-
ναααααα λοιπον που ερχεστε στα λογια μου...
αν βγαζεις τα ιδια λεφτα και εδω κ αμστερνταμ στο σπιτακι σου καθεσαι καλυτερα..
βγαινεις βολτα κ λες και καλημερα..
οταν ομως ολος ο κοσμος περιστρεφεται γυρω απο ενα δολλαριο κ ενα νιμου, τοτε εννοειται προτιμας το νιμου και το δολλαριο απ'την πατριδα -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Στις ΗΠΑ το χειμωνα στην Ελλαδα το καλοκαιρι.
Και στα δυο εχω ζεισει πολλα χρονια οποτε θεωρω οτι μπορω να εχω μια εμπεριστατωμενη γνωμη.Νικος
Α! Νατος!
Βλετεπε? Αυτος μπορει να μιλαει σε οχι υποθετικο επιπεδο. Ξερει.
Εγω να πω Γαλλια π.χ. τι ξερω? Δεν εχω ιδεα. Και ας πηγα εκει 10 φορες για διακοπες.
Αρα το να λες, απο αυτα που ακουω η Γαλλια καλη ακουγεται, αλλα δεν ξερω δεν εχω ιδεα, δεν εχω ζησει εκει ποτε, κτλ. Τοτε ΟΚ.
Το ιδιο και με τα οχηματα. Απο οτι ακουω το Carrera GT ακουγεται καλο, ετσι και αλλιως και εκεινο και το αλλο, αλλα δεν ξερω, δεν το οδηγησα ποτε και αρα ισως να ειχα αλλη γνωμη εαν το οδηγουσα στο δρομο ποτε.
-
Το να ζει καποιος καπου ειναι παραπανω απο το να λεει μαρεσει το Χολυγουντ η μαρεσει η Ιαπωνια, η μαρεσει η Γερμανια. Πρεπει να ζεις εκει να εχεις σπιτι να δουλευεις, να πληρωνεις φορους, να ζεις την καθημερινη ζωη. Να πηγαινεις στο Γιατρο να πηγαινεις για ψωνια να πηγαινεις στην αντιπροσωπεια να φτειχνεις το αυτοκινητο σου. Γενικα να ζεις οπωε θα ζουσε ενας ντοπιος. Οχι οπως θα ζουσε ενας Ελληνας στις ΗΠΑ η στην Γερμανια η στην Ιταλια. Τωρα βεβαια αν μιλαμε θεωρητικα τι θα ητανε το ονειρικο μερος που θα ζουσα τοτε δεν μιλαμε για την πραγματικοτητα. Οχι οτι ειναι κακο αλλα απλως να καταλαβαινωμαστε.
Νικος
Ετσι μπραβο!
-
Στις ΗΠΑ το χειμωνα στην Ελλαδα το καλοκαιρι.
Και στα δυο εχω ζεισει πολλα χρονια οποτε θεωρω οτι μπορω να εχω μια εμπεριστατωμενη γνωμη.Νικος
BTW, γιατι Ελλαδα το καλοκαιρι?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σωστος ο Νικος ( titsataki)αλλιως θα επρεπε να λεγεται το θεμα.
σε ποια μερη θα θελατε να πατεEtsi bravo!
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
εγω μενω σπουδαζω και εργαζομαι στην Εμιλια Ρομανια (μπολωνια) τα τελευταια 8 χρονια...ομως ειμαι απο Κερκυρα...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ....
αν ποτε το αλλαζα παλι το ιδιο θα διαλεγα...
και ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ........
CORFU GREECE
Ολα καλα, μεχρι που εγραψες οτι εισαι απολυτα σιγουρος. Για να εισουν απολυτα σιγουρος θα επρεπε να ειχες ΖΗΣΕΙ 5 χρονια σε καθε χωρα στον πλανητη και μετα διαλεγες με αντικειμενικοτητα συμφωνα με τις προσωπικες σου διαθεσεις. Και μαλιστα ειμαι σιγουρος οτι θα ελεγες Α χωρα για μαθητης, Β χωρα για αρχη οικογενειας, Γ χωρα για mid-life crisis, Δ χωρα για σπουδες τα παιδια, Ε χωρα για συνταξη, ΖΗΘΙΚΛΜ χωρες για διακοπες, μπλα, μπλα.
-
Ο χρήστης tebelaros έγραψε:
μου ειχαν πει να παω Αμερικη πριν απο κατι χρονια.............αλλά δεν το τολμησα και ουτε νομιζω οτι θα το τολμησω....
Υποθετουμε οτι παω. θα βρω δουλεια; και εαν βρω θα μπορεσω να αυτοσυντηρουμε; θα μπορεσω να επιβιωσω; ή θα κοιμαμαι στα πεζοδρομια θα μενω στα γκέττο και τις υποβαθμισμενες περιοχες....... γιατι εαν δεν κανω λαθος η Αμερικη ειναι μια χωρα οπου ειναι ανεπτυγμενη η οικονομια και χρειαζοντε εργαζομενους με υψηλα προσοντα. ο κοσμος ειναι μορφωμενος σε ανωτερο και ανωτατο επιπεδο....οι σπουδες εκει χρειαζοντε χρηματα. εγω τι θα κανω εκει? θα πλενω σκαλες ή θα πλενω πιάτα.... τι λεφτα να βγαλεις με τετοιες δουλειες...... αυτα τα επαγγελματα μπορω να τα κανω και εδω στην Ελλαδα οπου εχω και ενα σπιτι να μεινω.
δεν ξερω εαν σκεφτομαι σωστα, παντος δεν πιστευω οτι η Αμερικη ειναι για καποιον με χαμηλη-μετρια μορφωση. εαν π.χ. ειχα μεταπτυχικά ή διδακτορικο απο ελληνικά ή ξενα πανεπιστημια ισως θα αξιζε να πηγαινα γιατι ισως εβρισκα μια καλοπληρωμενη δουλεια.
δεν ξερω εαν σκεφτομαι σωστα .....Ποιοι 'σου ειπαν' να πας ακριβως και γιατι, εαν επιτρεπεται?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αν βγαζεις τα ιδια λεφτα και εδω κ αμστερνταμ στο σπιτακι σου καθεσαι καλυτερα..
οταν ομως ολος ο κοσμος περιστρεφεται γυρω απο ενα δολλαριο κ ενα νιμου, τοτε εννοειται προτιμας το νιμου και το δολλαριο απ'την πατριδαΏπα, ώπα... Εγώ δεν εννοώ τίποτα τέτοιο! Εγώ με τα ίδια δουλειά και λεφτά εδώ και στο Άμστερνταμ (την ίδια αγοραστική αξία δηλαδή), έφευγα ΧΤΕΣ για Άμστερνταμ! Ποιότητα ζωής, παροχές προς τον πολίτη, πολιτισμός και δεν συμμαζεύεται! Άσε, μην το ψάχνεις! Το δολλάριο και το νιμού που λες, ειδικά το τελευταίο δεν με απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ. Το δολλάριο (ευρώ) μπορεί να μην είναι το παν, είναι όμως το ΑΝ! Και χωρίς το ΑΝ, δεν πας πουθενά! Οπότε ναι, μετράει!
-
^ Ω σορρυ μολις ειδα το username και τις δημοσιευσεις. Ξεχνα την ερωτηση μου πιο πανω...ηταν σοβαρη.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
^ Ω σορρυ μολις ειδα το username και τις δημοσιευσεις. Ξεχνα την ερωτηση μου πιο πανω...ηταν σοβαρη.Να το στείλω στα funniest, να μην το στείλω στα funniest... Να το στείλω, να μην το στείλω...
-
συμφωνώ με τον nasos79 (για το Νταμ, μην τρελλαθούμε)
-
Human Development Index
Most liveble countries
1ή Νορβιγία 0,963
2ή Ισλανδία 0,956
3ή Αυστραλία 0,955
4ο Λουξεμβούργο 0,949
5ος Καναδάς 0,949
6η Σουηδία 0,949
7η Ελβετία 0,947
8η Ιρλανδία 0,946
9ο Βέλγιο 0,945
10η ΗΠΑ 0,944
...24ή Ελλάδα 0,912Ευρωπαική Ένωση 0,922
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... ment_Index
Έντιτ: είναι του 2003. Έχει αλλάξει λίγο η λίστα τωρα
-
πιστεψτε με αν εχετε γεννηθει και μεγαλωσει στην ελλαδα,οταν θα πηγαινατε σε αλλη χωρα θα θελετε μετα απο λιγο καιρο να γυρισετε στη πατριδα σας,την ελλαδιτσα μας με τα προβληματα και τις καγκουριες της.προσωπικα εχω ζησει γερμανια 6 χρονια λογω σπουδων αλλα προτιμω χιλιες φορες την ελλαδα.
παντως θα ηθελα να ζησω λιγο καιρο στις μπαχαμες και γενικα σε τροπικα νησια.να ανοιγα εκει ενα οδοντιατρειο και ολο το χρονο καλοκαιρι. -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Human Development IndexMost liveble countries
1ή Νορβιγία 0,963
2ή Ισλανδία 0,956
3ή Αυστραλία 0,955
4ο Λουξεμβούργο 0,949
5ος Καναδάς 0,949
6η Σουηδία 0,949
7η Ελβετία 0,947
8η Ιρλανδία 0,946
9ο Βέλγιο 0,945
10η ΗΠΑ 0,944
...24ή Ελλάδα 0,912Ευρωπαική Ένωση 0,922
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... ment_Index
Έντιτ: είναι του 2003. Έχει αλλάξει λίγο η λίστα τωρα
plus ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε μέσο όρο ζωής...δεν είναι άσχημη χώρα. Απλά έχει κάποια στραβά που σε κάνουν στην καθημερινότητα σου να την αντιπαθείς.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... expectancy
η Ελλάδα 25η στα 79,2 χρόνια. Οι ΗΠΑ 48η στα 77,8. Πρώτη η Ανδόρα στα 83,5 και τελευταία η Σουαζιλάνδη στα 33,2.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
οταν ομως ολος ο κοσμος περιστρεφεται γυρω απο ενα δολλαριο κ ενα νιμου, τοτε εννοειται προτιμας το νιμου και το δολλαριο απ'την πατριδαΏπα, ώπα... Εγώ δεν εννοώ τίποτα τέτοιο! Εγώ με τα ίδια δουλειά και λεφτά εδώ και στο Άμστερνταμ (την ίδια αγοραστική αξία δηλαδή), έφευγα ΧΤΕΣ για Άμστερνταμ! Ποιότητα ζωής, παροχές προς τον πολίτη, πολιτισμός και δεν συμμαζεύεται! Άσε, μην το ψάχνεις! Το δολλάριο και το νιμού που λες, ειδικά το τελευταίο δεν με απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ. Το δολλάριο (ευρώ) μπορεί να μην είναι το παν, είναι όμως το ΑΝ! Και χωρίς το ΑΝ, δεν πας πουθενά! Οπότε ναι, μετράει!
αν εχεις λεφτα στην Ελλαδα, μια χαρα ειναι η ποιοτητα ζωης.. ο,ρι γουσταρεις κανεις. πες μου κατι που κανεις εκει και δεν κανεις εδω ( εκτος απ'τους δρομους). τα ιδια και για τις παροχες. κανεις κ μια ασφαλεια υγειας ιδιωτικη κ εισαι κομπλε.
καλα, δε θα σχολιασω οτι δε σε νοιαζουν τα λεφτα γιατι νομιζω πως με κοροϊδευεις. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
πιστεψτε με αν εχετε γεννηθει και μεγαλωσει στην ελλαδα,οταν θα πηγαινατε σε αλλη χωρα θα θελετε μετα απο λιγο καιρο να γυρισετε στη πατριδα σας,την ελλαδιτσα μας με τα προβληματα και τις καγκουριες της.προσωπικα εχω ζησει γερμανια 6 χρονια λογω σπουδων αλλα προτιμω χιλιες φορες την ελλαδα.
παντως θα ηθελα να ζησω λιγο καιρο στις μπαχαμες και γενικα σε τροπικα νησια.να ανοιγα εκει ενα οδοντιατρειο και ολο το χρονο καλοκαιρι.ως γνωστον, η ελλαδα ειναι η χωρα που βριζεις οσο ζεις την καθημερινοτητα της, αλλα και η χωρα που σου λειπει οσο εισαι μακρια...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ως γνωστον, η ελλαδα ειναι η χωρα που βριζεις οσο ζεις την καθημερινοτητα της, αλλα και η χωρα που σου λειπει οσο εισαι μακρια...
εγώ πάλι όποτε γυρνάω από εξωτερικό βρίζω
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ως γνωστον, η ελλαδα ειναι η χωρα που βριζεις οσο ζεις την καθημερινοτητα της, αλλα και η χωρα που σου λειπει οσο εισαι μακρια...
εγώ πάλι όποτε γυρνάω από εξωτερικό βρίζω
κοιτα. αν γυρνας με το καραβι, βριζεις αμεσως.
αν γυρνας με το αεροπλανο, βριζεις στο τελος της αττικης οδου -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αν εχεις λεφτα στην Ελλαδα, μια χαρα ειναι η ποιοτητα ζωης.. ο,ρι γουσταρεις κανεις. πες μου κατι που κανεις εκει και δεν κανεις εδω ( εκτος απ'τους δρομους). τα ιδια και για τις παροχες. κανεις κ μια ασφαλεια υγειας ιδιωτικη κ εισαι κομπλε.
καλα, δε θα σχολιασω οτι δε σε νοιαζουν τα λεφτα γιατι νομιζω πως με κοροϊδευεις.Βρε, θα με τρελάνεις εσύ! Το νιμού δεν με ενδιαφέρει! Το ευρώ σου είπα ότι μπορεί να μην είναι το παν, είναι όμως το ΑΝ, άρα χωρίς αυτό δεν πας πουθενά! ΦΥΣΙΚΑ και με ενδιαφέρει!
Τι διαφορετικό γίνεται εδώ απ' ότι εκεί; Χμμμμ... Ας πούμε, η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα κάθε τόσο και θα σου καίει 2 υπολογιστές το χρόνο, δεν θα σε αφήνει χωρίς ρεύμα απ' τις 19:00 το Σάββατο το βράδυ ως το πρωί της Κυριακής, ΧΕΙΜΩΝΑ μέσα στο κρύο...
Το μεσημέρι του Σαββάτου, που δεν θα έχεις δουλειά, μπορείς να κάνεις μία βόλτα στο πάρκο, να ξαπλώσεις στο γκαζόν και να διαβάσεις ένα βιβλίο, γιατί το κάνουν όλοι οι υπόλοιποι, δεν θα σε μαζέψει το Ίδρυμα.
Μπορείς να αφήσεις το αμάξι σου στο σπίτι και να κινηθείς με τις δημόσιες συγκοινωνίες... Και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα χάσεις το ραντεβού σου, επειδή ο οδηγός κατέβηκε για κατούρημα...
Α, και στο ταξί κατά τη διάρκεια της κούρσας σου, δεν θα χρειάζεται να μυρίζεις τη μασχάλι και την τσιγαρίλα του ταρίφα, ούτε θα στριμώχνεσαι στο πίσω κάθισμα μαζί με άλλους 37, που... 'εδώ παρακάτω πάνε φιλαράκι...'
Θες να συνεχίσω; Θα βρω κι άλλα...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
κοιτα. αν γυρνας με το καραβι, βριζεις αμεσως.
αν γυρνας με το αεροπλανο, βριζεις στο τελος της αττικης οδουκαι με το αεροπλάνο στα Σπάτα
Σε ποια χώρα θα θέλατε να ζείτε;