-
-
ναι ρε γαμωτο γιατι τα κανουν ετσι?? τους τελειωνει το budget σχεδιασης...και η mito k το coupe megane κουκλια απ'εξω....συντηρητικα κ αδιαφορα απο μεσα!! εχω δει κινεζικα με ποιο ενδιαφερουσα σχεδιαση στο εσωτερικο
-
εμενα πάλι από μέσα με αρεσε πιο πολύ από ότι το 5θυρο απέξω..
το εσωτερικο του megII ήταν πολύ πιο άσχημο -
Χρονιά Πολλά σε όλους,
και εγώ προσωπικά το βρήσκω εσωτερικά πολύ όμορφο αρμονικό και με πολύ καλή ποιότητα. Αλλά γούστα είναι αυτά... -
λοιπόν το πέτυχα στο Χαλάνδρι πάνω από την αττική οδο παρκαρισμένο σε άσπρο και από πίσω ήταν πανέμορφο
-
Στο renault.com.gr στην αρχική πλέον διαφημίζει το νέο Megane. Γράφει από 12/01 σε όλες τις εκθέσεις Renault. Εχουν ανέβει και οι σελίδες με πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά τόσο για το 3θυρο όσο και για το 5θυρο.
Οι τιμές σύμφωνα με την ιστοσελίδα έχουν ως εξής:
Megane III 3d Coupe:
1.6 110 hp Confort: 16850
1.6 110 hp Dynamic: 18550
1.6 110 hp Privilege: 19300
2.0 TCE 180 hp Dynamic: 24150
1.5 Dci 105 hp Confort: 20150Megane III 5d Hatch:
1.6 100 hp Authentic: 15500
1.6 110 hp Confort: 16850
1.6 110 hp Dynamic: 18550
1.6 110 hp Privilege: 19300
2.0 TCE 180 hp Dynamic: 23500
1.5 Dci 105 hp Confort: 19500 -
Και το σχετικό άρθρο των 4Τ για τις τιμές του Megane:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... rt_id=9784' target='_blank
Από το Autobild:
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=2304
-
Πιστεύ ότι θα ήταν καλύτερο η Ρενό να βελτίωνε τον κινητήρα των 1.4/16V με τους 100 ιππους σε ρύπους και κατανάλωση και να εφοδίαζε με αυτον ως βασικό κινητήρα το αυτοκίνητο παρά αυτήν την λογική δηλαδή τώρα 2 κιντήρες με 1600 κ.εκ και μέτρια χαρακτηριστικά και αργότερα το φιλέτο- 1.4 ΤCΕ/130HP. Νομίζω ότι όταν έρθει ο νέος κινητήρας τα 1600 θα απαξιωθούν ως μεταπώληση διότι δε θα συμφέρει να πάρει κάποιος το μοντέλο με υποδεέστερες πιδόσεις και να πληρώνει λόγω 200 παραπάνω κυβικών άλλα ασφάλιστρα και σήμα.
Μια λογική 1.4/16V με 100HP, μετά 1.4 ΤCΕ/130HP και τέλος ο 2.0ΤCΕ/180HP έχω την εντύπωση ότι θα είχε πιο σωστή διαμόρφωση.
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Πιστεύ ότι θα ήταν καλύτερο η Ρενό να βελτίωνε τον κινητήρα των 1.4/16V με τους 100 ιππους σε ρύπους και κατανάλωση και να εφοδίαζε με αυτον ως βασικό κινητήρα το αυτοκίνητο παρά αυτήν την λογική δηλαδή τώρα 2 κιντήρες με 1600 κ.εκ και μέτρια χαρακτηριστικά και αργότερα το φιλέτο- 1.4 ΤCΕ/130HP. Νομίζω ότι όταν έρθει ο νέος κινητήρας τα 1600 θα απαξιωθούν ως μεταπώληση διότι δε θα συμφέρει να πάρει κάποιος το μοντέλο με υποδεέστερες πιδόσεις και να πληρώνει λόγω 200 παραπάνω κυβικών άλλα ασφάλιστρα και σήμα.Μια λογική 1.4/16V με 100HP, μετά 1.4 ΤCΕ/130HP και τέλος ο 2.0ΤCΕ/180HP έχω την εντύπωση ότι θα είχε πιο σωστή διαμόρφωση.
Ασφάλιστρα και σήμα είναι το ίδια 10-11 φορ. ιπποι.
Η λογική 1,2 TCe 1,4 TCe & 2,0 TCe μ αρέσει καλύτερα
-
Ο χρήστης surudos έγραψε:
Πιστεύ ότι θα ήταν καλύτερο η Ρενό να βελτίωνε τον κινητήρα των 1.4/16V με τους 100 ιππους σε ρύπους και κατανάλωση και να εφοδίαζε με αυτον ως βασικό κινητήρα το αυτοκίνητο παρά αυτήν την λογική δηλαδή τώρα 2 κιντήρες με 1600 κ.εκ και μέτρια χαρακτηριστικά και αργότερα το φιλέτο- 1.4 ΤCΕ/130HP. Νομίζω ότι όταν έρθει ο νέος κινητήρας τα 1600 θα απαξιωθούν ως μεταπώληση διότι δε θα συμφέρει να πάρει κάποιος το μοντέλο με υποδεέστερες πιδόσεις και να πληρώνει λόγω 200 παραπάνω κυβικών άλλα ασφάλιστρα και σήμα.
Μια λογική 1.4/16V με 100HP, μετά 1.4 ΤCΕ/130HP και τέλος ο 2.0ΤCΕ/180HP έχω την εντύπωση ότι θα είχε πιο σωστή διαμόρφωση.
Συμφωνώ. Μπερδεύτηκα για τα παραπάνω.
Αλλά μήπως ο 1200TCe δεν είναι λίγος μικρός για τις διαστάσεις του μοντέλου;
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Συμφωνώ. Μπερδεύτηκα για τα παραπάνω.
Αλλά μήπως ο 1200TCe δεν είναι λίγος μικρός για τις διαστάσεις του μοντέλου;
1,2 TCe ναι ίσως είναι μικρός...Πάντως με τα κυβικά μόνο εμείς στο Ελλάντα ασχολούμαστε εδώ και χρόνια λόγω τεκμηρίων...Για την υπόλοιπη Ευρώπη ο 1600/100ΗΡ αντικαθηστά τον 1400 μια χαρά. Εκεί τους νοιάζουν πλέον οι εκπομπές ρύπων...δεν έχουν και άδικο!
-
Ο 1.2 turbo δεν πέφτει και μικρός για το νέο Megane. Δηλαδή ο 1.4 ατμόσφαιρα τι καλύτερο είχε στο προγούμενο μοντέλο που είναι το ίδιο σε διαστάσεις και χαρακτήρα? ή τι παραπάνω έχουν τα Golf 5 1.4 απλό, Corolla 1.3, Civic 1.3? όλα ατμόσφαιρα.
Σκεφτήκατε όμως ποτέ ότι ο κινητήρας κορμός για τη γκάμα του νέου Megane βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας, είναι ο diesel 1.6 στις διάφορες μορφές του με τους 1.6 και 2.0 να ακολουθούν και τον 1.4 turbo αργότερα να είναι το κερασάκι στην τούρτα? Υπάρχει χώρος για ένα μικρό τούρμπο σε αυτή τη γκάμα, και εν πάσει περιπτώσει νομίζετε ότι θα είναι καλύτερος και πιο αξιόπιστος του απλού 1.6?
-
Τελικά, ο δίλιτρος TCE έχει όντως μπει και στο 5θυρο; Στο γαλλικό σάιτ υπάρχει μόνο ο 1.6 με τους 110 ίππους και ο δίλιτρος ατμοσφαιρικός (με το CVT) ...
Το είδα προ 10ημέρου στην ΡΕΝΗΛ. Ομολογουμένως το λευκό του πάει, το εμπρός μέρος μου άρεσε, αλλά το πίσω δεν μοιάζει και πολύ με Renault ...
Με 'χάλασαν' τα κάτωθι :
-ο χώρος αποσκευών θα έχει αποκλειστικά χωρητικότητα 377 (αν θυμάμαι καλά) λίτρων και όχι 400ων-τόσων, γιατί θα έχει κανονικών διαστάσεων ρεζέρβα,
-το ESP χρεώνεται ...850 ευρώ, όταν στη Γαλλία κοστίζει 300 !!
-ο 1.4 TCE θα έρθει μάλλον τον ...Σεπτέμβριο και οι τιμές του θα είναι παραπλήσιες με αυτές του 1.6... Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω και εγώ το νόημα ύπαρξης του 1600άρη.
Τιμολογιακά, πιστεύω πως σαν 'λογική' αγορά για τον οπαδό των Megane φαντάζει η έκδοση Confort, με την προσθήκη των 16άρηδων τροχών, με τα 205/55 λάστιχα (προσοχή-προσοχή: το εκθεσιακό είχε Energy !! ). Έτσι η τιμή του 'συγκρατείται' κάτω από τα 17,5 χιλιάρικα, σε σχέση με τα 18,5+ του Dynamique, που μπαίνει (από άποψη κόστους) σε 'χωράφια' περισσότερο ενδιαφερόντων ανταγωνιστών. -
από Govus την 13/01/09 17:58
-ο 1.4 TCE θα έρθει μάλλον τον ...Σεπτέμβριο και οι τιμές του θα είναι παραπλήσιες με αυτές του 1.6... Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω και εγώ το νόημα ύπαρξης του 1600άρη.Χλωμό για τις τιμές. O TCE έχει θα καλύτερες αποδόσεις από τον 1.6 . Θα είναι euro 5 ενώ όλοι οι κινητήρες μέχρι στιγμής είναι euro 4. Επιπλέον θα είναι turbo. Αν συνδυαστεί και με κανένα ''sport πακετάκι'' που περιμένουν άλλωστε΄και οι υποψήφιοι αγοραστές αυτό σημαίνει τιμή CIF χαλαρά +2.000 ευρώ σε σχέση με τον 1.6.
Αποψή μου? Ένα κλικ πάνω η τιμή από τον 1.6, και ένα κλικ κάτω από τον 2.0.Το νόημα ΄ύπαρξης του 1.6 είναι απλό. Αν δεν υπήρχε αυτός ο κινητήρας, το αυτοκίνητο θα έβγαινε μόνο με τους 1.6 πετρέλαιο και τον 2.0 βενζίνα. Ο tce ΔΕΝ είναι έτοιμος ακόμη και τώρα.
-
Παιδιά ξέρεται αν θα έχει αυτόματο κιβώτιο στα 1.6; Ή αν ακούγεται τίποτα για αυτόματο στον μελλοντικό 1.4Τ;
-
Σήμερα το βράδυ είδα έξω από την ΠΛΑΜΑΡ ένα καινούριο 5θυρο. Πανέμορφο!!! Σίγουρα πολύ πιο εντυπωσιακό απότι στις φωτογραφίες!
-
Εμένα αυτό που είδα δεν μου άρεσε με την πρώτη ματιά (πολύ σπουδαιο αυτή η πρώτη ματια για τα περαιτέρω)
Τελικά αν η RENAULT δεν δώσει και στις πιο μικρές κατηγορίες καλούδια που συνήθησε τον κόσμο η VW ( Δηλαδή το CVT ακόμα και στο πιο μικρό μοτέρ) τα πράγματα δεν θα πάνε και πολύ καλά για την RENAULT.
Εγώ την αγαπάω την RENAULT αλλά η VW έβαλε τον πήχυ πολύ ψηλά και η λύσεις για όλους είναι μονόδρομος! -
Εμένα αυτό που είδα δεν μου άρεσε με την πρώτη ματιά (πολύ σπουδαιο αυτή η πρώτη ματια για τα περαιτέρω)
Τελικά αν η RENAULT δεν δώσει και στις πιο μικρές κατηγορίες καλούδια που συνήθησε τον κόσμο η VW ( Δηλαδή το CVT ακόμα και στο πιο μικρό μοτέρ) τα πράγματα δεν θα πάνε και πολύ καλά για την RENAULT.
Εγώ την αγαπάω την RENAULT αλλά η VW έβαλε τον πήχυ πολύ ψηλά και η λύσεις για όλους είναι μονόδρομος! -
Πολύ όμορφο και δυναμικό, αν και δεν το έχω δει από κοντά.
Είμαι σίγουρος ότι και από κοντά θα μου αρέσει πολύ...
Ο κινητήρας 1400 με τα 130 νομίζω ότι θα πιάσει καλά, αρκεί να έχει και καλές τιμές.Μπαίνει δυναμικά στα υπόψη και το Coupe και το 5πορτο!...!
-
Σήμερα πήγα στην ΠΛΑΜΑΡ και μπήκα μέσα στο 5θυρο Megane!
Πρώτες εντυπώσεις:
Τα θετικά:
- Πολύ ποιοτικό εσωτερικό ακόμη και στις απλές εκδόσεις που μέσα κυριαρχεί το μαύρο ενώ οι πιο ακριβές έχουν διχρωμίες.
- Τρομέρο φινίρισμα και συναρμογή με πολύ γερμανική αίσθηση.
- Γενικότερα πολύ γερμανική αίσθηση στο πως κλείνουν πόρτες πορτ μπαγκαζ ντουλαπάκι κλπ
- Πολύ ανετα καθίσματα.
- Βρίσκεις εύκολα τη θέση που σε βολεύει.
- Στο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων πολύ μικρές αποστάσεις στις αλλαγές
- Τεράστιο πορτ μπαγκάζ για την κατηγορία του
Στα πλην:
- Πολύ στενάχωρο για τους πίσω επιβάτες. 2 παιδιά κάθονται άνετα αλλα 2 ενήλικες δύσκολα
- Στις εκδόσεις με το χειροκίνητο κλιματισμό δεν εντυπωσιάζει τόσο όσο στις εκδόσεις με τον ηλεκτρονικό.
- Για επιβάτες άνω του 1.90 θα αισθάνονται ολίγον τι άβολα ως προς την απόσταση από την οροφή.
Εξωτερικά έχει πολύ ωραίες ανάγλυφες επιφάνειες και χάνει πολύ στις φωτογραφίες. Μου άρεσε το 5θυρο αλλά προς το παρόν στην έκθεση δεν είχαν φέρει 3θυρα για να δω αν το 3θυρο είναι τόσο κουκλί όσο φαίνεται.
Αρχές της επόμενης βδομάδας θα το πάρω και test drive οπότε θα σας πω και οδηγικές εντυπώσεις.
Renault Megane III