-
Superb και κορυφαίο μπα σε όσα ταξί έχω μπεί κοπανούσε σαν τρελός ο ημιάκαμπτος πίσω.
Δες το καινούργιο Passat αν και φίλε μου πολύ φοβάμαι οτι αυτό που ψάχνεις απλά δεν υπάρχει. -
Renault Laguna, Renault Vel Satis, και απο τα λίγο παλαιότερα Renault Safrane
-
Πέστα χρυσόστομε...
Επιτέλους και μια πρόταση απο άνθρωπο που γνωρίζει απο άνετη ανάρτηση.
Πάρε και δοκίμασε μια Renault Laguna με 16ρες ζάντες (205/55/16) και θα καταλάβεις τι θα πεί οδοστρωτήρας.
Στις Laguna,οι 17ρες (225/45/17) μεταφέρουν λίγους κραδασμούς στα εντός,αλλά με τις 16ρες ωχριούν και οι Hydractive και όλες οι άλλες συμβατικές αναρτήσεις σε αυτοκίνητα μέχρι 30000€...Ακουσα και για κάποια αγριοκάτσικα τύπου RAV4 ή για τις αψυχολόγητες αναρτήσεις των Vectra...
Μιλάτε σοβαρά; -
Γιατί, το RAV4 δεν είναι άνετο; Δεν περνάνε κραδασμοί νομίζω...βέβαια, κάνεις εμετό από το κούνημα, αν δεν είσαι συνηθισμένος σε αναρτήσεις-λάστιχο όπως εγώ...
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Ακουσα και για κάποια αγριοκάτσικα τύπου RAV4 ή για τις αψυχολόγητες αναρτήσεις των Vectra...
Μιλάτε σοβαρά;Το RAV δεν είναι αγριοκάτσικο, αλλά δεν είναι και ό,τι πιο άνετο (βλέπε Laguna). Εγώ εξακολουθώ να προτείνω το νέο Santa Fe, αν και τα 2700 κυβικά είναι όντως πολλά (χωρίς τόσα, θα ήταν στον τόπο βέβαια, πολύ βαρύ...). Είναι εξαιρετικά άνετο πάντως.
Με 10-12 χιλιάρικα πάντως, παίρνεις Citroen DS βάτραχο σχεδόν του κουτιού. Ότι πιο άνετο πρέπει να βγήκε ποτέ!
-
Ρε Σπύρο δεν νομίζω να θέλει DS εδώ του προτεινα Xanthia II ( την οποία θεωρώ σαφώς πιο άνετη από την C5 ) και είπε οτι είναι παλιά. Οπότε ας δεί και την Laguna.
-
Ρε παιδιά η Laguna από ότι είδα έχει ημιάκαμπτο πίσω. Είναι δυνατόν να είναι πιο άνετη από αυτοκίνητα με multilink?
GTZ πες μου σε παρακαλώ είσαι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο (βλάβες, ποιότητα κατασκευής) και απο την αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας? Μήπως ξέρεις αν αλλάζει μοντέλο σύντομα? -
To santa fe βγαινει και diesel,αφου μενεις Χαλκιδα.Για τη Laguna εχω ακουσει και εγω τα καλυτερα για την ανεση της.Μερικοι ιδιοκτητες ανεφεραν μικροπροβληματα με τα ηλεκτρονικα αλλα οχι τιποτα ιδιαιτερο.Με τα τοσα ηλεκτρονικα που εχουν ολα τα σημερινα αυτοκινητα ειναι αναποφευκτο σχεδον.
-
Ρε συ χαλκιδαιε μου μυριζει προβλημα στη μεση η στους σπονδυλους η κανω λαθος ???
Απο την εμπειρια μου η Μερσεντες ειναι απλα υπερανω ολων των προαναφρθεντων σε ανεση αλλα οχι η C αλλα η E class(τελευταιο μοντελο). Σε μεταχειρισμενο απο εξωτερικο νομιζω οτι ισως μπορεις να βρεις μια Ε-200 στα λεφτα που διαθετεις .Απλα ζητησε την για ενα test drive και ας εισαι σιγουρος οτι δεν μπορεις να την αγορασεις...απλα μπες μεσα και οδηγησε την και θα με θυμηθεις φιλε. Το ξερω οτι ισως ειναι too much αλλα αν ιδιαιτερα αν προκειται για θεμα υγειας θα ελεγα να μην το σκεφτεις πολυ να ξοδεψεις κατι παραπανω.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Ρε συ χαλκιδαιε μου μυριζει προβλημα στη μεση η στους σπονδυλους η κανω λαθος ???Ακριβώς
Απλα ζητησε την για ενα test drive και ας εισαι σιγουρος οτι δεν μπορεις να την αγορασεις...απλα μπες μεσα και οδηγησε την και θα με θυμηθεις φιλε.
Δεν είναι εύκολο να τη βρεις εδώ στη Χαλκίδα. Εδώ πήγα και ζήτησα τη C-Class και μετά από 1 μήνα ακόμα περιμένω να με ειδοποιήσουν. Πάντως δύσκολο μου φαίνεται E-class να τη βρω μτχ στα 29Κ Τόσο δίνουν τη C-class.
To santa fe βγαινει και diesel,αφου μενεις Χαλκιδα.
Μπήκα στο site της Hyundai και δεν είδα τίποτα για diesel. Άσε που από ότι διάβασα είναι οριστικό ότι δεν επιτρέπεται η πετρελαιοκίνηση. Και 34Κ+ είναι πολλά δε μπορώ να τα διαθέσω. Είμαι πολύ οριακά στα 29Κ. Και αν δεν ήταν το πρόβλημα με τη μέση ούτε τόσα πολλά δε θα διέθετα.
-
Και εγω συμφωνοντας με καποιους απο τους προλαλησαντες θα ελεγα να δεις πολυ σοβαρα τη Laguna με 16αρες.
Επισης και η σειρα C της Merc ειναι καλη επιλογη. -
Ο χρήστης xalkidaios έγραψε:
Ρε συ χαλκιδαιε μου μυριζει προβλημα στη μεση η στους σπονδυλους η κανω λαθος ???
Ακριβώς
Απλα ζητησε την για ενα test drive και ας εισαι σιγουρος οτι δεν μπορεις να την αγορασεις...απλα μπες μεσα και οδηγησε την και θα με θυμηθεις φιλε.
Δεν είναι εύκολο να τη βρεις εδώ στη Χαλκίδα. Εδώ πήγα και ζήτησα τη C-Class και μετά από 1 μήνα ακόμα περιμένω να με ειδοποιήσουν. Πάντως δύσκολο μου φαίνεται E-class να τη βρω μτχ στα 29Κ Τόσο δίνουν τη C-class.
Δεν κατεβαινεις ΠΟΤΕ αθηνα να κανεις ενα test drive εδω περα???
-
Ο χρήστης xalkidaios έγραψε:
Ρε παιδιά η Laguna από ότι είδα έχει ημιάκαμπτο πίσω. Είναι δυνατόν να είναι πιο άνετη από αυτοκίνητα με multilink?
GTZ πες μου σε παρακαλώ είσαι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο (βλάβες, ποιότητα κατασκευής) και απο την αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας? Μήπως ξέρεις αν αλλάζει μοντέλο σύντομα?Ημιάκαμπτος με υδραυλικά silent block,με άνεση που βάζει γυαλιά σε πολλές multi link...
Στο πρώτο τέστ που έκαναν οι 4Τ το 2001,έγραφαν οτι οι μηχανικοί της Ρενω στέλνουν πίσω στα σχεδιαστήρια πολλούς σχεδιαστές πανάκριβων multi link με τον τρόπο που στήριξαν και ρύθμισαν αυτόν τον ημιάκαμπτο.
Οσον αφορά το αυτοκίνητο,εγω με 45000 γρήγορα χλμ στην πλάτη του,εδω και 3 χρόνια πια, δεν έχω κανένα πρόβλημα!Εχω μάλιστα και δισκοκήλη με σπονδυλολίσθηση μεταξύ Ο4-Ο5 και όπως καταλαβαίνεις η άνεση είναι το παν για μένα.
Η αντιπροσωπία είναι ΟΚ!Οι επιμέρους έμποροι είναι το πρόβλημα και αν θέλουν αυτοί πραγματικά να σε εξυπηρετίσουν τότε όλα είναι ΟΚ!Μοντέλο άλλαξε πρόσφατα (facelift).Μέχρι το 2008 δεν προβλέπεται αλλαγή...
Πήγαινε όμως να το οδηγήσεις,διότι ότι και να λέω εγω πρέπει να τα διαπιστώσεις και απο μόνος σου...
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Εχω μάλιστα και δισκοκήλη με σπονδυλολίσθηση μεταξύ Ο4-Ο5 και όπως καταλαβαίνεις η άνεση είναι το παν για μένα.Αμάν και εγώ εκεί έχω το πρόβλημα. Φίλε GTZ μήπως θα σου ήταν εύκολο να μου στείλεις με pm το τηλέφωνο σου για να μιλήσουμε?
Δεν κατεβαινεις ΠΟΤΕ αθηνα να κανεις ενα test drive εδω περα???
Δε κατεβαίνω πολύ συχνά και δε νομίζω οτι αρκεί μια επίσκεψη για να κλείσεις τεστ για μια E-class. Θέλει 2 τουλάχιστον φορές, επομένως αν το έκανα αυτό για κάθε αυοκίνητο που θέλω να δοκιμάσω τότε θα έπρεπε να μετακομίσω καλύτερα Αθήνα. Πάντως όπως ανέφερα και πριν την E-class δε νομίζω ότι μπορώ να τη φτάσω με τα 29Κ max που διαθέτω έστω και ως μτχ.
-
Γιώργο, γιατρέ μας, υπερασπίσου την Laguna όπως μόνο εσύ και ο Κώστας ξέρεται λέγοντας αυτό που πράγματικα είναι, απλά ένα απίστευτο αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς, δίκαια ήταν η κριτική ( που ήταν και η μόνη άλλωστε ) το λίγο γκάζι για τα κιλά της, τώρα πλέον δεν υπάρχει καμμία δικαολογία για την μη επιλογή της εφ' όσον βέβαια κάποιος κινείται στην κατηγορία.
-
Φιλε μου ,καλοθα ηταν να προσεξεις και τα καθισματα του νεου σου αυτοκινητου.Δεν πρεπει να ειναι πολυ σκληρα ,για να απορροφουν καποιους κραδασμους παραπανω,αλλα ουτε και πολυ μαλακα γιατι τοτε θα επιτρεπονται μεγαλυτερες κινησεις στη σπονδυλικη στηλη με αποτελεσμα μεγαλυτερη καταπονηση.Εχεις χειρουργηθει?Ισως αυτη ειναι η πιο καλη λυση ,απο ιατρικης αποψης.
-
Στα καθίσματα οφείλεται η μεγάλη άνεση και απορρόφηση κραδασμών. Οι κινήσεις του αμαξώματος σε όλα τα 'άνετα' αυτοκίνητα είναι παρόμοιες.
-
Τελικά xalkidaios τι αποφάσισες?
-
Τη Τρίτη θα δοκιμάσω και τη Laguna. Επίσης θα δω και το Passat και θα επανέλθω.
-
Χθες πήγα να δω το Passat ευελπιστώντας για test drive. Όπως ήταν φυσικό δεν υπήρχε αυτοκίνητο για δοκιμή παρα μόνο ένα Jeta το οποίο και οδήγησα θεωρώντας ότι θα έχει παρόμοια συμπεριφορά ανάρτησης με το Passat (μήπως κάνω λάθος?). Η αίσθηση ήταν η ίδια που είχα αποκομίσει οδηγώντας και το Vectra, δηλαδή ενός στιβαρού αυτοκινήτου με ικανοποιητική απόσβεση αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Ο κινητήρας πάντως των 102 ίππων ήταν πολύ λίγος για το αμάξωμα αν και φιλότιμος όσον αφορά τη ροπή του. Επίσης να πω ότι το Passat είναι ιδιαίτερα ακριβό ως 1.6 αφού έρχεται στα 23.200
Τοp σε άνεση - Προτάσεις