-
Εγώ τις πήγα, όπως είχα κάνει και πέρισι, και ενώ πέρισι τις κράτησαν φέτος μου είπαν 'κρατήστε τις εσείς να μας θυμάστε'
Ολα τα άλλα δικαιολογητικά όμως (πχ. παρακράτηση φόρου, εκκαθαριστικά, αποδείξεις από ασφαλιστικά ταμεία, βεβαιώσεις τόκων) τα κράτησαν οπότε αυτά πρέπει να βγουν φωτοτυπία. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι αποθήκες δηλώνονται αλλά μειωμένες κατά 50% αν δεν κάνω λάθος.Για να κλείσουμε και με αυτό, απ' ότι καταλαβαίνω οι αποθήκες μπαίνουν στον πίνακα 5 ως βοηθητικοί χώροι, ακόμη κι αν στο Ε9 είναι σε ξεχωριστές γραμμές ως αυτοτελή κτίσματα, σωστά;
Τώρα μένει να βρω λογαριασμό της ΔΕΗ να δω πόσα τετραγωνικά λέει...
-
Ο χρήστης SIHCTR έγραψε:
Οι αποθήκες δηλώνονται αλλά μειωμένες κατά 50% αν δεν κάνω λάθος.
Για να κλείσουμε και με αυτό, απ' ότι καταλαβαίνω οι αποθήκες μπαίνουν στον πίνακα 5 ως βοηθητικοί χώροι, ακόμη κι αν στο Ε9 είναι σε ξεχωριστές γραμμές ως αυτοτελή κτίσματα, σωστά;
Σωστά, οι αποθήκες μπαίνουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ στον Πίνακα 5 ως βοηθητικοί χώροι με τα πραγματικά τους τετραγωνικά, όχι τα μισά. Απλά έχουν μειωμένο τεκμήριο.
Επίσης επειδή συζητάτε για κατοίκους εξωτερικού, εφόσον κάποιος έχει μεταφερθεί στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, τότε όλα οκ, δηλώνεις 0 εισόδημα στην Ελλάδα.
Αν όμως δεν το έχεις κάνει αυτό, τότε ο νόμος λέει ότι υποχρεούσαι να δηλώσεις στην Ελλάδα το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ εισόδημά σου και να φορολογηθείς αντίστοιχα, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τυχόν συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολόγησης που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τις άλλες χώρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις λαμβάνεται υπόψη ο φόρος που έχεις πληρώσει στην ξένη χώρα και πληρώνεις εδώ μόνο τη διαφορά (αν υπάρχει).
Αν κάποιος δεν έχει μεταφερθεί στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού και παρόλα αυτά δε δηλώσει εδώ το παγκόσμιο εισόδημά του, τότε ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ και αν τον πιάσουν έχει πρόστιμο. Το αν θα τον πιάσουν είναι άλλο θέμα βέβαια, αλλά καλό είναι να ξέρουμε τι λέει ο νόμος. -
Ο ΦΑΠ του '12 πότε λέει να έρθει επιτέλους? Μπορώ να τον τυπώσω από κάπου?
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Οι αποθήκες δηλώνονται αλλά μειωμένες κατά 50% αν δεν κάνω λάθος.
Για να κλείσουμε και με αυτό, απ' ότι καταλαβαίνω οι αποθήκες μπαίνουν στον πίνακα 5 ως βοηθητικοί χώροι, ακόμη κι αν στο Ε9 είναι σε ξεχωριστές γραμμές ως αυτοτελή κτίσματα, σωστά;
Σωστά, οι αποθήκες μπαίνουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ στον Πίνακα 5 ως βοηθητικοί χώροι με τα πραγματικά τους τετραγωνικά, όχι τα μισά. Απλά έχουν μειωμένο τεκμήριο.
Επίσης επειδή συζητάτε για κατοίκους εξωτερικού, εφόσον κάποιος έχει μεταφερθεί στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, τότε όλα οκ, δηλώνεις 0 εισόδημα στην Ελλάδα.
Αν όμως δεν το έχεις κάνει αυτό, τότε ο νόμος λέει ότι υποχρεούσαι να δηλώσεις στην Ελλάδα το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ εισόδημά σου και να φορολογηθείς αντίστοιχα, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τυχόν συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολόγησης που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τις άλλες χώρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις λαμβάνεται υπόψη ο φόρος που έχεις πληρώσει στην ξένη χώρα και πληρώνεις εδώ μόνο τη διαφορά (αν υπάρχει).
Αν κάποιος δεν έχει μεταφερθεί στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού και παρόλα αυτά δε δηλώσει εδώ το παγκόσμιο εισόδημά του, τότε ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ και αν τον πιάσουν έχει πρόστιμο. Το αν θα τον πιάσουν είναι άλλο θέμα βέβαια, αλλά καλό είναι να ξέρουμε τι λέει ο νόμος.Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν αρκεί να τικάρω ΝΑΙ στον κωδικό 319 (Είστε κάτοικοι εξωτερικού κλπ κλπ...);
Βέβαια, τώρα που ξανακοιτάω το βιβλιαράκι με τις οδηγίες, λέει το εξής:
Σημειώστε 'Χ' πάνω στη λέξη 'ΝΑΙ', αν είστε κάτοικος εξωτερικού ο ίδιος ή και η σύζυγος σας και αποκτήσατε εισόδημα στην Ελλάδα. Συμπληρώνεται και όταν η δήλωση υποβάλλεται επειδή έχετε στην κυριότητα ή κατοχή σας στην Ελλάδα επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης που δεν απαλλάσσεται από την αντικειμενική δαπάνη ή αγοράσατε αυτοκίνητο ή ακίνητο ή ανεγείρετε οικοδομή κλπ. ή διατηρείτε μία ή περισσότερες δευτερεύουσες κατοικίες με συνολική επιφάνεια πάνω από 150 τ.μ., χωρίς να έχετε πραγματικό εισόδημα.
Το μόνο που ισχύει στην περίπτωσή μου είναι τα περί δευτερεύουσας κατοικίας, ΑΛΛΑ είμαι κάτω από τα 150 τ.μ. Μήπως τελικά δεν χρειάζεται καν να κάνω δήλωση; Any ideas???!!!
Χίλια ευχαριστώ και πάλι!
-
Για τροποποίηση του πίνακα 'ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟ 2012 ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΤΕΛΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ Ή ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΓΟΡΑ - ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ - ΔΩΡΕΑ - ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΤΛ.' του Ε2 ποια είναι η διαδικασία; Θέλω απλά να ενημερώσω με τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ μία αποθήκη και έναν χώρο στάθμευσης (μοιράζονται την ίδια παροχή με την οικία).
Αν και πρώτα θα έπρεπε να ρωτήσω κατά πόσο οφείλω να δηλώσω τον ίδιο αριθμό παροχής και σε αποθήκη/χώρο στάθμευσης. Λογικά ναι, ε;
-
Αναμενω το εκκαθαριστικο με το τελος επιτιδευματος-μονο!
Θα εχει δοσεις φετος ήθ θελουν τα ξακοσα ντουκου? -
Υπάρχει δυνατότητα να πληρώσω μέσω Taxis περαίωση που έχει μπεί σε δόσεις?
Μου δείχνει το υπολοιπο και τη δυνατότητα να πληρώσω ότι ποσό θέλω, αλλά εχω την εντύπωση οτι έτσι πληρώνεις μόνο 'έναντι' και θα φανεί η δόση σαν απλήρωτη.
Οπότε αναγκαστικά εφορία?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αναμενω το εκκαθαριστικο με το τελος επιτιδευματος-μονο!
Θα εχει δοσεις φετος ήθ θελουν τα ξακοσα ντουκου?δοσεις!
-
Ο χρήστης SIHCTR έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν αρκεί να τικάρω ΝΑΙ στον κωδικό 319 (Είστε κάτοικοι εξωτερικού κλπ κλπ...);Βέβαια, τώρα που ξανακοιτάω το βιβλιαράκι με τις οδηγίες, λέει το εξής:
Σημειώστε 'Χ' πάνω στη λέξη 'ΝΑΙ', αν είστε κάτοικος εξωτερικού ο ίδιος ή και η σύζυγος σας και αποκτήσατε εισόδημα στην Ελλάδα. Συμπληρώνεται και όταν η δήλωση υποβάλλεται επειδή έχετε στην κυριότητα ή κατοχή σας στην Ελλάδα επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης που δεν απαλλάσσεται από την αντικειμενική δαπάνη ή αγοράσατε αυτοκίνητο ή ακίνητο ή ανεγείρετε οικοδομή κλπ. ή διατηρείτε μία ή περισσότερες δευτερεύουσες κατοικίες με συνολική επιφάνεια πάνω από 150 τ.μ., χωρίς να έχετε πραγματικό εισόδημα.
Το μόνο που ισχύει στην περίπτωσή μου είναι τα περί δευτερεύουσας κατοικίας, ΑΛΛΑ είμαι κάτω από τα 150 τ.μ. Μήπως τελικά δεν χρειάζεται καν να κάνω δήλωση; Any ideas???!!!
Χίλια ευχαριστώ και πάλι!
Υποθέτω ότι δεν έχεις πραγματικά εισοδήματα στην Ελλάδα, σωστά;
Διαβάζοντας το νόμο πρέπει να κάνεις δήλωση μια και έχεις σπίτι στην Ελλάδα (άρθρο 61 παρ. 1 Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος 'Υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης είναι όσοι δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού για το εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα ή υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 16 και 17 του Κ.Φ.Ε., ανεξάρτητα αν εμπίπτουν στην απαλλαγή της περίπτωσης η΄ του άρθρου 18 του Κ.Φ.Ε..'), αλλά δε θα πληρώσεις κάτι, γιατί οι κάτοικοι εξωτερικού που δεν έχουν πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα απαλλάσσονται από τα τεκμήρια (άρθρο 18 περίπτωση η' Κ.Φ.Ε.). Αυτό όμως έρχεται σε αντίφαση με τη λεπτομέρεια που αναγράφεται στο βιβλιαράκι οδηγιών που αναφέρεις πιο πάνω, οπότε δεν ξέρω να σου απαντήσω 100%. Ίσως ξέχασαν να διορθώσουν το βιβλιαράκι, πάντως ο νόμος θεωρητικά είναι αυτός που καθορίζει τι πρέπει να κάνεις.
Εγώ στη θέση σου έκανα λοιπόν δήλωση (τσεκάροντας εννοείται τον κωδικό 319 αλλιώς μπλέκεις με τεκμήρια), και δηλώνοντας ΜΟΝΟ το σπίτι σα δευτερεύουσα κατοικία και τίποτα άλλο, που είναι και η πραγματικότητα. Λογικά θα σου βγάλει 0 φόρο εφόσον δεν έχεις εισοδήματα στην Ελλάδα οπότε όλα καλά. Αρκεί βέβαια να ανήκεις στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού έχοντας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στη ΔΟΥ.
-
Εκκαθαριστικά δεν στέλνουν πια στο σπίτι? Μόλις με ειδοποίησε ο λογιστής μου ότι αύριο πρέπει να πληρώσω την πρώτη δόση.
-
Ο χρήστης thess-hjke έγραψε:
Εκκαθαριστικά δεν στέλνουν πια στο σπίτι? Μόλις με ειδοποίησε ο λογιστής μου ότι αύριο πρέπει να πληρώσω την πρώτη δόση.Έχουν πάει μερικά...σε λίγους...για τους υπόλοιπους έλεγχος του Taxis κάθε τόσο, και ΑΝ σου έρθει email από ΓΓΔΕ ότι βγήκε το εκκαθαριστικό (εμένα μου ήρθε σήμερα, πρώτη δόση αύριο, οπότε αν περίμενα τον Θεοχάρη να με ενημερώσει δεν θα μπορούσα να πληρώσω μέσω κάρτας, αφού θέλει δύο εργάσιμες )
-
Μια από τα ίδια. Πέρυσι πλήρωσα και γω μέσω πιστωτικής της alpa σε 6 δόσεις. Φέτος δε βλέπω αυτή την επιλογή στο ebanking
-
Ο χρήστης thess-hjke έγραψε:
Μια από τα ίδια. Πέρυσι πλήρωσα και γω μέσω πιστωτικής της alpa σε 6 δόσεις. Φέτος δε βλέπω αυτή την επιλογή στο ebankingΠρέπει να πας σε κατάστημα για 100% σίγουρα...έτσι το έκανα εγώ μέσω Citi
-
Ναι ίσως πάω για την πρώτη δόση , αλλά πέρυσι μια χαρά εξυπηρετήθηκα on line.
-
Στη μητέρα μου ήρθε email από τον Θεοχάρη σήμερα να τυπώσει το εκκαθαριστικό από το taxis και να πληρώσει την πρώτη δόση μέχρι αύριο.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μια από τα ίδια. Πέρυσι πλήρωσα και γω μέσω πιστωτικής της alpa σε 6 δόσεις. Φέτος δε βλέπω αυτή την επιλογή στο ebanking
Πρέπει να πας σε κατάστημα για 100% σίγουρα...έτσι το έκανα εγώ μέσω Citi
Για να πληρώσεις με πιστωτική στη Citi θέλει 2 μέρες πριν την προθεσμία, οπότε για όσους λήγουν 30/8 είναι αργά. Πάντως δόσεις κάνουν. Και η eurobank κάνει στις κάρτες της, 9 άτοκες νομίζω, και μέσω internet (livepay).
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Στη μητέρα μου ήρθε email από τον Θεοχάρη σήμερα να τυπώσει το εκκαθαριστικό από το taxis και να πληρώσει την πρώτη δόση μέχρι αύριο.γιατί αλλιώς τι, δεν θα τα πάρουν άμα τα πάει αργότερα?
έχουν φρικάρει λέμε. μια τρύπα στα έσοδα ΝΑ με το συμπάθειο.
τώρα πρέπει να παίξει το 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ' (βασικά γιατί λεφτά δεν υπάρχουν, όχι γιατί έχουμε επιλογή) -
Έχω ...επιστροφή 340 €...
Αλίμονό μου ... -
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Ο ΦΑΠ του '12 πότε λέει να έρθει επιτέλους? Μπορώ να τον τυπώσω από κάπου?Τον τυπώνεις από το taxis. Εγώ έτσι τύπωσα και του 11 της γυναίκας μου που δεν της είχε έρθει και του 12 και για τους δύο. Τα πλήρωσα όλα, 2011 και 2012 δικά μου και συζύγου και το φόρο εισοδήματος.... Του χρόνου πάλι (ή όποτε μας το ζητήσουν οι άχρηστοι που αποφασίζουν).
Αυτό που δεν ξέρω αν γίνεται είναι να τυπώσω το σημείωμα οφειλής της συζύγου (δεν έχω κλειδάριθμο δικό της ό,τι κάνω το κάνω από το δικό μου λογαριασμό).
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος