-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Το ποσο απο πωληση ακινητου ΔΕΝ μπαινει εκει που λες..
σε ποιον κωδικο το βαζουμε λοιπον?? ειναι το τελευταιο που εχω να συμπληρωσω για να την καταθεσω... ευχαριστω εκ των προτερων
781 αν το πουλήσεις εσύ και 782 αν το πούλησε η σύζυγος.
Προσοχή, ότι λέει το συμβόλαιο και όχι τα μαύρα που έβαλαν κάποτε κάτι γατάκια. -
Μια ερωτηση σχετικο με τον ΕΟΠΥΥ:
Εκανα περυσι μια αιτηση για να παρω καποια χρηματα για ιατρικες δαπανες που καλυπτει εν μερη το ΕΟΠΥΥ, εδωσα στοιχεια τραπεζικου λογαριασμου και πηρα αριθμο πρωτοκολλου αλλα 14 μηνες μετα δεν εχουν βαλει κατι.
Πως μπορω να ελεγξω το σταδιο που βρισκεται η αιτηση; Την αιτηση την εκανα στον ΕΟΠΥΥ Ανατ Αττικης και το αριθμο πρωτοκολλου δεν τον εχω προχειρο αυτην την στιγμη αλλα φανταζομαι θα το βρω καπου με τις αλλες αποδειξεις. Χρειαζεται ομως για να ρωτησω τι γινεται; 'Η μπορουν να το δουν με το ΑΜΚΑ;
Σε πιο γραφειο πρεπει να απευθυνθω;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
781 αν το πουλήσεις εσύ και 782 αν το πούλησε η σύζυγος.
Προσοχή, ότι λέει το συμβόλαιο και όχι τα μαύρα που έβαλαν κάποτε κάτι γατάκια.ευχαριστω πολυ, μαυρα δεν... γιατι φυσικα πουληθηκε κατω απο τηναντικειμενικη και πληρωθηκε ο φορος της αντικειμεικης.. απο τον αγοραστη..
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Μια ερωτηση σχετικο με τον ΕΟΠΥΥ:Εκανα περυσι μια αιτηση για να παρω καποια χρηματα για ιατρικες δαπανες που καλυπτει εν μερη το ΕΟΠΥΥ, εδωσα στοιχεια τραπεζικου λογαριασμου και πηρα αριθμο πρωτοκολλου αλλα 14 μηνες μετα δεν εχουν βαλει κατι.
Πως μπορω να ελεγξω το σταδιο που βρισκεται η αιτηση; Την αιτηση την εκανα στον ΕΟΠΥΥ Ανατ Αττικης και το αριθμο πρωτοκολλου δεν τον εχω προχειρο αυτην την στιγμη αλλα φανταζομαι θα το βρω καπου με τις αλλες αποδειξεις. Χρειαζεται ομως για να ρωτησω τι γινεται; 'Η μπορουν να το δουν με το ΑΜΚΑ;
Θεωρησε τους 14 μηνες φυσιολογικη αναμονη. Εμεις κάναμε 24 μέχρι να δούμε λεφτά (αιτηση 2011, λεφτά 2013)... Ειδικα δε τωρα που ειναι της μοδώς το πρωτογενες πλεόνασμα... παιζει και να μην τα δεις ποτε.
-
Πιστεύω ότι χρειάζομαι λίγο από το πρωτογενές πλεόνασμα
-
Η γιαγιά της γυναίκας μου έχει μια κυρία στο σπίτι για βοηθό που είναι οικόσιτη και την έχει στο ΙΚΑ.
Πάω να κάνω την φορολογική δήλωση της κυρίας και σε αυτα τα πορτοκαλί κελιά δεν εμφανίζεται το εισόδημα της.
Της είπα για ρώτα τον εργοδότη την γιαγια 96 ετών.
Ποα να στείλω την γιαγια στο ΙΚΑ ή στην εφορία? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η γιαγιά της γυναίκας μου έχει μια κυρία στο σπίτι για βοηθό που είναι οικόσιτη και την έχει στο ΙΚΑ.
Πάω να κάνω την φορολογική δήλωση της κυρίας και σε αυτα τα πορτοκαλί κελιά δεν εμφανίζεται το εισόδημα της.
Ποα να στείλω την γιαγια στο ΙΚΑ ή στην εφορία?Αν αμοίβεται με εργόσημα υπάρχει ειδικός κωδικός στην δήλωση. Πρέπει η κυρία να πάει στο ΙΚΑ και να ζητήσει μια βεβαίωση εργοσήμων για το 2013, την δίνουν γρήγορα.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ποα να στείλω την γιαγια στο ΙΚΑ ή στην εφορία?Αν αμοίβεται με εργόσημα υπάρχει ειδικός κωδικός στην δήλωση. Πρέπει η κυρία να πάει στο ΙΚΑ και να ζητήσει μια βεβαίωση εργοσήμων για το 2013, την δίνουν γρήγορα.
Nαι, με εργόσημα είναι. έχω όλα τα αντίγραφα εργοσήμου του εγοδότη.
Θα την στείλω, αύριο.
Σε ευχαριστώ! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πιστεύω ότι χρειάζομαι λίγο από το πρωτογενές πλεόνασμαΠούλα τίποτα έπιπλα, πίνακες ή ότι άλλο μπορείς ν'αρπάξεις απ' τους δικούς σου και μην πληρώνεις τις δόσεις των δανείων σου, το ΦΠΑ που έχεις εισπράξει, ή ό,τι άλλο αντίστοιχο σε αφορά, και θα έχεις μια χαρά 'πρωτογενές πλεόνασμα' τύπου Ελλάδας.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Μια ερωτηση σχετικο με τον ΕΟΠΥΥ:Εκανα περυσι μια αιτηση για να παρω καποια χρηματα για ιατρικες δαπανες που καλυπτει εν μερη το ΕΟΠΥΥ, εδωσα στοιχεια τραπεζικου λογαριασμου και πηρα αριθμο πρωτοκολλου αλλα 14 μηνες μετα δεν εχουν βαλει κατι.
Εκεί που υπέβαλλες.
Καααααάποια στιγμή θα τα πάρεις.
Βέβαια θα πρέπει να στείλει και προσωπικό ο κος Κοντός στην ΠΕ.ΔΙ. Αν. Αττικής για να εκκαθαρίσουν καμιά δαπάνη αλλά στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ δεν περισσεύουν τα χρυσά μου. Δε φτάνουν τα γραφεία για να κάτσουν από την κοσμοσυρροή αλλά...
Το πλεόνασμα βγαίνει από τις περικοπές στους παρόχους. Πλην φαρμακοποιών.
-
Έχω στην κυριότητα μου 4 σπίτια που χρησιμοποιώ.
1 ως κύρια κατοικία, 2 εξοχικά και προσφάτως το σπιτι του παππού μου στο χωριό που πάω 10 με 15 μέρες τον χρόνο.
Το πεδίο στην φορολογική δήλωση επιτρέπει να βάλεις μια κύρια και δυο δευτερεύουσες, δεν έχει επιλογή για τέταρτο σπιτι.
Έλεγα να το βάλω κενό στο Ε2 αλλα έχει ρεύμα και κατανάλωση τις 15 μέρες που πάω.
Καμμιά άλλη ιδέα, πλην κατεδάφιση? -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πιστεύω ότι χρειάζομαι λίγο από το πρωτογενές πλεόνασμα
Πούλα τίποτα έπιπλα, πίνακες ή ότι άλλο μπορείς ν'αρπάξεις απ' τους δικούς σου και μην πληρώνεις τις δόσεις των δανείων σου, το ΦΠΑ που έχεις εισπράξει, ή ό,τι άλλο αντίστοιχο σε αφορά, και θα έχεις μια χαρά 'πρωτογενές πλεόνασμα' τύπου Ελλάδας.
Μπα κανονικά θα το πάρω, δεν έχω τίποτα απολύτως στο όνομά μου, τίποτα στην τράπεζα, κανένα δάνειο ήμουν άνεργος το'12 που μέχρι τον Ιούλιο ήμουν φάνταρο σούπερ υποψήφιος, θα χεστω στο χρήμα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έχω στην κυριότητα μου 4 σπίτια που χρησιμοποιώ.
1 ως κύρια κατοικία, 2 εξοχικά και προσφάτως το σπιτι του παππού μου στο χωριό που πάω 10 με 15 μέρες τον χρόνο.
Το πεδίο στην φορολογική δήλωση επιτρέπει να βάλεις μια κύρια και δυο δευτερεύουσες, δεν έχει επιλογή για τέταρτο σπιτι.
Έλεγα να το βάλω κενό στο Ε2 αλλα έχει ρεύμα και κατανάλωση τις 15 μέρες που πάω.
Καμμιά άλλη ιδέα, πλην κατεδάφιση?Σε όλα έχεις πλήρη κυριότητα ? Αν όχι, βάλε μόνο αυτά που έχεις πλήρη (μπακάλικος τρόπος). Αλλιώς συμπληρωματική με χαρτί στην εφορία, αν θες σώνει και ντε να είσαι απολύτως νόμιμος (εγώ συμπληρώνω όσα μπορώ, αν περισσεύει τίποτα το αφήνω απέξω)
-
Προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει με το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής μηνιαίων καταστάσεων συναλλαγών (ΜΥΦ)...
Έχω να καταχωρίσω μόνο δύο δαπάνες (αγορές αναλώσιμων), για τις οποίες έχω τιμολόγια πώλησης...
Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πότε πρέπει κανείς να χρησιμοποιήσει την επιλογή 'δαπάνες' και πότε την επιλογή 'συγκεντρωτικές εξόδων'; -
Επίσης, ποιες είναι οι 'σημαντικές αλλαγές' που αναφέρει το παρακάτω που στέλνει η ΔΦΣ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ...
....Αγαπητέ/ή κύριε/α,
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. και παρακαλούμε να μην αμελήσετε την έγκαιρη υποβολή της.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι πλέον ισχύει ο Ν. 4174/2013 ο οποίος τροποποιήθηκε με τον N. 4254/2014 που μεταξύ άλλων προβλέπει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο καταβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. καθώς και στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής όλων των δηλώσεων.
-
αν γνωριζει κανενας
η γυναικα μου ειναι αλλοδαπη οποτε στην εφορια αντι αριθμου ταυτοτητας εχουν τον αριθμο διαβατηριου. προσφατα που βρεθηκαμε στην εφορια ειχαμε προβλημα με τον αριθμο διαβατηριου μιας και το ειχε αλλαξει . και μας ειπαν προστιμο γιατι δεν δηλωθηκε μεσα σε 5 ημερες απο την ημερομηνια εκδοσης , πραγμα που ειναι αφυσικο γιατι το διαβατηριο εκδιδεται απο την αστυνομια της χωρας της , στελνεται στην πρεσβεια τους μας παιρνουν τηλ. και πηγαινουμε και το παιρνουμε , δεν ζουμε και στην αθηνα . στραβωσα ασχημα με τον διευθυντη και ζητησα να δω νομο που να το λεει και μου ειπε να παω στον θεοχαρη.
ταχω παρει στο κρανιο και του λεω τοτε να γραψει τον αριθμο της αδειας παραμονης που ειναι μονιμη αντι ταυτοτητας και δεν αλλαζει καθε 5 χρονια και δεν δεχτηκε . εφυγα χωρις να πληρωσω αλλα και χωρις να κανω την δουλεια μου και θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει τετοιος νομος η πως και που πρεπει να ψαχνουμε για να βρουμε και να μην καταπινουμε οτι μας λενε ιδιως στην εφορια .
τα ειχα παρει επειδη στον τριτο οροφο στο εισοδημα στο διαδρομο ηταν ανθρωπος τεζα στο πατωμα και ακουγοταν το ασθενοφορο που ερχοταν. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Επίσης, ποιες είναι οι 'σημαντικές αλλαγές' που αναφέρει το παρακάτω που στέλνει η ΔΦΣ...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ...
....Αγαπητέ/ή κύριε/α,
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. και παρακαλούμε να μην αμελήσετε την έγκαιρη υποβολή της.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι πλέον ισχύει ο Ν. 4174/2013 ο οποίος τροποποιήθηκε με τον N. 4254/2014 που μεταξύ άλλων προβλέπει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο καταβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. καθώς και στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής όλων των δηλώσεων.
Από ότι έμαθα η προθεσμία πάει στις 30 του μηνός για όλες τις δηλώσεις (χρεωστικές-μηδενικές-πιστωτικές) από τις 20 που ήταν μέχρι σήμερα για τις χρεωστικές. Επίσης η πρέπει να καταβληθεί το 50% για να γίνουν δόσεις. Και να φανταστεί κανείς πως πριν 1 χρόνο είχαν αλλάξει πάλι...
-
Η προθεσμία πάει μόνιμα την τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα του κάθε τριμήνου (στη προκειμένη περίπτωση 30/04)
Και ναι γίνεται να πληρωθεί σε δύο δόσεις το μισό μέχρι 30/04 και το υπόλοιπο μισό μέχρι 31/05
-
Ενημερωτικά, όσοι δήλωσαν στην περσινή δήλωση ότι είναι φιλοξενούμενοι (στους γονείς, στον αδερφό, σε οποιονδήποτε τέλος πάντων) θα πάρουν από τα τρία the longest έστω και είναι άνεργοι ή δήλωσαν εισόδημα κάτω των 6.000 ευρώ...
-
Για κάντο πιο λιανά, από τι θα πάρουν το μακρύτερο;
Και τι θα μπορούσε να είναι κάποιος με εισόδημα κάτω των 6000 αν όχι φιλοξενούμενος;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος