-
Εγώ πάντως το είχα ξεχάσει (ήμουν στο εξωτερικό) και μου φάνηκε χρήσιμο
Δεν είναι πάντως spam διότι έχεις εν γνώσει σου εγγραφεί στο Taxisnet -
Μου ήρθε και εμένα. Πάνω που θέλω να αλλάξω e-mail αυτή την περίοδο. Πρέπει να ενημερώσω το taxisnet?, δεν θυμάμαι να το είχα κάνει παλιά, αλλά από την άλλη πως ξέρει την ηλεκτρονική μου διεύθυνση?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μου ήρθε και εμένα. Πάνω που θέλω να αλλάξω e-mail αυτή την περίοδο. Πρέπει να ενημερώσω το taxisnet?, δεν θυμάμαι να το είχα κάνει παλιά, αλλά από την άλλη πως ξέρει την ηλεκτρονική μου διεύθυνση?Ναι, πρέπει να ενημερώσεις την υπηρεσία για το νέο σου e-mail.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ πάντως το είχα ξεχάσει (ήμουν στο εξωτερικό) και μου φάνηκε χρήσιμο
Δεν είναι πάντως spam διότι έχεις εν γνώσει σου εγγραφεί στο TaxisnetΈχω γραφτεί σε μία υπηρεσία που στόχο έχει να εξυπηρετήσει τόσο εμένα όσο και το Δημόσιο. Απλά μου τη δίνει ιδιαίτερα στα νεύρα το κλασσικό στυλ 'έχετε 7 ημέρες πριν σας βάλουμε πρόστιμο'.
-
έχεις κάποιο δίκιο...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για 2η φορά φέτος η ΓΓΠΣ μου έστειλε το γνωστό μήνυμα να μην ξεχάσω να στείλω εμπρόθεσμα την περιοδική Φ.Π.Α.Να ερωτήσω κάτι τους νομικούς του forum. Επιτρέπεται να γίνεται κάτι τέτοιο όταν ο πολίτης δεν έχει ζητήσει να υπάρχει κάποια υπενθύμιση? Μου τη δίνει πραγματικά στα νεύρα η όλη υπόθεση και μου θυμίζει τις ιστορίες με τις εταιρείες είσπραξης.
μην το βλέπεις αρνητικά.
είναι καλύτερο αυτό το μήνυμα από το 'Έχετε ξεχάσει να πληρώσετε, οπότε φάγατε πρόστιμο' -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Για 2η φορά φέτος η ΓΓΠΣ μου έστειλε το γνωστό μήνυμα να μην ξεχάσω να στείλω εμπρόθεσμα την περιοδική Φ.Π.Α.
Να ερωτήσω κάτι τους νομικούς του forum. Επιτρέπεται να γίνεται κάτι τέτοιο όταν ο πολίτης δεν έχει ζητήσει να υπάρχει κάποια υπενθύμιση? Μου τη δίνει πραγματικά στα νεύρα η όλη υπόθεση και μου θυμίζει τις ιστορίες με τις εταιρείες είσπραξης.
μην το βλέπεις αρνητικά.
είναι καλύτερο αυτό το μήνυμα από το 'Έχετε ξεχάσει να πληρώσετε, οπότε φάγατε πρόστιμο'Υπάρχει και το 'Ναι, στείλατε τη δήλωση αλλά επειδή δεν βρήκαμε αντίστοιχη πληρωμή σας την ακυρώσαμε'
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ως εισόδημα, για τον υπολογισμό του ύψουν των αποδείξεων που πρέπει να μαζέψουμε, θεωρείται το τελικό φορολογητέο, δηλ. μετά τις αφαιρέσεις των εισφορών για ασφάλιστρα, των ιατρικών εξόδων, κλπ?
Και βέβαια ΟΧΙ.
Με ποιά λογική ΟΧΙ;;;
Εάν όχι, τότε π.χ. τα 3k του ΤΣΜΕΔΕ τα βάζουμε κανονικά ώς αποδείξεις;;;
-
Α εσύ πληρώνεις ακόμα 3Κ ?
Δεν μπορείς να βάλεις στις αποδείξεις (εκτός από ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ-κινητά και εισιτήρια) και ό,τι πάει σε ξεχωριστούς κωδικούς όπως ιατρικά έξοδα, ασφαλιστικά ταμεία, δικηγόρους κτλ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Α εσύ πληρώνεις ακόμα 3Κ ?Δεν μπορείς να βάλεις στις αποδείξεις (εκτός από ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ-κινητά και εισιτήρια) και ό,τι πάει σε ξεχωριστούς κωδικούς όπως ιατρικά έξοδα, ασφαλιστικά ταμεία, δικηγόρους κτλ.
Γιατί πόσα έπρεπε να πληρώνω;; ??
Εάν δνε μπορείς να τις βάλεις, λογικά θα βγαίνουν από το ακκαθάριστο εισόδημα.....
Όπως λογικά βγαίνουν και οι δαπάνες για την επιχείρηση εάν είναι κανείς ελεύθερος επαγγελματίας.
Δηλαδή εάν βγάζει κανείς 20.000 ευρώ, πληρώνει 3 για ΤΣΜΕΣΕ και έχει και 2 για έξοδα, θα πρέπει (με την λογική μου) οι αποδείξεις να είναι στο ύψος του καθαρού φορολογητέου, που είναι 15.000 ευρώ.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Ως εισόδημα, για τον υπολογισμό του ύψουν των αποδείξεων που πρέπει να μαζέψουμε, θεωρείται το τελικό φορολογητέο, δηλ. μετά τις αφαιρέσεις των εισφορών για ασφάλιστρα, των ιατρικών εξόδων, κλπ?Και βέβαια ΟΧΙ.
Με ποιά λογική ΟΧΙ;;;
Εάν όχι, τότε π.χ. τα 3k του ΤΣΜΕΔΕ τα βάζουμε κανονικά ώς αποδείξεις;;;Για τις αποδείξεις μετράνε τα εισοδήματα πριν από τις μειώσεις. Εμένα πάντως σα μισθωτού, οι ασφαλιστικές εισφορές κρατιούνται (σαν κρατήσεις) και δεν περιέχονται στο εισόδημα που δηλώνω από μισθό (κωδ 301). Οπότε οι αποδείξεις θα υπολογιστούν επ' αυτού. Δεν ξέρω για άλλες περιπτώσεις που δίνεις τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές μόνος σου τι δηλώνεις.
Οι μειώσεις όπως τα ιατρικά έξοδα (μαζί με τις δωρεές και κάποια άλλα) εφαρμόζονται αφού υπολογιστούν οι αποδείξεις. -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Δηλαδή εάν βγάζει κανείς 20.000 ευρώ, πληρώνει 3 για ΤΣΜΕΣΕ και έχει και 2 για έξοδα, θα πρέπει (με την λογική μου) οι αποδείξεις να είναι στο ύψος του καθαρού φορολογητέου, που είναι 15.000 ευρώ.Κι εγώ κάπως έτσι το σκεφτόμουν, τουλάχιστον για το ΤΣΜΕΔΕ (ομοιοπαθής!). Λογικό μοιάζει. Αν μπορεί κάποιος να το ξεκαθαρίσει, να ξέρουμε πού στοχεύουμε με τις αποδείξεις.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ως εισόδημα, για τον υπολογισμό του ύψουν των αποδείξεων που πρέπει να μαζέψουμε, θεωρείται το τελικό φορολογητέο, δηλ. μετά τις αφαιρέσεις των εισφορών για ασφάλιστρα, των ιατρικών εξόδων, κλπ?
Και βέβαια ΟΧΙ.
Με ποιά λογική ΟΧΙ;;;
Εάν όχι, τότε π.χ. τα 3k του ΤΣΜΕΔΕ τα βάζουμε κανονικά ώς αποδείξεις;;;Για τις αποδείξεις μετράνε τα εισοδήματα πριν από τις μειώσεις. Εμένα πάντως σα μισθωτού, οι ασφαλιστικές εισφορές κρατιούνται (σαν κρατήσεις) και δεν περιέχονται στο εισόδημα που δηλώνω από μισθό (κωδ 301). Οπότε οι αποδείξεις θα υπολογιστούν επ' αυτού. Δεν ξέρω για άλλες περιπτώσεις που δίνεις τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές μόνος σου τι δηλώνεις.
Οι μειώσεις όπως τα ιατρικά έξοδα (μαζί με τις δωρεές και κάποια άλλα) εφαρμόζονται αφού υπολογιστούν οι αποδείξεις.Ε ρε σύ, τότε λογικά (Αφού π.χ. εσένα το φορολογητέο είανι χωρίς τις ασφαλιστικές εισφορές), το ίδιο θα ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Όπως επίσης και θα μειώνεται το εισόδημα (άρα και οι αποδείξεις που του αναλογούν) με βάση τα έξοδα επιχείρησης (Αλλιώς δνε έχει νόημα το βιβλίο εσόδων-εξόδων) και ουσιαστικά δεν είναι βιώσιμη η επιχείριση (αφού δεν εκπίπτουν οι δαπάνες της).
-
Επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα έτος 2010.
ΙΗ Εφορία Αθηνών ώρα 08.30: Χαρούμενος με τη διαταγή πληρωμής στο χέρι επισκέπτομαι το τμήμα εσόδων. Ποσό επιστροφής >3000€. Ο Εφοριακός ζητά πιστοποιητικό από το ΙΚΑ μη οφειλής. (Καθώς μηχανικός γαρ μην έχω κανέναν απλήρωτο...). Του δηλώνω ότι σύμφωνα με τους υποκωδικούς ενασχόλησης δεν μπορεί να έχω συναλλαγές με Εργαζόμενους που να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Ο Εφοριακός σημειώνει νωχελικά στο πίσω μέρος τι απαιτείται από τον ίδιο για τη διαταγή πληρωμής ζητώντας και το IBAN λογαριασμού καθώς πια δεν πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο cash....
Πόσο δύσκολο θα ήταν πάνω στη διαταγή πληρωμής μέσω του μηχανογραφικού για ποσά άνω των 3000 € στις κατηγορίες εργαζομένων όπου θα ζητηθεί πιστοποιητικό μη οφειλής από ΙΚΑ να αναγράφεται όπως πχ αναγράφεται στο εκκαθαριστικό ότι για ποσά άνω των 1500 € πρέπει να περάσεις από την εφορία για διασταύρωση στοιχείων ????
ΙΚΑ Πανόρμου ώρα 10.15. Στην υπάλληλο του ΙΚΑ στο τμήμα πιστοποιητικών μη οφειλής στον οργανισμό. Αιτούμαι χαρτί μη οφειλής καθώς δεν έχω ουδέποτε απασχολήσει προσωπικό που ασφαλίζεται στο ΙΚΑ. Η υπάλληλος μου ζητά έγγραφο έναρξης επαγγέλματος από την εφορία! Φυσικά και δεν το είχα μαζί μου γιατί πολύ απλά κανείς δεν μου το είχε πει.
Αποτέλεσμα.
Μία ημέρα χαμένη χωρίς να πετύχω τίποτα. .... Τώρα πρέπει να πάω στην εφορία στο μητρώο στη συνέχεια στο ΙΚΑ και μετά στην εφορία και πάλι.
Θα φταίω εγώ αν ....
-
Με υπευθηνη δηλωση στο ΙΚΑ δεν καθαριζες??? στο οτι δεν απασχολεις??? εγω ετσι θυμαμαι...
Μολις μiλhσα με την γυναικα μου και μου ειπε οτι παιρνει αυτο το χαρτι του ΙΚΑ και απο το ΚΕΠ!!! οπου ερχεται απαντηση σε χρονο dt!! Οποτε ισως το παρεις μεχρι το βραδυ.. αφου τα ΚΕΠ λειτουργουν και το απογευμα....
-
viewtopic.php?f=13&t=18374&start=1170#p2005960
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...Αααα, βίοι παράλληλοι.
Πήγα λοιπόν χτες Εφορία για επιστροφή, μου είπαν για IBAN και για ΙΚΑ. Μια και δυο πάω στο ΙΚΑ Πατησίων όπου μου λένε ότι ναι μεν εγώ δε φαίνομαι πουθενά να χρωστάω αλλά ήμουν μέχρι το 2007 εταίρος σε ΕΠΕ και άρα πρέπει να πάρω ασφαλιστική ενημερότητα και για την ΕΠΕ (τουλάχιστον μέχρι το 2007 που με αφορούσε) από το ΙΚΑ Ζωγράφου (να χέσω τη μηχανογράφηση που δεν μπορείς από το ένα ΙΚΑ να ρωτήσεις το άλλο ) . Ρωτάω αν μπορούν να την πάρουν μόνοι τους και μου λένε 'φυσικά αλλά μπορεί να κάνει 1-2 μέρες μέχρι 1 εβδομάδα' Το τελευταίο είναι απαγορευτικό διότι το χαρτί της επιστροφής λέει 'από 17/9 έως 29/10' και δεν έχω καμία όρεξη να ψάχνω τα λεφτά μου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Πάω λοιπόν με το χαρτί στο χέρι στο ΙΚΑ Ζωγράφου 11:30 και, ω τι χαρά 'εξυπηρέτηση για ασφαλιστικές ενημερότητες 08:00-11:00' λόγω έλλειψης προσωπικού (δηλ. μετά τις 11 κάνουν άλλες δουλειές). Στο Πατησίων βέβαια ήταν κανονικά μέχρι τις 13:00, εκεί φαίνεται δεν έχουν έλλειψη προσωπικού. Αναγκαστικά φεύγω...
...και ξαναπάω σήμερα στις 10:00. Τη στιγμή που φτάνω μπροστά στο γκισέ 'πέφτει' το σύστημα : Περιμένω μία ώρα, τίποτα, τηλεφωνάω στην ΕΠΕ και τους λέω και μου στέλνουν με fax στο ΙΚΑ μια ασφαλιστική ενημερότητα της εταιρείας εκδοθείσα στις 19/1/10 και λέει πάνω 'Ισχύει για 12 μήνες δηλ. μέχρι 18/1/11'. Πάω με αυτήν στον προϊστάμενο 'να' του λέω 'δε χρωστάει η ΕΠΕ, το πιστοποιεί το ίδιο το ΙΚΑ, υπογράψτε μου το χαρτί να πάω στο ΙΚΑ Πατησίων' 'Αααα,' μου απαντάει 'αυτό το χαρτί ισχύει παντού αλλού εκτός από το ίδιο το ΙΚΑ , το ΙΚΑ πρέπει να ψάξει τα αρχεία του' (Ευγενής μεν αλλά) ανυποχώρητος ο τύπος, αναγκαστικά φεύγω και αφήνω τα χαρτιά μου εκεί με την υπόσχεση ότι μόλις ανέβει το σύστημα θα το βρούν και θα στείλουν fax στο ΙΚΑ Πατησίων, οπότε να πάω αύριο κατευθείαν εκεί.
Τώρα μου λέει ο christos.dimou ότι θέλω και το χαρτί της έναρξης που δεν μου το ζήτησαν στο ΙΚΑ στην Πατησίων. Καλό είναι να το έχω μαζί μου (άντε να το βρω μετά τόσα χρόνια...) ώστε όταν μου το ζητήσουν να είμαι --> και όχι
Υπόψην ότι στην Εφορία μου είπαν ότι για να πάρω τα χρήματά μου πρέπει να κάνω αίτηση δηλ. σου χρωστάνε λεφτά και πρέπει να κάνεις αίτηση για να τα πάρεις
Είπε κανείς τίποτα για εξυπηρέτηση ? Οι άνθρωποι είναι συνήθως πλέον ευγενικοί και διαθέσιμοι να εξυπηρετήσουν αλλά το όλο σύστημα 'μπάζει' από παντού.
Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον προλαλήσαντα:
-
@ Nass ισως η λυση εινα το ΚΕΠ.... οπου δεν ψαχνουν παρελθοντα ετη... ετσι μπορει να σε πανε μεχρι το ΤΕΒΕ Και εμπορικο βιομηχανικο επιμελλητηριο για ενημερωτητα....
-
@ nass
Πολύ φοβάμαι αγαπητέ ότι όταν θα πάω με το χαρτί της έναρξης θα βρεθώ αντιμέτωπος με ένα άλλο γραφειοκρατικό μηχανισμό που θα με στείλει στον Άννα πάλι.
Οι κύριοι απλά θέλουν να μην πληρώσουν και θα εφευρίσκουν δικαιολογίες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ΙΚΑ θέλει από την εφορία έγγραφο έναρξης επαγγέλματος. Αν ζητούν το ΑΦΜ αυτό μπορούν πολύ εύκολα να το βρουν και να διασταυρώσουν τα πάντα. Ομοίως βέβαια δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να πρέπει να αποδείξω ότι δεν χρωστώ στο ΙΚΑ γιατί απλά θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κάνουν το ερώτημα προς το ΙΚΑ.
Και αναρωτιέμαι ο Χριστιανός... (αν και με βλέπω Δωδεκαθεϊστη σε λίγο...) γιατί θα πρέπει να πάω από το ΙΚΑ χαρτί και όχι πχ και από το ΕΤΑΑ-ΤΜΕΔΕ που είμαι ασφαλισμένος?? Μόνον για το ΙΚΑ μας ένοιαξε?? Τα άλλα ταμεία να πάνε στο διάολο???
-
nass..
Το φταίξιμο είναι καθαρά δικό σου....Οπότε για να μην τους ταλαιπωρείς άδικα, σημείωσε τί θα χρειαστείς...
-
Εναρξη επιτηδεύματος απο την Εφορία
-
Αντίγραφα μεταβολών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα
-
Αντιγραφα τροποποιητικών που έχουν γίνει στο καταστατικό της ΕΠΕ μέχρι σήμερα
-
Βεβαίωση απο το Εμπορικό Επιμελητήριο
-
Ενημερότητα απο τον ΟΑΕΕ
-
Φορολογική ενημερότητα
-
Πιστοποιητικό γέννησης απο το Δημο που είσαι εγγεγραμμένος
-
Υπεύθυνη δηλωση του κανόνα de minimis
-
Eκκαθαριστικά των τελευταίων 10 ετών
-
Πιστωτική ή χρεωστική κάρτα
-
Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της Τράπεζάς, θεωρημένη απο ΚΕΠ για τη γνησιότητά της. (εννοείται, πρωτος δικαιούχος πρέπει να φαίνεσαι εσυ, αν πρόκειται για κοινό λογαριασμό)
-
Ιατρική γνωμάτευση Ψυχιάτρου απο Δημόσιο Νοσοκομείο
-
Ε3 και Ε9
-
Τέλος πρέπει να έχεις μαζί σου...ΙΒΑΝ, ΑΜΚΑ, Κ.Α.Δ, ΑΦΜ, Α.Τ, δίπλωμα οδήγησης (αυτοκινήτου ή μηχανής, ΟΧΙ μοτοποδηλάτου), βιβλιάριο ενσημων (ή μια ταχυπληρωμή), συνταγολόγιο και εισιτήριο διαρκείας του Ολυμπιακού, οχι παλαιότερο 3 ετών
kalo kouragio....
-
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος