-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
O ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ
]
ξέρεις ότι μπορεί να θέσεις σε κίνδυνο Καρκίνου τους γυρω σου ειδικά αν το έχεις σε παρκινγκ?
Πως το αντιμετωπίζεις αυτό? μάλλον λέγοντας 'δε βαριέσαι μωρε αδελφέ'
Σωστός babbis.....
Κάνε ρε φίλε το κομμάτι σου, αλλά χωρίς να επιβαρύνεις τους άλλους...
Εμείς δηλαδή που είμαστε από πίσω σου στο μποτιλιάρισμα ή στο πάρκινγκ τι σου φταίμε???? -
wer
-
Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
όταν η toyota αποφάσισε να βάλει turbo και compressor στον 4Α-GE άλλαξε τα πάντα (ή σχεδόν τα πάντα...). Αnyway όποιος θέλει να μάθει τι πρέπει να γίνει σε ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα για να γίνει υπερπληρούμενος http://www.club4AG.com, κάπου εκεί, στις τεχνικές πληροφορίες...τι να ξέρει κι η Toyota, ο μάστρο-μήτσος ξέρει καλύτερα και βγάζει καταλύτες, αφού δεν χρειάζονται, είναι ακριβοί και κόβουν άλογα
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
όταν η toyota αποφάσισε να βάλει turbo και compressor στον 4Α-GE άλλαξε τα πάντα (ή σχεδόν τα πάντα...). Αnyway όποιος θέλει να μάθει τι πρέπει να γίνει σε ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα για να γίνει υπερπληρούμενος http://www.club4AG.com, κάπου εκεί, στις τεχνικές πληροφορίες...
τι να ξέρει κι η Toyota, ο μάστρο-μήτσος ξέρει καλύτερα και βγάζει καταλύτες, αφού δεν χρειάζονται, είναι ακριβοί και κόβουν άλογα
φιλαρακι εχεις ενα ασπρο R32?
R32;;; εκτός του ότι δεν υπάρχει όχι δεν έχω R32
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
σορρυ δηλ,αλλα γιατι δεν υπαρχει?χτες εβγαλα τον βελγο βολτα κ απ ολα τα παρκαρισμενα βρηκε να κατουρησει την ροδα ενος R32.
δεν θα δούλευαν τα πλυστικά των Xenon για να διώξει το σκυλί, αλλά τι σχέση έχει με το τόπικ; Βέβαια και το σκυλί όπως το μάθεις είναι, το αφεντικό θα μιμηθεί. Να υποθέσω ότι αφήνεις τα σκυλιά των άλλων και στα δικά σου αυτοκίνητα ε;
το γιατί δεν υπάρχει το R32 είναι μεγάλο θέμα και να ρωτήσεις τα 'φιλαράκια' σου
-
Παιδιά αν και off-topic καλά κάναμε και του την είπαμε. Δεν το ξέρουμε ποιος είναι οπότε και δεν έγινε ρεζίλι ούτε θίκτηκε η προσωπικότητά του. Ένα nickname στον κυβερνοχώρο είναι.
Το φόρουμ είναι ένας χώρος που μπάινουν 100άδες κάθε μέρα και διαβάζουν. Πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν τι είναι ο καταλύτης και αύριο μεθάυριο μπορεί να προβούν σε κάμια μετατροπή σον μαστρομήτσο που θα τους βγάλει τον καταλύτη και θα το δεχτούν αβίαστα.
Αν λοιπόν με την 'μαζική' και 'άγρια' αυτή αντίδραση από το σύνολο σχεδόν του φόρουμ αποτρέψουμε κάποιους από αυτούς κέρδος είναι.
Δεν σημαίνει ότι είμαστε υπερασπιστές της Greenpeace ούτε ότι είμαστε υπερευαίσθητοι ούτε και αλάνθαστοί. Απλά είναι μια ευκαιρία για να ενημερωθούν κάποιοι άνθρωποι.
Και το ότι υπάρχουν εργοστάσια και λεωφορεία που μολύνουν δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να του την πούμε. Ο άνθρωπός πάντως ειναι κίνδυνος για τον ίδιο, την οικογένεια-φίλους του και την γειτονιά του, και εύχομαι να μην παρκάρει σε κλειστό χώρο που ο αέρας δεν ανανεώνεται.
Κι εφόσον ο τίτλος είναι 'πιασιάρικος' θα μας διαβάσουν αρκετοί οπότε καλύτερα.
Λάθος θα ήταν αν σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ ενός έγκριτου περιοδικού αφήναμε κάτι τέτοιο ασχολίαστο.
-
Πέσατε να το φάτε το παιδί. Δηλαδή όλα τα παλιά αυτοκίνητα που καίνε LRP και τα μηχανάκια δεν σας πειράζουν?
-
Paidia giati tetoios doros gia thn afaieresh karalyth den katalava, dhladh osa palia pro 1990 autokinhta kykloforoun kanoun ligotero kako? H mhpws ta kakosynthrhmena katalytika ths teleytaias 15etias pou pernane kteo me visma einai pio akindyna? Poly dhthen oikologoi to paizoun merikoi edw pera.
tha anaferw apla oti an afereseis ton katalyth tote oi ekpompes rypwn einai antistoixes me opoiodhpote aytokinhto kaiei souper. Kai akoma kai katalyth na exeis an einai to autokinhtw apo euro 1, euro 2 tote pali ypokrisia vrisketai sthn mesh kathws oi ekpompes rypwn tote metrountan mono se liga shmeia panw ston xarth strofwn/fortiou epitrepwntas stous kataskeuastes na kanoun oti theloun sto upoloipo fasma leitourgeias tou kinhthra. As enhmerwnomaste prin katadikazoume. Oti malakia akoume stis eidhseis kai sthn kafeteria as mhn to pernoume tois metrhtois. -
Ο χρήστης KostasV6 έγραψε:
Paidia giati tetoios doros gia thn afaieresh karalyth den katalava, dhladh osa palia pro 1990 autokinhta kykloforoun kanoun ligotero kako? (...) Oti malakia akoume stis eidhseis kai sthn kafeteria as mhn to pernoume tois metrhtois.Όπως ήδη είπαμε, το θέμα δεν είναι τόσο κατά πόσο θα σωθούμε από τον καταλύτη του Silver Turbo. Το θέμα είναι ότι ακριβώς για τον ίδιο λόγο που έγραψε στα @@ του την όποια νομοθεσία και κυρίως τους έστω και μικρούς -αλλά υπαρκτούς- κινδύνους για την υγεία μας, τίποτα τελικά δε δουλεύει έτσι όπως θα έπρεπε σε αυτή τη χώρα. Κατηγορούμε τους 'υπεύθυνους', το 'κράτος', την 'πολιτεία', όμως ξεχνάμε τελικά ότι όλα αυτά ξεκινούν και τελειώνουν από εσένα, εμένα και τους υπόλοιπους συμφορουμίτες.
Μπορεί να θεωρήσεις ολίγον φιλοσοφική υπέρ του δέοντος την άποψή μου, όμως θεωρώ πως όλοι όσοι την είπαν στο φίλο μας κάπως έτσι σκέφτηκαν.
Ούτε με τη βελτίωση τα έβαλε κανείς, ούτε με το πόσα άλογα το έκανε, ούτε τίποτα. Καλά να είναι και αυτός και το αμάξι του να το χαίρεται. Αλλά δεν κατάλαβα, η αφαίρεση του καταλύτη είναι εξυπνάδα; Μας υποχρεώνουν να φοράμε καταλύτες, και εγώ είμαι ο μάγκας που τους έγραψα στα @@ μου και έχω 3 άλογα παραπάνω;
-
Xωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι οι κινητήρες που κάινε αμόλυβδη επιβάλλεται να έχουν καταλύτη. Αλλιώς είναι πολύ πιο ζημιογόνα από τα τα μη καταλυτικά αυτοκίνητα που αναφέρετε και που by the way δεν καίνε αμόλυβδη αλλά super.
Παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε η Μεθανόλη η οποία προκαλούσε ζημιά σε πολλά συστήματα και εγκαταλείφθηκε.
Στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν ενώσεις του μολύβδου (4αιθυλικός μόλυβδος, 4μεθυλικός μόλυβδος) χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν των αριθμό οκτανίων της απλής βενζίνης που έχει περίπου 84 RON οκτάνια. Ουσιαστικά αυτές οι ενώσεις παρατείνουν τον χρόνο έναυσης του μίγματος.
Φυσικά οι ρύποι από αυτά τα μοτερ είναι κακοί για την υγεία.
Για τον λόγο αυτό εγκαταλείφθηκε ο μόλυβδος και βγήκαν οι αμόλυβδες βενζίνες που χρησιμοποιούν άλλα αντικροτικά δεν θυμάμαι ποια οι ρύποι των οποόιων φιλτράρονται από τον καταλύτη. Εαν δεν φιλτραριστούν (βλάβη-αφαίρεση) οι ρύποιι αυτοί είναι κατά πολύ πιο ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΙ από αυτούς του μολύβδου.
Πέρα από αυτά, η ανθρωπότητα έκανε πολλά λάθη με συνέπειες στο περιβάλλον. Γι αυτά πρέπει να ντρεπόμαστε. Για πολλά έχει μετανιώσει και έχει επιβάλλει νέους κανονισμούς και τεχνολογίες. Δεν μπορούμε στο όνομα των λαθών του παρελθόντος να νομιμοποιούμε το κάθε 'εξυπνάκια' που κάνει επίσης παρανομία σήμερα.
Και φυσικά σε αυτό το φόρουμ έχουμε πει για όσους παρανομούν και στα ΚΤΕΟ και παντού. Δεν την πέφτουμε μόνο στον παλικάρι.
-
Ενα μη καταλυτικό αυτοκίνητο που καίει 'super' (LRP δηλαδή) ρυπαίνει **περισσότερο **απο ένα καταλυτικό που του έχει αφαιρεθεί ο καταλύτης (εφόσον τα υπόλοιπα δουλευουν οκ).
-
Πάντως στο 205 μου όταν μπει το μοτέρ 16V 1,6 θα μπει ΚΑΙ καταλύτης. Απλά δεν θα έχει καζανάκια (ή περίπου)
-
Ο χρήστης KostasV6 έγραψε:
Paidia giati tetoios doros gia thn afaieresh karalyth den katalava, dhladh osa palia pro 1990 autokinhta kykloforoun kanoun ligotero kako? H mhpws ta kakosynthrhmena katalytika ths teleytaias 15etias pou pernane kteo me visma einai pio akindyna? Poly dhthen oikologoi to paizoun merikoi edw pera.Φίλε Κώστα...
Άλλο να παλιό καταλυτικό του μεροκαματιάρη που κατα πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να το αλλάξει με νέας τεχνολογίας και ίσως ρυπαίνει 'εξ αμελείας' ή κατ' ανάγκη και άλλο το νέο σουπερ ντουπερ turbo energizer australian τουτου του Χ κ@υλομ
-
εγω ξερω οτι μπηκα να διαβασω ενα topic σχετικο με turbo και αυτα που διαβαζω ειναι οι αψημαχιες σας και τα ειρωνικα σας σχολια.αν θελετε να κραξετε το παιδι κραχτε το αλλου.και στο κατω κατω ολοι εσεις με τις κοινωνικες σας ευαισθησιες να φανταστω οτι δεν εχετε πεταξει σκουπιδια κατω ε?μερικοι απο εσας πριν παρετε το ακριβο σας super duper ουαου οικολογικο αυτοκινητο σας δεν οδηγουσατε κατι εξισου ρυπογονο με του παιδιου ε?δε σας κρινω που του κανατε παρατηρηση και φυσικα αυτο το forum το διαβαζουν εκατονταδες ατομα καθημερινως,αλλα ρε παιδια υπαρχουν και αλλοι τροποι να το κανετε αυτο.προσωπικα δεν ειμαι της κριτικης αλλα της αυτοκριτικης και αυτο γιατι το λαθος που εκανε ο φιλος το εχω κανει και εγω,μεσα απο τα λαθη μας μαθαινουμε ομως.φιλικα
-
Iσως κάποιος moderator πρέπει να ανοίξει ένα νέο thread...
-
Ο χρήστης yani έγραψε:
Paidia giati tetoios doros gia thn afaieresh karalyth den katalava, dhladh osa palia pro 1990 autokinhta kykloforoun kanoun ligotero kako? H mhpws ta kakosynthrhmena katalytika ths teleytaias 15etias pou pernane kteo me visma einai pio akindyna? Poly dhthen oikologoi to paizoun merikoi edw pera.
Φίλε Κώστα...
Άλλο να παλιό καταλυτικό του μεροκαματιάρη που κατα πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να το αλλάξει με νέας τεχνολογίας και ίσως ρυπαίνει 'εξ αμελείας' ή κατ' ανάγκη και άλλο το νέο σουπερ ντουπερ turbo energizer australian τουτου του Χ κ@υλομ
-
Γίνεται καταλυτικό αυτοκίνητο με βγαλμένο καταλύτη να ΜΗ ρυπαίνει; Και όχι απλά ρύπανση, αλλά τελείως βλαβερά σωματίδια...
-
Με τον μόλυδβο της παληάς Σούπερ βενζίνης δεν πάθαινες καρκίνο αλλά μολυβδίαση που επιφέρει βλάβες στον εγκέφαλο, οι επιστήμονες που ασχολούνται μα τα καύσιμα αναφέρουν ότι προτιμούν να πεθάνουν απο μολυβδίαση παρά απο τον καρκίνο που επιφέρει η χρήση του βενζόλιου στις σημερινές βςνζίνες, ο καταλύτης είναι η απάντηση της τεχνολογίας στην μόλυνση του περιβάλλοντος με την προυπόθεση ότι αυτός θα δουλέυει εντός των προδιαγραφών του όπως και ο κινητήρας πρέπει να είναι άψογος αλλά κυρίως το **σύστημα ανάφλεξης **δεν πρέπει να έχει αστοχίες **καινούργια μπουζί, καλώδια, καπάκι διανομέα ** αλλιώς δηλητηριάζεται ο καταλύτης ο οποίος δεν είναι φίλτρο η οτιδήποτε άλλο έχει κατά καιρούς αναφερθεί. Ο καταλύτης **το λέει και το όνομα του ** είναι μετατροπέας και κάνει μετατροπή αλλάζοντας την σύνθεση των βλαβερών αερίων της καύσης που εισέρχονται σε αυτόν και απο την έξοδό του βγαίνουν τροποποιημένα τα καυσαέρια έχοντας άλλη, διαφορετική σύνθεση κατά πολύ λιγότερο βλαβερή, αυτά εκλαικευμένα για να γίνουν εύκολα κατανοητά σε όσους **θέλουν **να καταλάβουν, οι υπόλοιποι ?????
-
Πως κάνετε έτσι επιτέλους; λίγο περισσότερο βενζόλιο στην ατμόσφαιρα; σιγά τα ωά. Σήμερα κι όλας που 'γιορτάζει' το περιβάλλον να βγάλουμε όλοι τους καταλύτες για να 'κερδίσουμε' μερικά αλογάκια περισσότερα. Και τι έγινε;
Τόσοι ρυπαίνουν, άλλος ένας μας πείραξε;
άτιμη κενωνία δεν έχω ευρώ να βάλω καταλύτη -αλλά εχω να βάλω τούρμπο- ας κυκλοφορώ χωρίς αυτόν.
ούτε εγώ έχω ευρώ να αλλάξω λάδια, θα το κάνω στην πυλωτή μου και τα παλιά λάδια στον υπόνομο, νταξ μωρέ και τι έγινε; τόσες βιομηχανίες μολύνουν, λίγα λαδάκια μας πείραξαν;
πως κάνετε έτσι πια;
αλλά βέβαια όταν το 'κράτος' δεν υπάρχει, -σε καμία σοβαρή χώρα θα τολμούσατε να βγάλετε τον καταλύτη; - θα κάνουν ότι θέλουν κι οι πολίτες. Εδώ μπαίνει ελικόπτερο στις φυλακές, λίγο βενζόλιο μας πείραξε;
Τόσοι περνάν με κόκκινο, γιατί να μην περάσω κι εγώ;
και εις ανώτερα
-
Και εντάξει, αν είσαι φτωχός μεροκαματιάρης μπορείς να ρυπαίνεις με το σαπάκι σου.....
Και αν είσαι ταξιτζής ας μην φοράς ζώνες ασφαλείας....
Και αν είσαι από εταιρεία μεταφορών ή ανεφοδιασμού άντε να παρκάρεις παράνομα ή να κλείσεις το στενό για όσο γουστάρεις, όποια ώρα σε βολεύει...
κοκ....
Είμαστε ελληναράδες κωλοέλληνες και γουστάρουμε....
ΑΠΟΨΕΙΣ- ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤURBO