-
Ο αδερφός μου πριν 4 μήνες ενεπλάκη σε καραμπόλα 4 ιχ. Ζημιά: 8500 ευρώ. Αυτοκίνητο Mitsubishi Colt 1.3 11 μηνών. Ευτυχώς είχε μικτή ασφάλεια general Union. Επισκεύασε κανονικά το αμάξι και θα πληρώσει μόνο τα 300 πρώτα ευρώ. Εγώ σε λίγες μέρες κλείνω χρόνο και θα πληρώσω στη General Union για εξαμηνιαία για opel astra gtc 1.8 με ασφαλιζόμενη αξία 20500 ευρώ 474 ευρώ (μιλάμε για μικτή με όλες μα όλες τις δυνατές καλύψεις εκτός από χαλάζι και πληρωμή χωρίς πλαφόν ύψους ζημιάς). Bonus malus 2.
-
Για ρώτα τους πρώτα πόσο κοστολογούν οι ίδιοι το αυτοκίνητο. Αν τους πεις ότι το ασφαλίζεις για 25.000 δεν θα αρνηθούν, αλλά πάνω από τη 'δική τους' αξία δεν θα σου δώσουν ακόμα και για ολική κλοπή ή καταστροφή (τοκ-τοκ).
Προσωπικά με το ζόρι τους έκανα ν' αποδεχθούν ως τιμή για το δικό μου (2ετίας enjoy με αρκετά έξτρα που ανεβάζουν την αρχική τιμή στα 17500 περίπου) τα 13.000 -
Το αμάξι αγοράστηκε (βάσει τιμολογίου) 22970 ευρώ. Κλείνει ένα έτος και δεν έχει την παραμικρή ζημιά (μηχανική-αμαξώματος). Πιστεύω πως μια μείωση της αγοραίας αξίας του της τάξης του 10-11% λόγω παλαιότητας είναι λογική. Σίγουρα δεν αμφιβάλλω πως με τις ασφαλιστικές δε βγάζεις άκρη εν γένει. Για μικροτρακάρισμα με το προηγούμενό μου ΙΧ (Renault Clio 1.2 16V 5Θ), με μια ηλικωμένη κυρία στην Ομόνοια το Σεπτέμβρη του 2003 (το αμάξι ήταν 11 μηνών τότε με 7000 χλμ, αγρατζούνιστο) και για κόστος φανοποιίας 1879 ευρώ από εξουσιοδοτημένο ( αλλαγή 2 πόρτες πλευράς οδηγού κ επισκευή μαρσπιέ + βάψιμο πίσω αριστερού φτερού που γρατσουνίστηκε), βγήκε πέρσι τον Ιούλιο απόφαση του ειρηνοδικείου που με δικαίωσε και μου επιδίκασε ως προσωρινά εκτελεστό το 50% συνολικού ποσού περίπου 2200 ευρώ (δηλ 1100 ευρώ) τα οποία και έλαβα 2 χρόνια μετά το ατύχημα, αλλά, η ασφαλιστική της (Εθνική) έκανε έφεση (για όνομα της Παναγίας) και προσδιορίστηκε ημερομηνία Πρωτοδικείου το Σεπτέμβρη του 2007...Οπότε, ας μη λέμε πολλά για τις ασφαλιστικές...
-
Για να είσαι μέσα, δες πόσο κοστίζει γυμνό το μοντέλο σου καινούριο χωρίς κανένα έξτρα (ούτε καν μεταλλικό), τα έξτρα υπολόγισέ τα μισά (και αν) και αφαίρεσε από αυτό το ποσό 15% για τον πρώτο χρόνο. Μετά ρώτησε ΑΥΤΟΥΣ πόσο το κοστολογούν.
Οι ασφαλιστικές κοιτάζουν το Autotriti (μπορείς να το συμβουλευτείς κι εσύ από την ιστοσελίδα του), το οποίο είναι η χαρά του μαντρά. Πας να του δώσεις το αμάξι σου για ανταλλαγή ή ρευστό και σου λέει 'Κάνει 10.000, το γράφει το autotriti'. -
lazarefa
οποιοδήποτε καινούριο στην αγορά μπακαλίστικα χάνει τον 1ο χρόνο γύρω στο 17 με 18%.
στο Ατρίτη βλέπω να χάνει γύρω στο 25% εάν το δώσεις σε έμπορο και γύρω στο 12% εάν το δώσεις σε ιδιώτη.
-
manosk
καλά καλοί και αυτοί στο ΑΤρίτη...έχουν το C4 τo 1400 στους πίνακες αλλά το 1600 που πουλά περισσότερο όχι.
το Αstra τo 1800 δεν το έχουν. Ενδεικτικά το 1600 (βασική έκδοση με 15k το χρόνο...άλλη μαλακία όλα στο ίδιο σακκούλι) του 2005 το έχει σε ιδιώτη 14800 και σε έμπορο 13300.
-
παιδιά μια γρήγορη ερώτηση γιατί το απόγευμα αλλάζω ασφάλεια και πάω στην Ωμέγα.
Μου είπαν πως καλό είναι να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σε χαμηλότερο πόσο γιατί πέφτει η αξία του, αλλά αυτό που δε γνωρίζω είναι πως αν υπάρχει ολική κλοπή τότε σου πληρώνουν την αξία του στο πόσο που το έχεις ασφαλίσει σωστά? Υπάρχει ωστόσο κάποιος λόγος που να αξίζει να το ασφαλίσεις σε χαμηλότερο ποσό? Το δικό μου στη 1η ασφάλιση ήταν στα 17.500Ε επειδή ήταν καινούργιο και τώρα μου πρότειναν 15.000Ε 6 μήνες μετά.
Και ένα δεύτερο. Έμαθα ένα περιστατικό με κάποιον στη περιοχή που του έκλεψαν το αυτοκίνητο αλλά το βρήκαν 85 μέρες μετά. Το αμάξι ήταν κατεστραμένο, ο ιδιοκτήτης είχε μικτή ασφάλεια αλλά η ασφάλεια δε του κάλυψε το ποσό επισκευής! Τι 'τρικ' είναι αυτό και τι πρέπει να προσέξει κάποιος?
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Μου είπαν πως καλό είναι να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σε χαμηλότερο πόσο γιατί πέφτει η αξία του, αλλά αυτό που δε γνωρίζω είναι πως αν υπάρχει ολική κλοπή τότε σου πληρώνουν την αξία του στο πόσο που το έχεις ασφαλίσει σωστά? Υπάρχει ωστόσο κάποιος λόγος που να αξίζει να το ασφαλίσεις σε χαμηλότερο ποσό? Το δικό μου στη 1η ασφάλιση ήταν στα 17.500Ε επειδή ήταν καινούργιο και τώρα μου πρότειναν 15.000Ε 6 μήνες μετά.Αποζημιωνεσαι στην τρεχουσα εμπορικη αξια του αυτοκινητου και οχι στην ασφαλισμενη. Αρα σωστα σου λενε οτι πρεπει να μιεωσεις την αξια, αλλιως πληρωνεις αδικα τμημα των ασφαλιστρων. Τσεκαρε μονο αν τα 15.000 ειναι ρεαλιστικη τιμη. Τη μειωση της αξιας πρεπει ο πελατης να τη ζητα κατα καιρους (1 φορα το χορνο ή καθε εξαμηνο), ακομα κι αν ο ασφαλιστης δεν του το θυμιζει.
Και ένα δεύτερο. Έμαθα ένα περιστατικό με κάποιον στη περιοχή που του έκλεψαν το αυτοκίνητο αλλά το βρήκαν 85 μέρες μετά. Το αμάξι ήταν κατεστραμένο, ο ιδιοκτήτης είχε μικτή ασφάλεια αλλά η ασφάλεια δε του κάλυψε το ποσό επισκευής! Τι 'τρικ' είναι αυτό και τι πρέπει να προσέξει κάποιος?
Πιθανολογω οτι αυτο βασιζεται σε ορο του συμβολαιου που λεει οτι δεν καλυπτονται ιδιες ζημιες (μικτη) απο μη νομιμο ιδιοκτητη. Γιαυτο εχει σημασια να διαβαζουμε τους ορους, ιδιαιτερα οταν ασφαλιζομαστε με προαιρετικες καλυψεις (κλοπη, μικτη κτλ).
-
thnx!
-
Μου είπαν πως καλό είναι να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σε χαμηλότερο πόσο γιατί πέφτει η αξία του, αλλά αυτό που δε γνωρίζω είναι πως αν υπάρχει ολική κλοπή τότε σου πληρώνουν την αξία του στο πόσο που το έχεις ασφαλίσει σωστά? Υπάρχει ωστόσο κάποιος λόγος που να αξίζει να το ασφαλίσεις σε χαμηλότερο ποσό? Το δικό μου στη 1η ασφάλιση ήταν στα 17.500Ε επειδή ήταν καινούργιο και τώρα μου πρότειναν 15.000Ε 6 μήνες μετά.
-
Να παρεις την χαμηλότερη τιμη που σου προτεινουν,μεγαλυτερη ακομα και αν την δεχτουν δεν θα στην πληρωσουν ποτε.
-
Αν το αυτοκινητο εχει καταστραφει κατα πολυ μεγαλο μερος,τοτε φανταζομαι δινουν το ποσο που αντιστοιχει στην τρεχουσα αξία του,γιατι σε επισκευη μπορει να στοιχιζει παραπανω απο καινούριο.
Πιθανώς κατι τετοιο εγινε στην περιπτωση αυτη.
-
-
Πρέπει να τους το πω εγώ να μου μειώσουν την ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου μου? Τον Μάρτιο που έρχεται μπαίνω στον 3ο χρόνο. Υπάρχει κάποιος ενδεικτικός πίνακας που να μας λέει πόσο είναι η αξία του αυτοκινήτου μας κάθε έτος που περνά για την ασφάλειά μας? ΤΑΚΗ έχεις κάποιον?
η ασφάλειά μου είναι ΑΣΠΙΣ.
-
παιδιά, όπως με ενημέρωσαν από τη νέα ασφάλεια μου είπαν πως αν τύχει τέτοιο συμβάν θα αποζημειωθείς επειδή έχεις επιλέξει 'μερική κλοπή' η οποία είναι ανεξάρτητη από το 'επέκταση ιδίων ζημιών'....
-
Υπάρχει και η λεγόμενη 'αυτόματη αναπροσαρμογή' στα συμβόλαια που έχουν και κλοπή και εκεί η αλλαγή στην αξία του αυτοκινήτου γίνεται αυτόματα χωρίς να πρέπει να το ζητάς εσύ κάθε χρόνο.Δεν ξέρω όμως αν το έχουν όλες οι ασφαλιστικές και δεν ξέρω επίσης με ποιο κανόνα στο μειώνουν κάθε χρόνο...
-
παιδιά, όπως με ενημέρωσαν από τη νέα ασφάλεια μου είπαν πως αν τύχει τέτοιο συμβάν θα αποζημειωθείς επειδή έχεις επιλέξει 'μερική κλοπή' η οποία είναι ανεξάρτητη από το 'επέκταση ιδίων ζημιών'....Η μερικη κλοπη αφορά να σου παρουν πχ το ραδιοcd.
Στην περιπτωση που ανεφερες ειναι λιγο πιο περιπλοκα.Παντως δεν θα σου πληρωσει κανεις ολο το αυτοκινητο εαν εχεις μερικη ασφαλιση. -
Για όσους δεν το έχουν σκεφτεί : γνωρίζετε αν η μεικτή ασφάλεια που έχετε κάνει σας καλύπτει στο εξωτερικό;
Μέχρι πρότινος, που χρειάστηκε να κάνω ένα ταξιδάκι σε γειτονικές χώρες, θεωρούσα αυτονόητο πως οποιοεσδήποτε καλύψεις έχεις εντός Ελλάδος επεκτείνονται και στο εξωτερικό. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Η** Εθνική **στην οποία ήμουν ασφαλισμένος μου απάντησε ότι ισχύουν όλες οι καλύψεις ΕΚΤΟΣ από την ασφάλεια κλοπής στα Βαλκάνια (είχα το πακέτο Ε20 που περιλαμβάνει τα πάντα).,
Επειδή αυτό με εκνεύρισε, έψαξα λίγο και κάποιες φθηνότερες εταιρίες (Ιντερσαλόνικα, Συνεταιριστική) οι οποίες δεν καλύπτουν ΟΥΤΕ ίδιες ζημίες ΟΥΤΕ κλοπή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ.
Αν τώρα μπορεί κάποιος με λογικά επιχειρήματα να μου εξηγήσει γιατί οι ασφαλιστικές θεωρούν ντε φάκτο πιο επικίνδυνες για ατύχημα ή κλοπή όλες τις χώρες του κόσμου πλην του αυτοκινητιστικού παραδείσου της Ελλάδας, θα χαρώ πολύ να τα διαβάσω.
Προσωπικά θεωρώ παράλογο η οποιαδήποτε ασφάλεια να μην με καλύπτει σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αποζημιωνεσαι στην τρεχουσα εμπορικη αξια του αυτοκινητου και οχι στην ασφαλισμενη. Αρα σωστα σου λενε οτι πρεπει να μιεωσεις την αξια, αλλιως πληρωνεις αδικα τμημα των ασφαλιστρων. Τσεκαρε μονο αν τα 15.000 ειναι ρεαλιστικη τιμη. Τη μειωση της αξιας πρεπει ο πελατης να τη ζητα κατα καιρους (1 φορα το χορνο ή καθε εξαμηνο), ακομα κι αν ο ασφαλιστης δεν του το θυμιζει.
Οι ασφαλιστικές είναι γεμάτες τρύπες για να μη σε πληρώνουν. Προσοχή: αν ασφαλίσεις το αυτοκίνητο για 10.000 ενώ η αξία του είναι 20.000, είσαι συνασφαλιστής κατά 50% - Αυτό σημαίνει ότι αν στο κλέψουν θα πάρεις τα μισά από όσα το ασφάλισες, δηλαδή 50% από 10.000: ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ 5.000.
Σαφώς και είναι καλύτερα να το ασφαλίζεις για μεγαλύτερη από την εμπορική του αξία παρά λιγότερο.
-
Για την Eurostar ξερει κανεις τπτ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πρέπει να τους το πω εγώ να μου μειώσουν την ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου μου? Τον Μάρτιο που έρχεται μπαίνω στον 3ο χρόνο. Υπάρχει κάποιος ενδεικτικός πίνακας που να μας λέει πόσο είναι η αξία του αυτοκινήτου μας κάθε έτος που περνά για την ασφάλειά μας? ΤΑΚΗ έχεις κάποιον?η ασφάλειά μου είναι ΑΣΠΙΣ.
Αφού θα φύγεις βρε Σάββα, έτσι δεν είχες πεί;
Καλό είναι να συμβουλευτείς το AutoΤρίτη, και να μειώσεις την αξία του αυτοκινήτου σου στο μέσο όρο. Καλώς ή κακώς, με αυτό δουλεύουν οι περισσότεροι.
Επειδή C4 1.6 δεν υπάρχει στα μεταχειρισμένα του ΑΤ, πήρα για παράδειγμα το 307 1.6 5d XT που καινούργιο έχει 18010
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πρέπει να τους το πω εγώ να μου μειώσουν την ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου μου? Τον Μάρτιο που έρχεται μπαίνω στον 3ο χρόνο. Υπάρχει κάποιος ενδεικτικός πίνακας που να μας λέει πόσο είναι η αξία του αυτοκινήτου μας κάθε έτος που περνά για την ασφάλειά μας? ΤΑΚΗ έχεις κάποιον?η ασφάλειά μου είναι ΑΣΠΙΣ.
Περίπου το ίδιο μου έκαναν και εμένα στην General Union.
Έληγε το συμβόλαιο και με πήρε τηλέφωνο μια κυρία ρωτώντας με αν θέλω να το ανανεώσω.Στο τέλος, αποδείκτηκε ότι είχαν ήδη εκδόσει την ανανέωση του συμβολαίου ΑΛΛΑ με το ίδιο ποσό ασφάλισης με πρίν.
Αφού λοιπόν της είπα τα σχετικά με την απαξίωση κλπ κλπ κλπ μου ζήτησε συγνώμη και έφτιαξαν το συμβόλαιο εκ νέου με χαμηλότερο ποσό δόσης φυσικά.
-
Εμενα η ΑΣΠΙΣ μου εβαλε ενα αρκετο μεγαλο νουμερο για αξια του μεταχειρου αυτοκινητου μου και δεχονται μονο την δικη τους τιμη,αλλα και παλι εβγαινε φτηνη.
Μικτη Ασφαλεια και...κουραφέξαλα