-
Αν έχεις αναγκη για τους χώρους και τις διαστάσεις του Grand Scenic ΟΚ! Τους 2 τονους ο 1,6 diesel δείχνει να τους κινεί άνετα. Στο Qashqai+2 που ειναι και λίγο βαρύτερο δείχνει πολύ καλή επιλογη παντως. Θα σου έλεγα ή να περιμένεις αυτο που αρχικά επελεξες ή να έβλεπες το κοντό Qashqai/Scenic.
-
Καταρχάς, αν η 1η σου επιλογή είναι το Megane Estate περίμενέ το, ύπο τον όρο να σου δώσουν μέχρι την παραλαβή αυτοκίνητο (πχ κάποιο test drive). Πιεσέ τους. Εκβίασέ τους με καμιά ακύρωση.
Αλλιώς, αν το Grand Scenic σε καλύπτει με τον 1.6 DCi είναι πολύ καλή επιλογή. Το απλό Scenic δεν σε καλύπτει σε χώρους (για να μην επιβαρυνθείς βάρος άσκοπα;); Αν σου κάνουν και καλύτερη τιμή λόγω του θέματος γιατί όχι;
-
Ο χρήστης spadi έγραψε:
Καλημέρα στην παρέα!
Όπως είχα αναφέρει παλιότερα,παρήγγειλα στις 6-1-2012 megane estate 1.5 dci ,με ημερομηνία παράδοσης το Μάρτιο.
Τον Μάρτιο μου αναφέρθηκε ότι επειδή το μοντέλο αλλάζει,θα παραλάβω facelift τον Μάιο.
Χθες μου τηλεφώνησαν και μου ανέφεραν ότι θα παραλάβω τον Ιούλιο.Διαμαρτυρήθηκα όπως ήταν λογικό,μιά και έχω τρία παιδιά και έχω πουλήσει το παλιό αυτοκίνητό μου(Leon 2.0 TFSI).
Μου προτάθηκε αν δε μπορώ να περιμένω,να πάρω το Grand scenic 1.6 dci facelift,κάνοντας μου καλύτερη τιμή.
Έχω τρείς επιλογές .Να περιμένω το estate που μ'αρέσει περισσότερο,να παρω άμεσα το Grand scenic που από χώρους και πρακτικότητα μ'αρέσει επίσης αλλά φοβάμαι λίγο το μεγάλο βάρος,και να πάρω φιλικό διαζύγιο από τη Renault αφού όπως μου δηλώθηκε μου επιστρέφουν την προκαταβολή αν το επιθυμώ.
Τι να κάνω βοηθήστε ρε παιδιά...λέγοντάς μου τη γνώμη σας.Aν σε ικανοποιεί η καλύτερη τιμή για το grand scenic, πάρτο κατά τη γνώμη μου. Ζυγίζει στα χαρτιά καμιά 200αριά κιλά παραπάνω απτο estate, όμως έχει και 20 παραπάνω άλογα και 8 κιλά μεγαλύτερη ροπή... Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι σου επιστρέφουν την προκαταβολή αν θέλεις. Αντί να κάνουν τα πάντα να σε κρατήσουν για πελάτη τους στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε... τέλος πάντων
-
Υπάρχουν αντιπροσωπείες που δουλεύουν με σωστό επαγγελματισμό, απλά χάνονται μέσα στο πλήθος των 'αρπαχτών'.
Πόσο μάλλον όταν η ευθύνη για τη καθυστέρηση είναι της κεντρικής αντιπροσωπείας.
Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι σε όποιο από τα 2 renault κατασταλλάξεις, θα έχεις φρέσκο μοντέλο, ενώ πριν θα φορτωνόσουν για λίγο ένα προ-facelift. Και απ'ότι φαίνεται θα σε φτιάξουν και σε τιμή.
-
Σας ευχαριστώ όλους!
Θα ενημερώσω την παρέα όταν στο τέλος της εβδομάδας ληφθεί η απόφαση...
Να είστε καλά ευχαριστώ γιά τις συμβουλές! -
Ζητώντας πίσω την προκαταβολή και πηγαίνοντας σε άλλο μαγαζί, πάλι δεν θα έχεις αυτοκίνητο για κάποιο χρονικό διάστημα. Εξάρταται από την περίπτωση βέβαια, αλλά μπορεί να υποστείς και τα ίδια. Τη σήμερον ημέρα δύσκολα μπαίνει καινούργια παραγγελία, όλοι προσπαθούν να σε δελεάσουν με αυτό που έχουν στοκ.
-
Ο χρήστης spadi έγραψε:
Καλημέρα στην παρέα!
Όπως είχα αναφέρει παλιότερα,παρήγγειλα στις 6-1-2012 megane estate 1.5 dci ,με ημερομηνία παράδοσης το Μάρτιο.
Τον Μάρτιο μου αναφέρθηκε ότι επειδή το μοντέλο αλλάζει,θα παραλάβω facelift τον Μάιο.
Χθες μου τηλεφώνησαν και μου ανέφεραν ότι θα παραλάβω τον Ιούλιο.Διαμαρτυρήθηκα όπως ήταν λογικό,μιά και έχω τρία παιδιά και έχω πουλήσει το παλιό αυτοκίνητό μου(Leon 2.0 TFSI).
Μου προτάθηκε αν δε μπορώ να περιμένω,να πάρω το Grand scenic 1.6 dci facelift,κάνοντας μου καλύτερη τιμή.
Έχω τρείς επιλογές .Να περιμένω το estate που μ'αρέσει περισσότερο,να παρω άμεσα το Grand scenic που από χώρους και πρακτικότητα μ'αρέσει επίσης αλλά φοβάμαι λίγο το μεγάλο βάρος,και να πάρω φιλικό διαζύγιο από τη Renault αφού όπως μου δηλώθηκε μου επιστρέφουν την προκαταβολή αν το επιθυμώ.
Τι να κάνω βοηθήστε ρε παιδιά...λέγοντάς μου τη γνώμη σας.Καλό μήνα σε όλους!
Με γύρισες σχεδόν 9 χρόνια πίσω... 03-10-2003 παρήγγειλα το (τότε) megane cc. Η παραγγελία ανέφερε παράδοση τον Νοέμβριο. Μετά από λίγες ημέρες με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι δεν είχαν σωστή ενημέρωση και ότι θα παραλάβω τον Φεβρουάριο του 2004. Όταν έφτασε ο Φεβρουάριος, αυτός έγινε Μάρτιος. Ο Μάρτιος έγινε Μάιος και τελικά το παρέλαβα στις 10-06-2004. Θα αναρωτηθείς γιατί δεν ακύρωσα την παραγγελία (αφού ήδη την 06-12-2003 πούλησα το τότε αυτοκίνητό μου)... Δεν την ακύρωσα (αν και δέχθηκαν από την αρχή να μου επιστρέψουν την παραγγελία) γιατί μου άρεσε πολύ το αυτοκίνητο. Έτσι και αφού βολεύτηκα για 2 μήνες με το αυτοκίνητο του αδερφού μου, τους υπόλοιπους τους έβγαλα με 2 megane εξυπηρέτησης πελατών και 2 clio ενοικιαζόμενα (από συνεργαζόμενη με αυτούς εταιρία, με 50% έκπτωση).
Εάν προτιμάς το estate:- Ζήτα να σε καλύψουν με αυτοκίνητο εξυπηρέτησης πελατών.
- Ρώτα εάν θα έρθει το estate με τον κινητήρα 1.6 dci (του scenic) και εάν δεν αργεί η εισαγωγή του, παρήγγειλε αυτό.
-
Megane CC 2? Κιμπάρης κι εσύ!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Megane CC 2? Κιμπάρης κι εσύ!Τί να κάνω... Με το που το είδα στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2003, κλείδωσε το θέμα 'αλλαγή αυτοκινήτου'!!!!!!
-
Ο χρήστης spadi έγραψε:
Καλημέρα στην παρέα!
Τι να κάνω βοηθήστε ρε παιδιά...λέγοντάς μου τη γνώμη σας.Παιδιά ευχαριστω γιά τη βοήθεια και τις συμβουλές...Κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισα να περιμένω το Estate γιατί αρέσει σε όλα τα μέλη της οικογένειας περισσότερο..Θα τα πούμε σύντομα!
-
Το Estate τελικά με 1.5 ή 1.6 DCi?
Με το καλό η παραλαβή!
-
Ο χρήστης spadi έγραψε:
Καλημέρα στην παρέα!
Τι να κάνω βοηθήστε ρε παιδιά...λέγοντάς μου τη γνώμη σας.Παιδιά ευχαριστω γιά τη βοήθεια και τις συμβουλές...Κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισα να περιμένω το Estate γιατί αρέσει σε όλα τα μέλη της οικογένειας περισσότερο..Θα τα πούμε σύντομα!
με το καλό να το δεχτείς. Είναι από τα πιο όμορφα station της κατηγορίας του.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Το Estate τελικά με 1.5 ή 1.6 DCi?Με το καλό η παραλαβή!
Επειδή η παραλαβή του 1.6 dci θα καθυστερούσε λίγο περισσότερο, λαμβάνοντας υπ'όψη και τα μηδενικά τέλη του νέου 1.5 dci αποφασίσαμε να παραμείνουμε στα 1.5.
Ευχαριστούμε για τις ευχές! -
Πότε σου είπε παράδοση; Εγώ παραιτήθηκα πάντως γιατί δε μπορούσα να ρισκάρω να χάσω το καλοκαίρι.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
Μια χαρά είναι ο 1.5. Κάπου είδα ότι το 1.6 είναι γύρω στα 100 κιλά βαρύτερο σε κάποιες εκδόσεις!!
(πιθανόν όχι στο SW) -
Καλοταξιδο να είναι και να το χαρείτε εύχομαι
-
Από την ημερομηνία που θα μπει σε παραγγελία στο κεντρικό σύστημα ένα Renault δεν κάνει πάνω από 2 μήνες εκτός αν υπάρχει κάποια απεργία σε ελληνική δημόσια υπηρεσία που θα το τρενάρει κάποιες μέρες ή κάποιο κόλλημα σε δανειοδότηση ή κάποιο κόλλημα του τοπικού αντιπροσώπου (πχ έλλειψη ρευστότητας).
-
Ο χρήστης spadi έγραψε:
Καλημέρα στην παρέα!
Τι να κάνω βοηθήστε ρε παιδιά...λέγοντάς μου τη γνώμη σας.Σου λεω με βεβαιοτητα οτι το αυτοκινητο δεν το παραγγειλαν ποτε! Ειχαν ηδη ετοιμοπαραδοτο το Grand scenic και καποια στιγμη σου ξεφουρνησαν οτι καθυστερη η παραλαβη και αν θελεις εχουμε αυτο Grand scenic ετοιμοπαραδοτο για να το ξεφορτωθουν που τους εμεινε. Επιβεβαιωση αυτης της υποθεσης ειναι το γεγονος οτι σου ειπαν να σου επιστρεωουν την προκαταβολη με αποτελεσμα να φωρτοθουν και αλλο στοκ αμαξι οταν θα ερχοταν αυτο που ειχες παραγγειλει! Στη θεση σου θα επαιρνα το Grand scenic αλλα στην ιδια τιμη με το Megane. Επιπλεον ζητα να σου δωσουν παραστατικο της παραγγελιας που υποτιθεται εκαναν το γεναρη!
-
εγω παντως αν παιζοτανε κατι τετοιο και ειχα απλα την υποψια οτι με δουλευουνε θα επαιρνα τα λεφτα και θα πηγαινα αλλου. εστω και 1% πιθανοτητα να υπαρχει να σου λενε ψεματα θα σου ξαναπουνε στο μελλον.
-
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην εγινε η παραγγελια, απλα επεσε πανω στην αλλαγη του μοντελου οποτε καθυστερησε η παραδοση τον ενα μηνα και η επιπλεον καθυστερηση μαλλον προηλθε επειδη το εργοστασιο ικανοποιει πρωτα παραγγελιες για αλλες αγορες και για Ελλαδα οι παραγγελιες θα ερθουν τον Ιουνιο..
Επισης το scenic fl δεν υπαρχει περιπτωση να υπηρχε στοκ γιατι μολις τωρα εφτασε Ελλαδα, αν μιλαγανε για scenic προ fl εκει θα βρωμαγε η δουλεια καπως, ως προς το οτι θελουν να ξεφορτωθουν καποιο στοκαρισμενο, αλλα ουτε αυτο περιεχει δολο απαραιτητα..
Renault Megane III