-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μα 100% θα βαλει φυσικα. Το ιδιο βαζει κι αυτος που το ενοικιαζει. Γι αυτο εχει το κουτακι της δωρρεαν παραχωρησης. Μη σε προβληματιζει καθολου αγαπητε.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νά'σαι καλά, ευχαριστώ!
-
Μια επιβεβαίωση παρακαλώ: αποζημίωση απόλυσης καταχωρείται στους κωδικούς 657-658 κι είναι αφορολόγητη, σωστά;
-
Ναι στον 657-658 μπαίνει προκειμένου να εξαιρεθεί από την εισφορά αλληλεγγύης
Αφορολόγητη είναι έως 60.000 ευρώ, από εκεί και πάνω φορολογείται αυτοτελώς (κλιμακωτά). Σε κάθε περίπτωση στο Ε1 μπαίνει καθαρό το ποσό, δηλ. μετά την παρακράτηση του φόρου. Ο παρακρατηθείς φόρος στην αποζημίωση απόλυσης - όταν υφίσταται - δεν δηλώνεται πουθενά στο Ε1, αν δεν κάνω λάθος.
-
τεκμήρια + φορος εισοδήματος από το πρώτο ευρώ 26% + τσμέδε + 0δενικό εισόδημα το 2013.
Ετοιμάζομαι για μεγάλη ψυχρολουσία.
-
Επειδή για τα τεκμήρια το ακούω συνέχεια:
Είσαι άνεργος και έχεις μηδέν εισόδημα για το 2013.
Πως ζεις ? 'Από τα έτοιμα' θα μου πεις.
Ε για αυτό ακριβώς είναι η 'ανάλωση κεφαλαίου' --> Τεκμήρια τον πούλο --> Φόρος (από τεκμήρια) 0.Για τους παντρεμένους που ο ένας σύζυγος εργάζεται είναι απλούστερο, τα τεκμήρια είναι οικογενειακά οπότε αν ο μισθός του ενός συζύγου καλύπτει τα τεκμήρια --> Φόρος (από τεκμήρια) 0
-
Και ποιος σου λέει ότι έχουν όλοι διαθέσιμο εισόδημα από ανάλωση κεφαλαίου ;
Το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι να μην έχουν. -
Την Χρυση εποχη προ του 2009 π.χ. δεν ειχαν περισσευουμενο δηλωθεν και φορολογηθεν??
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
τεκμήρια + φορος εισοδήματος από το πρώτο ευρώ 26% + τσμέδε + 0δενικό εισόδημα το 2013.Ετοιμάζομαι για μεγάλη ψυχρολουσία.
Ξέχασες το 55% προκαταβολή επιπλέον. Α, και το τέλος επιτηδεύματος.
Αλλά κοίτα για ανάλωση κεφαλαίου αν σε παίρνει.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Την Χρυση εποχη προ του 2009 π.χ. δεν ειχαν περισσευουμενο δηλωθεν και φορολογηθεν??Είναι αδύνατον ε ;
Σε όλους έτρεχαν τα φράγκα από τα μπατζάκια πριν το 2009, η έννοια του φτωχού/μη εύπορου είναι νεωτερισμός που καθιερώθηκε μετά το 2009 -
Αν 'τρως από τα έτοιμα' αλλά δεν έχεις για ανάλωση κεφαλαίου τότε μάλλον δεν τα δήλωνες σωστά
Αν δεν 'τρως από τα έτοιμα' τότε δεν ισχύουν τα περί ανάλωσης κεφαλαίου -αλλά το είχα γράψει εξ΄αρχήςΑς πούμε ότι δήλωνες 10000 καθαρά το χρόνο (όχι ακριβώς 'εύπορος' ε?) από το 2007 μέχρι το 2011 = 50000 ευρώ και έμεινες άνεργος το 2012 έως 2014 (οικονομικά έτη πάντα), νομίζω υπερεπαρκούν για να καλύψουν τα τεκμήρια αναπνοής (εννοώ τα 3/5 χιλιάρικα κατ΄έτος) και ενός αυτοκινήτου 1600 cc (5200) για μερικά χρόνια.
(Προς Θεού δεν υπερασπίζομαι τα ηλίθια τεκμήρια αλλά υπάρχει τρόπος να μην επηρεάζουν σε κάποιες περιπτώσεις, απλά πολύς κόσμος ίσως δεν το ξέρει)
Επίσης για την προκαταβολή, όταν λέμε 'έχεις να πληρώσεις προκαταβολή' σωστό μεν αλλά πρέπει αν αφαιρέσεις και την προκαταβολή του προηγούμενου έτους.
-
((ας είχα εισόδημα 10.000 σταθερά το χρόνο και...))
2011 και 2013 είχα μηδενικό.
-
Ναι ρε συ δεν είπα ότι είναι για πάσα νόσο η ανάλωση κεφαλαίου αλλά μπορεί σε κάποιους (αρκετούς πιστεύω) να αποδειχθεί χρήσιμη. Πχ. μισθωτούς που έμειναν άνεργοι, ε δεν τους λες και λίγους αυτούς. Σημειωτέον ότι δε χρειάζεται να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό, έστω και μερική κάλυψη βοηθάει.
Το πρόβλημα είναι με όσους δήλωναν 5000 το χρόνο και έβγαζαν 15000, ε αυτοί τον ήπιαν...
-
καμιά περίπτωση που απλώς για να τη βγάλεις χρωστάς δεξιά κι αριστερά, οικογένεια φίλοι κάρτες τράπεζες κλπ, φαντάζομαι δεν παίζει με τπτ ε;
-
ΑΝ 'τρως από τα έτοιμα' λέμε
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Την Χρυση εποχη προ του 2009 π.χ. δεν ειχαν περισσευουμενο δηλωθεν και φορολογηθεν??
Είναι αδύνατον ε ;
Σε όλους έτρεχαν τα φράγκα από τα μπατζάκια πριν το 2009, η έννοια του φτωχού/μη εύπορου είναι νεωτερισμός που καθιερώθηκε μετά το 2009Yπάρχει και η περίπτωση να είχαν εισόδημα και να μην το δήλωναν οπότε πάλι υπάρχει πρόβλημα ανάλωσης κεφαλαίου....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν 'τρως από τα έτοιμα' αλλά δεν έχεις για ανάλωση κεφαλαίου τότε μάλλον δεν τα δήλωνες σωστά
Αν δεν 'τρως από τα έτοιμα' τότε δεν ισχύουν τα περί ανάλωσης κεφαλαίου -αλλά το είχα γράψει εξ΄αρχήςΑς πούμε ότι δήλωνες 10000 καθαρά το χρόνο (όχι ακριβώς 'εύπορος' ε?) από το 2007 μέχρι το 2011 = 50000 ευρώ και έμεινες άνεργος το 2012 έως 2014 (οικονομικά έτη πάντα), νομίζω υπερεπαρκούν για να καλύψουν τα τεκμήρια αναπνοής (εννοώ τα 3/5 χιλιάρικα κατ΄έτος) και ενός αυτοκινήτου 1600 cc (5200) για μερικά χρόνια.
(Προς Θεού δεν υπερασπίζομαι τα ηλίθια τεκμήρια αλλά υπάρχει τρόπος να μην επηρεάζουν σε κάποιες περιπτώσεις, απλά πολύς κόσμος ίσως δεν το ξέρει)
Επίσης για την προκαταβολή, όταν λέμε 'έχεις να πληρώσεις προκαταβολή' σωστό μεν αλλά πρέπει αν αφαιρέσεις και την προκαταβολή του προηγούμενου έτους.
Κάνεις πλάκα έτσι ; Δεν γνωρίζεις ότι τα τεκμήρια μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα για ανάλωση κεφαλαίου ;
Απλό παραδειγματάκι : Το Οικονομικό έτος 2012 εγώ με τη Στέλλα είχαμε τεκμήρια 29.000 ευρώ ενώ με 25.000 ευρώ θα μπορούσαμε να ζούμε 'βασιλικά' αλλά το ΥπΟικ μας λέει ότι αν δηλώνουμε κάτω από 29 κλέβουμε (εν προκειμένω τα καλύπταμε αλλά προφανώς δεν είναι εκεί το ζήτημα)....
Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι αν βγάζαμε 28 ενώ θα μπορούσαμε άνετα να βάζουμε στην άκρη 8 το χρόνο ζώντας ικανοποιητικά το Υποικ όχι μόνο δεν μας αναγνωρίζει ότι βάζουμε στην άκρη (ήτοι ανάλωση κεφαλαίου 0) αλλά μας φορολογεί και για 29 αντί για τα πραγματικά 28 που βγάζαμε...
Ποια ανάλωση κεφαλαίου λοιπόν μου λες ; Εκεί που εγώ έχω βάλει σε 5 χρόνια 40 χιλιάρικα στην άκρη το ΥπΟικ μου λέει ότι λέω ψέμματα και δεν έχω φράγκο να επικαλεστώ. -
Το γνωρίζω.
Και δεν κάνω πλάκα. -
Τα τεκμήρια είναι πιθανότατα παγκόσμια πρωτοτυπία του Ελληνικού κράτους για να θεωρεί όλους τους Έλληνες φορολογούμενους a priori κλέφτες και απατεώνες. Ως εκ τούτου καμία λογική συζήτηση επ'αυτών δεν μπορεί να λάβει χώρα. Οπότε ο καθένας ας βρει τρόπο -νόμιμο ή μη- για να τα παρακάμψει, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα (και φυσικά με την νομιμότητα, που ακούστηκε να θεωρούμαι εκ των προτέρων κλέφτης ?)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το γνωρίζω.
Και δεν κάνω πλάκα.Το γνωρίζεις αλλά δεν μου απαντάς τι ανάλωση κεφαλαίου θα επικαλεστώ που το ΥπΟικ μου λέει ότι δεν έχω φράγκο (για την ακρίβεια 'έκλεβα' κιόλας) ενώ έχω 40.000 ευρώ στην τράπεζα νομιμότατα.
Την περίπτωση που σου ανέφερα μπορώ στην 'πειράξω' με άπειρους διαφορετικούς τρόπους και να φτιάξω 1000δες διαφορετικά πραγματικότατα παραδείγματα από την καθημερινή ζωή... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΑΝ 'τρως από τα έτοιμα' λέμεΔεν λέμε, είπες.
Επειδή για τα τεκμήρια το ακούω συνέχεια:
Είσαι άνεργος και έχεις μηδέν εισόδημα για το 2013.
Πως ζεις ? 'Από τα έτοιμα' θα μου πεις.
Ε για αυτό ακριβώς είναι η 'ανάλωση κεφαλαίου' --> Τεκμήρια τον πούλο --> Φόρος (από τεκμήρια) 0.Για τους παντρεμένους που ο ένας σύζυγος εργάζεται είναι απλούστερο, τα τεκμήρια είναι οικογενειακά οπότε αν ο μισθός του ενός συζύγου καλύπτει τα τεκμήρια --> Φόρος (από τεκμήρια) 0
εγώ λέω ότι μπορεί και να μην 'θα'.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος