-
Να σου πω... την έχω μετρήσει και μπορώ να πω ότι είναι και καλύτερη. Επειδή περνάω πάντα τα λίτρα του πετρελαίου στην κάρτα της shell, έχω επιβεβαιώσει την κατανάλωση. Επίσης με τον καιρό βελτιώνεται, όχι επειδή οδηγώ πιο μαλακά, μάλλον ο κινητήρας ανοίγει.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
-Πάντως για οικογενειακό αμάξι δεν θα συνιστούσα το GTLine trim.
Αυτό για ποιο λόγο το λες; Δεν είναι στα ίδια επίπεδα χώρων με ένα φόκους ή λεόν πχ;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Αυτό για ποιο λόγο το λες; Δεν είναι στα ίδια επίπεδα χώρων με ένα φόκους ή λεόν πχ;
Δηλαδη τι να πει κι ενας γειτονας που το εχει το GT line σε station wagon??
-
Κοπανάει αρκετά......αλλά έχει άλλη γλύκα
-
Αρκεί να λένε οι πωληταραδες ότι πρόκειται για πιο σκληρό αμάξι σε συμπεριφορά.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Δεν είναι θέμα χώρων, εκεί είναι ΟΚ. Είναι θέμα ξερών αναρτήσεων. Στο coupe άντε λες και δεν σε νοιάζει, γουστάρεις μπορώ να πω. Αν για παράδειγμα στο SW έχει την ίδια συμπεριφορά, μπορεί να έχεις πρόβλημα. Θέλεις να χοροπηδάει το αμάξι σου, ειδικά το πίσω μέρος συνέχεια; Διέσχισε για παράδειγμα κάθετα τις γραμμές του τράμ στην παραλιακή με 120km/h με το SW, ειδικά στα σημεία που βρίσκονται σε στροφή. Θα 'χάσεις' το πίσω μέρος για λίγο. Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, τότε ΟΚ προχώρα. Τώρα πιθανόν οι αναρτήσεις να είναι τόσο σκληρές στο coupe GTLine, στα άλλα να είναι καλύτερες. Μπορεί φυσικά να συνεισφέρει και ο ημιάκαμπτος στο 'χάσιμο'.
-
Μαλλον σίγουρα θα το έλεγα όχι απλα πιθανά
-
Αναλόγως το ζητούμενο από τα υπόλοιπα μοντέλα εκτός του κουπέ. Σπορτιβ 5θυρο, SW ή sedan ή πιο άνετο στις μη GTLINE εκδόσεις. Ξεκάθαρο!
-
Για εμένα η περιγραφή της συμπεριφοράς, δλδ σκληρή ξερή κλπ είναι ότι πρέπει, πάντα με δεδομένο βέβαια του ότι η Ρενώ κάνει θαύματα στις αναρτήσεις της. Αν άκουγα τα ίδια για Σέατ, απλά θα έλεγα ότι δεν κάνει....
-
Εγώ θα έλεγα όποιος έχει βάλει στο μάτι τον dci 130 να κοιτάξει οπωσδήποτε να κάνει ένα test drive πρώτα. Να μην σταθεί όμως σε θέματα επιδόσεων. Σας λέω από τώρα ότι σε μηχανή+αμάξωμα υπάρχει επάρκεια σχεδόν στα πάντα, μπορείς να το πας κομμάτια άμα θέλεις, τα ρίχνει στα ίσια σε βενζινοκινητήρες με 20-30 άλογα παραπάνω για πλάκα. Να κοιτάξει να οδηγήσει μέσα σε στενάκια να δει που γίνονται οι αλλαγές στους ντίζελ, πως γεμίζουν οι ταχύτητες, να περάσει πάνω από εγκάρσιες ανωμαλίες, να φρενάρει σε στροφή με λίγα χλμ, να είναι δηλαδή σίγουρος ότι δεν θα τον ξενίσει το αμάξι και φυσικά να δει πως την νιώθει την ανάρτηση. Να είναι σίγουρος ότι τον καλύπτει σε θέμα άνεσης. Εγω για παράδειγμα θα ήθελα την ανάρτηση ένα κλικ πιο μαλακή, κατά τα άλλα ακόμα και το θέμα του ασαφούς τιμονιού που είχε το απλό coupe έχει βελτιωθεί στο GTLine. Να δει επίσης το θέμα 'πίσω ορατότητα' εγώ είχα πρόβλημα τον πρώτο καιρό, και ακόμα θέλει προσοχή, ειδικά στο coupe.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Για εμένα η περιγραφή της συμπεριφοράς, δλδ σκληρή ξερή κλπ είναι ότι πρέπει, πάντα με δεδομένο βέβαια του ότι η Ρενώ κάνει θαύματα στις αναρτήσεις της. Αν άκουγα τα ίδια για Σέατ, απλά θα έλεγα ότι δεν κάνει....Το προηγούμενο Leon (για το καινούριο δεν γνωρίζω) μάλλον θα έλεγα ότι είχε καλή -ανάλογη- συμπεριφορά.
@jlian η επιλογή σου ίσως (προσωπικά θα έλεγα σίγουρα) είναι η καλύτερη απο τα Megane. Συμπεριφορά και επιδόσεις ανάλογες της κουπέ εμφάνισης του. Μάλλον το συγκρίνεις με το προηγούμενο σου που είχε ... κλίσεις αλλά και σταθερό πάτημα, μελετημένη ανάρτηση με πολύ καλή συμπεριφορά χωρίς να κουράζει αλλά όχι συτό που λέμε 'σπορτιβ' που το τωρινό σου έχει. Θέμα συνήθειας! Το ίδιο και τα λειτουργικά θέματα ορατοτητας κλπ. Ψιλοπράγματα!
-
Ναι, έτσι είναι. Το coupe I είχε ρίξει το βάρος στην άνεση με αποτέλεσμα αυτές τις ενοχλητικές κλίσεις. Μπορώ να πω πως με είχαν κουράσει, γι αυτό και πήγα σε κάτι πιο hardcore
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Εγώ θα έλεγα όποιος έχει βάλει στο μάτι τον dci 130 να κοιτάξει οπωσδήποτε να κάνει ένα test drive πρώτα. Να μην σταθεί όμως σε θέματα επιδόσεων. Σας λέω από τώρα ότι σε μηχανή+αμάξωμα υπάρχει επάρκεια σχεδόν στα πάντα, μπορείς να το πας κομμάτια άμα θέλεις, τα ρίχνει στα ίσια σε βενζινοκινητήρες με 20-30 άλογα παραπάνω για πλάκα. Να κοιτάξει να οδηγήσει μέσα σε στενάκια να δει που γίνονται οι αλλαγές στους ντίζελ, πως γεμίζουν οι ταχύτητες, να περάσει πάνω από εγκάρσιες ανωμαλίες, να φρενάρει σε στροφή με λίγα χλμ, να είναι δηλαδή σίγουρος ότι δεν θα τον ξενίσει το αμάξι και φυσικά να δει πως την νιώθει την ανάρτηση.Μάλλον κάνεις πλάκα ε? Εγω με leon 1.2 tsi μια φορά πέτυχα kaskai 1.6dci και ίδρωσε πολυ για να φύγει λίγο. Που και πάλι θεωρώ οτι αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες μπορεί και να μην. Τέλος πάντων το θέμα μας δεν είναι αυτό, αλλά η υπερβολή σου να λες οτι τα ρίχνει σε βενζινοκίνητο με 20-30 άλογα παραπάνω. Πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε.
-
Ναι βέβαια το QQ είναι σχεδόν 200 κιλα πιο βαρύ απο το Megane αλλα υγεία
-
Εντάξει, πιστεύω όμως να καταλαβαίνεις τι λέω. καλό χρυσό το ντιζελάκι το συγκεκριμένο, το καλύτερο μάλλον της αγοράς αλλά όχι και για πλάκα βενζινοκινητήρα 140-150 ίππων. Στα ίδια άλογα και αν...
-
Η συζήτηση βέβαια αφορά το ... Megane 1,6 Dci και οχι το QQ 1,6 Dci ...
-
Και μια απορια, το qashqai πως καταλαβαινεις αν ειναι 1,5 η 1,6..;
Να προσπαθησω να τη λυσω.. αν γραφει μονο dCi ειναι 1,5 ,ενώ αν εχει το μπλε-ασημι αυτοκολλητακι 1,6..; -
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Εγώ θα έλεγα όποιος έχει βάλει στο μάτι τον dci 130 να κοιτάξει οπωσδήποτε να κάνει ένα test drive πρώτα. Να μην σταθεί όμως σε θέματα επιδόσεων. Σας λέω από τώρα ότι σε μηχανή+αμάξωμα υπάρχει επάρκεια σχεδόν στα πάντα, μπορείς να το πας κομμάτια άμα θέλεις, τα ρίχνει στα ίσια σε βενζινοκινητήρες με 20-30 άλογα παραπάνω για πλάκα. Να κοιτάξει να οδηγήσει μέσα σε στενάκια να δει που γίνονται οι αλλαγές στους ντίζελ, πως γεμίζουν οι ταχύτητες, να περάσει πάνω από εγκάρσιες ανωμαλίες, να φρενάρει σε στροφή με λίγα χλμ, να είναι δηλαδή σίγουρος ότι δεν θα τον ξενίσει το αμάξι και φυσικά να δει πως την νιώθει την ανάρτηση.
Μάλλον κάνεις πλάκα ε? Εγω με leon 1.2 tsi μια φορά πέτυχα kaskai 1.6dci και ίδρωσε πολυ για να φύγει λίγο. Που και πάλι θεωρώ οτι αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες μπορεί και να μην. Τέλος πάντων το θέμα μας δεν είναι αυτό, αλλά η υπερβολή σου να λες οτι τα ρίχνει σε βενζινοκίνητο με 20-30 άλογα παραπάνω. Πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε.
Κοίταξε να δεις. Είναι φυσικό κάποιος να παινεύει το σπίτι του γιατί κάποια μέρα μπορεί να πέσει και να τον πλακώσει και αυτό αφορά κυρίως εσένα
Δεν χρειάζεται όμως να σου θυμίσω ότι άλλο QQ και άλλο megane, όπως επίσης και άλλο οδηγός που πάει τάπα γκάζι ένα οποιοδήποτε αμάξι και άλλο αυτός που δεν γουστάρει να το τρέξει, είτε γιατί φοβάται (πολλές φορές δικαιολογημένα, εξαρτάται από το που βρίσκεται) είτε γιατί σκέφτεται το καύσιμο που θα 'πετάξει'.Δυστυχώς βίντεο για κάποιο Golf 1.4 tsi 160hp που πέτυχα εν κινήσει στο δρόμο εγώ δεν υπάρχει, οπότε θα αρκεστείς κι εσύ στο λόγο μου, ότι δηλαδή τον έφαγα σε ρεπρίζ για πλάκα. Στο φανάρι με ρώταγε 'ρε φίλε... τι μηχανή έχει μέσα αυτό, τη δίλιτρη;;;' (μάλλον εννοούσε τον TCe 180).
Όταν του είπα 1600 diesel άκουσα 'αχαχα ναι καλά!'. Στο πράσινο φυσικά εκείνος έφυγε σφαίρα σπινιάροντας, μιας και το αμάξι μου δεν θα το σκίσω για εκκινήσεις, τουλάχιστον όχι όπως το πήγαινε ο άλλος, αλλά σου λέω πως οποιονδήποτε 'άφτιαχτο' tsi 122 το 'τρώει' και εκεί (έχω μετρήσει τα 0-100 σε ~9s).
Οπωσδήποτε δεν θα το κάνω, γιατί δεν θέλω να δουλέψω στον κόφτη το αμάξι, αλλά καταλαβαίνεις πως τα πάντα είναι σχετικά. Δες και τον παρακάτω πίνακα, έχει σύγκριση ανάμεσα σε tsi 160 και dci 130. Πρόσεξε είναι ο 1900cc, έχει σημασία γιατί ο 1600cc είναι ανώτερος σε επιδόσεις (ειδικά με V-Power) και σε ροπή (32κιλά). Κοίτα ειδικά τις ρεπρίζ.
http://www.zeperfs.com/en/duel2981-2736.htm
Οπότε, ναι. Πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε. Τέλος θέλω να σου πω πως εγώ είμαι οδηγός που σε γενικές γραμμές διστάζω, για διαφόρους λόγους, κυρίως για λόγους ασφαλείας, όπως και φροντίδας του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Να προσπαθησω να τη λυσω.. αν γραφει μονο dCi ειναι 1,5 ,ενώ αν εχει το μπλε-ασημι αυτοκολλητακι 1,6..;ακριβως το αντιθετο.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Να προσπαθησω να τη λυσω.. αν γραφει μονο dCi ειναι 1,5 ,ενώ αν εχει το μπλε-ασημι αυτοκολλητακι 1,6..;Σου απάντησα στο αντίστοιχο θέμα.
Renault Megane III