Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Μου είπαν πως καλό είναι να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σε χαμηλότερο πόσο γιατί πέφτει η αξία του, αλλά αυτό που δε γνωρίζω είναι πως αν υπάρχει ολική κλοπή τότε σου πληρώνουν την αξία του στο πόσο που το έχεις ασφαλίσει σωστά? Υπάρχει ωστόσο κάποιος λόγος που να αξίζει να το ασφαλίσεις σε χαμηλότερο ποσό? Το δικό μου στη 1η ασφάλιση ήταν στα 17.500Ε επειδή ήταν καινούργιο και τώρα μου πρότειναν 15.000Ε 6 μήνες μετά.
Αποζημιωνεσαι στην τρεχουσα εμπορικη αξια του αυτοκινητου και οχι στην ασφαλισμενη. Αρα σωστα σου λενε οτι πρεπει να μιεωσεις την αξια, αλλιως πληρωνεις αδικα τμημα των ασφαλιστρων. Τσεκαρε μονο αν τα 15.000 ειναι ρεαλιστικη τιμη. Τη μειωση της αξιας πρεπει ο πελατης να τη ζητα κατα καιρους (1 φορα το χορνο ή καθε εξαμηνο), ακομα κι αν ο ασφαλιστης δεν του το θυμιζει.
Και ένα δεύτερο. Έμαθα ένα περιστατικό με κάποιον στη περιοχή που του έκλεψαν το αυτοκίνητο αλλά το βρήκαν 85 μέρες μετά. Το αμάξι ήταν κατεστραμένο, ο ιδιοκτήτης είχε μικτή ασφάλεια αλλά η ασφάλεια δε του κάλυψε το ποσό επισκευής! Τι 'τρικ' είναι αυτό και τι πρέπει να προσέξει κάποιος?
Πιθανολογω οτι αυτο βασιζεται σε ορο του συμβολαιου που λεει οτι δεν καλυπτονται ιδιες ζημιες (μικτη) απο μη νομιμο ιδιοκτητη. Γιαυτο εχει σημασια να διαβαζουμε τους ορους, ιδιαιτερα οταν ασφαλιζομαστε με προαιρετικες καλυψεις (κλοπη, μικτη κτλ).