-
Οποιοι κοροιδευουνε το τιποτενιο panda και τους μονο 100 ιππους του, θα τους συμβουλευα να βγουν απο την ανετο δερματινο καθισμα του γερμανικου μικρομεσαιου τους, με τους 150 ιππους και τα 1600 κιλα, γιατι στα χερια ενος εμπειρου οδηγου και σε μια στριφτερη διαδρομη, το φιατακι θα περναει απο πανω σας
Ολοι οι δρομοι δεν ειναι φαναρια και ευθειες
-
Ο χρήστης super_mario έγραψε:
καλησπερα.
ειμαι κατοχος εδωκαι 3,5 μηνες ενος panda 100hp και εχω κανει περιπου 7000 χλμ.Το αυτοκινητο γενικα ειναι παρα πολυ καλο.Απο εκει και περα τα χρηματα τα θεωρω λογικα αν ξερεις τι παιρνεις,δηλ την κορυφαια εκδοση ενος αυτοκινητου πολης και οχι ενα gti με απιστευτη δυναμη και βασιλια της κοντρας.Τομεγαλο ατου του ειναι το εκπληκτικο 'πατημα' του που θυμιζει μεγαλυτερο αυτοκινητο και το μαγικα ουδετερο στριψιμο του που γινεται υπερστροφικο αν το θελησεις η υποστροφικο μονο αν το παρακανεις με το γκαζι.Θεωρω το esp 'αχρηστο' για καποιον που ειναι εμπειρος.Αποεκει και περα θεωρω μοναδικο του μειονεκτημα την σκληροτητα των αναρτησεων για καθημερινη χρηση οι οποιες σε αποζημιωνουν και με το παραπανω οταν οι ρυθμοι ανεβαινουν.
αυταευχαριστω πολυ Super_mario
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Κάποιες ερωτησούλες απο έναν fan του μικρού που δεν το χει οδηγήσει ακόμα όμως:
Το ηλεκτρικό γκάζι ελπίζω να μην είναι στυλ vag έτσι; Φαντάζομαι επιτρέπει ρύθμιση με το αριστερό στο φρένο...;
Η θέση οδήγησης είναι όντως 'φορτηγίσια';Φιλε rocsta,
1.Οδηγησε το...αξιζει τον κοπο
2.αν ρωτας για το γκαζι στο 100hp,δεν μπορω να βοηθησς εγω..Ισως ο super_mario3.
3.εγω σαν κατοχος τοθ 1,2 60hp(το εσωτερικο παραμενει ιδιο) μπορω να σου πω οτι η θεση δεν ειναι ''φορτηγισια''..τουλαχιστον οχι τοσο οσο ακουγεται..τι θελω να πω: οτι εισαι απλως ενα 'κλικ' πιο πανω..εχει αλλο σουλουπι φαινεται αλλωστε..
κ μην ξεχνας,οτι αν ηταν τοσο 'φορτηγισια' η θεση οδηγησης,δεν θα το αγοραζαν τοσεσ γυναικες!.. -
Ο χρήστης After έγραψε:
Οποιοι κοροιδευουνε το τιποτενιο panda και τους μονο 100 ιππους του, θα τους συμβουλευα να βγουν απο την ανετο δερματινο καθισμα του γερμανικου μικρομεσαιου τους, με τους 150 ιππους και τα 1600 κιλα, γιατι στα χερια ενος εμπειρου οδηγου και σε μια στριφτερη διαδρομη, το φιατακι θα περναει απο πανω σαςΟλοι οι δρομοι δεν ειναι φαναρια και ευθειες
τα σκήπτρα του βάρους έχουν περάσει σε άλλα χέρια
-
Το ηλ. γκαζι ειναι μακραν καλυτερο απο αλλα που εχω οδηγησει(ibiza,C2) και οταν πατας το 'sport' δεν καταλαβαινεις καν οτι ειναι ηλεκτρικο ενω οταν φρεναρεις δεν 'κοβει'.Η θεση οδηγησης ειναι λιγο ψηλη αλλα μολις συνηθισεις σου φαινονται περιεργες ολες οι αλλες.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Οποιοι κοροιδευουνε το τιποτενιο panda και τους μονο 100 ιππους του, θα τους συμβουλευα να βγουν απο την ανετο δερματινο καθισμα του γερμανικου μικρομεσαιου τους, με τους 150 ιππους και τα 1600 κιλα, γιατι στα χερια ενος εμπειρου οδηγου και σε μια στριφτερη διαδρομη, το φιατακι θα περναει απο πανω σας
**τα σκήπτρα του βάρους έχουν περάσει σε άλλα χέρια **:whistlink:
Ό,τι πιο σουρεαλιστικά εγκάθετο έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες.
Αν μας διαβάζει θα είναι περήφανος...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Για το Panda έχεις να πεις κάτι;
Σε αυτά που λέει ο After έχει δίκιο. Αν ξέρεις τι κάνεις, το Pandάκι είναι όπλο. Αν ΔΕΝ ξέρεις τι μπορεί να κάνει και το υποτιμήσεις, θα φας ξύλο ακόμα και με αρκετά δυνατότερο όχημα. Δεν μιλάω για φανάρια φυσικά.Σχετικά με το ηλεκτρονικό γκάζι: σε νορμάλ mode, λειτουργεί μια χαρά. Αν όμως πατήσεις το 'Sport' κουμπάκι, ακούει ταχύτερα κι από ντίζα. Ξερό και απότομο τράβηγμα, ξερό και στο 'άσε'. Είναι ΤΟΣΟ γρήγορη η απόκριση που στην πόλη ίσως ξαναπατήσεις το 'Sport' για να μπει σε νορμάλ λειτουργία.
Η θέση οδήγησης είναι μεν ψηλή και το κάθισμα ρυθμίζεται μόνο ως προς την ΚΛΙΣΗ της έδρας και όχι το ύψος της, αλλά τα καθίσματα κάνουν καλά τη δουλειά τους, το τιμόνι, τα πεντάλ και ΕΙΔΙΚΑ ο λεβιές σου έρχονται εκεί που πρέπει, οπότε είναι μια χαρά.
Και για την τιμή του, αν ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή άλλο φουλ εξοπλισμένο joy-machine με 13 χιλιάρικα, ας το πει και σε μένα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και για την τιμή του, αν ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή άλλο φουλ εξοπλισμένο joy-machine με 13 χιλιάρικα, ας το πει και σε μένα.
Αμέ, το...
Lada Niva
(για εκτός δρόμου Joy and Fun!)
-
Εξαιρετικό αυτοκινητάκι το Panda 100, αποτελεί όαση στην κάπως ανάλατη αγορά των 12.000-14.000 ευρώ των σουπερμίνι...Αποτελεί ιδανικό όχημα για κάποιον που κινείται σε μεγάλο αστικό κέντρο, ενώ παράλληλα δεν συμβιβάζεται στο θέμα της οδηγικής ευχαρίστησης...για μένα αποτελεί το ιδανικό αυτοκίνητο για πόλη...και ίσως μια από τις καλύτερες αγορές για πρώτο αυτοκίνητο ενός νέου...
Μακάρι να γυρνούσαν τα χρόνια, στα 18+ και να μπορούσα να το πάρω...θα μου έφτιαχνε σίγουρα την διάθεση! -
Η θέση οδήγησης είναι μεν ψηλή και το κάθισμα ρυθμίζεται μόνο ως προς την ΚΛΙΣΗ της έδρας και όχι το ύψος της, αλλά τα καθίσματα κάνουν καλά τη δουλειά τους, το τιμόνι, τα πεντάλ και ΕΙΔΙΚΑ ο λεβιές σου έρχονται εκεί που πρέπει, οπότε είναι μια χαρά.
έχει επικρατήσει η άποψη οτί σπόρ θέση οδήγης πρέπει να είναι τραγικά χαμήλή και ξαπλωτή σαν να πάς για ύπνο στο κρεβάτι. Ο μόνος
λόγος που είναι έτσι τα F1 είναι για λόγους αεροδυναμικής και
χωροταξίας.Αντίθετα στα WRC η θέση είναι πολύ πιο ψηλή είσαι πάνω στο τιμόνι
και η θέση είναι αυτή που θα μπορείς να έχεις καλό έλεγχο και ακρίβεια
στο τιμόνι, και ΑΥΤΗ είναι η θέση που ειναι πιο βολική και ταιριάζει
καλύτερα σε ένα μάχιμο αυτοκίνητο πόλης. -
Για το Panda έχεις να πεις κάτι;
Σε αυτά που λέει ο After έχει δίκιο. Αν ξέρεις τι κάνεις, το Pandάκι είναι όπλο. Αν ΔΕΝ ξέρεις τι μπορεί να κάνει και το υποτιμήσεις, θα φας ξύλο ακόμα και με αρκετά δυνατότερο όχημα. Δεν μιλάω για φανάρια φυσικά.το Pandaki 100 είναι άψογο! το έχω οδηγήσει για λίγα km και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Σε αυτά που είπε ο After σαφώς και δε συμφωνώ σε όλα,
καθώς σήμερα τα ίδια (ή μάλλον χειρότερα) μπορεί να πάθουν οδηγοί βαρύτερων 'μή Γερμανικών' αυτοκινήτων -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
έχει επικρατήσει η άποψη οτί σπόρ θέση οδήγης πρέπει να είναι τραγικά χαμήλή και ξαπλωτή σαν να πάς για ύπνο στο κρεβάτι. Ο μόνος
λόγος που είναι έτσι τα F1 είναι για λόγους αεροδυναμικής και
χωροταξίας.Αντίθετα στα WRC η θέση είναι πολύ πιο ψηλή είσαι πάνω στο τιμόνι
και η θέση είναι αυτή που θα μπορείς να έχεις καλό έλεγχο και ακρίβεια
στο τιμόνι, και ΑΥΤΗ είναι η θέση που ειναι πιο βολική και ταιριάζει
καλύτερα σε ένα μάχιμο αυτοκίνητο πόλης.Πιστεύω πως όντως σε κανένα δεν αρέσει η ξαπλωτή θέση οδήγησης αλλά εγώ σίγουρα προτιμώ την χαμηλή. Η ψηλή σε φοβίζει και σε συνδυασμό με μία μαλακή ανάρτηση και κάθισμα με κακή στήριξη παλέυεις να κρατηθείς από το τιμόνι. Σε περίπτωση στραβής ακόμη έχεις λιγότερο χώρο ασφαλείας πάνω από το κεφάλι σου.
Όσο για τα ράλλυ όντως προσπαθούν να βάλουν σχετική ψηλή θέση οδήγησης και αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από τη διαφορά ύψους συνοδηγου και οδηγού, όπου ο οδηγός κάθεται ψηλά (ίσως και για καλύτερη ορατότητα) και ο συνοδηγός είναι βιδωμένος στο πάτωμα για χαμηλότερο κ.β.
Επί της ουσίας για το 99% των περιπτώσεων και ανθρώπων η ψηλή θέση οδήγησης είναι μάλλον καλύτερη εξαιτίας της βελτιωμένης ορατότητας. Προσωπικά όμως προτιμώ να κάθομαι χαμηλά και να απόλαμβάνω την οδήγηση όταν υπάρχει διάθεση και χώρος!
-
14000 χιλιάρια είναι προκλητικά πολλά... ΟΚ είναι καινούριο αλλά με τόσα χρήματα παίρνεις μεταχειρο Κλειώ 2.0 άψογο!!!
Αν είναι για καινούριο πάω πάσο.
Το Πάντα είναι φοβερό. -
Βασικα εκανα θεμα, διοτι εχω βαρεθει να ακουω ολο για ιππους και ρεπριζ
Στην ευθεια και η γιαγια μου μπορειΑν ειναι να κλεισουν και τα εργοστασια της koni/bilstein, να κλεισουν και τα της brembo, ετσι κι αλλιως ολοι πια ευθειακιδες εχουν γινει, και μολις φτανει η στροφη, παταμε σαν καμπια το φρενο, κανουμε τον σταυρο μας και προσευχομαστε στον ΑΓΙΟ ESP
Νομιζω οτι εχουμε χασει λιγο την εννοια της οδηγησης
Σε ενα στροφιλικι/πιστα, οι ιπποι δεν κανουν την διαφορα
Μαλλον τις περισσοτερες φορες προβλημα δημιουργουν, ειδικα αν το αμαξι ειναι βαρυ και υποστροφικο(που συνηθως ειναι)Νομιζω ειναι οι ιδιες οι εταιριες που εχουν κανει ετσι τους περισσοτερους οδηγους
Περισσοτερο προεκταση πεους, παρα σαν οχημα διασκεδασης εχουν παρουσιασει το ''αμαξι''Τεσπα, πηγε/πηγα αλλου το θεμα
Δεν το εχω οδηγησει, αλλα πρωτον ειναι πολυ ομορφο/διαφορετικο και δευτερον μαλλον ειναι το μονο αυτη την στιγμη που ειναι GTI με την εννοια του ορου οπως πρωτα υποθηκε
Πιστευω το νεο twingo gt να ειναι κατι αντιστοιχοΕιναι γελειο να ειναι π.χ. το 206 RC, 175 ιππους, και παρολα αυτα να διαβαζω οτι ο κινητηρας δεν ''λεει'' και πολυ
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Νομιζω ειναι οι ιδιες οι εταιριες που εχουν κανει ετσι τους περισσοτερους οδηγους
Περισσοτερο προεκταση πεους, παρα σαν οχημα διασκεδασης εχουν παρουσιασει το ''αμαξι''Έγινε και το Panda προέκταση πέους ;;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Νομιζω ειναι οι ιδιες οι εταιριες που εχουν κανει ετσι τους περισσοτερους οδηγους
Περισσοτερο προεκταση πεους, παρα σαν οχημα διασκεδασης εχουν παρουσιασει το ''αμαξι''Έγινε και το Panda προέκταση πέους ;;
μπαά, δεν αξίζει ως προέκταση....είναι μικρό!!
...όταν θέλει η Φίατ στα μικρά 'κεντάει',και εδώ έχουμε μια τέτοια περίπτωση
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
...όταν θέλει η Φίατ στα μικρά 'κεντάει',και εδώ έχουμε μια τέτοια περίπτωσηΚαι εμένα έτσι μου φαίνεται, και επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω ότι στο Πάντα 100, έχουμε τη μοναδική περίπτωση αυτοκινήτου (μη Kia-Hyundai-Lada-Landwind) που οι συντάκτες δεν ξεχνάνε να αναφέρουν -και να ζυγίσουν- τα μειονεκτήματα (περιορισμένη άνεση π.χ.). Αν μη τι άλλο, παρά τους διθυράμβους που θα μπορούσαν να προβληματίσουν κάποιους σκεπτικιστές αναγνώστες, δείχνει ειλικρίνεια και όχι προσπάθεια στρογγυλοποίησης. Ένα και ένα κάνουν δύο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
...όταν θέλει η Φίατ στα μικρά 'κεντάει',και εδώ έχουμε μια τέτοια περίπτωση
Και εμένα έτσι μου φαίνεται, και επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω ότι στο Πάντα 100, έχουμε τη μοναδική περίπτωση αυτοκινήτου (μη Kia-Hyundai-Lada-Landwind) που οι συντάκτες δεν ξεχνάνε να αναφέρουν -και να ζυγίσουν- τα μειονεκτήματα (περιορισμένη άνεση π.χ.). Αν μη τι άλλο, παρά τους διθυράμβους που θα μπορούσαν να προβληματίσουν κάποιους σκεπτικιστές αναγνώστες, δείχνει ειλικρίνεια και όχι προσπάθεια στρογγυλοποίησης. Ένα και ένα κάνουν δύο.
Είσαι σίγουρος πως είναι πάντα ειλικρινείς σ' αυτές τις μάρκες; Εγώ ξέρω πως ακόμη και για τους χειρότερους κουβάδες , έλεγαν τη διάσημη στο χώρο ατάκα, 'έχει καλό value for money'! Κάτι που έχει και ένα καροτσάκι του σουπερμάρκετ αν το...κλέψεις από το πάρκιν, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να κάνεις ταξίδι...
-
ΠαΡαΤηΡηΣη...:
δεν μιλησαμε καθολου για τα φρενα του PANDA 100hp...(4 δισκοφρενα.. )
περιμενω να ακουσω αποψεις.. -
Ο χρήστης alekosjunior έγραψε:
ΠαΡαΤηΡηΣη...:δεν μιλησαμε καθολου για τα φρενα του PANDA 100hp...(4 δισκοφρενα.. )
περιμενω να ακουσω αποψεις..Ε , τι να πουμε; Με 100 άλογα λογικό είναι να βάλουν δισκόφρενα παντού! Εδώ τα έχει το Picanto σε όλες τις εκδόσεις!
Εξάλλου, στο ράφι της η Fiat έχει ένα σωρό φτηνές και καλές λύσεις για δισκόφρενα στον πίσω άξονα...
Fiat Panda 100