-
Το Γαλαξιδι παλι ειναιησυχο και ιδανικο για οικογενειες-ζευγαρακια. Ό,τι πρεπει για ψηστηρι οι ελευθεροι και για να ξαναπιασουν το ρομαντσο οι δεσμευμενοι
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πήγα Καραθώνα την Κυριακή. Η παραλία είναι ΠΑΝΒΡΩΜΙΚΗ και οι άνθρωποι - σχεδόν όλοι - ΖΩΑ. Είδα δεκάδες να πετάνε σκουπίδια και να τα παρατάνε φεύγοντας. Η θάλασσα είναι καθαρή αλλά να προσέχετε το 'φύκι'. Αριστερά είναι καθαρότερη.Εγώ που έχω πάει αρκετές φορές Καραθώνα την βρήκα καθαρή ειδικά όπως λες τη θάλασσα..οι άνθρωποι μου φάνηκαν οκ..Γενικά σε όλες τις παραλίες υπάρχουν ΖΩΑ που αφήνουν το..κατιτίς τους..αλλά δε σημαίνει ότι είναι αφιλόξενα...Το Ναύπλιο πάντως το προτιμώ από αρκετά νησιά..και είναι πολύ καλή επιλογή για Σ/Κ..
-
Μα δε νομίζω να μιλάει για Σ/Κ, για παραπάνω διαμονή κατάλαβα εγώ.
Δεν ξέρω πόσο είναι από Αθήνα. Εγώ είχα πάει από Σποράδες με φέρυ αλλά αφού είναι 1 ώρα περίπου η Χαλκίδα , άντε να είναι μια ώρα ακόμα μέχρι πάνω
-
Από Αθήνα το Νάυπλιο είναι περίπου 1 1/2 ώρα με κανονικές συνθήκες στην Εθνική... Περίπου 120-130 χιλιόμετρα από αθήνα..Για όσους ξέρουν μπορούν να πάνε λίγο πιο γρήγορα από Δερβενάκια... Και είναι και ωραία διαδρομή αυτή την περίοδο..
-
Μυτιληνη 15 μερες τον Αυγουστο (οπως παντα) και ισως και Σαμο μετα απο 8 χρονια
-
Ιθάκη λόγω καταγωγής και μπέμπας...
-
Μεσσηνιακή Μάνη,λίγο Ναυπλιο.........και Ιταλιιιιιαααααααα
-
Μάνο μάλλον για βόρεια Εύβοια θα σου πρότεινα. Εκεί μάλλον θα καταλήξω κι εγώ για κανά 5ήμερο. Από μέρη, Βασιλικά, Ελληνικά (σαυτό πήγε πέρσι συνάδελφος κι έχει πολύ καλές εντυπώσεις -ησυχία, όμορφα τοπία, καλές τιμές σε διαμονή και φαγητό, επιλογές για περιηγήσεις 20-40 χλμ μακριά), απόσταση περίπου 2 ώρες κ 50 λεπτά μέσω χαλκίδας και ίσως και το πευκί που όμως ενώ έχει όμορφη φύση είναι πολύ οικογενειακό (μπαμπάς, μαμά παιδιά κλπ) με ότι συνεπάγεται (φασαρία στις παραλίες, μικροαστικές συμπεριφορές-νοοτροπίες κλπ).
-
Ο δρόμος τί λέει; H Αιδηψός αξίζει καθόλου;
-
Η Αιδηψός είναι ο καλύτερος τόπος ώστε ακόμα και 40άρης να νιώσει 10χρονος! Δεν ξέρω τί γίνεται τώρα, αλλά την εποχή που πάνε οι ηλικιωμένοι για τα μπάνια τους νιώθεις 20 χρόνια νεότερος μια και όλοι είναι πολύ γεροντότεροι από σένα.
Προσοχή όμως. Αν και γεροντότεροι, διασκεδάζουν πιό γνήσια και καλύτερα από κάποιους στην ηλικία μας ή και μικρότερους, βγαίνουν έξω παρέες, τα πίνουν, χορεύουν, κλπ.
Σε γενικές γραμμές, ωραία και γραφική πόλη, ιδίως κάτω στην παραλία αλλά προσωπικά, αν και οικογενειάρχης τα πολύ οικογενειακά δεν τα μπορώ.
Εκπληκτική μπουγάτσα σε ένα μαγαζί που δεν θυμάμαι πώς λέγεται, θα ρωτήσω τη γυναίκα μου και θα σας πω εκτός κι αν το προλάβει κάποιος.
Από θέμα δρόμου, αν πας από Χαλκίδα, έχει αρκετό στροφιλίκι και ανεβαίνεις το βουνό αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν ειναι ωραία. Εναλλακτικά, με το καραβάκι από απέναντι, κάνεις κανα 40λεπτο αν θυμάμαι καλά.
edit : Επειδή αναφέρθηκε το Πευκί στο οποίο μόλις χθες πήγε ο ξάδελφος της γυναίκας μου απ' τον Καναδά με τα παιδιά του, θα έλεγα ότι δεν με ενθουσιάζει και τόσο. Υπάρχουν πάρα πολύ καλύτερα μέρη να πάει κανείς ακόμα και με παιδιά ώστε να δουν κι αυτά πέντε πράγματα και να ανοίξει το μάτι τους, εκτός από θάλασσα, δέντρα και κεφτέδες.
Για παράδειγμα, πέρυσι το καλοκαίρι πήγα Χανιά (έχω ξαναπάει). Εκπληκτικές τιμές τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και μάλιστα μέσα στην Παλιά Πόλη. Φαγητό πολύ, φτηνό και καλό, με μόνο μειονέκτημα το οτι αν ήθελες την εκπληκτική παραλία αντί της μέτριας που έχει κοντά στην πόλη, όπως ξέρουν όσοι έχουν πάει φαντάζομαι, θα έπρεπε να οδηγήσεις το λιγότερο κανα 30 χλμ (για Φαλάσαρνα ή Μπάλο).
Εναλλακτικά, πολύ ωραία είναι και στο Πήλιο, ή απ' το Ιόνιο μεριά, από Πάργα και κάτω. Γενικώς μπορείς να βρεις ευκαιρίες....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
H Αιδηψός αξίζει καθόλου;Πρέπει να είναι πολύ ωραίο μέρος. Αφού να φανταστείς, για πολλούς ανθρώπους είναι ένα κλικ πριν τον παράδεισο.
-
Ευχαρσιστώ για τις απαντήσεις.
Θααααα το σκεφτώ. -
Ο δρόμος από Χαλκίδα και πάνω έχει αρκετό στροφιλίκι αλλά αποζημιώνεσαι με το παραπάνω από την εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή. Για την Αιδηψό έχω κάπως συγκεχυμένη άποψη. Γενικά μαζεύει από όσο ξέρω πολύ τρίτη ηλικία (κυρίως λόγω ιαματικών λουτρών) αλλά δεν πρέπει να ναι κι άσχημα για σχετικά ήσυχες, αξιοπρεπείς και οικονομικές διακοπές.
Πολύ καλά σχόλια έχω ακούσει και για τη Λίμνη της Εύβοιας (γύρω στις 2 κ 30 ώρες από Αθήνα μέσω Χαλκίδας). Γενικότερα πάντως με τα νταβατζιλίκια και το γενικότερο μπάχαλο που φαίνεται να προκύπτει φέτος με τα ακτοπλοικά, θα το σκεφτόμουν αρκετά για νησί, πολύ δε περισσότερο με το αμάξι μου μαζί... Και η Σκόπελος με είχε δελεάσει (έχουν πάει τα τελευταία 2 χρόνια συνάδελφοι κι ο αδερφός μου με πολύ καλά σχόλια) αλλά με χάλασε κάπως το ότι ακούω από πολλούς τις τελευταίες μέρες πως σκέφτονται για Σκόπελο και δε θέλω να πάω εκεί και να πέσω σε *ρεύμα τουριστών *με ότι αυτό συνεπάγεται (τιμές, σέρβις, ταλαιπωρία)...Ίδωμεν... -
Η δευτερη φορα που παω στο Cancun του Μεξικου. Απιστευτα ομορφα περασαμε με την συζηγο στο εξεις resort για μια εβδομαδα στις αρχες Ιουνιου:
http://www.leblancresort.com/about/prop ... otos2.html
Κολυμπησα και με δελφινια εδω:
-
το κανκουν μου θυμίζει τον pingpong της Γκάνας
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Η δευτερη φορα που παω στο Cancun του Μεξικου. Απιστευτα ομορφα περασαμε με την συζηγο στο εξεις resort για μια εβδομαδα στις αρχες Ιουνιου:http://www.leblancresort.com/about/prop ... otos2.html
Πως ηταν ο καιρος; Ακουω οτι ειναι παρανε ζεστος το καλοκαιρι;
Νικος
-
Κρήτη (Ρέθυμνο), Νέος Βουτζάς (στο εξοχικό μου) και Βουδαπέστη (οικογενειακές διακοπές)...
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Η δευτερη φορα που παω στο Cancun του Μεξικου. Απιστευτα ομορφα περασαμε με την συζηγο στο εξεις resort για μια εβδομαδα στις αρχες Ιουνιου:
http://www.leblancresort.com/about/prop ... otos2.html
Πως ηταν ο καιρος; Ακουω οτι ειναι παρανε ζεστος το καλοκαιρι;
Νικος
Καθολου. Περισυ ειμασταν εκει Σεπτεμβριο, φετος αρχες Ιουνιου. Ο καιρος ηταν τελοιος.
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
το κανκουν μου θυμίζει τον pingpong της ΓκάναςΤι παει να πει αυτο?
-
Ταϊλάνδη 10 διανυκτερεύσεις (6 Koh Samui και 4 Bangkok)
Ισπανία 6 διανυκτερεύσεις (Μαδρίτη)
Γαλλία 17 διανυκτερεύσεις (Παρίσι αλλά Δεκέμβρη)
Ελλάδα θα ξαναπάω μετά από 3-4 χρόνια, όταν τελειώσουν τα κορόϊδα οι τουρίστες που έρχονται από έξω και πέσουν οι τιμές.
Καλοκαιρινές διακοπές 2006. Για πού?