-
Σοβαρή υποψηφιότητα για το επόμενό μου αυτοκίνητο!
-
Η Renault φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά.
Μετά από το πολύ ωραίο Clio III και το εξαιρετικά ενδιαφέρον Twingάκι (που στις εκδόσεις RS είναι το όνειρο του τρελαμένου στροφάκια) έρχεται το νέο Megane που κατά τη γνώμη μου είναι το πρώτο πραγματικά όμορφο Megane! Και το εσωτερικό μου αρέσει πολύ με τις καμπύλες γραμμές που έχει. Αν ξεκινά από 1.2Τ ως βασική με 100 αλογάκια (για τους μη απαιτητικούς) κι έχει έκδοση 1.6Τ με 130 ίππους (+ τιμολογηθεί νορμάλ βέβαια) θα είναι ένα πάρα πάρα πολύ ωραίο πακέτο. Σαν σχέδιο είναι σίγουρα ανώτερο από Golf VI (τα 3θυρα βέβαια θα έρχονται σε αντιπαράθεση με το Scirocco όπου τα πράγματα ζορίζουν κάπως...)
Μακάρι να πάει καλά πάντως -
1.4T 130bhp λενε..το 1.6Τ μονο εγω κανω αμαν μου φαινεται...
-
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
...και ένα διαφημιστικό σποτ.το πεντάθυρο απο πισω ειδικά αλλά και γενικά δεν με ενθουσίασε καθόλου...
αντιθετα μετα απο αυτή τη διαφήμηση (τα πλανα του αυτοκινητου, οχι τα αλλα καραγκιοζιλίκια) -
Θέτει σοβαρή υποψηφιότητα προς αγορά. Megane και Delta προς το παρόν οι υποψηφιότητες. Αρκεί όμως να το φέρουν το Megane με 1.2 και 1,4 κινητήρες TCE γιατί δε γουστάρω τα τεκμήρια.
-
Το ότι έχει (ακόμα) ημιάκαμπτο πίσω δεν προβληματίζει κανένα;
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Θέτει σοβαρή υποψηφιότητα προς αγορά. Megane και Delta προς το παρόν οι υποψηφιότητες. Αρκεί όμως να το φέρουν το Megane με 1.2 και 1,4 κινητήρες TCE γιατί δε γουστάρω τα τεκμήρια.είμαστε 2 ως τώρα
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Το ότι έχει (ακόμα) ημιάκαμπτο πίσω δεν προβληματίζει κανένα;γιατί; Σημασία στη μηχανολογία είναι να επιτυγχάνεις το σκοπό σου...άσχετα με την οδό που ακολουθείς. Τα υπόλοιπα είναι απόροια του μάρκετινγκ. Αν είναι στο δρόμο καλό...
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
γιατί; Σημασία στη μηχανολογία είναι να επιτυγχάνεις το σκοπό σου...άσχετα με την οδό που ακολουθείς. Τα υπόλοιπα είναι απόροια του μάρκετινγκ. Αν είναι στο δρόμο καλό...
αμα καποιος ξερει η δεν ξερει να στηνει το αυτοκίνητο εχει τα ιδια θετικα η αρνητικά αποτελέσματα ειτε με ημιακαμπτο ειτε με πολλάπλους
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Το ότι έχει (ακόμα) ημιάκαμπτο πίσω δεν προβληματίζει κανένα;Δεν κρατιόντουσαν, κάπου θα την έκαναν τη #$%#$% τους οι Γάλλοι ε;
Όσο μα όσο καλορυθμισμένος να είναι ένας ημιάκαμπτος (σύγχρονα Bravo, Auris) αν μπεις σε αμάξι με αυτό τον καλορυθμισμένο ημιάκαμπτο και σε ένα άλλο με καλορυθμισμένους πολλαπλούς (Focus, Golf κλπ) και περάσεις πάνω από την ίδια λακούβα και με τα δύο αμάξια, θα σου κακοφανεί το γκουπ του ημιάκαμπτου που δε σώζεται με τίποτα ό,τι και να του κάνουν στις ρυθμίσεις.
Κρίμα γμτ, πότε θα βάλουν πολλαπλούς αυτοί οι Γάλλοι επιτέλους;
Εμφανισιακά πάντως τώρα που το ξανακοιτάζω μετράει πολύ -
νομίζω πως οι γάλλοι και άνεση και κράτημα έχουν, χρόνια τώρα. Ενδεχομένως με μια πολλαπλών να είχαν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αλλά μέχρι στιγμής τα δείγματά τους είναι θετικά, οπότε...
-
Καταρχήν, μου αρέσει πολύ σαν παρουσία
Για αυτό που ανησυχώ περισσότερο, είναι οι χώροι για τους πίσω επιβάτες, που στην προηγούμενη γενιά του Megane ήταν πολύ μικροί. Έχει μεγαλώσει μεν κατά 9 εκ, αλλά νομίζω ότι το μεταξόνιο είναι το ίδιο και το όφελος πρέπει να πήγε κυρίως στο χώρο αποσκευών, ο οποίος με ικανοποιεί απόλυτα (όπως και του Μπράβο).
Κατά τα άλλα, θα το χαρακτήριζα παρόμοιο με το Bravo (επίσης πρόβλημα με τους χώρους πίσω) αλλά και με το ομόσταβλο Nissan Qashqai (παρόμοιο μήκος, μεταξόνιο, χώρος αποσκευών).
Απλά ελπίζω να μην έχει μεγάλο κεντρικό τούνελ πίσω (δικίνητο γαρ), κάτι που δεν μπορώ να διαπιστώσω από τις φώτος και τα videos, όπου οι πίσω χώροι για κάποιο λόγο απουσιάζουν -
.........
-
...ακόμη κι όταν λόγω κόστους έβαζαν ημιάκαμπτο στα δικά τους μεσαία/μεγάλα αμαξώματα?
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν κρατιόντουσαν, κάπου θα την έκαναν τη #$%#$% τους οι Γάλλοι ε;
Όσο μα όσο καλορυθμισμένος να είναι ένας ημιάκαμπτος (σύγχρονα Bravo, Auris) αν μπεις σε αμάξι με αυτό τον καλορυθμισμένο ημιάκαμπτο και σε ένα άλλο με καλορυθμισμένους πολλαπλούς (Focus, Golf κλπ) και περάσεις πάνω από την ίδια λακούβα και με τα δύο αμάξια, θα σου κακοφανεί το γκουπ του ημιάκαμπτου που δε σώζεται με τίποτα ό,τι και να του κάνουν στις ρυθμίσεις.
Κρίμα γμτ, πότε θα βάλουν πολλαπλούς αυτοί οι Γάλλοι επιτέλους;
Εμφανισιακά πάντως τώρα που το ξανακοιτάζω μετράει πολύΚΙ όμως φίλε πέρα απ το θεωρητικό σκέλος,σε πρακτικό επίπεδο ακόμα κι όταν ο γάλλος χρησιμοποιεί όχι ημιάκαμπτο (ράβδοι στρέψης rulezzzzzzzzzzzzzzz ) αλλά ακόμα και φύλλα σούστας (λέμε και καμια μαλακία τώρα ) τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.
Κανείς δεν μπορεί να τους φάει το δίκιο σε αυτόν τον τομέα,οι άνθρωποι απλά είναι θεοί.
Οσοι θέλουμε να κατακρίνουμε και μόνο μένουμε στα θεωρητικά,όταν κάτσουμε στο τιμόνι τους απορούμε σαν νιάναρα -
Συμφωνώ με τον G60. Στο θέμα ανάρτηση και άνεση οι Γάλλοι ότι λύσεις και να επιλέξουν, το αποτέλεσμα από την απόδοση της ανάρτησης θα είναι το ιδανικό.
-
Ε τοτε ρε παιδια να βαλουν και φυλλα σουστας και φυλλα μπακλαβα πισω.Μια ενδιαφερουσα προκληση θα ηταν να αφαιρεσουν εντελως τα ελατηρια/αμορτισερ και να κανουν τα 'μαγικα τους' ή μαλλον 'τα γαλλικα τους' πετυχαινοντας ακομα μεγαλυτερη ανεση.Δε θα ηταν σουπερ? Κι αν παλι δεν τα καταφερουν μπορουμε εμεις να τους αρχισουμε στα 'γαλλικα', ή μηπως στα 'γερμανικα'
εγω με το φτωχο μου νου βλεπω οτι επιλεγοντας ημιακαμπτο,χρησιμοποιουν μια πλατφορμα χαμηλοτερου κοστους ωστε να πετυχουν πιο ανταγωνιστικη τιμολογηση.Στη συνεχεια επιχειρουν μεσω μηχανολογικων παρεμβασεων & ρυθμισεων να αντισταθμισουν τα οποια αρνητικα συνεπαγεται η επιλογη τους σε ανεση κρατηματα κτλ.Θεμιτη και αξια επαινων η στρατηγικη τους.
Τωρα τι ειναι καλυτερο,πολλαπλοι,ημιακαμπτος κτλ δεν ειναι ευκολη συζητηση κι οα καθενας εχει να πει τη γνωμη του.Εγω απλα ναπροσθεσω 2 παραγοντες:1)οταν μιλαμε για ανεση οι περισσοτεροι μιλαμε απο τη θεση του οδηγου/συνοδηγου.Ρωτηστε κι αυτους που καθονται στην πισω καμπινα.2) σε βαθος χρονου κι επειτα απο την ιδια καταπονηση ποια λυση ειναι πιθανοτερο να απωλεσει μερος της ανεσης της?
επισης το ποσο ξενερωνω οταν βλεπω εθνικα ουσιαστικα του τυπου οι 'Γαλλοι', ή οι 'Γερμανοι',δεν περιγραφεται.Τη στιγμη που οι περισσοτεροι εδω μεσα γνωριζουν οτι κατα την εξελιξη,σχεδιασμο και παραγωγη ενος συγχρονου αυτοκινητου εμπλεκονται ατομα απο διαφορες εθνικοτητες.Να δεχτω οτι οι γαλλικες αυτοκινητοβιομηχανιες ειναι συνεπεις σε μια σειρα χαρακτηριστικων εδω και χρονια ,ομως το ιδιο ισχυει και για το VAG,τη GM σε ενα βαθμο κτλ.Εξαλλου 'παροιμιωδη ανεση' σημερα θα βρεις και σε ενα Ford ακομα κι αν δεν εχει υδροενεργητικη
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
.2) σε βαθος χρονου κι επειτα απο την ιδια καταπονηση ποια λυση ειναι πιθανοτερο να απωλεσει μερος της ανεσης της?Όσο για αυτό, εγώ με την δική μου εμπειρία θα έλεγα ότι ο ημιάκαμπτος θα έχει λιγότερες απώλειες από ότι οι πολλαπλοί.
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
Ε τοτε ρε παιδια να βαλουν και φυλλα σουστας και φυλλα μπακλαβα πισω.Μια ενδιαφερουσα προκληση θα ηταν να αφαιρεσουν εντελως τα ελατηρια/αμορτισερ και να κανουν τα 'μαγικα τους' ή μαλλον 'τα γαλλικα τους' πετυχαινοντας ακομα μεγαλυτερη ανεση.Δε θα ηταν σουπερ? Κι αν παλι δεν τα καταφερουν μπορουμε εμεις να τους αρχισουμε στα 'γαλλικα', ή μηπως στα 'γερμανικα'εγω με το φτωχο μου νου βλεπω οτι επιλεγοντας ημιακαμπτο,χρησιμοποιουν μια πλατφορμα χαμηλοτερου κοστους ωστε να πετυχουν πιο ανταγωνιστικη τιμολογηση.Στη συνεχεια επιχειρουν μεσω μηχανολογικων παρεμβασεων & ρυθμισεων να αντισταθμισουν τα οποια αρνητικα συνεπαγεται η επιλογη τους σε ανεση κρατηματα κτλ.Θεμιτη και αξια επαινων η στρατηγικη τους.
Τωρα τι ειναι καλυτερο,πολλαπλοι,ημιακαμπτος κτλ δεν ειναι ευκολη συζητηση κι οα καθενας εχει να πει τη γνωμη του.Εγω απλα ναπροσθεσω 2 παραγοντες:1)οταν μιλαμε για ανεση οι περισσοτεροι μιλαμε απο τη θεση του οδηγου/συνοδηγου.Ρωτηστε κι αυτους που καθονται στην πισω καμπινα.2) σε βαθος χρονου κι επειτα απο την ιδια καταπονηση ποια λυση ειναι πιθανοτερο να απωλεσει μερος της ανεσης της?
επισης το ποσο ξενερωνω οταν βλεπω εθνικα ουσιαστικα του τυπου οι 'Γαλλοι', ή οι 'Γερμανοι',δεν περιγραφεται.Τη στιγμη που οι περισσοτεροι εδω μεσα γνωριζουν οτι κατα την εξελιξη,σχεδιασμο και παραγωγη ενος συγχρονου αυτοκινητου εμπλεκονται ατομα απο διαφορες εθνικοτητες.Να δεχτω οτι οι γαλλικες αυτοκινητοβιομηχανιες ειναι συνεπεις σε μια σειρα χαρακτηριστικων εδω και χρονια ,ομως το ιδιο ισχυει και για το VAG,τη GM σε ενα βαθμο κτλ.Εξαλλου 'παροιμιωδη ανεση' σημερα θα βρεις και σε ενα Ford ακομα κι αν δεν εχει υδροενεργητικη
Λυπάμαι τα μέγιστα όταν βλέπω προσπάθειες των οικονομικών εξουσιαστών παγκοσμίως να εξαλείψουν ήθη/κουλτούρες και γενικά ηθικές αξίες σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας και όχι μόνο.
Ευτυχώς η Ευρώπη (γι αυτό και η εοκ είναι μι απληγή ως προς την κουλτουρα και τα ήθη των εθνών) ακόμα κρατά τα σκήπτρα ,δεν ξέρω μέχρι πότε κι εύχομαι η ένωση να γίνει παρελθόν το συντομότερο δυνατόν.
Είτε το θέλουμε είτε όχι ο καθε λαός 'εχει τη δική του φιλοσοφία στο να κατασκευάζει από αυτοκίνητα μέχρι..........ηχοσυστηματα.
Αυτό έγκειτε στη φιλοσοφία του την παιδεία του και την νοοτροπία του γενικότερα.
Το αν υπάρχει απ την πλευρά των καταλωτών οπαδοποίηση αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο.
Το να προσπαθούμε όμως να εξομοιώσουμε ηθικές αξίες/αρχές και κουλτούρα στο βωμό της παγκοσμιοποίησης των ολίγων είναι επιεικώς αστείο.Το ford σαφώς και δεν είναι κακό αυτοκίνητο αλλά ποτέ δε θα αποκτήσει την γαλλική άνεση.
Αυτό δεν το καθιστά χειρότερο αλλά ίσως είναι καλό για μια μερίδα καταναλωτών που είναι θα έλεγα flat στις επιλογές της.
Τη διαφορά νομίζω μπορείς να την καταλαβεις και μόνος σου με ένα test drive.
Ισως η θεωρεία και το μάρκετινγκ γενικότερα προκειμένου να πουλήσουν 'τεχνικές προδιαγραφές' στα μάτια του αδαή καταναλωτή να επιβάλει ανάρτηση με 1000 συνδέσμους αλλά έχω τρανό παράδειγμα το CRX του 95 που έβλεπε μόνο ευθείες,τη στιγμή που ο γάλλος έστριβε με έναν τροχό και μισό άξονα.
Σίγουρα δεν είναι κακή η πολύπλοκη ανάρτηση αλλά όπως καταλαβαίνεις η εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ τα προσπέκτ.Τέλος αν θέλουμε ως καταναλωτές του 21ου αιώνα να νιώσουμε την πραγματική αξία των προιόντων που μας πλασάρουν θα πρέπει να στραφούμε σε αξίες όπως το 2cv,σκαραβαίος,hazelblatt,revox,moog kai χίλια δύο άλλα προιόντα που η εμπορική λαίλαπα αρκετά από αυτά έχει εξαφανίσει κι άλλα τόσα προσπαθεί να αφανίσει στο βωμό του απόλυτου κέρδους και τίποτε άλλου εξομοιόνωντας λαούς και πολιτισμούς.
Ναι,ο κάθε λαός έχει τη δική του κατασκευαστική νοοτροπία που δεν αντιγράφετε.
Αλλο ήχο έχει ο moog κι άλλο ο yamaha.
Αλλο σχεδιασμό έχει ο ιταλός κι άλλο ό ιαπωνας (χρήμα υπάρχει,το μυαλό βλέπεις δεν αντιγράφετε κι αυτό είναι πολιτισμός)
Renault Megane III