-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ξέρει κανείς ποιά είναι η κατάσταση με την απόκτηση και φορολόγηση off shore εισοδημάτων ?Εχω μια πρόταση συνεργασίας με μία εταιρεία στην Κύπρο για παροχή υπηρεσιών κυρίως στην Ελλάδα (στο εδώ υποκατάστημά τους) αλλά δευτερευόντως και στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αξίζει να δημιουργήσω μια εταιρεία στην Κύπρο και να πληρώνομαι εκεί και ποιές είναι οι διαδικασίες επαναπατρισμού των χρημάτων αυτών (πχ. έξτρα φόρος), δεδομένου ότι (ακόμα...) ζω στην Ελλάδα.
Το κυριότερο πλεονέκτημα δεν είναι το 10% του φόρου αλλά κυρίως η σοβαρότητα και αξιοπιστία του κράτους εκεί σε σχέση με το δικό μας μπουρδέλο (πχ. κατά σημαντική πιθανότητα δεν θα μου φορτώσουν 'έκτακτη εισφορά' μετά από 3 χρόνια και 'έκτακτο έλεγχο' μετά από 15 χρόνια).
Μηπως σε βοηθησει το viewtopic.php?f=13&t=32715&hilit=offshore ;
-
Το search είναι φίλος μας ευχαριστώ BILL33. Ας συνεχιστεί εκεί.
-
Υποχρεωτική πλέον η αναγραφή του αριθμού του κινητού μας τηλεφώνου στις φορολογικές δηλώσεις
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Υποχρεωτική η αναγραφή του αριθμού του κινητού μας τηλεφώνου στις φορολογικές δηλώσεις πλέονΓια ποιό λόγο; Αν επιτρέπεται πού το διάβασες για να δω και γω το άρθρο;
-
Μόλις το άκουσα στο mega και έδειξαν και το σχετικό πεδίο στο Ε1
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Υποχρεωτική η αναγραφή του αριθμού του κινητού μας τηλεφώνου στις φορολογικές δηλώσεις πλέον
Για ποιό λόγο; Αν επιτρέπεται πού το διάβασες για να δω και γω το άρθρο;
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/01/ ... _7968.html
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Υποχρεωτική πλέον η αναγραφή του αριθμού του κινητού μας τηλεφώνου στις φορολογικές δηλώσειςΕίναι όντως υποχρεωτική;
Εγώ ας πούμε δεν έχω κινητό τηλέφωνο...
...λέμε τώρα.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Υποχρεωτική η αναγραφή του αριθμού του κινητού μας τηλεφώνου στις φορολογικές δηλώσεις πλέον
Για ποιό λόγο; Αν επιτρέπεται πού το διάβασες για να δω και γω το άρθρο;
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/01/ ... _7968.html
Οκ, ευχαριστώ πολύ!!!
-
Δεν έχεις κινητό δεν το αναγράφεις. Έχεις κινητό το αναγράφεις... Απλά παύει να είναι προαιρετική η αναγραφή και πρέπει να το σημειώσεις αν έχεις.
-
θα τους δώσω του λογιστή μου? χα χα
ή από καμία πρώην
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Υποχρεωτική πλέον η αναγραφή του αριθμού του κινητού μας τηλεφώνου στις φορολογικές δηλώσεις
Είναι όντως υποχρεωτική;
Εγώ ας πούμε δεν έχω κινητό τηλέφωνο...
...λέμε τώρα.
Δεν λέμε.....ούτε ο πατέρας μου έχει ούτε η μάνα μου.
+1. Η μητέρα μου δεν έχει και ο πατέρας μου έχει εταιρικό (δεν είναι στο όνομά του)!
-
Μετά τις πινακίδες μας βλέπω να καταθέτουμε και κινητά
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μετά τις πινακίδες μας βλέπω να καταθέτουμε και κινητάΜπορει στο τελος να κατατεθούμε και αυτούσιοι
http://ioannou.files.wordpress.com/2010 ... b9cf82.jpg
-
Άρχισαν να πληθαίνουν οι λύσεις για την on lline (και όχι μόνο) καταχώρηση και διαχείριση αποδείξεων
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=24369141http://www.taxfriend.gr/ της Singular-Logic
-
Ο τελευταίος τάζει πίτσα και αναψυκτικό
-
Χρησιμοποιώ στοιχεία που αναφέρθηκαν στο θέμα του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας.>Ο χρήστης elteo και ο saxon_747 έγραψε:
Οι αποδειξεις πρεπει να καλυπτουν το 1/5 των εισοδηματων σου (20%)
Αρα:
8000 εισόδημα = 1600 σε αποδειξεις
12000 εισόδημα = 2400 σε αποδειξεις
15000 εισόδημα = 3000 σε αποδειξεις
16000 εισόδημα = 3200 σε αποδειξεις
17000 εισόδημα = 3400 σε αποδειξεις
20000 εισόδημα = 4000 σε αποδειξεις1/5 για να έχεις φτάσει σε πόσο αφορολόγητο;; Για τις 12000 (ή όσο φτάνεις για όσους δεν φτάνουν τόσο) ή και για περισσότερο; Κάτι έλεγαν για 15000. Κάτι ακούστηκε και για να μετράνε οι αποδείξεις των ομάδων αυξημένης φοροδιαφυγής αυξημένες κατά 50%!
-
Σχετικά με τις αποδείξεις: Βάζω βενζίνη σε συγκεκριμένο πρατήριο της Shell, το οποίο εκδίδει κανονικά αποδείξεις (ή/και τιμολόγια για όσους το ζητάνε). Επειδή ο πατέρας μου στο αυτοκινητό του έχει κάρτα για συλλογή πόντων (Shell Smart club), δίνω σε κάθε γέμισμα και την κάρτα στον υπάλληλο για τα περαιτέρω.
Όταν όμως δεν έχεις την κάρτα μαζί σου, για να μην χάσεις τους πόντους, σου εκδίδουν μια δεύτερη απόδειξη την οποία απλά την σφραγίζουν με τον κωδικό του πρατηρίου. Την επόμενη φορά που ξαναβάζεις βενζίνη, επιδεικνύεις τη σφραγισμένη απόδειξη μαζί με την κάρτα και συμπληρώνονται οι πόντοι.
Στην περίπτωση αυτή εγώ παίρνω την κανονική απόδειξη (πχ με αριθμό 54) και άλλη μια απόδειξη σφραγισμένη (με αριθμο πχ 55). Τονίζω ότι οι απόδείξεις είναι κανονικές (γράφουν δηλαδή εναρξη/λήξη νομιμης απόδειξης, αναγράφουν τα λίτρα, το είδος καυσίμου και το ποσό) αλλά με διαφορετικό αριθμό.
Η απορία μου είναι η εξής: Πως γίνεται εγώ να πληρώνω 50€ και ο βενζινάς να φορολογείται (σύμφωνα με την ταμειακή του) για 100€? -
Κάτι που δεν ξέρω πως θα το λύσουν είναι τι θα γίνει μετις δαπάνες στο εξωτερικό!
Αν κάποιος φάει τα λέφτα του έξω σύμφωνα με τα προτεινόμενα δεν θα έχει αφορολόγητο.Μένουμε Ελλάδα
-
Δε θα το λύσουν, απλά οι αποδείξεις από το εξωτερικό δε θα μετράνε...
Ο στόχος δεν είναι η φοροδιαφυγή στη Γαλλία και στη Γερμανία -
Ο χρήστης doule έγραψε:
Η απορία μου είναι η εξής: Πως γίνεται εγώ να πληρώνω 50€ και ο βενζινάς να φορολογείται (σύμφωνα με την ταμειακή του) για 100€?Δε φορολογείται σύμφωνα με την ταμειακή του αλλά με βάση τα τιμολόγια της βενζίνης που αγοράζει.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος