-
Και κάποιοι άλλοι: Μ#λ#κας 80 χρονος σκότωσε γείτονά του 48χρονο, μόνιμο κάτοικο ΗΠΑ.
Θύτης και θύμα τσακώνονταν για 35 μ2 γης, αξίας 500 Ε (και πολλά λέω).
Το υπόλοιπο χωριό καθόταν κι άκουγε (αντί να κάνει άγαλμα στον ιδιότροπο ομογενή, που αγόρασε κι έφτιαχνε σπίτι στο ... Κούμανι).Ο γέρος πυροβόλησε από το παράθυρό του.
Παλιά ρήση της περιοχής: 'Από Κούμανι κι Αντρώνι, ο Θεός να σε γλιτώνει'.
Επί του θέματος: Τπτ, ο καθένας τη χώρα του και καθαρίσαμε. Να είναι και όπως τη θέλουμε, βρε αδελφέ.
-
Θελετε να ζειτε σε χρυσο κλουβι και να τα εχετε ολα? DUBAI
Θελετε ηρεμια και καλη ζωη?CANADA (και μακρυα απο Ελληνες)
Θελετε μια αλλη ζωη διαφορετικη..?ΛLASKA
Θελετε μονιμες διακοπες και να τα εχετε ολα γραμμενα? ELLADA -
Ο χρήστης lagopoulos takis έγραψε:
Θελετε μονιμες διακοπες και να τα εχετε ολα γραμμενα? ELLADAΠοιοι κανουν μονιμες διακοπές και τα εχουν ολα γραμμενα ??
- Οι εισοδηματιες καθε μορφής
- Μερος του υποκοσμου
- Οι συνδικαλιστες και τα κομματοσκυλα των 2 αιωνιων αντιπαλων (ή φιλων, διαλεγετε και παιρνετε) που δεν εχουν δουλέψει ποτε στη ζωή τους αλλα θελουν να κανουν κουμαντο στην εργατική/υπαλληλική ταξη
- Οι αιωνιοι φοιτητές που αγωνίζονται για τα 'κεκτημενα'
- Τα κοπροσκυλα του δημοσιου τομεα (η πλειοψηφια) που επισης αγωνιζεται για τα 'κεκτημένα'
- Οι πολιτικοι που βασανιζουν αυτο τον τοπο τα τελευταια 30-40 χρονια
....
....
...
Αν αυτή ειναι η Ελλάδα που μας αρέσει και ονειρευόμαστε να την χαιρόμαστε -
Iσπανια & Σουηδια που εχω παει, μπορω να πω πως μου αρεσαν αρκετα...
Λες???
-
Σουδια οντως μαμουσε..
Πηγα Ουπσαλα κ Στοκχολμη, βασικα εφαγα τρελη ηττα με το πώς δουλευουν τα πραγματα.. δηλαδη κυκλοφορουσα στους δρομους και αισθανομουν περιεργα, φοβομουν μην κανω καμια ελληνικη μαλακια ( του στυλ περναω το δρομο οπου να'ναι) και γινω ρεζιλι..
οι Σουηδοι πολυ ευγενικοι κ με καλους τροπους, και λιγοτερο κρυοι απ'οσο περιμενα..
Θυμαμαι ομως και κατι πολυ αρνητικο. Πολυ ποτο αδερφε μου....
το βραδυ πολλοι τυπαδες λιωνανε και κανανε φασαρια, φωναζαν, γελαγαν κλπ, χωρις ομως να μ'ενοχλησει ποτε καποιος.
Επισης δε θα μπω στη διαδικασια να σχολιασω δρομους κλπ γιατι φανταζομαι τα ξερετε ηδη αυτα..
το κλιμα βεβαια too much, για μακροπροθεσμες καταστασεις, αν εισαι ελλην.. -
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Θελετε μονιμες διακοπες και να τα εχετε ολα γραμμενα? ELLADAΠοιοι κανουν μονιμες διακοπές και τα εχουν ολα γραμμενα ??
- Οι εισοδηματιες καθε μορφής
- Μερος του υποκοσμου
- Οι συνδικαλιστες και τα κομματοσκυλα των 2 αιωνιων αντιπαλων (ή φιλων, διαλεγετε και παιρνετε) που δεν εχουν δουλέψει ποτε στη ζωή τους αλλα θελουν να κανουν κουμαντο στην εργατική/υπαλληλική ταξη
- Οι αιωνιοι φοιτητές που αγωνίζονται για τα 'κεκτημενα'
- Τα κοπροσκυλα του δημοσιου τομεα (η πλειοψηφια) που επισης αγωνιζεται για τα 'κεκτημένα'
- Οι πολιτικοι που βασανιζουν αυτο τον τοπο τα τελευταια 30-40 χρονια
....
....
...
Αν αυτή ειναι η Ελλάδα που μας αρέσει και ονειρευόμαστε να την χαιρόμαστεAυτοι ειμαστε και αυτους ψηφιζουμε αυτους που μας πηδανε χωρις σαλιο.
Εχω γνωρισει πολλους Ελληνες του εξωτερικου.Οσοι γυρισαν Ελλαδα απαγοητευτηκαν και εφυγαν πισω ,οι δε αλλοι που μενουν εξω λενε 'Ελλαδα μονο για διακοπες'.
Ποιοι αλλοι ερχονται Ελλαδα? Κατι συνταξιουχοι Εγγλεζοι Γερμανοι που αγοραζουν κατι σπιτακια και περνανε fine.
Oσοι απο εμας τους ιθαγενεις πηγανε στο εξωτερικο και αναγνωριστηκαν στο επιστημονικο τους πεδιο και διεπρεψαν -
Συμφωνώ απόλυτα με τους φίλους **lagopoulos takis ** και prometheas....
-
Το topic απο μόνο του είναι απο τα πιο πετυχημένα παραδείγματα 'looser attitude', όπως είναι όλα τα topic τυ στύλ
-'Τι αυτοκίνητο θα έπαιρνα αν είχα λεφτά απο τους γονείς μου'
-΄τί σπουδές θα έκανα αμα δεν είμουνα τεμπέλης και δε γούσταρα μια το διάβασμα'
-' τι δουλειά θα είχα αμα δεν προτιμούσα το φραπόγαλο κάθε μέρα στο Κολωνάκι'
-'τι γκόμενα θα είχα αν δε μίλαγα για ποδόσφαιρο και αμάξια συνέχεια'- 'τι φίλους θα είχα αμα δεν κοίταγα τελικά μόνο την πάρτη μου'
-'τι ποιότητα ζωής θα είχαμε αν οι γύρω μου δεν έκαναν όλες τις κουτοπονηριές που κάνω εγώ κάθε μέρα'
....και άλλα πολά
Εδώ ζούμε, βλέπουμε τα καλά και τα κακά, οτι μπορούμε διορθώνουμε, τα υπόλοιπα τα υπομένουμε με αισιοδοξια και επιμονή. Τι νόημα έχει να γκρινιάζουμε; Σε όποιον δεν αρέσει και μπορεί ας πάει να μείνει αλλού να είναι ευτιχισμένος. Όποιος δεν μπορεί η τελικά δε θέλει, ας βρεί τρόπους να περνάει ωραία και εδώ.
- 'τι φίλους θα είχα αμα δεν κοίταγα τελικά μόνο την πάρτη μου'
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Το topic απο μόνο του είναι απο τα πιο πετυχημένα παραδείγματα 'looser attitude', όπως είναι όλα τα topic τυ στύλ-'Τι αυτοκίνητο θα έπαιρνα αν είχα λεφτά απο τους γονείς μου'
-'τι γκόμενα θα είχα αν δε μίλαγα για ποδόσφαιρο και αμάξια συνέχεια'- 'τι φίλους θα είχα αμα δεν κοίταγα τελικά μόνο την πάρτη μου'
-'τι ποιότητα ζωής θα είχαμε αν οι γύρω μου δεν έκαναν όλες τις κουτοπονηριές που κάνω εγώ κάθε μέρα'
....και άλλα πολά
Εδώ ζούμε, βλέπουμε τα καλά και τα κακά, οτι μπορούμε διορθώνουμε, τα υπόλοιπα τα υπομένουμε με αισιοδοξια και επιμονή. Τι νόημα έχει να γκρινιάζουμε; Σε όποιον δεν αρέσει και μπορεί ας πάει να μείνει αλλού να είναι ευτιχισμένος. Όποιος δεν μπορεί η τελικά δε θέλει, ας βρεί τρόπους να περνάει ωραία και εδώ.
+1
-
ετσι ακριβως ειναι.εχω βαρεθει να ακουω οτι η ελλαδα ειναι ενα μπαχαλο,ενα μπουρδελο,δεν λειτουργει τιποτα σωστα και οτι σε αλλες χωρες ειναι πολυ καλυτερα.εχετε ζησει σε αλλες χωρες και δουλεψει επι χρονια;πιστευετε οτι εκει ειναι τοσο καλυτερη η ζωη;
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ετσι ακριβως ειναι.εχω βαρεθει να ακουω οτι η ελλαδα ειναι ενα μπαχαλο,ενα μπουρδελο,δεν λειτουργει τιποτα σωστα και οτι σε αλλες χωρες ειναι πολυ καλυτερα.εχετε ζησει σε αλλες χωρες και δουλεψει επι χρονια;πιστευετε οτι εκει ειναι τοσο καλυτερη η ζωη;ναι
κατα τ'αλλα εχεις δικιο ομως, η γκρινια εχει γινει κουραστικη, και ειδικα εφοσον συνοδευεται απο απραξια ουσιαστικα
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ετσι ακριβως ειναι.εχω βαρεθει να ακουω οτι η ελλαδα ειναι ενα μπαχαλο,ενα μπουρδελο,δεν λειτουργει τιποτα σωστα και οτι σε αλλες χωρες ειναι πολυ καλυτερα.εχετε ζησει σε αλλες χωρες και δουλεψει επι χρονια;πιστευετε οτι εκει ειναι τοσο καλυτερη η ζωη;Εξαρτάται για ποιες χώρες μιλάμε και εξαρτάται επίσης τι εννοούμε όταν λέμε 'καλύτερη ζωή'. Δεν είναι μονοσήμαντος ο ορισμός αυτών των ενοιών.
Παράδειγμα : Κάποιος μπορεί να θεωρεί 'καλή ζωη' το να πηγαίνει 3 φορές τη βδομάδα στη Νταίζη Ντούκουνα ('Με απαλλοτρίωσες')
Αυτό ναι, δύσκολα θα το βρει εκτός Ελλάδας
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Το topic απο μόνο του είναι απο τα πιο πετυχημένα παραδείγματα 'looser attitude', όπως είναι όλα τα topic τυ στύλ-'Τι αυτοκίνητο θα έπαιρνα αν είχα λεφτά απο τους γονείς μου'
....και άλλα πολά
καλα ρε συ μην βαρας.
Κουβεντα γινεται. Αλλοιως τα μισα θεματα δεν θα υπηρχαν εδω μεσα.
Εχεις βεβαια 1000% δικιο.Νικος
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ετσι ακριβως ειναι.εχω βαρεθει να ακουω οτι η ελλαδα ειναι ενα μπαχαλο,ενα μπουρδελο,δεν λειτουργει τιποτα σωστα και οτι σε αλλες χωρες ειναι πολυ καλυτερα.εχετε ζησει σε αλλες χωρες και δουλεψει επι χρονια;πιστευετε οτι εκει ειναι τοσο καλυτερη η ζωη;Μα φυσικα και εχω ζησει. 21 χρονια στην μια και 22 στην αλλη.
Δεν κανω ποτε κριτικη για μερη που μονο εχω δει στην τηλεοραση.
Νικος
-
άλλο ένα, εδάφους- εδάφους
-
kilo meater,
εχεις εν μέρει δίκιο, αλλά με αυτά που λες δεν περιγράφεις το 100% της ελληνικής καθημερινότητας.. Δεν θέλω να αρχίσω να δίνω παραδείγματα, είμαι σίγουρος πως ο καθένας έχει από ένα.
Αλλά εγω φεύγω από την Ελλάδα, με σκοπό να κάνω κάτι που στην Ελλάδα όσο και αν το κυνήγησα δεν γινόταν.. Αν μου δωθεί η ευκαιρία και για κάτι περαιτέρω εκεί, θα το κυνηγήσω με νύχια και με δόντια...
Μέχρι τότε, I salute you.
-
και εγω φευγω απ'την Ελλαδα, χωρις πλακα..
αλλα οχι επειδη δεν το κυνηγησα αρκετα, αλλα επειδη βαριομουν..
οταν εισαι Ελλαδα και μπορεις να πιεις τη φραπα σου στην παραλια γιατι να σκωτιζεσαι με μαλακιες;
greek φραπα και αντε γεια..
τωρα θα φας καλα και συ και εγω
αλλα τουλαχιστον θα ρεει αυθονο το χρημα και οι γυναικες θα σε κυνηγανε σε καθε εξοδο..
citastak k stockholm by night και τετοια.. -
aaaaaaaax pain of salvation kai flower kings στη σουηδια
-
FlowerPower Αν και παλιομοδίτη, σε βρίσκω ψαγμένο... Εύγε...
-
Chat με Ιταλο
(15:30) [totem63] i still don't unerstand how can a nescafe' frappe be drinken in 3 hours...
(15:31) [totem63] the three basic words to live in greece ; avrio, tipota, perimene
(15:32) [totem63] i've been there many many times, and i still hope i can come there to live and work
Σε ποια χώρα θα θέλατε να ζείτε;