-
Πες ότι κάνεις πλάκα. Θα κάνεις συμπληρωματική για 30 ευρώ τόκους? No way!
-
Επειδή δεν θυμάμαι μπορείτε να μου πείτε, με πόσο επί της % πρέπει να πληρώσω στην εφορία τόκους προθεσμιακής κατάθεσης στο εξωτερικό ;
5% , 8% ή 10% ; -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Έκανα βλακεία και ξέχασα να περάσω τους τόκους στην Ε1 . Βέβαια είναι και ηλίθιοι, αφού έχουν την πληροφορία έπρεπε να την περνάνε αυτόματα στα σχετικά πεδία. Το ποσό των τόκων είναι πολύ μικρό, ~30€. Λένε ότι θα ανοίξει η δυνατότητα για συμπληρωματική σε καμιά 10ρια μέρες, αλλιώς το πάω χειρόγραφα;dmits.... ---> χεστο
εν τω μεταξυ, αυτα τα 30 ευρω τοκων, ουτε 0.5 ευρώ δεν θα αλλαξουν τον φορο σου... μην πω καθολου.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Επειδή δεν θυμάμαι μπορείτε να μου πείτε, με πόσο επί της % πρέπει να πληρώσω στην εφορία τόκους προθεσμιακής κατάθεσης ;
5% , 8% ή 10% ;15% είναι ο φόρος, αλλά έχει ήδη κρατηθεί από την τράπεζα.
Στη φορολογική δήλωση (Ε1) βάζεις και το ποσό το καθαρό των τόκων, και το φόρο που παρακρατήθηκε.Το κόλπο είναι ότι το υπόλοιπο υπόκειται και σε εισφορά αλληλεγγύης, που είναι 1-4% ανάλογα με το συνολικό σου δηλωθέν εισόδημα.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Επειδή δεν θυμάμαι μπορείτε να μου πείτε, με πόσο επί της % πρέπει να πληρώσω στην εφορία τόκους προθεσμιακής κατάθεσης ;
5% , 8% ή 10% ;15% είναι ο φόρος, αλλά έχει ήδη κρατηθεί από την τράπεζα.
Στη φορολογική δήλωση (Ε1) βάζεις και το ποσό το καθαρό των τόκων, και το φόρο που παρακρατήθηκε.Το κόλπο είναι ότι το υπόλοιπο υπόκειται και σε εισφορά αλληλεγγύης, που είναι 1-4% ανάλογα με το συνολικό σου δηλωθέν εισόδημα.
Sorry εννοούσα προθεσμιακή κατάθεση στο εξωτερικό
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Sorry εννοούσα προθεσμιακή κατάθεση στο εξωτερικό15% επίσης αλλά τα εισοδήματα από επενδύσεις στο εξωτερικό δηλώνονται μέχρι τέλος Ιανουαρίου του επομένου έτους νομίζω με χειρόγραφη δήλωση στην εφορία. Δηλαδή θα έπρεπε να το είχες κάνει μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2014. Αλλά επιβεβαίωσέ το και από αλλού.
-
ο γιος μου φιλοξενειται απο την αδερφη του που νοικιαζει διαμερισμα, ποιον βαζει οτι τον φιλοξενει τον ιδιοκτητη ? του διαμερισματος η την αδερφη του??
-
την αδερφή του προφανώς.
ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος το νοικιάζει στην κόρη σου, δεν φιλοξενεί κανέναν. Ούτε την κόρη, ούτε τον γιο σου. -
Ναι ετσι σκευτηκα και εγω.. αλλα ρωτησα για σιγουρια.... ευχαριστω..
-
E9
Επιλέγω δημιουργία δήλωσης και μετά επιλέγω οριστικοποίηση.
Μου βγάζει μήνυμα ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.
Αφού δεν έχω αλλαγές στα ακίνητα, τι ενέργεια να κάνω; -
Μα αν δεν εχεις δεν χρειαζεται να κανεις!!!!?
-
Θεούληδες εκεί στο ΥΠΟΙΚ.
Μπαίνεις στην εφαρμογή του Ε9 για να δηλώσεις τους η/υ. Σου ζητάει και αριθμό παροχής ΔΕΗ. Το συμπληρώνεις. Πας να υποβάλεις, το σύστημα δε σε αφήνει. 'Λείπουν οι αριθμοί παροχής για τους άλλους ΑΤΑΚ' (αποθήκη και υπόγειο παρκινγκ, στην περίπτωσή μου). Η αποθήκη ηλεκτροδοτείται από το διαμέρισμα, οπότε το συμπληρώνεις χωρίς πρόβλημα. Το πάρκινγκ; Τα 9 9ρια δεν τα δέχεται (εκ των υστέρων έμαθα ότι είναι μόνο για το Ε2). Τον αριθμό του διαμερίσματος δεν είναι λογικό να τον βάλεις αφού δεν 'παιρνει' από εκεί αλλά (ουσιαστικά φωτίζεται ο ενιαίος χώρος) από το κοινόχρηστο. Το κοινόχρηστο, πάλι, κανείς δε σου απαντάει με σαφήνεια, αν είναι σωστό [είχε βάλει φωτεινός παντογνώστης φορουμίτης tweet του Θεοχάρη που απαντούσε όμως σε ερώτηση για κλειστό πάρκινγκ σε πυλωτή, δλδ όχι ( ; ) ακριβώς ίδια περίπτωση ]. Κάποιο λογιστές βάζουν 'ΟΧΙ' (δεν ηλεκτροδοτείται), που δεν είναι και τελείως παράλογο. Κάποιοι βάζουν το κοινόχρηστο και κάποιοι του διαμερίσματος!
Οι οδηγίες δε λένε τίποτα και οι ΔΟΥ απαντούν με ένα ξερό 'βάλτε την πραγματική κατάσταση' αλλά δε δίνουν καμιά διευκρίνιση για το τί εννοούν
Τι σκατά κάνεις;;;;; -
Ουσιαστικά η ερώτησή σου είναι (για να τη συνοψίσω γιατί την έκανες λίγο κουλουβάχατα ) :
'Αυτοτελής ιδιοκτησία με χιλιοστά στο οικόπεδο (είτε parking είτε αποθήκη κλπ) ηλεκτροδοτείται από κοινόχρηστο ρολόι. Ποιον αριθμό παροχής ρεύματος βάζουμε στο Ε9 ή βάζουμε ΟΧΙ δεν ηλεκτροδοτείται ; 'Πραγματική κατάσταση + Θεοχάρης = κοινόχρηστο
Άλλοι (πιθανότατα και απαντήσεις από το ίδιο το ΥπΟικ) = ΟΧΙ
-
Κάνεις ότι κρίνεις εσύ προσωπικά ότι είναι τι πιο σωστό. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σαφής οδηγία, κάνεις ότι εσύ θεωρείς το πιο σωστό.
Τώρα ποιο είναι αυτό; κατά την κρίση μου, αφού δεν υπάρχει οδηγία και το κράτος το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κοροϊδεύει ακόμη και τους πολίτες που θέλουν να είναι σωστοί με την εφορία, βάλε την πραγματική κατάσταση δλδ το κοινόχρηστο. Και μετά ετοιμάσου για μάχες...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ουσιαστικά η ερώτησή σου είναι (για να τη συνοψίσω γιατί την έκανες λίγο κουλουβάχατα ) :
'Αυτοτελής ιδιοκτησία με χιλιοστά στο οικόπεδο (είτε parking είτε αποθήκη κλπ) ηλεκτροδοτείται από κοινόχρηστο ρολόι. Ποιον αριθμό παροχής ρεύματος βάζουμε στο Ε9 ή βάζουμε ΟΧΙ δεν ηλεκτροδοτείται ; 'Πραγματική κατάσταση + Θεοχάρης = κοινόχρηστο
Άλλοι (πιθανότατα και απαντήσεις από το ίδιο το ΥπΟικ) = ΟΧΙ
Ήμουν αναλυτικός για αυτούς που δεν έχουν πτυχίο νηπιαγωγείου
Το εντυπωσιακό (εκτός της δεδομένης ανεπάρκειας του Θεοχάρη) είναι ότι αφορά ΠΟΛΥ κόσμο και δεν έχει γίνει ακόμα χαμός αν και η προθεσμία λήγει την Παρασκευή!!!
(ίσως είναι χιλιάδες αυτοί που δεν έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι ότι πρέπει να κάνουν δήλωση) -
Το πιθανότερο είναι η επιλογή να μην παίζει κανένα ρόλο ό,τι κι αν βάλεις.
-
Το πιο πιθανό είναι να ζητήσουν αναδρομικά χαράτσι για ό,τι δηλώσεις ότι ηλεκτροδοτείται
-
Ωραία λοιπόν το έλυσες : βάλε ΟΧΙ
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το πιο πιθανό είναι να ζητήσουν αναδρομικά χαράτσι για ό,τι δηλώσεις ότι ηλεκτροδοτείται- δημοτικά τέλη + πρόστιμο 100% για την τελευταία πενταετία.
-
Ποιοι έχουν υποχρέωση υποβολής Ε9 για το '14;
Όσοι είχαν αλλαγές σε ακίνητα;
Μέχρι τώρα κάναμε δηλώσεις Ε9 είτε είχαμε αλλαγές είτε όχι.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος