένει...!).Άρα, πάρε το roadster, και όταν ολοκληρώσει τον κύκλο του γύρνα στις κλασικές αυτοκινητιστικές υλοποιήσεις...
+1
-
Μα ειναι polls αυτά τώρα;
ΜΧ-5 με κλειστά μάτια...
-
Τα περί χώρων, προέλευσης μοντέλου, είδους, επιδόσεις κλπ είναι γνωστά και τα ξεπερνώ, θεωρώ ότι αν ήταν πολύτεκνος θα είχε κι άλλο αυτοκίνητο... Αλλού είναι το ζουμί!
Σκέψου λοιπόν τα παρακάτω:
Αν έχεις άλλο αυτοκίνητο ή αν αυτό θα είναι το μοναδικό σου.
Αν μπορείς να ζήσεις χωρίς κανονικού μεγέθους βαλίτσα (ούτε να πάρεις κάποιον από αεροδρόμιο με βαλίτσα)
Αν σκοπεύεις να κάνεις κόντρες (ίσως να έχεις κατάλοιπα από το γαλλάκι)
Αν θέλεις να έχεις πάνω από έναν επιβάτη.
Αν θα έχεις έννοια μην σου σκίσουν ή φθαρεί η οροφή (αυτό διορθώνεται με την επερχόμενη έκδοση με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή), κρυώσει ο σβέρκος, χαλάσει το μαλλί κλπ
Αν θέλεις να μπορείς να μπαινοβγαίνεις εύκολα ακόμα και φαγωμένος...
Αν δεν θέλεις να φοβάσαι μην σε πατήσουν τα υπερυψωμένα SUV....
Αν σε ενδιαφέρει να έχεις ανοιχτό αυτοκίνητο (αλλιώς υπάρχουν κι άλλα)
....
Μετά πας και τα οδηγάς.
Αν μετά την οδήγηση συνεχίζουν να σε απασχολούν κάποιες από τις παραπάνω σκέψεις τότε μην πάρεις το MX5... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....
Μετά πας και τα οδηγάς.
Αν μετά την οδήγηση συνεχίζουν να σε απασχολούν κάποιες από τις παραπάνω σκέψεις τότε μην πάρεις το MX5...+1
-
βασικα οπως ανεφεραν κ καποια παιδια θα σου προτεινα να παρεις οποιο θελεις συμφωνα με αυτο που ικανοποιει περισσοτερο τις δικες σου αναγκες.ο,τι κ να σου πουμε εμεις εδω η τελικη αποφαση θα ειναι παντα δικη σου αφου το αυτοκινητο πρεπει να ταιριαζει σε σενα.
τωρα κατα τη γνωμη μου παντα εγω θα διαλεγα opc μονο κ μονο επειδη με χαρακτηριζει παραπανω.ειναι ενα απο τα ομορφοτερα hatchback που εχουν κυκλοφορησει γενικοτερα,ιδιαιτερα αν το παρεις με το χαρακτηριστικο μπλε χρωμα,εχει ενα κινητηρα διαμαντι για τα κριτηρια της κατηγοριας(240 hp-32 kgm ροπη),εχει αρκετα καλους χωρους κ χωραει ανετα 4 ατομα για ταξιδι κ πανω απο ολα ειναι σχετικα φθηνο γιαυτα που προσφερει.οσον αφορα την ομοιοτητα του με τα αλλα gtc,ναι μεν υπαρχει αλλα στο συνολο της ειναι μια διαφορετικη κατασκευη.βασικο προβλημα ειναι οτι χρειαζεται καλυτερο στησιμο για να μπορει να κρατησει αυτη τη δυναμη στον δρομο.
οσον αφορα το mx-5 ειναι ενα κλασικο roadster με ενα πολυ ωραιο design(αν κ κατα τη γνωμη μου θα πρεπε να ειναι λιγο πιο τολμηρο το καινουριο στο συνολο του),πισω κινηση που ειναι πραγματικα σχολη για τα αλλα κ παρα πολυ παιχνιδιαρικο.
ειχα την τυχη να βρεθω σε ενα drift event το σαββατο στο σχινια κ να δω αυτοκινητα οπως rx8 κ mx5 να τα δινουν ολα.πραγματικα ενα αξεχαστο θεαμα που μου δειξε ποσο παιχνιδιαρικο μπορει να γινει το mx.
οπως προανεφερα ειναι καθαρα δικη σου επιλογη γιατι μιλαμε για 2 τελειως διαφορετικα αυτοκινητα που απευθυνονται σε τελειως διαφορετικους αγοραστες κ τα 2 κ ικανοποιουν διαφορετικες αναγκες.το σιγουρο ειναι οτι προκειται για 2 κορυφαια αυτοκινητα..
-
Αν ο φίλος είναι σε ηλικία κατάλληλη (εννοώ σχετικά μικρός) και τον παίρνουν τα οικονομικά του ώστε κάθε 2-3 χρόνια να δίνει 30+ χιλιάρικα για τα βίτσια του (με την καλή έννοια) σε αμάξι, ας δει πιο ζεστά τo MX5 (μάλλον), απλά γιατί είναι από καταβολής ένα καθαρά σπορτίφ συμπεριφοράς αμάξι και κατά το πως δείχνουν όλες οι ενδείξεις, έτσι συνεχίζει να είναι. Παρόλα αυτά, νομίζω πως και το GTC OPC παρότι σχεδιαστικά έχει τις καταβολές του Astra H, δεν παύει να είναι ένα πολύ καλά στημένο πάρα πολύ δυνατό και γρήγορο και απόλυτα ποιοτικό κουπέ που απλά δεν είναι απόλυτο με δεδομένα οδικής συμπεριφοράς στην κατηγορία. Βασικό του μειονέκτημα (απ όσα έχω διαβάσει πάντα), ο τρόπος που κάποιες φορές περνά η δύναμη στο δρόμο (σπινιαρίσματα κλπ) και ίσως το στήσιμο-αδυναμίες της γεωμετρίας πλαισίου σε συνάρτηση πάντα με τα 240 άλογα του κινητήρα στο όριο. Βασικά νομίζω πως τα 2 αυτοκίνητα δεν έιναι συγκρίσιμα. Καλύτερα ο φίλος να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία που θέλει να κινηθεί έχοντας ως βασικούς άξονες αυτούς που ανέφερα στην αρχή του post...
-
Εγω αν σκεφτόμουν πάντως roadster θα έκανα υπομονή να πάρω το OPEL GT μακραν μπροστά........
-
opel..
εντιτ: δεν πιστευω να το πιστεψες
ασε μας ρε φιλε να πουμε που το σκεφτεσαι κιολας
εννοειται το ΜΧ-5 θα παρεις και αμα πας με το καλο πενηντα χτυπα κανα οπελ ζαφιρα opc αλλα μπρατσετα με 2 παιδια και τα λεγαμε.. -
ειναι πολυ ασχετα...το πεζω σου τι ειναι?
-
OPC με 1000.Το μουχου είναι ημίμετρο.
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
OPC με 1000.Το μουχου είναι ημίμετρο.Mήπως μπερδεύτηκες και τα γράφεις ανάποδα?
Το ένα είναι σπορ αυτοκίνητο...το άλλο προσπαθεί να γίνει..
+1.
ΤΕΡΑΣ δύναμης το Astra, αλλά το χαμόγελο του Miata δεν το δίνει σε καμία περίπτωση (άντε καλά, το δίνει σε κάνα φανάρι..).
Miata it is.-
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αμα πάντως θελήσεις τα προτερήματα και τών δύο αυτών αυτοκινήτων,περίμενε μέχρι να έρθει τό OPEL GTΉ για να μείνουν μερικά φράγκα, μπορείς να δεις κι αυτό (Opel Astra TwinTop from Irmscher):
http://www.germancarfans.com/tuners/706 ... mini1L.jpg
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
OPC με 1000.Το μουχου είναι ημίμετρο.
Mήπως μπερδεύτηκες και τα γράφεις ανάποδα?
Κλασικό φαινόμενο 'στερεοτύπων'.Ολο το φόρουμ αγαπά μερικά αυτοκίνητα και μισεί τα υπόλοιπα.Σπορ αυτοκίνητο είναι το s2000,το μουχου είναι ημίμετρο.Σπορ αυτοκίνητο είναι η ελιζέ το μουχου είναι ημίμετρο.Σπορ αυτοκίνητο είναι το αστρα,το μουχού είναι απλα πισωκίνητο ημίμετρο.
-
To Astra τι έχει που το κάνει σπορ; 240 άλογα; Μπορεί να είναι ημίμετρο σχετικά με αυτά που λες αλλά το Astra δεν είναι ούτε ημιχιλιοστό...
-
Φίλε offset, είμαι της άποψης πως με οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπορείς να διασκεδάσεις, αλλά...
...δε νομίζω πως τα φορτωμένα με 200+ άλογα μπροστοκίνητα Golf, Megane, Cupra και φυσικά OPC αποτελούν τον **ορισμό **του σπορ. Δυνατά hatchback είναι, αλλά ως εκεί (άλλο εάν είναι σπουδαίες επιλογές, ιδίως το Golf ως value for money).
Πολλώ δε αν σκεφτείς πως, από ό,τι διαβάζω εδώ μέσα κατά βάση- αλλά και στον Τύπο, το Astra είναι λιγουλάκι πιο υποστροφικό από τα άλλα.
Το ΜΧ-5 είναι σβέλτο, κρατάει, γυρνάει, διασκεδάζει, επιταχύνει και φρενάρει, έχει ωραίο σαζμάν- τι άλλο για να είναι σπορ; Το OPC δεν είναι σαφώς πιο μονοδιάστατο; Γιατί λοιπόν είναι πιο σπορ κι όχι Grand Turismo όπως λένε; Και το Octavia RS είναι πιο γρήγορο... είναι πιο σπορ αλήθεια;
Κάπως έτσι το βλέπω, και νομίζω πως αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των μελών του φόρουμ, αν μου επιτραπεί αυτή η γενίκευση...
-
NickNT ,η άποψη σου είναι όμορφα διατυπωμένη και δικαιολογείς απόλυτα αυτά που πρεσβεύεις.Μερικές φορές όμως η έννοια σπορ αυτοκίνητο διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο όπως είναι κατανοητό.Προσωπικά δε θεωρώ 100% σπορ ένα αυτοκινητάκι όπως το μουχου 3ης γενιάς με 160 ψωράλογα και στήσιμο full proof.Εννοείται ότι το αστρα είναι πολύ περισσότερο full proof απο το προαναφερθέν,αλλά η οπελ έχει επικεντρώσει σε κάποια 'ζωτικής' σημασίας χαρακτηριστικά (για μενα) όπως το τσιταρισμένο μοτεράκι,ο ήχος του,η υπερβολική δύναμη για τις 2 μπροστινές ρόδες,και πολλές σπορ-και συνάμα ποιοτικές λεπτομέρειες στο αμαξωμα μεσα-εξω. Στο τέλος,με τα 30000 έχω αγοράσει περισσότερο σπορ αυτοκίνητο ,απότι με 33000 ενα υπερτιμημένο light roadster. Οσο για γκόλφ και σία,δε μου λένε τπτ (περα απο το ιδανικό ταπερ που δε παραγεται πλεον) εκτός απο το μεγκαν που δεν έχω άποψη.
Συμπέρασμα:Στα λεφτα που δίνω θέλω πολύ (σε ..ποσότητα,οχι μέγεθος) σπορ αυτοκίνητο μέ ένα τουλάχιστον κορυφαίο χαρακτηριστικό.
ΕΚΛΟΓΕΣ!!!Opel Astra Gtc opc Vs Mazda mx-5 2.0sport