-
Μέχρι πέρσι κλείδωνε στη 3η.
Φέτος με αυτά που έχουν κάνει οι τύποι δε θα μου φαινόταν τίποτα περίεργο.
Εγώ αναμένω το e-tax για να δώ τί θα γίνει
http://www.nextech.gr/eTax2015.aspx -
Το κανα και δεύτερη. Πάλι τα ίδια. 1959Ε! Τρελά πράγματα. Λες και έχω εισόδημα 20.000?? Δεν πάμε καλά. Δηλαδή μας αναγκάζουν να πάμε σε λογιστή με τα προβληματικά τους συστήματα... Μέχρι πότε είναι η προθεσμία?
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Το κανα και δεύτερη. Πάλι τα ίδια. 1959Ε! Τρελά πράγματα. Λες και έχω εισόδημα 20.000?? Δεν πάμε καλά. Δηλαδή μας αναγκάζουν να πάμε σε λογιστή με τα προβληματικά τους συστήματα... Μέχρι πότε είναι η προθεσμία?Δεν ξερω για ποια εισοδηματα ισχυει αλλα για κοιτα στην εκκαθαριση μηπως σου βαζουν και εκτακτη εισφορα οποτε και ανεβαινει η οφειλη; Δεν ξερω το θεμα,μια υποθεση κανω......
-
Λοιπόν, σπαζοκεφαλιά αλλά βρήκα μια άκρη. Χρησιμοποίησα την εφαρμογή που ποστάρατε σε προηγούμενη σελίδα. Όλο το πρόβλημα το δημιουργούν οι τόκοι καταθέσεων που είναι γύρω στα 137Ε (μαζί με το φόρο). Για κάποιο ανεξήγητο λόγο που παλεύω να λύσω, υπολογίζει τη διαφορά των τόκων από 5.000Ε και μου εμφανίζει στην 'εκκαθάριση' εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα 4.862Ε βάσει και του οποίου λογικά με φορολογεί με 26% και γι αυτό βγαίνει φόρος 1.959Ε. Το ερώτημα είναι πώς στο διάολο συμβαίνει αυτό;; Γιατί να υπολογίζει διαφορά των τόκων με το ποσό 5.000Ε; Όταν έβαλα τόκους 0, το πρόβλημα λύθηκε και βγαίνει μηδενική η δήλωση. Τι κάνω όμως; Καμιά ιδέα;
-
Ας δοκιμάσει κάποιος στην εφαρμογή να βάλει μόνο τους τόκους καταθέσεων, έστω 1Ε και ας μην συμπληρώσει τίποτα άλλο να δούμε τι θα του βγάλει... Καλά θα πέσει τρελό γέλιο πραγματικά...
Εντωμεταξυ το πρόβλημα λύνεται αν συμπληρώσω εισόδημα 900Ε στον κωδικό 343. Σε αυτή την περίπτωση, δεν βγάζει κανένα φόρο ούτε υπολογίζει τη διαφορά ως επιχειρηματική δραστηριότητα... Μήπως να το κάνω έτσι ή θα έχω μπλεξίματα; Η μ@λακια είναι ότι όντως είναι πρόβλημα υπολογισμού του φόρου, στο τηλ κέντρο της γγπσ λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα και αν κάνει κάποιος το λάθος να δηλώσει τόκους και 0 εισόδημα, θα τρέχει και δεν θα φτάνει με το φόρο που θα πληρώσει επειδή το σύστημα είναι για τα πανηγύρια. Δηλ για 137Ε τόκους να πληρώσεις 1.960Ε;;
Αυτό βγάζει αν συμπληρώσω μόνο τόκους καταθέσεων.
(φόρος 1.960Ε) -
Και μια σχετική απάντηση. http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/62753/lysi-sto-provlima-me-ta-tekmiria-apo-tous-tokous-katatheseon-proothei-to-ypoik
Τελικά δεν είναι λάθος του συστήματος, είναι κάτι που έγινε και πέρσι, απλά δεν έγινε σε μενα γιατί είχα εισοδήματα.
Το θέμα είναι το εξής: όταν έχεις μόνο τόκους και δεν έχεις εισοδήματα, αρκεί και να έχεις μόνο 0,01Ε από τόκους, ενεργοποιούνται τα τεκμαρτά εισοδήματα (ή κάτι τέτοιο) και φορολογείσαι με συντελεστή 26% χωρίς να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά...συμβαίνει. Η Βαλαβάνη λέει ότι παρενέβη στο σύστημα και έλυσε το πρόβλημα σε δηλώσεις τις στις 26/5. Ως σήμερα 8/6 δεν έχει λυθεί το πρόβλημα.
Μεγάλη προσοχή λοιπόν σε ανέργους ή σε άτομα που δεν δηλώνουν εισόδημα (προστατευόμενα μέλη κλπ) γιατί αν έχουν έστω και 0,01Ε από τόκους, θα τους βγει φόρος από 600Ε και πάνω στην εκκαθάριση ( σε μενα βγήκε 1.959Ε), φόρος που δεν 'καλύπτεται' με αποδείξεις. Οι λογιστές τρέχουν και δεν φτάνουν γιατί δεν μπορούν να δώσουν λύση και κάνουν πατέντες κι αυτοί. Διάβασα στο taxheaven που έθεσαν το θέμα μια ανάλογη περίπτωση με παντρεμένο ζευγάρι που έβαλε ο λογιστής τους τόκους στη σύζυγο η οποία είχε εισόδημα και βγήκε μηδενική η δήλωση ενώ αν τους έβαζε στο σύζυγο που δεν είχε εισόδημα, η δήλωση έβγαινε με φόρο 3.000Ε! Τα απίστευτα δηλαδή.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Και μια σχετική απάντηση. http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/62753/lysi-sto-provlima-me-ta-tekmiria-apo-tous-tokous-katatheseon-proothei-to-ypoikΤελικά δεν είναι λάθος του συστήματος, είναι κάτι που έγινε και πέρσι, απλά δεν έγινε σε μενα γιατί είχα εισοδήματα.
Το θέμα είναι το εξής: όταν έχεις μόνο τόκους και δεν έχεις εισοδήματα, αρκεί και να έχεις μόνο 0,01Ε από τόκους, ενεργοποιούνται τα τεκμαρτά εισοδήματα (ή κάτι τέτοιο) και φορολογείσαι με συντελεστή 26% χωρίς να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά...συμβαίνει. Η Βαλαβάνη λέει ότι παρενέβη στο σύστημα και έλυσε το πρόβλημα σε δηλώσεις τις στις 26/5. Ως σήμερα 8/6 δεν έχει λυθεί το πρόβλημα.
Μεγάλη προσοχή λοιπόν σε ανέργους ή σε άτομα που δεν δηλώνουν εισόδημα (προστατευόμενα μέλη κλπ) γιατί αν έχουν έστω και 0,01Ε από τόκους, θα τους βγει φόρος από 600Ε και πάνω στην εκκαθάριση ( σε μενα βγήκε 1.959Ε), φόρος που δεν 'καλύπτεται' με αποδείξεις. Οι λογιστές τρέχουν και δεν φτάνουν γιατί δεν μπορούν να δώσουν λύση και κάνουν πατέντες κι αυτοί. Διάβασα στο taxheaven που έθεσαν το θέμα μια ανάλογη περίπτωση με παντρεμένο ζευγάρι που έβαλε ο λογιστής τους τόκους στη σύζυγο η οποία είχε εισόδημα και βγήκε μηδενική η δήλωση ενώ αν τους έβαζε στο σύζυγο που δεν είχε εισόδημα, η δήλωση έβγαινε με φόρο 3.000Ε! Τα απίστευτα δηλαδή.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο εκεί. Όταν, για παράδειγμα, υπάρχει λογαριασμός με 2 δικαιούχους, με απόδοση τόκων ας πούμε 1000€, αν δεν βάλουν και οι 2 δικαιούχοι τα 1000€ στη δήλωση, τότε θα 'χτυπήσει καμπανάκι' και για τους 2 δικαιούχους και θα πρέπει να τρέχουν στην εφορία να αποδείξουν ότι δεν έχουν 2000€ τόκους, αλλά 1000€. Έχουν αναφερθεί οι λογιστές σε αυτό το πρόβλημα τις το ηγούμενος ημέρες μέσα από διάφορα fora. Αλλά η Σαββαϊδου και η Βαλαβανη είναι μην πω τι.. Δεν μπορούσαν να αφήσουν το σύστημα Θεοχάρη ήσυχο που υποθέτω είχε κάποιο αλγόριθμο και μπορούσε να υπολογίσει τα ποσά σωστά. Ήθελαν να το 'εξελίξουν' το σύστημα, τρομάρα τους...
-
Πολύ αποκαρδιωτικά τα όσα γράφετε. Ας ελπίσουμε να λυθούν τα προβλήματα διότι ούτε το χρόνο έχω ούτε τη διάθεση να ασχολούμαι μαζί τους.
Εγώ έχω να αντιμετωπίσω και το Ε3 με τα αγροτικά εισοδήματα. Άλλο πανηγύρι πάλι εκεί. -
Με το ε3 τι τρέχει παλι φέτος;
-
Κατατέθηκε νέο φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή που ρυθμίζει το θέμα που έθιξα τις προάλλες, καθώς και μερικά άλλα. Ελπίζω να το εφαρμόσουν σύντομα και στο taxis...
http://www.newsit.gr/politikh/problepei-mini-forologiko-katatethike-bouli/409338
-
Παιδιά τους φόρους τόκων καταθέσεων τους βάζουμε στον κωδικό 675/676? Πέρυσι δεν ήταν στους 433/434 ?
-
τα κοινοχρηστα τα πληρωνει στο τελος ο ιδιοκτητης (δες και τον εσωτερικο κανονισμο να εισαι σιγουρος)
-
ναι, ενα ποσοστο αναλογα με το τι αναφερει ο κανονισμος της πολυκατοικιας.
Συνηθως ειναι 100% των εξοδων για καθαριοτητα, ασανσερ κλπ και αναλογα με τη θερμανση (αν ειναι αυτονομη δεν πληρωνεις, αν ειναι κεντρικη ενα ποσοστο απο 30-50%)
στο παραπανω ποστ αναφερομουν σε ενδεχομενο 'φεσι' που αφησε ο ενοικιαστης
-
στο foros.in.gr έχει ανέβει η εφαρμογη για το 2015.
-
Ευχαριστώ πολύ Cyberguy.
Ερώτημα (προς όποιον γνωρίζει):
Φέτος που συμπληρώνουμε Ε3 για τα αγροτικά εισοδήματα, έχουμε εισόδημα ΜΟΝΟ από επιδοτήσεις. Που το δηλώνουμε αυτό στο Ε3; Συμπληρώνουμε κάποια άλλα πεδία; Δεν είμαστε επαγγελματίες αγρότες, αλλά μισθωτοί και μέχρι πέρυσι πηγαίναμε με το καθεστώς του τεκμαρτού αγροτικού εισοδήματος.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ Cyberguy.Ερώτημα (προς όποιον γνωρίζει):
Φέτος που συμπληρώνουμε Ε3 για τα αγροτικά εισοδήματα, έχουμε εισόδημα ΜΟΝΟ από επιδοτήσεις. Που το δηλώνουμε αυτό στο Ε3; Συμπληρώνουμε κάποια άλλα πεδία; Δεν είμαστε επαγγελματίες αγρότες, αλλά μισθωτοί και μέχρι πέρυσι πηγαίναμε με το καθεστώς του τεκμαρτού αγροτικού εισοδήματος.
Ευχαριστώ.Εδώ το τοπίο είναι λίγο θολό. Στο Ε3 οι επιδοτήσεις δηλώνονται στον κωδικό 908. Αλλά σύμφωνα με μια πρόσφατη ΠΟΛ, όποιος δεν έχει εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα δεν έχει υποχρέωση για υποβολή Ε3. Μπορούν να μπουν στον κωδικό 659 (στις λοιπές περιπτώσεις) χωρίς να σταλεί Ε3 κατά την γνώμη μου. Στον 659 καλύπτουν τεκμήρια αλλά αν τα υπόλοιπα εισοδήματα υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ θα φάνε εισφορά αλληλεγγύης.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ Cyberguy.
Ερώτημα (προς όποιον γνωρίζει):
Ευχαριστώ.Εδώ το τοπίο είναι λίγο θολό. Στο Ε3 οι επιδοτήσεις δηλώνονται στον κωδικό 908. Αλλά σύμφωνα με μια πρόσφατη ΠΟΛ, όποιος δεν έχει εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα δεν έχει υποχρέωση για υποβολή Ε3. Μπορούν να μπουν στον κωδικό 659 (στις λοιπές περιπτώσεις) χωρίς να σταλεί Ε3 κατά την γνώμη μου. Στον 659 καλύπτουν τεκμήρια αλλά αν τα υπόλοιπα εισοδήματα υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ θα φάνε εισφορά αλληλεγγύης.
Ε, όχι, αν τα βάλω στο 659 θα πληρώσω φόρο για εισόδημα που είναι αφορολόγητο. Οπότε το 908 είναι το σωστό. Συμπληρώνουμε κάποιο άλλο πεδίο στο Ε3; Κάτι για ένα κωδικό είχα ακούσει ο οποίος δηλώνει οτι έχουμε να κάνουμε με αγροτική δραστηριότητα. Επίσης στα 595 - 596 (καθεστώς ΦΠΑ) τι δηλώνω; Δεν είμαι κατ' επάγγελμα αγρότης.
Ευχαριστώ πολύ! -
Αν τα υπόλοιπα εισοδήματα υπερβαίνουν τα 12 χιλιάρικα ναι, οι επιδοτήσεις που θα αναγραφούν στον 659 τρώνε εισφορά αλληλελεγγύης. Όμως είναι πολλοί αυτοί που έχουν εισοδήματα μέχρι 12 χιλιάρικα και οι επιδοτήσεις είναι πολύ χρήσιμες για κάλυψη τεκμηρίων. Μέχρι και πέρυσι δηλώνονταν υποχρεωτικά στο Ε1, υπήρχε ειδικός κωδικός για τις αγροτικές επιδοτήσεις.
Στο Ε3 συμπληρώνεις : 597 => ΟΧΙ, 705 και 706 => 99999998, 908 => το ποσό των επιδοτήσεων. Επίσης συμπληρώνεις τα λοιπά πληροφοριακά στοιχεία πχ ΔΟΥ υποβολής, περίοδος υποβολής κλπ (θα βγάλει μήνυμα αν δεν συμπληρώσεις κάτι που χρειάζεται). Στον 659 μην βάλεις τίποτα αφού θα στείλεις Ε3. Όταν το στείλεις θα σου βγάλει ένα μήνυμα για το έντυπο της φορολογικής αναμόρφωσης, πατάς ναι ώστε να υποβληθεί μηδενικό.
Αν είσαι στο ειδικό καθεστώς αλλάζει ο ΚΑΔ. Επίσης αν οι επιδοτήσεις υπερβαίνουν τα 12 χιλιάρικα, συμπληρώνονται και επιπλέον κωδικοί. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Αν τα υπόλοιπα εισοδήματα υπερβαίνουν τα 12 χιλιάρικα ναι, οι επιδοτήσεις που θα αναγραφούν στον 659 τρώνε εισφορά αλληλελεγγύης. Όμως είναι πολλοί αυτοί που έχουν εισοδήματα μέχρι 12 χιλιάρικα και οι επιδοτήσεις είναι πολύ χρήσιμες για κάλυψη τεκμηρίων. Μέχρι και πέρυσι δηλώνονταν υποχρεωτικά στο Ε1, υπήρχε ειδικός κωδικός για τις αγροτικές επιδοτήσεις.Δηλαδή αν βάλουμε την επιδότηση στο 908 δεν καλύπτει τεκμήρια;
Στο Ε3 συμπληρώνεις : 597 => ΟΧΙ, 705 και 706 => 99999998, 908 => το ποσό των επιδοτήσεων. Επίσης συμπληρώνεις τα λοιπά πληροφοριακά στοιχεία πχ ΔΟΥ υποβολής, περίοδος υποβολής κλπ (θα βγάλει μήνυμα αν δεν συμπληρώσεις κάτι που χρειάζεται). Στον 659 μην βάλεις τίποτα αφού θα στείλεις Ε3. Όταν το στείλεις θα σου βγάλει ένα μήνυμα για το έντυπο της φορολογικής αναμόρφωσης, πατάς ναι ώστε να υποβληθεί μηδενικό.
Αν είσαι στο ειδικό καθεστώς αλλάζει ο ΚΑΔ. Επίσης αν οι επιδοτήσεις υπερβαίνουν τα 12 χιλιάρικα, συμπληρώνονται και επιπλέον κωδικοί.Πώς θα ξέρω αν είμαι στο ειδικό καθεστώς; Για αυτό ακριβώς ρώτησα αρχικά.
Ευχαριστώ για τα υπόλοιπα. Με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ μέχρι στιγμής.edit. Είχα κάνει αίτηση στη ΔΟΥ παλιά προκειμένου να παίρνω επιστροφή ΦΠΑ από τα τιμολόγια πώλησης ελαιολάδου. Αυτό με εντάσσει από ότι κατάλαβα στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και άρα πρέπει να γράψω στο 705 => 01000000 και όχι 99999998. Σωστά;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δηλαδή αν βάλουμε την επιδότηση στο 908 δεν καλύπτει τεκμήρια;Όχι, πρέπει να μπει στον 659. Στο Ε3 μπαίνει για πληροφοριακούς λόγους και μόνο, δεν επηρεάζει πουθενά αλλού την εκκαθάριση.
Πώς θα ξέρω αν είμαι στο ειδικό καθεστώς; Για αυτό ακριβώς ρώτησα αρχικά.
Ευχαριστώ για τα υπόλοιπα. Με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ μέχρι στιγμής.edit. Είχα κάνει αίτηση στη ΔΟΥ παλιά προκειμένου να παίρνω επιστροφή ΦΠΑ από τα τιμολόγια πώλησης ελαιολάδου. Αυτό με εντάσσει από ότι κατάλαβα στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και άρα πρέπει να γράψω στο 705 => 01000000 και όχι 99999998. Σωστά;
Είσαι όντως στο ειδικό καθεστώς, σωστός ο κωδικός που είπες για τον 705 και επιπλέον πας στον 596 και επιλέγεις 'ειδικό καθεστώς φπα'.
Προσοχή, αν εντός του 2014 πούλησες λάδι σε έμπορο ή ελαιοτριβείο και σου έκοψαν τιμολόγιο αγοράς, πρέπει αυτό το λάδι να δηλωθεί. Επίσης σε αυτή την περίπτωση πρέπει να στείλεις καταστάσεις ΜΥΦ γιατί αυτός που έκοψε τιμολόγιο θα έχει ήδη στείλει για διασταύρωση.
Κατά την γνώμη μου αν δεν ζητάς πια επιστροφή ΦΠΑ δεν υπάρχει λόγος να είσαι στο ειδικό καθεστώς, μπορείς να πας στην ΔΟΥ που ανήκεις και να βγεις από το ειδικό καθεστώς (ακυρώνοντας και το δελτίο αποστολής που -πιθανότατα- έχεις). Και όταν σου δίνουν τιμολόγιο αγοράς όταν πουλάς λάδι, θα τους λες να ενημερώνουν το λογιστή τους να μην το στείλει για διασταύρωση. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος