-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καλοί μου ... ιθαγενείς ... θα πειτε τι ακριβώς κακή 'αίσθηση' έχει? Χάλια χειρολαβή? Κακό κούμπωμα? Εντονο τίναγμα? Τι ακριβώς εννοούν οι ποιητές?Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο κιβώτιο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το 'κακό' του. Είναι πχ σαν τα παλιά 6ταχυτα της Fiat που δεν ήξερες ποτε τι ταχύτητα επέλεγες?
Κακή αίσθηση...το λεβιέ του Megane σου τον θυμάσαι;
Είδες και καλούς τζαπωνέζους λεβιέδες στα χρόνια σου, κάνε μια αντιπαραβολή...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Καλοί μου ... ιθαγενείς ... θα πειτε τι ακριβώς κακή 'αίσθηση' έχει? Χάλια χειρολαβή? Κακό κούμπωμα? Εντονο τίναγμα? Τι ακριβώς εννοούν οι ποιητές?
Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο κιβώτιο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το 'κακό' του. Είναι πχ σαν τα παλιά 6ταχυτα της Fiat που δεν ήξερες ποτε τι ταχύτητα επέλεγες?
Σε παρακαλώ πάτερ
Τουλάχιστον στους παλιούς Renault-λεβγέδες μπορούσες να παινευεσε ότι είσαι επιστημόνας για να το οδηγείς και να αλλάζεις ταχύτητες
Πραγματικά με τη Laguna ήταν φορές που έβγαζα την ταχύτητα που είχα βάλει για να καταλάβω τι είχα μέσα -
Σιγα ρε παιδια.. Σουπα σε οπελ δεν εχει ανακατεψει κανεις..? Εδω του R19 ο λεβιες ηταν απιστευτα ακριβης, δε θα ηταν του lagII..?
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Σιγα ρε παιδια.. Σουπα σε οπελ δεν εχει ανακατεψει κανεις..? Εδω του R19 ο λεβιες ηταν απιστευτα ακριβης, δε θα ηταν του lagII..?Κι όμως δεν ήταν καθόλου
-
Καλοί μου ... ιθαγενείς ... θα πειτε τι ακριβώς κακή 'αίσθηση' έχει? Χάλια χειρολαβή? Κακό κούμπωμα? Εντονο τίναγμα? Τι ακριβώς εννοούν οι ποιητές?
Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο κιβώτιο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το 'κακό' του. Είναι πχ σαν τα παλιά 6ταχυτα της Fiat που δεν ήξερες ποτε τι ταχύτητα επέλεγες?
Επειδή θυμάμαι το αντίθετο ... δεν ήταν κακός. Καλό κούμπωμα, αρκετά σφιχτό με μόνο μια λαστιχένια αίσθηση στις γρηγορες αλλαγές. Και με πολύ καλή χειρολαβή. Αυτό το χάλι στους ιαπωνικούς λεβιέδες να θέλουν χούφτωμα απο πάνω ... δεν μπορώ να το συνηθίσω όπως και τον συνδυασμό καλό κούμπωμα μεν χαλαρή αίσθηση δε που έχουν τα περισσότερα Nissanοειδή.
Την καλύτερη αίσθηση πάντως σε 6ταχυτο την συναντησα στο Yeti. Η VW τα έχει καταφέρει πολύ καλά σ' αυτό.Στο κούμπωμα Κώστα. Είναι λίγο σφιχτό και πολλοί θα το προτιμούσαν λίγο καλύτερο σε αίσθηση.
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει πρόβλημα στις αλλαγές. Μετά από 1200+ χιλιόμετρα μαζί του, ποτέ δεν έχασα ταχύτητα, ούτε 'γρατζούνισε', ούτε παραπονέθηκε ακόμα και στις (πολύ) γρήγορες αλλαγές, ούτε μπερδεύεσαι τι ταχύτητα επιλέγεις. Είναι καθαρά (και μόνο) θέμα αίσθησης όταν αλλάζεις ταχύτητα (που μετά από λίγα χιλιόμετρα συμβίωσης το συνηθίζεις).
Βέβαια όπως έγραψε και ο Ορέστης, αυτό είναι υποκειμενικό. Άλλους μπορεί να τους ενοχλήσει, κάποιοι άλλοι μπορεί να μην δώσουν καν σημασία και να μην το θεωρήσουν αρνητικό.
Λίγη υπομονή και σε επόμενο ποστ θα διαβάσεις αναλυτικά τις εντυπώσεις μου για το Megane Tce.Αρα Βασίλη για τα γούστα μου μάλλον καλό είναι! Αναμένω εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Επειδή θυμάμαι το αντίθετο ... δεν ήταν κακός. Καλό κούμπωμα, αρκετά σφιχτό με μόνο μια λαστιχένια αίσθηση στις γρηγορες αλλαγές. Και με πολύ καλή χειρολαβή. Αυτό το χάλι στους ιαπωνικούς λεβιέδες να θέλουν χούφτωμα απο πάνω ... δεν μπορώ να το συνηθίσω όπως και τον συνδυασμό καλό κούμπωμα μεν χαλαρή αίσθηση δε που έχουν τα περισσότερα Nissanοειδή.
Την καλύτερη αίσθηση πάντως σε 6ταχυτο την συναντησα στο Yeti. Η VW τα έχει καταφέρει πολύ καλά σ' αυτό.Στο κούμπωμα Κώστα. Είναι λίγο σφιχτό και πολλοί θα το προτιμούσαν λίγο καλύτερο σε αίσθηση.
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει πρόβλημα στις αλλαγές. Μετά από 1200+ χιλιόμετρα μαζί του, ποτέ δεν έχασα ταχύτητα, ούτε 'γρατζούνισε', ούτε παραπονέθηκε ακόμα και στις (πολύ) γρήγορες αλλαγές, ούτε μπερδεύεσαι τι ταχύτητα επιλέγεις. Είναι καθαρά (και μόνο) θέμα αίσθησης όταν αλλάζεις ταχύτητα (που μετά από λίγα χιλιόμετρα συμβίωσης το συνηθίζεις).
Βέβαια όπως έγραψε και ο Ορέστης, αυτό είναι υποκειμενικό. Άλλους μπορεί να τους ενοχλήσει, κάποιοι άλλοι μπορεί να μην δώσουν καν σημασία και να μην το θεωρήσουν αρνητικό.
Λίγη υπομονή και σε επόμενο ποστ θα διαβάσεις αναλυτικά τις εντυπώσεις μου για το Megane Tce.Αρα Βασίλη για τα γούστα μου μάλλον καλό είναι! Αναμένω εντυπώσεις.
Τέσπα νομίζω είναι γούστα αυτά και Κώστα εμείς δεν είμαστε και το εμφανές παράδειγμα του μέσου όρου καθότι λίγο περίεργοι στα γούστα περι αυτοκίνησης
Στα δύο τελευταία quote βρίσκεται η αλήθεια μάλλον.
Π.χ. το Leon Ι έχει υπερβολικά σαφή 'δρόμο' από ταχύτητα σε ταχύτητα, τόσο που νιώθεις το ελατήριο να τραβάει προς το κούμπωμα πολύ νωρίς. Δεν μου αρέσει αυτό ούτε και οι πολύ μεγάλες διαδρομές από σχέση σε σχέση (αν και αυτό συμβαίνει και λόγω 6τάχυτου). Δεν είναι όμως λεβιές που σε γρήγορη οδήγηση θα ενθουσιάσει. Ούτε και σε αργή οδήγηση θα ενθουσιάσει. Το σίγουρο είναι πάντως ότι βάζεις ταχύτητα, το επιβεβαιώνει και ο γδούπος που ακούγεται. Σαν χειρολαβή πάντως είναι ωραίο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι βάζεις ταχύτητα, το επιβεβαιώνει και ο γδούπος που ακούγεται. Από 5η δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσεις 2α λόγω λάθους.
Του Κλιό πάλι...έχει αυτό την ιδιότητα του περίπου που έχουν τα γαλλικά...Ψηλός, χαλαρός και στο πάτα-άσε, κούμπωμα με μαλακή επαναφορά αλλά γρατζουνιστό συχνά-πυκνά και μια 5η που βλέπεις τον λεβιέ να θέλει να μπει στο ντουλαπάκι. Από 5η κατεβάζεις άνετα 2α λόγω λάθους. Δύο φορές. Απανωτές. Στα 120. Στο σημείο που ο τραγουδιστής των Rammstein πετάει το τηλέφωνο και εκρήγνυται.
Το Getz έχει σχετικά καλό λεβιέ, αν και κορεάτικο. Γυρνάει γύρω από ένα σημείο, έχει κοντές διαδρομές και χαμηλό λεβιέ, ξέρεις τι έβαλες και δεν δείχνει στοιχεία χάρβαλου μετά από 250Κ. Γρατζουνάει η 2α του ωστόσο, που σημαίνει ότι ταλαιπωρήθηκε πολύ εκεί.
Το MX-5 (και οι τρεις γενιές) πάλι έχει τον ορισμό του κιβωτίου για μένα, αν και σε οδήγηση πόλης, θα προτιμούσα έναν πιο 'περίπου' και ξεκούραστο. Σαφείς διαδρομές, κοντές, το ελατήριο τις τραβάει από το σωστό σημείο, σε 5αρι δεν 'χάσκει' (το 6αρι του kyr80 μου φάνηκε χαλαρότερο). Σφιχτός πάντως.
Τα παλιά μας Nissan (πλην Β11 που πάλι για την εποχή του ήταν καλός) δηλαδή γενιές Ν13, Ν14 και P10 είχαν εξαιρετικούς λεβιέδες, δεν θυμάμαι να επιβάλλουν πιάσιμο όπως το κάνουν τα Seat FR ή το Qashqai. Από εκεί μου κόλλησε ότι ο λεβιές πρέπει να είναι σαφής, με κοντές διαδρομές και σχετικά σφιχτός στο κούμπωμα, μαλακός στη διαδρομή.
Χειρότερες εντυπώσεις είχα από τη Lancia Lybra, όσο μπορώ να θυμηθώ. Πιο μάπα από τα περισσότερα γαλλικά που έχω οδηγήσει.
Αλλά μήπως μπορούσαμε να το κάνουμε και ένα θέμα αυτό;;;
Παρακαλώ τους mods να σβήσουν το ποστ αν προκληθεί πόλεμος ιταλικών VS the world .
-
αντε ρε Βασίλη ...γραψε την εμπειρία σου!
-
... 5η που βλέπεις τον λεβιέ να θέλει να μπει στο ντουλαπάκι. ...
Χαχαχα, στη λαγκουνα του φαδερ η μεμπτη βγαινει εξω απ το παραθυρο και οσο προσεκτικος να εισαι ανετα βαζεις απο 4η -> 3η!
-
Γεια σας παιδιά!!!!Ο αδερφός μου έχει εδώ και 2 εβδομάδες το Megane 1.5 dci, το οποίο είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο....Με έκανε όμως εντύπωση το γεγονός πως αυτοκίνητο 20.000 E έχει πλαστικό τιμόνι ενώ έχει αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες βροχής-φώτων κ.α...Σε ερώτησή μου στον τοπικό αντιπρόσωπο εάν μπαίνει δερμάτινο τιμόνι αργότερα αυτός απάντησε αρνητικά...Μήπως ξέρει κάποιος εάν μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων?Το τιμόνι είναι απλό χωρίς διακόπτες επάνω του...ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Υ.Γ. Το αυτοκίνητο πάντως τα σπάει...
-
Ο χρήστης araxnis έγραψε:
Γεια σας παιδιά!!!!Ο αδερφός μου έχει εδώ και 2 εβδομάδες το Megane 1.5 dci, το οποίο είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο....Με έκανε όμως εντύπωση το γεγονός πως αυτοκίνητο 20.000 E έχει πλαστικό τιμόνι ενώ έχει αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες βροχής-φώτων κ.α...Σε ερώτησή μου στον τοπικό αντιπρόσωπο εάν μπαίνει δερμάτινο τιμόνι αργότερα αυτός απάντησε αρνητικά...Μήπως ξέρει κάποιος εάν μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων?Το τιμόνι είναι απλό χωρίς διακόπτες επάνω του...ευχαριστώ εκ των προτέρων...Υ.Γ. Το αυτοκίνητο πάντως τα σπάει...
Καλοριζικο και καλοταξιδο
Μπορεις να ρωτησεις στην Conolly και στην Carerra.Με έκανε όμως εντύπωση
Θεσσαλονικιος ?
-
Μπαμ απο χιλιόμετρα κάνουμε ρε γμτ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπαμ απο χιλιόμετρα κάνουμε ρε γμτ...οπως εμεις με τα σουβλακια-καλαμακια
-
Γεια σας παιδιά!!!!Ο αδερφός μου έχει εδώ και 2 εβδομάδες το Megane 1.5 dci, το οποίο είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο....Με έκανε όμως εντύπωση το γεγονός πως αυτοκίνητο 20.000 E έχει πλαστικό τιμόνι ενώ έχει αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες βροχής-φώτων κ.α...Σε ερώτησή μου στον τοπικό αντιπρόσωπο εάν μπαίνει δερμάτινο τιμόνι αργότερα αυτός απάντησε αρνητικά...Μήπως ξέρει κάποιος εάν μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων?Το τιμόνι είναι απλό χωρίς διακόπτες επάνω του...ευχαριστώ εκ των προτέρων...Υ.Γ. Το αυτοκίνητο πάντως τα σπάει...
Το Energy πήρε ε?
Όχι όντως δεν παίρνει δερμάτινο εκ των υστέρων.
Όπως είπε ο Drunkard παραπάνω μπορείς να πας σε μία από τις δύο εταιρείες να σου ντύσουν τιμόνι και λεβγέ -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπαμ απο χιλιόμετρα κάνουμε ρε γμτ...Να εκτιμηθεί ο κόπος μερικών που διαβάζουν για 2η φορά και διορθώνουν κάθε τους post πριν την δημοσίευση ...
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!!Πετρέλαιο υπάρχει μόνο η έκδοση Energy..
[/quote]Θεσσαλονικιος ? [/quote]
Καστοριανός...
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!!Πετρέλαιο υπάρχει μόνο η έκδοση Energy..Σε σχέση με το δικό σου, φαντάζομαι ημέρα με τη νύχτα, ειδικά στο κινητήρα, ε;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σε σχέση με το δικό σου, φαντάζομαι ημέρα με τη νύχτα, ειδικά στο κινητήρα, ε;
Άσε, το οδήγησα για 12 χλμ περίπου και πραγματικά έχω κολλήσει....
-
Στο QQ ο 1,5 με εντυπωσίασε και μενα στην λειτουργία του. Μόνο ο 'τραχτεροθόρυβος' με ενόχλησε.
Τον θεωρώ πολύ καλό κινητήρα. -
Ναι το άτιμο κροταλίζει πολύ
-
Καλησπέρα παιδιά!!!Το ESP είναι απενεργοποιούμενο στο Megane? Το κουμπί αριστερά του τιμονιού το απενεργοποεί ή αφορά μόνο το ASR?
Renault Megane III