-
[quote='petros78']καλημέρα σας, είμαι νέος στην παρέα σας και θα ήθελα μερικές πληροφορίες αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος, σκέφτομαι να αλλάξω το suziki swift 2005 - 165.000χλμ με το renault megane 1.4 tce μεταχειρισμένο 02/2010. Θα ήθελα να μάθω κατανάλωση,service και προβλήματα του megane και αν αξίζει τον κόπο να προβώ σε αυτή την αλλαγή.
Σας ευχαριστώ.[/quoteΩς κάτοχος του μοντέλου, (7ος 2010), αλλά και από ότι έχω διαβάσει στο forum, δεν έχει βγάλει προβλήματα. Η κατανάλωση παίζει ανάλογα με τη χρήση. Στην Αθήνα και σε ανοικτό δρόμο, γύρω στα 8-8,5 λίτρα/100χλμ. Σε βόλτα γύρω γύρω από το σπίτι ανεβαίνει γύρω στα 9-9,5. Στην εθνική μέχρι τα 130-140 η κατανάλωση είναι γύρω στα 7.5. Κατά τα άλλα, μετά από 5 σχεδόν χρόνια, κυρίως αστικής χρήσης, τα μόνα μειονεκτήματα είναι τα κοπανήματα, λόγω της σχετικά σφιχτής ανάρτησης, του ημιάκαμπτου και σε συνδυασμό με τη ζάντα(να αποφύγεις μοντέλο με 205/50/17, ή να αλλάξεις τις ζάντες, αν το θέλεις κυρίως για πόλη) και τα τριξίματα που το συνοδεύουν από τη νιότη του. Επίσης οι χώροι πίσω είναι μέτριοι, ειδικά για τρίτο άτομο. Ο κινητήρας είναι αρκετά σβέλτος, κυρίως πάνω από τις 2200 στροφές, και με πολύ καλά reprise, πράγμα πολύ χρήσιμο σε επαρχιακές διαδρομές. Ελπίζω να βοήθησα
-
με βοήθησες αρκετά και σε ευχαριστώ, το αμάξι το θέλω γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα για καινούργιο ή για πιο ακριβό μιας και μεγαλώνουμε και ελπίζουμε να έρθει και το παιδί! χρήση κυρίως μέσα στην πόλη και αρκετά συχνά ταξίδια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ , βέβαια έχω συνηθίσει στα φθηνά service και το μικρό κόστος χρήσης του swift.
όπως έγραψα παραπάνω το βρήκα αρκετά φθηνό 7.200 και δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η τιμή . -
Καλησπέρα.
Επειδή κοιτάζω κάποια μεταχειρισμένα megane 1.4 tce, μοντέλα 2009-2011, θα ήθελα να ρωτήσω εάν ισχύει αυτό που μου είπε μάστορας με συνεργείο της renault εκτός δικτύου, περί προβλημάτων που έβγαλαν κάποιες παρτίδες στα έμβολα. Συγκεκριμένα, μου είπε ότι ράγιζαν.
Ισχύει; Έχει ακούσει κάποιος κάτι σχετικό;
Υ.Γ.: Ο εν λόγω κινητήρας έχει καδένα; -
Καδένα έχει ο 1,4 Tce.
Δεν έχω ακούσει για προβλήματα. Μόνο για υψηλή κατανάλωση.
-
Πρόγραμμα συντήρησης για το 1.4 tce μπορούμε να κατεβάσουμε από κάπου;
-
Αυτό με τα έμβολα δε ξέρω αν ίσχυει ή όχι, αλλά προσωπικά πρώτη φορά το ακούω.
Εδώ μέσα τόσα χρόνια δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό, ενώ υπάρχουν πολλοί κάτοχοι. -
Μου κανει εντυπωση ποση ζητηση εχει σα μεταχειρισμενο στις τελευταιες σελιδες και ποσο παπαριες συνεχιζουν να λενε σε ενδιαφερομενους συνεργεια και 'γνωστες' σχετικα με την αξιοπιστια του.. Απο τα πιο αξιοπιστα αυτοκινητα στη κατηγορια του συμπερασματικα.
-
Δυστυχώς, όμως, τα περισσότερα που υπάρχουν προς πώληση είναι από χρονομισθώσεις...
Κι εμένα μου έκανε εντύπωση η κουβέντα του μάστορα, γιατί πουθενά δεν είχα διαβάσει κάτι τέτοιο...
Anyway... Συνεχίζω το ψάξιμο... -
Το μεταχειρισμενο θελει υπομονη.. καποιος παραπανω εγραψε για ενα πολυ φθηνο απο μαντρα.. οσο καλα χαρακτηριστικα και να εχει ενα μοντελο, ενα πολυ φτηνο ,αν δεν ειναι ειδικες οι συνθηκες πωλησης (π.χ.αμεση αναγκη μετρητων απο ιδιωτη) το αποφευγεις
-
Βασικά, θέλω να αποφύγω τις μάντρες. Από την άλλη, δεν υπάρχουν αυτοκίνητα από ιδιώτες, ούτε εδώ στην Πάτρα, αλλά ούτε και στην Αθήνα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα megane, αλλά και σε άλλα αντίστοιχα μοντέλα που κοιτάω. Οπότε, έχω δρόμο δύσκολο μπροστά μου!
-
Αποχαιρετηστήριο RS:
http://www.gocar.gr/news/feed/15941,Nea ... 275.html
-
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω, πόσο λογικό είναι να θέλει αλλαγή δισκόπλακας το megane III 1.4TCE, μετά από 85000 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τον τεχνικό της αντιπροσωπείας έχει βγάλει 'νύχι'
-
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω, πόσο λογικό είναι να θέλει αλλαγή δισκόπλακας το megane III 1.4TCE, μετά από 85000 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τον τεχνικό της αντιπροσωπείας έχει βγάλει 'νύχι'Eξαρτάται σε τι δρόμο έγιναν τα 85000χλμ, πχ αν είναι αστικά ή αν μένεις σε δρόμο με ανηφόρα κτλ, δεν θα με προκαλέσει έκπληξη... Τα χιλιόμετρα απο μόνα τους δε λενε κάτι... Ξέρω αυτοκίνητο που δεν άλλαξε στα 360.000χλμ, αλλά δεν είναι απίστευτο νούμερο για αυτοκίνητο επαρχίας... Για Αθήνας είναι θαύμα...
-
Και πολλά μου φάνηκαν ...
Μιλάω ως φρενοφάγος! -
Αμα έχει και χρήση σε αστικό κέντρο καλά είναι τα 85.000.
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον κάτοχο του αυτοκινήτου εάν από τον περιστρεφόμενο διακόπτη του χειριστηρίου για το radio-cd, που βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής των αποθηκευμένων ραδιοφωνικών σταθμών, με βάση την αρίθμηση που τους έχουμε δώσει.
Έστω υπόψιν ότι το radio-cd που έχω είναι αυτό με το bluetooth και την θύρα usb.
Επίσης, η ανακύκλωση αέρα του κλιματιστικού μπαίνει σε λειτουργία αυτόματα; Μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε χειροκίνητα;
Ευχαριστώ.Κανείς;...
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον κάτοχο του αυτοκινήτου εάν από τον περιστρεφόμενο διακόπτη του χειριστηρίου για το radio-cd, που βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής των αποθηκευμένων ραδιοφωνικών σταθμών, με βάση την αρίθμηση που τους έχουμε δώσει.
Έστω υπόψιν ότι το radio-cd που έχω είναι αυτό με το bluetooth και την θύρα usb.
Επίσης, η ανακύκλωση αέρα του κλιματιστικού μπαίνει σε λειτουργία αυτόματα; Μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε χειροκίνητα;
Ευχαριστώ.Κανείς;...
Η ανακύκλωση αέρα δεν μπαίνει αυτόματα, αλλά πατώντας το κουμπί που δείχνει το αυτοκίνητο, την ενεργοποιείς ή απενεργοποιείς χειροκίνητα. Οι αποθηκευμένοι σταθμοί, από όσο γνωρίζω δεν αλλάζουν από το χεριστήριο στο τιμόνι
-
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
Καλησπέρα.
Ευχαριστώ.Κανείς;...
Η ανακύκλωση αέρα δεν μπαίνει αυτόματα, αλλά πατώντας το κουμπί που δείχνει το αυτοκίνητο, την ενεργοποιείς ή απενεργοποιείς χειροκίνητα. Οι αποθηκευμένοι σταθμοί, από όσο γνωρίζω δεν αλλάζουν από το χεριστήριο στο τιμόνι
Καταρχήν ευχαριστώ!
Σύμφωνα όμως με το εγχειρίδιο, η ανακύκλωση έχει δύο θέσεις:- Αυτόματη λειτουργία. Σε αυτήν την επιλογή είναι σβηστή η λυχνία πάνω στο κουμπί της, ενώ στην οθόνη δείχνει το σύμβολο της ανακύκλωσης, με ένα κεφαλαίο Α όμως στην μέση του (Α=Automatic;;;).
- Ενεργοποίηση. Σε αυτήν την επιλογή είναι αναμμένη η κόκκινη λυχνία πάνω στο κουμπί της.
Χειροκίνητη απενεργοποίηση δεν βλέπω.
Κάνω κάτι λάθος;;;...
-
Για όσους φίλους ψάξουν για μεταχειρισμένο megane, θέλω να συστήσω τα εξής. Ανεξαρτήτως μηχανικής κατάστασης, η ποιότητα των πλαστικών, ειδικά της καμπίνας, είναι τραγική. Στα 3.5 χρόνια που έχω το συγκεκριμένο, μου έχει βγάλει ένα σωρό θέματα. Ειλικρινά, το megane coupe I είχε καλύτερη ποιότητα. Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο των αποσκευών, ακόμα και για το πλαστικό που είναι κάτω από τους καθαριστήρες. Δεν έχω κλειστό πάρκινγκ φυσικά και πιθανόν να φταίει η έκθεση στον ήλιο. Το αμάξι αν και λευκό, μου εμφάνισε προβλήματα από τον δεύτερο χρόνο. Τριξίματα πότε εδώ και πότε εκεί, με σπρέι και γράσα φεύγουν φυσικά αλλά πρόσφατα μου έσπασε η βάση από το χερούλι της πόρτας του οδηγού, και πάει μαζί με όλη την ταπετσαρία, χωρίς να υπάρχει περίπτωση για πατέντα ή μπάλωμα! Προσωπικά δεν θα ξανα-αγοράσω Renault πότε ύστερα από όλα αυτά, το βλέπω πια σαν ένα φτηνιάρικο 'πράγμα' και τίποτε άλλο. Επίσης θα προτείνω σε όποιον φίλο το σκέφτεται για αγορά καινούργιου Renault Megane, να δει σοβαρά τον ανταγωνισμό, γιατί με λίγα χιλιάρικα παραπάνω (τα δίνει που τα δίνει) μπορεί να πάρει κάτι πιο αξιόπιστο.
-
Τα όλα αυτα τελικά ήταν η βάση από το χερούλι της πόρτας και κάτι τριξίματα; Τελικά αντί για δυσφήμιση μάλλον διαφήμιση έκανες.. Δε νομίζω να βρισκεις ευκολα πιο αξιόπιστο αμάξι που να παρουσιάζει μόνο ατέλειες στη συναρμογή πόσο μάλλον νατο πληρώσεις και ακριβότερα όπως λες χωρίς να υπάρχει λόγος..
Renault Megane III