-
Εγω αλλαξα σημερα τα λαδια στο clio μου και πηρα τα 5W40 evolution SXR με 8€ το λιτρο και αλλα 8 το φιλτρο!
...αλλα απο εξω μιας και εγγυηση ΤΕΛΟΣ!Εχεις 14.000χλμ και δεν εχει κανει αλλη αλλαγη?
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Εχεις 14.000χλμ και δεν εχει κανει αλλη αλλαγη?
1 χρόνο ή 15000km δίνει η Renault. Είμαι εντός αμφότερων πλαισίων (ΟΚ 2 βδομάδες εκπρόθεσμος ).
Θα μπορούσες επίσης να πάρεις τα λαδάκια μόνος σου, το φίλτρο από το συνεργείο και να τα αλλάξεις ακόμη και σε βενζινάδικο ή οποιοδήποτε συνεργείο.
Και η εγγύηση; Ή μήπως δεν παίζει ρόλο, παρά μονάχα το κάθε διετία σέρβις να είναι σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο;
Θέλω βρε και κάρτα καυσαερίων οπότε θα πάω που θα πάω. Θα αλλάξω και φίλτρο, ΟΚ.
Θα τους πιέσω για την τιμή (παρακαλώ πολύ, μήπως... ) -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Εχεις 14.000χλμ και δεν εχει κανει αλλη αλλαγη?
1 χρόνο ή 15000km δίνει η Renault. Είμαι εντός αμφότερων πλαισίων (ΟΚ 2 βδομάδες εκπρόθεσμος ).
Αν το αμαξι θες να το κρατησεις χρονια πολλα χωρις προβληματα ειναι καλο να τα αλλαζει πιο νωρις... στα 10.000 ειναι οριακα καλα! (μαζι με φιλτρο παντα)
Το λαδι ειναι υγεια!!!
Εγω παντως τα αλλαζω καθε 10.000 και τα πρωτα τα αλλαξα στα 4500χλμ
-
Με τιμολόγιο που φαίνονται τα λάδια που χρησιμοποίησες και το φίλτρο που αγόρασες, καθώς και σφραγίδα από το συνεργείο που τα άλλαξες, τυπικά δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την εγγύηση σου εφόσον χρησιμοποιείς αυτά που προβλέπονται για το αυτοκίνητο. Τα άλλα είναι καραμέλα των εξουσιοδοτημένων, για να κρατάνε το κόσμο πελάτες στο συνεργείο τουλάχιστον τα χρόνια της εγγύησης.
-
Σε 4 μήνες χοντρικά απο τώρα.
http://www.autoexpress.co.uk/renault/me ... nd-rumours
The new Renault Megane will make its debut at the Frankfurt Motor Show 2013...
-
Αμφιβάλλω για την εγκυρότητα του άρθρου. Η ίδια η Renault για facelift με τη νέα μούρη έχει αναφερθεί. Θα δείξει πάντως!
-
Λογικα Facelift θα ειναι, αν και καλλιστα μπορουν να το πουν νεα γενια. η Renault εχει πει οτι δεν θα διαφερει τρομερα απο την υπαρχον γενια.
-
δευτερο facellift?
εγω νομιζω πως μιλαμε για το megane 4, δεδομενου πως το mk3 δεν πηγε καλα εμπορικα για να μεινει στην παραγωγη πολλα χρονια οπως το μεγκαν 2 (7χρονια παραγωγης? )
ελπιζω η ρενω να συνεχισει τον σχεδιαστικο οιστρο της μετα το κλιο -
Και στα Scenic/Grand Scenic την 1η αλλαγή την θεώρησαν απλά ως ΜΥ βελτίωση και το τελευταίο ως facelift, άρα δεν αποκλείεται να γίνει το ίδιο και στο Megane. Δεν αποκλείεται βέβαια και το σενάριο της έκπληξης, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη δυναμική του clio και στη μικρομεσαία κατηγορία και να τονώσει τις πωλήσεις σε κατηγορία κομβική για τις ευρωπαικές πωλήσεις. Πάντως το ΙΙΙ δεν πήγε άσχημα εμπορικά. Τους περισσότερους μήνες της καριέρας του ήταν στο top10 των ευρωπαικών πωλήσεων αν και το ΙΙ είχε χρονιές πολύ πιο δυνατές.
-
2015 η νέα γενιά Megane, άρα facelift λογικά το Σεπτέμβρη:
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Τους περισσότερους μήνες της καριέρας του ήταν στο top10 των ευρωπαικών πωλήσεων αν και το ΙΙ είχε χρονιές πολύ πιο δυνατές.θαρω πως 2003-2004 παιζει και να ηταν πρωτο πανευρωπαικα
ειχε βγει και COTY μου φαινεται (2003?) -
Σωστά θαρείς!
-
Αν είχε έναν κινητήρα με ιπποδύναμη γύρω στα 160-180 άλογα ως μια ενδιάμεση λύση για κάποιον που θέλει κάτι περισσότερο σε επιδόσεις απο την υπάρχουσα γκάμα κινητήρων και καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες πιστεύω ότι θα ήταν το καλύτερο της κατηγορίας του.
Το καλύτερο μικρομεσαίο που έχουν οι γάλλοι αυτή την στιγμή αν σκεφτείς τα C4/DS4 και 308.
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Το καλύτερο μικρομεσαίο που έχουν οι γάλλοι αυτή την στιγμή αν σκεφτείς τα C4/DS4 και 308.Δεν θα το έλεγα. Η PSA έχει τους THP και μεγάλη εμπειρία στους diesel. Μηχανικά (αλλά και αισθητικά) πολύ καλύτερες επιλογές. Η Renault έχει τον 1,2 ... και ευτυχώς που έβγαλαν και τον 1,6d.
-
Πραγματικα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ανωτερο απο c4/ds4. Απο 308 λογο παλαιοτητας ισως.
-
Megane Vs C4 σημειώσατε 1.
-
Θεωρώ conseo και nonos ότι την ανωτερότητα του Μεγκάν έναντι των προτάσεων της σιτροέν και της Πεζό την κρίνει η οδική συμπεριφορά του πρώτου. Τουλάχιστον στο handling test των πετρελαιοκίνητων μικρομεσαίων που είχε κάνει πρόσφατα το drive το Μεγκάν έβγαινε σε πολλές δοκιμασίες το καλύτερο. Απο ότι ξέρω τα C4/DS4 είναι μέτρια σε αυτό το θέμα.
( Απλά μια επιφύλαξη στο ότι θα ήθελα να δώ τα αποτελέσματα του handling test που είχε κάνει πάλι το drive στο τεύχος 176 πρίν απο δυό χρόνια αλλά στις βενζινοκίνητες εκδόσεις)
Απο εκεί και πέρα:>Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το καλύτερο μικρομεσαίο που έχουν οι γάλλοι αυτή την στιγμή αν σκεφτείς τα C4/DS4 και 308.
Δεν θα το έλεγα. Η PSA έχει τους THP και μεγάλη εμπειρία στους diesel. Μηχανικά (αλλά και αισθητικά) πολύ καλύτερες επιλογές. Η Renault έχει τον 1,2 ... και ευτυχώς που έβγαλαν και τον 1,6d.
Το έγραψα ήδη το θέμα με την απουσία ενός κινητήρα 150-180 αλόγων ουσιαστικά ανταγωνίσιμου του ΤΗΡ. Αλλά το μόνο μειονέκτημα που δεν διορθώνεται είναι μόνο οι χώροι πίσω.
-
Επειδη τα ειδα και τα δυο αυτα που αναφερετε και κατεληξα στο C4 ,εχωντας το Μεγκαν ΙΙ παλαιοτερα....να πω...οτι
Το Μεγκαν ειναι απαραδεκτο στους πισω χωρους και ιδιατερα στο υψος αλλαμκαι στο πορτ μπαγκαζ.
Το Megane φαινεται να ειναι καλυτερο και λεω φαινεται γιατι δεν ειναι σε συναρμογη σε επιπεδο αντιπροσωπειας, δηλαδη καινουργιο. Εχωβτην εντυπωση οτι στον χρονο αντεχει καλυτερα το C4.
Κινητηρες το Megane κανει παρτυ καιμστην βενζινη με τους TCE αλλα και με τον 1.6 dci. Στην λεπτομερεια κερδιζει το C4 , ειναι εντυπωσιακο ποσο πολυ σε κερδιζει και αρχιζεις να καταλαβαινεις την φιλοσοφια του οσο ζεις με αυτο το αμαξι. Φανταζομαι ομως οτι το ιδιο θα ελεγα και για το Μεγκαν.
Τελικα ισως επειδη το C4 ειναι νεοτερο, να ειναι και οριακα καλυτερο. -
Για στρίψιμο δεν μας είπες όμως... Επίσης υπάρχει Μεγκάν 3 εδώ και χρόνια.
-
Το Μεγκαν ΙΙΙ παρουσιαστηκε τελη του 2008 -http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Mégane-
Ειναι ομολογουμενος παλαιοτερο κατα 2 χρονια του C4. Θα ελεγα οτι σαν all around συμπεριφορα θα ελεγε καποιος οτι το Renaul ισως ειναι πιο αποτελεσματικο, απο εκει και περα προκαλω τον οποιοδηποτε να περασει πανω απο τις ελληνικες κατασκευες με το C4 , απλα δεν θα το πιστευει με τη χαρη και μασιφ αισθηση, αλλα και ανεση θα το κανει αυτο.
Τωρα σε θεματα απτης κατασκευης επαναλαμβανω οτι το Μεγκαν ισως δειχνει καλυτερο σε επιπεδο εκθεσης αλλα νομιζω οτι γερναει ¨χειροτερα¨
Παντως οι σχεδιαστες του C4 φαινεται να ειχαν το μεγκαν στο μυαλο τους, επισης ενας γαλλος φιλος που δουλευει σε εταιρια τεχνολοιας στην γαλλια σχετικη με αυτοκινητα μου ειπε οτι το C4 ειναι το καλυτερα φτιαγμενο Γαλλικο μεσαιο ever και οτι μεχρι στιγμης ειναι το μοναδικο που φτιαχνεται αποκλειστικα στην Γαλλια- χωρις αυτο να σημαινει κατι-
Εγω θα επαιρνα το Μεγκαν αν ειχε καλυτερους πισω χωρους. Τωρα πηρα το C4 και σημερα θα το ξαναεπαιρνα.
Renault Megane III