-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εμενα η ΑΣΠΙΣ μου εβαλε ενα αρκετο μεγαλο νουμερο για αξια του μεταχειρου αυτοκινητου μου και δεχονται μονο την δικη τους τιμη,αλλα και παλι εβγαινε φτηνη.Αυτό είναι ΑΣΤΕΙΟ γιατί αν χρειαστεί να σε πληρώσουν, πληρώνουν
με την ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΞΙΑ και όχι με αυτή που γράφει το συμβόλαιο
Δηλαδή ασφαλίζεις για αξία ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ. -
TakisB
ρε Τάκη ΡΩΤΑΩ? Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο...? Anyway...
Θα παραμείνω εννοείται. Ευχαριστώ για το παράδειγμα. Τον Μάρτιο θα τους το πω...αλλά έχε τον νου σου κι εσύ...dpolal
ε καλά τι περίμενες ... από παντού να βγάλουμε...
-
[quote='TakisB']
Επειδή C4 1.6 δεν υπάρχει στα μεταχειρισμένα του ΑΤ, πήρα για παράδειγμα το 307 1.6 5d XT που καινούργιο έχει 18010 -
Εγώ γυρίζω στα πιο παλιά...Η Ασπίς είναι στο φιλικό διακανονισμό από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε Πασχάλη και το ξέρω γιατί είμαι πελάτης της πριν απο την εποχή του φιλικού διακανονισμού και από την πρώτη μέρα με εφοδιάσανε με το αντίστοιχο έγγραφο. Δεν ξέρω ποιους σου είπε τι αλλά οι ασφαλιστές προκειμένου να πουλήσουν λένε τα απίστευτα. Έχω φίλο στην Ιντερσαλόνικα που μου έλεγε οτι η Ιντερσαλόνικα ειναι στον φιλικό διακανονισμό....όταν του είπα για ξαναρώτα πήρε με τα χίλια ζόρια την απάντηση οτι η Ιντερσαλόνικα έχει κάνει δικό της χαρτί για φιλικό διακανονισμό μεταξύ των ασφαλισμένων της
Θές κι άλλο παράδειγμα? Το αυτοκίνητο του θείου μου ήταν ασφαλισμένο στην Αργοναυτική που έκλεισε τώρα τον πήγε σε μια πολύ καλή εταιρεία που λέγεται...Ιντερσαλόνικα. Πριν την Αργοναυτική ο ίδιος ασφαλιστής τον ασφάλιζε σε διάφορες εταιρειάρες που βαρούσανε κανόνια απλά προλάβαινε και τον έπαιρνε από αυτές πριν κλείσουν και ο θείος μου δεν το έπαιρνε χαμπάρι, φυσικά δεν άκουγε τι του λέγαμε εμείς αλλά άκουγε τον φίλο ασφαλιστή του.
Οπότε πες τους 'φίλους' ασφαλιστές να κόψουν τις μπαρούφες αν είναι φίλοι και όχι 'φίλοι' και να σου πούν τι προσφέρουν και όχι να δυσφημίζουν άλλες εταιρείες.... -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Εμενα η ΑΣΠΙΣ μου εβαλε ενα αρκετο μεγαλο νουμερο για αξια του μεταχειρου αυτοκινητου μου και δεχονται μονο την δικη τους τιμη,αλλα και παλι εβγαινε φτηνη.
Αυτό είναι ΑΣΤΕΙΟ γιατί αν χρειαστεί να σε πληρώσουν, πληρώνουν
με την ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΞΙΑ και όχι με αυτή που γράφει το συμβόλαιο
Δηλαδή ασφαλίζεις για αξία ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ.Από ποιά ΕΠΙΣΗΜΗ πηγή προκύπτει η 'τρέχουσα αξία' ώστε να σε πληρώνουν με βάση αυτή και ΟΧΙ με το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο, το οποίο αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο ή και εξάμηνο [στο δικό μου συμβόλαιο που μόλις ανανέωσα είναι 500 Ευρώ πιο κάτω από την τιμή που πήρα από την αντιπροσωπεία] και από το οποίο προκύπτουν τα ασφάλιστρα που πληρώνεις?...
-
nidosan
έλα ντε...έχουμε όντως κάποιο link από έγκυρη πηγή? Γιατί είναι απάτη να σε χρεώνουν για 18Κ και να σε αποζημιώνουν για 15 ελέω τρέχουσας αξίας...
-
elteo
Σάββα καλά αναφέρεις αυτά που γράφει το Auto Τρίτη, αλλά δες και την περίπτωση kkot, που δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη στην αγορά, σχετικά με την αξία των μεταχειρισμένων:
Ο χρήστης kkot έγραψε:
9200 ευρώ, μοντέλο 09/2003 307 1.6 ΧΤ. Σαν προκαταβολή για το νέο.Βλέπω σε πίνακα μεταχειρισμένων ότι για τα μοντέλα 2003 η αγορά από έμπορο πάει γύρω στα 10.400 ευρώ.
Από εδώ
-
mirage
Σωστός Θανάση!
Να συμπληρώσω ότι η Ιντερσαλόνικα δεν είναι μέλος ούτε στην ΕΑΕΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας) με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων, να μην δίνει στοιχεία των αυτοκινήτων που ασφαλίζει στην παραπάνω Ένωση, πράγμα που δυσκολεύει τον διακανονισμό ζημιών μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Από ποιά ΕΠΙΣΗΜΗ πηγή προκύπτει η 'τρέχουσα αξία' ώστε να σε πληρώνουν με βάση αυτή και ΟΧΙ με το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο, το οποίο αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο ή και εξάμηνο [στο δικό μου συμβόλαιο που μόλις ανανέωσα είναι 500 Ευρώ πιο κάτω από την τιμή που πήρα από την αντιπροσωπεία] και από το οποίο προκύπτουν τα ασφάλιστρα που πληρώνεις?...έλα ντε... έχουμε όντως κάποιο link από έγκυρη πηγή? Γιατί είναι απάτη να σε χρεώνουν για 18Κ και να σε αποζημιώνουν για 15 ελέω τρέχουσας αξίας...
Πάντως στο ασφαλιστήριο του αυτ/του μου, το οποίο ξαναδιάβασα από την αρχή ως το τέλος (24 σελίδες) δεν αναφέρεται τίποτα τέτοιο [ότι ΔΕΝ καλύπτεσαι για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ποσό που αναγράφεται]....
-
Μικτές ασφαλίσεις.
Πολλές εταιρίες προσφέρουν ασφαλιστικές καλύψεις για ζημίες του ιδίου του αυτοκινήτου οι λεγόμενες μικτές ασφαλίσεις
Σε αυτές τις καλύψεις που είναι προαιρετικές και αποτελούν συμπληρωματικές ασφαλίσεις οι περισσότερες εταιρίες συνήθως περιλαμβάνουν τις ζημιές του ασφαλισμένου αυτοκινήτου που προκαλούνται από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή, ανατροπή και η πτώση του ίδιου του οχήματος.
Αλλά και εδώ μπαίνουν εξαιρέσεις που αφορούν συνήθως πρόσθετο εξοπλισμό και εξαρτήματα του αυτοκινήτου. Ακόμα στις μικτές ασφαλίσεις δεν υπολογίζονται οι φυσιολογικές φθορές στο οχημα από την χρήση του.
http://www.asfalisinet.gr
Υπαρχουν πολλα πραθυράκια στα συμβολαια.... -
O πι σωστος και αποδεδειγμενα δεκτος τροπος καθορισμου αξιας σε δικαστηριο ειναι το τιμολογιο αγορας μειον ενα ποσοστο καπου 10% για καθε χρονο....
το βολβο π.χ του πατερα μου ειχε 4000ευρω εξτρα. στη μεικτη ο πραγματογνωμονας οταν του ειπα ποση αξια να βαλει με κοιταγε σα χανος...του εστειλα το τιμολογιο αγορας ειδε ποια ηταν πργαματικα η αξια και το εβαλε οσο επρεπε. με βαση το οτοτριτη επρεπε να το βαλει πολυ πιο κατω...να ζητατε παντα να βαλει η εταιρεια με δικη της ευθυνη τη αξια.ΟΧΙ ο ασφαλιστης............για να ξερετε ποιον θα κυνηγατε . ασφαλιστης ειναι φαντασμα χωρις ευθυνες σε αυτες τις περιπτωσεις...
-
To ερώτημα είναι:
Από τη στιγμή που μπαίνει κάποιο συγκεκριμένο ποσό αποζημίωσης στο συμβόλαιο [π.χ. 15.000 Ευρώ], το οποίο η ασφαλιστική εταιρεία δέχεται πως αντιστοιχεί στη [μέση] αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου μας για το τρέχον εξάμηνο (ή έτος) για το οποίο ανανεώσαμε το ασφαλιστήριο, και με βάση αυτό υπολογίζει τα ασφάλιστρα για κλοπή κλπ - έχει δικαίωμα, σε περίπτωση κλοπής, να πει 'ναι, μπορεί να λέμε 15.000 στο συμβόλαιο που κάναμε, και να σε χρεώσαμε ασφάλιστρα για 15.000, αλλά ξέχνα το συμβόλαιο - εμείς θα σου δώσουμε μόνο 14.000 γιατί το τελευταίο AutoΤρίτη λέει ότι τόσο πουλιέται το ίδιο μοντέλο με το δικό σου (ασχέτως κατάστασης, χιλιομέτρων, πρόσθετου εξοπλισμού, κλπ).'??...Αν ναι, κι επειδή στα 'ψιλά γράμματα' δεν αναφέρεται τίποτα, θα ήθελα να μάθω τον τρόπο που κάτι τέτοιο στέκει νομικά.
-
Καλύτερα να το ασφαλίσεις για περισσότερα λεφτά παρά για λιγότερα. Όσο θέλεις εσύ το ασφαλίζεις αλλά αν κάνει 18 χιλιάρικα και το ασφαλίσεις για 15, η ασφαλιστική πληρώνει 12,5 - όχι 15.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλύτερα να το ασφαλίσεις για περισσότερα λεφτά παρά για λιγότερα. Όσο θέλεις εσύ το ασφαλίζεις αλλά αν κάνει 18 χιλιάρικα και το ασφαλίσεις για 15, η ασφαλιστική πληρώνει 12,5 - όχι 15.Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό, Λεωνίδα? Στις περισσότερες ασφαλιστικές δε νομίζω ότι μπορείς να το ασφαλίσεις για όσο θέλεις εσύ [εκτός κι αν υπάρχουν κάπου 'ψιλά γράμματα' τα οποία καθιστούν σαφές ότι ΔΕ θα πάρεις το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο, και με βάση το οποίο πληρώνεις ασφάλιστρα, αλλά κάποιο άλλο ποσό που προκύπτει από κάποια άλλη πηγή].
-
Η καλύτερη και πιο ενδεικτική λύση είναι να ζητάτε να το δει πραγματογνώμωνας ανά 2-3 έτη για να έχετε και σωστή εκτίμηση της αξίας του αυτοκινήτου σας με βάση την κατάστασή του, τον εξοπλισμό και τα extras που φέρει.
Έτσι π.χ. ένα αυτοκίνητο που είναι πραγματικά ατρακάριστο και αγρατζούνιστο, με aftermarket ζάντες, ηχοσύστημα κτλ. στα 2-3 χρόνια μετά την ημερομηνία αγοράς, ο μόνος τρόπος για να βρει κανείς την πραγματική του αξία, είναι να το εκτιμήσει ο πραγματογνώμωνας της ασφαλιστικής και να αναπροσαρμόσει την αξία του με βάση την τιμή που θα αποφανθεί εκείνος (λαμβάνωντας υπόψη του κατάσταση, ηλικία, εξοπλισμό αυτοκινήτου κτλ).
Αυτό γίνεται εύκολα με ένα τηλ στο τμήμα των πραγματογνωμώνων της ασφαλιστικής που συνεργάζεστε και ζητάτε απλά μια εκτίμηση για να αναπροσαρμόσετε την αξία του ασφαλιστηρίου.
Πέραν τούτου καλό ειναι να αφαιρείτε κάθε χρόνο γύρω στο 10% από την ασφαλισμένη αξία του αυτοκινήτου στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αυτό γίνεται εύκολα με ένα τηλ στο τμήμα των πραγματογνωμώνων της ασφαλιστικής που συνεργάζεστε και ζητάτε απλά μια εκτίμηση για να αναπροσαρμόσετε την αξία του ασφαλιστηρίου.Σωστό, το ερώτημα είναι αν ΑΥΤΟ [το ποσό] που θα μπεί στο ασφαλιστήριο για το επόμενο π.χ. εξάμηνο, ΑΥΤΟ θα εισπράξεις σε περίπτωση κλοπής κλπ ή θα σου πουν 'ξέρετε, το Auto Triti....' και τέτοια - διότι τότε δεν έχει κανένα νόημα το παραπάνω!!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Καλύτερα να το ασφαλίσεις για περισσότερα λεφτά παρά για λιγότερα. Όσο θέλεις εσύ το ασφαλίζεις αλλά αν κάνει 18 χιλιάρικα και το ασφαλίσεις για 15, η ασφαλιστική πληρώνει 12,5 - όχι 15.
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό, Λεωνίδα? Στις περισσότερες ασφαλιστικές δε νομίζω ότι μπορείς να το ασφαλίσεις για όσο θέλεις εσύ [εκτός κι αν υπάρχουν κάπου 'ψιλά γράμματα' τα οποία καθιστούν σαφές ότι ΔΕ θα πάρεις το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο, και με βάση το οποίο πληρώνεις ασφάλιστρα, αλλά κάποιο άλλο ποσό που προκύπτει από κάποια άλλη πηγή].
Το αυτοκίνητο το ασφαλίζεις όσο θέλεις. Η ασφαλιστική θα πληρώσει την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου (όσο την εκτιμήσει). Αν δεν κάνεις πριν το συμβόλαιο εκτίμηση του αυτοκινήτου (Vasgti), όσο θέλουν και όσο τους συμφέρει το εκτιμούν.
Αν το ασφαλίσεις για λιγότερα λεφτά θεωρείσαι συνασφαλιστής γιαυτό θα πάρεις 12,5 αντί 15 που το ασφάλισες (αν αξίζει 18 χιλιάρικα σύμφωνα με την ασφαλιστική). Αν το ασφαλίσεις για 25 θα πάρεις 18. Αν το αυτοκίνητο το αγοράζει ο έμπορος για 18 εγώ το ασφαλίζω για 20. Πληρώνω κάτι παραπάνω για να είμαι καλυμμένος, αλλιώς κάνει αλχημείες η ασφαλιστική και σου δίνει πολύ λιγότερα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό, Λεωνίδα? Στις περισσότερες ασφαλιστικές δε νομίζω ότι μπορείς να το ασφαλίσεις για όσο θέλεις εσύ [εκτός κι αν υπάρχουν κάπου 'ψιλά γράμματα' τα οποία καθιστούν σαφές ότι ΔΕ θα πάρεις το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο, και με βάση το οποίο πληρώνεις ασφάλιστρα, αλλά κάποιο άλλο ποσό που προκύπτει από κάποια άλλη πηγή].
Το αυτοκίνητο το ασφαλίζεις όσο θέλεις. Η ασφαλιστική θα πληρώσει την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου (όσο την εκτιμήσει). Αν δεν κάνεις πριν το συμβόλαιο εκτίμηση του αυτοκινήτου (Vasgti), όσο θέλουν και όσο τους συμφέρει το εκτιμούν.
Αν το ασφαλίσεις για λιγότερα λεφτά θεωρείσαι συνασφαλιστής γιαυτό θα πάρεις 12,5 αντί 15 που το ασφάλισες (αν αξίζει 18 χιλιάρικα σύμφωνα με την ασφαλιστική). Αν το ασφαλίσεις για 25 θα πάρεις 18. Αν το αυτοκίνητο το αγοράζει ο έμπορος για 18 εγώ το ασφαλίζω για 20. Πληρώνω κάτι παραπάνω για να είμαι καλυμμένος, αλλιώς κάνει αλχημείες η ασφαλιστική και σου δίνει πολύ λιγότερα.
Κάνεις-δεν κάνεις ξεχωριστή εκτίμηση, μπαίνει κάποιο ποσό επάνω στο συμβόλαιο. Σωστά?
Αυτό που εγώ ρωτάω είναι από που κι ως που μπορεί ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ να αναφέρει ότι θα πάρεις το συμβόλαιο [σε περίπτωση κλοπής μέσα στο τρέχον π.χ. 6μηνο] και ΑΛΛΟ να σου πουν ότι θα πάρεις αν συμβεί το κακό. Από τη στιγμή που μπήκε κάποιο ποσό επάνω στο συμβόλαιο [δεν εξετάζω το 'πώς', με ενδιαφέρει ότι η ασφαλιστική έχει δεσμευθεί γι αυτό το ποσό - εκτός αν αναφέρεται κάτι άλλο στα 'ψιλά γράμματα'], ΑΥΤΟ πρέπει να πάρεις!!
Αλλιώς δεν έχει νόημα ούτε να το εκτιμήσει πραγματογνώμων [το μόνο αποτέλεσμα της εκτίμησης θα είναι η πιθανή τροποποίηση του ποσού που αναγράφεται στο συμβόλαιο - αλλά so what, αν ΔΕΝ πρόκειται ν'αποζημιωθείς βάση αυτού??!], ούτε τίποτα.
[edit]
Τις 'αλχημείες' εκ των υστέρων δεν τις καταλαβαίνω. Είτε ΕΙΝΑΙ υποχρεωμένοι να τηρήσουν το συμβόλαιο, είτε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.... -
nidosan
μαζί σου. Κοίτα εάν δεν σε αποζημιώσουν στο ποσό που σε ασφαλίσουν τους πας δικαστικώς και σου πληρώνουν και τα δικάστικα.
-
Και όμως... ..αυτό που κάνουν οι ασφαλιστικές καλύπτεται από τον νόμο!
Δυστυχώς nidosan θα σου πληρώσουν το ποσό που αναλογεί στην τιμή αγοράς του αυτοκινήτου αυτή την δεδομένη στιγμή χωρίς να λάβουν καθόλου υπόψη τους το κεφάλαιο για το οποίο είναι ασφαλισμένο το όχημα.
Μου το ειχε υποδείξει φίλος ασφαλιστής και από τότε μειώνω κάθε χρόνο την ασφαλιζόμενη αξία (μέχρι ενός ορίου βέβαια).
Μικτη Ασφαλεια και...κουραφέξαλα