-
Πράγματι ωραίο φαίνεται (από τις φωτό!)
Πάντως εγώ πιστεύω πως και το 1.2 turbo μια χαρά θα τα πήγαινε, εδώ ο VAG έχει εξοπλίσει μεγαλύτερα αυτοκίνητα (Passat, Superb) με τον 1.4 TSI!!!
Ίδια άλογα, περισσότερη ροπή, μου φαίνεται καλό! -
Το κουπέ είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά έχει παρουσιαστεί τελευταία στη μικρομεσαία κατηγορία. Πραγματικά στις φώτο φαίνεται πολύ όμορφο. Κρίμα να μην έχει και ένα ανταγωνιστικό κινητήρα στα 18-20Κ... Αν είχε τον 130ρη TCE θα το χτύπαγα ανετότατα..
-
Βλέπω σε ιστοσελίδες αυτοκινήτου αρχίσανε να παίζουν διαφημιστικά bannerακια για το νέο Megane και οδηγούν στο παρακάτω microsite:
http://www.nouvelle-megane.com/
Ωραίο!
-
Εμένα μου έκανε εντύπωση το 'Ράψημο' της λαμαρίνας στον ουρανό που πλέον δεν χρειάζεται πλαστικά καλύματα γιατί εξαιρετικό.
-
Ο χρήστης surudos έγραψε:
Εμένα μου έκανε εντύπωση το 'Ράψημο' της λαμαρίνας στον ουρανό που πλέον δεν χρειάζεται πλαστικά καλύματα γιατί εξαιρετικό.Μάλλον γιατί έχει γίνει με laser, οπότε δεν υπάρχουν πόντες για να πρέπει να καλυφθούν.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Εμένα μου έκανε εντύπωση το 'Ράψημο' της λαμαρίνας στον ουρανό που πλέον δεν χρειάζεται πλαστικά καλύματα γιατί εξαιρετικό.
Μάλλον γιατί έχει γίνει με laser, οπότε δεν υπάρχουν πόντες για να πρέπει να καλυφθούν.
Ναι αυτό λέω και εγώ...δεν μας εχει συνηθίσει η Renault σε τέτοια συναρμολόγηση
-
Ισχύει τέτοια συναρμολόγηση μόνο σε γερμανικά κ ακριβότερα αυτοκίνητα.
Σήμερα είδα κ τις πρώτες γιγαντοαφίσες στους αθηναικούς δρόμους με μια εντυπωσιακή photo του 5θυρου megane.
-
Όντως οι γιγαντοαφίσες αυτές έχουν ξεκινήσει σε αρκετά σημεία και μάλιστα πολύ κεντρικά (κάπου πέτυχα μία στο Μαρούσι νομίζω κοντά στο Αίθριο).
-
Και αφού ακόμη καλά καλά δεν είδαμε το 3θυρο κ το 5θυρο ένα άρθρο για το Grandtour(sw):
http://www.sportdrive.gr/2009/1/19/new- ... 2010-spied
-
Λοιπόν.Το οδήγησα το MEGANE III πριν από λίγες μέρες στην αντιπροσωπεία στο Άργος.
Ήταν ενα 5 θυρο 1600 Πριβιλέζ φουλ εξοπλισμένο μαύρο χρώμα με μπεζ σαλόνι.
Μερικές εντυπώσεις.
Εντυπωσιακά φαρδύ απ' εξω το ίδιο και από μέσα παραπέμπει σε αυτοκίνητο της πιο μεγάλης κατηγορίας. Το σαλόνι φουτουρίστικο τα υλικά πολύ καλύτερα από πριν, αλλά το κακό με τα RENAULT είναι ότι όταν είναι φρέσκα δείχνουν ποιοτικά όταν γερνανε χλωμιάζουν απότομα!
Ο αναθεματισμένος ήχος στο κλείσιμο των πορτων που υπήρχε στο MEGANE II και που όσο το αυτοκίνητο γερνούσε γινόταν ήχος τενεκέ, δυστυχώς υπάρχει ακόμα! Σε σχέση δηλαδή με το ΓερμανοΙαπωνικό συναγωνισμό χρειάζονται ακόμα βήματα.Θέση οδήγησης πολύ καλή, ποιότητα κύλισης η γνωστή κορυφαία της RENAULT.
Οδική συμπεριφορά, πολύ καλή, προσανατολισμένη κυρίως στην άνεση αν και μπορείς και να παίξεις αν το θελήσεις, πάντα μπορείς σε ένα RENAULT!Φρένα, απλώς ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!
Και φτάνουμε στα άσχημα!
Κινητήρας, ανεπαρκέστατος σε σχέση με το αμάξωμα και το βάρος που κουβαλάει!
Χρειάζεται να είαι με το πόδι στο πάτωμα για να κινηθείς απλως σβέλτα (όχι γρήγορα).Κάποια στιγμή ήμασταν μέσα τρία άτομα των 80 κιλων και τότε τα πράγματα ήταν χέσε μέσα! Η 6η στο σασμαν υπό αυτές τις συνθήκες είναι διακοσμητική.Αν θα το αγόρζα τώρα;
Με αυτό το μοτέρ ποτέ, αν και τα λεφτά που στοιχίζει είναι καλά.Γρήγορα χρειάζεται το 1400 TURBO μοτέρ, αν και κατά την γνώμη μου και πάλι οριακά ανεκτό θα είναι. Κακα τα ψέματα χρειάζεται λύση με παραπάνω κυβικά και με turbo σύμφωνα με την μόδα, αν και κατά την γνώμη μου ( ίσως και λόγω κακής εμπείρίας στην συμβίωση με αυτοκίνητο με turbo) δεν υπάρχει τίποτα καλύτερα από έναν καλό ατμοσφαιρικό κινητήρα.
Πιο απλός, με μεγαλύτερη διαρκεια λειτουργίας στον χρόνο, λιγότερες βλάβες και κυρίως πολύ πιο οικονομικός σε κατανάλωση αντίθετα με αυτό που θέλουν να μας πείσουν (να μας τρελάνουν δηλαδή) οι βιομηχανίες μα αβάντα τον τύπο.
Και κάτι ακόμα.Το αυτοκίνητο που είναι πιο κοντά στο MEGANE III σε σχήμα είναι το ΣΙΡΟΚΟ της VW και όχι το GOLF! -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Και φτάνουμε στα άσχημα!
Χρειάζεται να είαι με το πόδι στο πάτωμα για να κινηθείς απλως σβέλτα (όχι γρήγορα).Κάποια στιγμή ήμασταν μέσα τρία άτομα των 80 κιλων και τότε τα πράγματα ήταν χέσε μέσα! Η 6η στο σασμαν υπό αυτές τις συνθήκες είναι διακοσμητική.Αν θα το αγόρζα τώρα;
Με αυτό το μοτέρ ποτέ, αν και τα λεφτά που στοιχίζει είναι καλά.Γρήγορα χρειάζεται το 1400 TURBO μοτέρ, αν και κατά την γνώμη μου και πάλι οριακά ανεκτό θα είναι. Κακα τα ψέματα χρειάζεται λύση με παραπάνω κυβικά και με turbo σύμφωνα με την μόδα, αν και κατά την γνώμη μου ( ίσως και λόγω κακής εμπείρίας στην συμβίωση με αυτοκίνητο με turbo) δεν υπάρχει τίποτα καλύτερα από έναν καλό ατμοσφαιρικό κινητήρα.
Πιο απλός, με μεγαλύτερη διαρκεια λειτουργίας στον χρόνο, λιγότερες βλάβες και κυρίως πολύ πιο οικονομικός σε κατανάλωση αντίθετα με αυτό που θέλουν να μας πείσουν (να μας τρελάνουν δηλαδή) οι βιομηχανίες μα αβάντα τον τύπο.
Και κάτι ακόμα.Το αυτοκίνητο που είναι πιο κοντά στο MEGANE III σε σχήμα είναι το ΣΙΡΟΚΟ της VW και όχι το GOLF!Υπάρχει και το δίλιτρο turbo με τους 180 ίππους στα προσιτά (για δίλιτρο κινητήρα) 23,5 χιλιάρικα ! Έχει και στάνταρ το ESP (αν θυμάμαι καλά), που στα 1600άρια χρεώνεται ...850 ευρώ ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Και φτάνουμε στα άσχημα!
Και κάτι ακόμα.Το αυτοκίνητο που είναι πιο κοντά στο MEGANE III σε σχήμα είναι το ΣΙΡΟΚΟ της VW και όχι το GOLF!Υπάρχει και το δίλιτρο turbo με τους 180 ίππους στα προσιτά (για δίλιτρο κινητήρα) 23,5 χιλιάρικα ! Έχει και στάνταρ το ESP (αν θυμάμαι καλά), που στα 1600άρια χρεώνεται ...850 ευρώ ...
Govus.Στα 23 και κάτι αγοράζεις και άλλα πράγματα νομίζω και από την παραπάνω κατηγορία για όποιον είναι οικογενειαρχης και θέλει χώρους αλλά και στην ίδια κατηγορία παίρνεις από Γερμανία ( GOLF) πάλι Turbo δυστυχώς, αλλά και από Ιαπωνία (Toyota και Honda) σε ατμοσφαρικά μοντέρνα μοτέρ που ζουν και αιώνια (που λέει ο λόγος)!
Δηλαδή τελικά πιστεύω ότι αφού έχουν αποφασίσει turbo, ένα 1600 με την λύση αυτή και 160 άλογα και την αντίστοιχη ροπή που προκείπτουν από αυτά τα κυβικά, είναι η καλύτερη λύση, αλλά η οικονομική κατάσταση της εποχής δεν ξέρω τι επιτρέπει στις εταιρείες να προσφέρουν. -
Και κάτι ακόμα που θέλω να προσθέσω.
Οπωσδήποτε μαζί με το 1400 turbo πρέπει να προσφερθει και το CVT, αφού τέτοιο σύστημα μετάδοσης αποφάσισαν στην RENAULT.Εγώ που είναι 43 ετών στο επόμενο αυτοκίνητο που θα πάρω θα είναι από τα βασικά πράγματα που θα κοιτάξω. Το ποτάμι δεν γυρίζει πισω.Για τους περισσότερους από εσάς που οδηγήτε στην Αθήνα θα είναι, άκρως απαραίτητο.Για την ιστορία έχω οδηγήσει HONDA JAZZ της αμέσως προηγούμενης γενιάς με CVT, απλώς καταπληκτικό! Δεν ξέρω γιατί η HONDA το άλλαξε στο τωρινό μοντέλο και πέρασα σε αυτοματοποιημένο μηχανικό σαζμαν, αλλά έιτε ετσι είτε αλλιώς, τα ημιαυτόματα συστήματα μετάδοσης θα είναι από εδώ και μπρός ο κανόνας.
-
... με **μπεζ **σαλόνι.
...Το σαλόνι φουτουρίστικο τα υλικά πολύ καλύτερα από πριν, αλλά το κακό με τα RENAULT είναι ότι όταν είναι φρέσκα δείχνουν ποιοτικά όταν γερνανε χλωμιάζουν απότομα!
Ο αναθεματισμένος ήχος στο κλείσιμο των πορτων που υπήρχε στο MEGANE II και που όσο το αυτοκίνητο γερνούσε γινόταν ήχος τενεκέ, δυστυχώς υπάρχει ακόμα! ...Ωραίες οι παρατηρήσεις σου!
Ερωτήσεις!
-
Μπεζ σαλόνι; Εννοείς το ύφασμα στα καθίσματα ή στα χρώματα κονσόλας κλπ...;
Και τι εννοείς 'χλωμιάζουν'; Ισχύει αυτό και στις μαύρες/γκρι αποχρώσεις; -
Ήχος 'τενεκέ'; Δηλαδή στο ολοκαίνουριο Megane άκουγες μεταλλικό 'γδούπο' (αντίλαλο) κατά το κλείσιμο της πόρτας; Αν ισχύει αυτό ίσως μαρτυρά την έλλειψη ηχομόνωσης στα πλαϊνά της πόρτας...
-
-
Govus.Στα 23 και κάτι αγοράζεις και άλλα πράγματα νομίζω και από την παραπάνω κατηγορία για όποιον είναι οικογενειαρχης και θέλει χώρους αλλά και στην ίδια κατηγορία παίρνεις από Γερμανία ( GOLF) πάλι Turbo δυστυχώς, αλλά και από Ιαπωνία (Toyota και Honda) σε ατμοσφαρικά μοντέρνα μοτέρ που ζουν και αιώνια (που λέει ο λόγος)!
Δηλαδή τελικά πιστεύω ότι αφού έχουν αποφασίσει turbo, ένα 1600 με την λύση αυτή και 160 άλογα και την αντίστοιχη ροπή που προκείπτουν από αυτά τα κυβικά, είναι η καλύτερη λύση, αλλά η οικονομική κατάσταση της εποχής δεν ξέρω τι επιτρέπει στις εταιρείες να προσφέρουν.Ακριβώς ...
-
Αυριο στο Autobild έχει την 1η δοκιμή επί ελληνικού εδάφους! Για να δούμε τι θα γράψουν!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... με **μπεζ **σαλόνι.
...Το σαλόνι φουτουρίστικο τα υλικά πολύ καλύτερα από πριν, αλλά το κακό με τα RENAULT είναι ότι όταν είναι φρέσκα δείχνουν ποιοτικά όταν γερνανε χλωμιάζουν απότομα!
Ο αναθεματισμένος ήχος στο κλείσιμο των πορτων που υπήρχε στο MEGANE II και που όσο το αυτοκίνητο γερνούσε γινόταν ήχος τενεκέ, δυστυχώς υπάρχει ακόμα! ...Ωραίες οι παρατηρήσεις σου!
Ερωτήσεις!
-
Μπεζ σαλόνι; Εννοείς το ύφασμα στα καθίσματα ή στα χρώματα κονσόλας κλπ...;
Και τι εννοείς 'χλωμιάζουν'; Ισχύει αυτό και στις μαύρες/γκρι αποχρώσεις; -
Ήχος 'τενεκέ'; Δηλαδή στο ολοκαίνουριο Megane άκουγες μεταλλικό 'γδούπο' (αντίλαλο) κατά το κλείσιμο της πόρτας; Αν ισχύει αυτό ίσως μαρτυρά την έλλειψη ηχομόνωσης στα πλαϊνά της πόρτας...
Συγν'ωμη που άργησα να απαντήσω.Εννοώ όλο μπεζ και υφάσματα και κονσόλα και τα πάντα.Για μένα θα ήταν τελευταία επιλογή, λερώνει πολυ. Εννοώ ότι χλωμιάζουν όλα τα χρώματα και δεν έχει να κάνει με τα χρώματα αλλά με τα υλικά.Όταν τα βλέπεις καινούργια είσαι σίγουρος ότι ποιότητα είναι πια πιο πάνω.Σε λίγους μήνες οι φθορές στα υλικά ακόμα και από πολύ προσεκτικούς ανθρώπους είναι μεγάλες, άρα τα υλικά δεν είναι και τόσα σόϊ.Στα MEGANE ΙΙ εσωτερικά χερούλια πόρτας π.χ. παρουσίαζαν μεγάλες φθορές ακόμα και να δεν τα ακούμπαγες που λέει ό λόγος.Επίσης εσωτερικα΄ντουλάπια πόρτας έσπαζαν πορτακια ταμπλώ σου έμεναν στο χέρι κλπ. Και όμως όταν τα έβλεπες καινούργια΄ήσουν σίγουρος ότι ήταν ποιοτικα΄.
2.Αν κάνεις τον κόπο να πας να 'ακούσεις' ένα MEGANE II θα καταλάβεις τι εννοώ. Ο θόρυβος αυτό χειροτέρευε όσο το αυτοκίνητο πάλιωνε, δεν ξέρω αν θα γίνει το ίδιο και τώρα αλλά σαν πρώτη επαφή με το MEGANE III το θέμα αυτή την εμπειρία είχα και με χάλασε.Να προσθέσω ότι τα MEGANE II παρουσίαζαν σχεδόν όλα πρόβλημα και στους μεντεσέδες των πορτών έτριζαν και από εκεί.
-
-
Συγν'ωμη που άργησα να απαντήσω.Εννοώ όλο μπεζ και υφάσματα και κονσόλα και τα πάντα.Για μένα θα ήταν τελευταία επιλογή, λερώνει πολυ. Εννοώ ότι χλωμιάζουν όλα τα χρώματα και δεν έχει να κάνει με τα χρώματα αλλά με τα υλικά.Όταν τα βλέπεις καινούργια είσαι σίγουρος ότι ποιότητα είναι πια πιο πάνω.Σε λίγους μήνες οι φθορές στα υλικά ακόμα και από πολύ προσεκτικούς ανθρώπους είναι μεγάλες, άρα τα υλικά δεν είναι και τόσα σόϊ.Στα MEGANE ΙΙ εσωτερικά χερούλια πόρτας π.χ. παρουσίαζαν μεγάλες φθορές ακόμα και να δεν τα ακούμπαγες που λέει ό λόγος.Επίσης εσωτερικα΄ντουλάπια πόρτας έσπαζαν πορτακια ταμπλώ σου έμεναν στο χέρι κλπ. Και όμως όταν τα έβλεπες καινούργια΄ήσουν σίγουρος ότι ήταν ποιοτικα΄.2.Αν κάνεις τον κόπο να πας να 'ακούσεις' ένα MEGANE II θα καταλάβεις τι εννοώ. Ο θόρυβος αυτό χειροτέρευε όσο το αυτοκίνητο πάλιωνε, δεν ξέρω αν θα γίνει το ίδιο και τώρα αλλά σαν πρώτη επαφή με το MEGANE III το θέμα αυτή την εμπειρία είχα και με χάλασε.Να προσθέσω ότι τα MEGANE II παρουσίαζαν σχεδόν όλα πρόβλημα και στους μεντεσέδες των πορτών έτριζαν και από εκεί.
Έχει ένα φιλαράκι ένα Megane 1400 μοντέλο 2002 και δεν έχω πάρει είδηση τον 'ήχο τενεκέ'. Ίσως θα πρέπει να το προσέξω περισσότερο.
Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι πολύ χρήσιμα και δεν τα γνώριζα.
Ευχαριστώ!
-
Καλά, η αλλοίωση του ήχου κλεισίματος λογική είναι. Κάθονται οι τσιμούχες, σκληραίνουν οι κλειδαριές κλπ κλπ. Εγώ εχω παρατηρήσει σημαντική διαφορά στο 307 μου όταν λαδώνω τις κλειδαριές. Δοκιμάστε το.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Συγν'ωμη που άργησα να απαντήσω.Εννοώ όλο μπεζ και υφάσματα και κονσόλα και τα πάντα.Για μένα θα ήταν τελευταία επιλογή, λερώνει πολυ. Εννοώ ότι χλωμιάζουν όλα τα χρώματα και δεν έχει να κάνει με τα χρώματα αλλά με τα υλικά.Όταν τα βλέπεις καινούργια είσαι σίγουρος ότι ποιότητα είναι πια πιο πάνω.Σε λίγους μήνες οι φθορές στα υλικά ακόμα και από πολύ προσεκτικούς ανθρώπους είναι μεγάλες, άρα τα υλικά δεν είναι και τόσα σόϊ.Στα MEGANE ΙΙ εσωτερικά χερούλια πόρτας π.χ. παρουσίαζαν μεγάλες φθορές ακόμα και να δεν τα ακούμπαγες που λέει ό λόγος.Επίσης εσωτερικα΄ντουλάπια πόρτας έσπαζαν πορτακια ταμπλώ σου έμεναν στο χέρι κλπ. Και όμως όταν τα έβλεπες καινούργια΄ήσουν σίγουρος ότι ήταν ποιοτικα΄.
2.Αν κάνεις τον κόπο να πας να 'ακούσεις' ένα MEGANE II θα καταλάβεις τι εννοώ. Ο θόρυβος αυτό χειροτέρευε όσο το αυτοκίνητο πάλιωνε, δεν ξέρω αν θα γίνει το ίδιο και τώρα αλλά σαν πρώτη επαφή με το MEGANE III το θέμα αυτή την εμπειρία είχα και με χάλασε.Να προσθέσω ότι τα MEGANE II παρουσίαζαν σχεδόν όλα πρόβλημα και στους μεντεσέδες των πορτών έτριζαν και από εκεί.
Έχει ένα φιλαράκι ένα Megane 1400 μοντέλο 2002 και δεν έχω πάρει είδηση τον 'ήχο τενεκέ'. Ίσως θα πρέπει να το προσέξω περισσότερο.
Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι πολύ χρήσιμα και δεν τα γνώριζα.
Ευχαριστώ!
Εννοείς MEGANE II έτσι ή κάνω λάθος; Γιατί το 2002 ήταν η αρχή του μοντέλου οπότε η πόρτα δεν κάνει απλώς περίεργο θόρυβο θα 'κουδουνάει'!
Για τους μεντεσέδες που σου λέω, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2007 που ήμουνα στην δουλειά είχαμε αλλάξει περίπου στο 80% των αυτοκινήτων στα πλαίσια της εγγύησης.
Renault Megane III