-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ισχύει ότι πρέπει να έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο αν πρόκειται για εταιρεία?Ισχύει. Ο ΚΦΑΣ μάλιστα αρκείται σε προφορική σύμβαση (από 1/1/2014).
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Λες για τον κύριο εργοδότη ή για την 2η δουλειά; Για την κύρια καλό είναι να υπάρχει η σύμβαση (βασικά, πρέπει), για την εξτρα, ειδικά αν είναι ψιλοποσό δεν θα το ψάξουν και πολύ...Για τη δευτερη-τριτη, που μπορει να τυχει μια στις τοσες κατι λεω, αν ειναι υποχρεωτικο να υπαρχει συμβαση και να κατατιθεται στην εφορια κατασταση συμφωνητικων που να την περιλαμβανει ως τις 19 του μηνος μετα το τριμηνο που μπηκε σε ισχυ. Εχω την εντυπωση πως αν δεν υπαρχει και κοψεις ΤΠΥ σε δευτερο εργοδοτη (εστω για μικροποσο) θεωρεισαι ΕΕ και δε φορολογεισαι με την κλιμακα των μισθωτων.
-
ΝΕΑ ΥΠΟΒΟΛΗ Ε9 ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Απογραφή ακινήτων από την Εφορία
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά νέα δήλωση Ε9, ανεξάρτητα αν το 2012 επήλθε κάποια αλλαγή στα περιουσιακά στοιχεία. Καλούνται να συμπληρώσουν οκτώ κωδικούς, ώστε η Εφορία να έχει την κατά το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για να φορολογήσει αναλόγως.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63867072 -
Ο χρήστης famas έγραψε:
ΝΕΑ ΥΠΟΒΟΛΗ Ε9 ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Απογραφή ακινήτων από την Εφορία
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά νέα δήλωση Ε9, ανεξάρτητα αν το 2012 επήλθε κάποια αλλαγή στα περιουσιακά στοιχεία. Καλούνται να συμπληρώσουν οκτώ κωδικούς, ώστε η Εφορία να έχει την κατά το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για να φορολογήσει αναλόγως.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63867072αυτο ημουν ετοιμος να ποσταρω κι εγω...
Ξανα Ε9;
ΟΛΟΙ:::
ΕΛΕΟΣ πια
-
Να στείλουν όσοι έχουν μεταβολή. Στους υπόλοιπους ας στείλει πρόσκληση για την παροχή συμπληρωματικών στοιχείων, με την ανάλογη προθεσμία. Δεν θα σκάσουμε εμείς για κάθε μαλακία που θα τους έρθει στο κεφάλι τελευταία στιγμή. Άντε να δούμε.
-
Με το που μπαίνεις να κάνεις οριστικοποίηση, ακόμα και χωρίς να έχεις μεταβολές, σου ζητάει αριθμό παροχής ρεύματος για τα οικήματα και όπως είπε κι ο Σταύρος συμπληρωματικά στοιχεία για τα υπόλοιπα, προφανώς για τον ακριβέστερο προσδιορισμό της ύλης του νέου φόρου.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Να στείλουν όσοι έχουν μεταβολή. Στους υπόλοιπους ας στείλει πρόσκληση για την παροχή συμπληρωματικών στοιχείων, με την ανάλογη προθεσμία. Δεν θα σκάσουμε εμείς για κάθε μαλακία που θα τους έρθει στο κεφάλι τελευταία στιγμή. Άντε να δούμε.Αυτο δεν θεωρείται παράβαση και δεν επιφέρει προστιμο; και εγω μαζι σου είμαι αλλά πως το βλεπεις να εξελίσσεται το θεμα;
Το μονο σιγουρο ειναι οτι στο Υπουργείο εχουν μυριστει οτι αλλα τετραγωνικα γραφει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και αλλα τετραγωνικά ειναι τα σπιτια και καταλαβαν οτι εισέπραττε λιγοτερα απο το χαράτσι.
Sent from my GT-S6312 using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ισχύει ότι πρέπει να έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο αν πρόκειται για εταιρεία?
Ισχύει. Ο ΚΦΑΣ μάλιστα αρκείται σε προφορική σύμβαση (από 1/1/2014).
Όλα αυτά (ΚΦΑΣ, νέες φορολογικές κλίμακες -βλ παρακάτω- κλπ) ισχύουν για εισοδήματα από 1/1/2013 και μετά, σωστά? Δηλαδή, τα εισοδήματα από 1-1-12 ως 31-12-12 της φετεινής μας δήλωσης φορολογούνται με τις παλιές κλίμακες (που μας ήταν γνωστές όταν εργαζόμασταν μέσα στο '12)... ή παίζει κι εδώ η 'μόδα' του 'αναδρομικά'?...
Διευκρινήσεις επί των
Ν. 4110/23-1-2013 & Ν.4111/25-1-2013
ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣΟι τροποποιήσεις αναφέρονται για τη χρήση 2013 κατά συνέπεια αφορούν τις δηλώσεις εισοδήματος που θα υποβληθούν το 2014.
ΑΡΘΡΟ 1
Υπάρχουν αλλαγές στη κλίμακα φορολογίας εισοδήματοςΑ) Κλίμακα Μισθωτών – Συνταξιούχων & Ατομικών γεωργικών επιχειρήσεων για χρήση 2013.
Εισόδημα από 1,00 μέχρι 25.000,00 φορολογ. Συντελ. 22%
Εισόδημα από 25.001,00 μέχρι 42.000,00 φορολογ. Συντελ. 32%
Εισόδημα από 42.001,00 και άνω φορολογ. Συντελ. 42%Για χρήσεις 2014 και επόμενες εισοδήματα Ατομικών γεωργικών επιχειρήσεων θα φορολογούνται με συντ.13%
Β) Κλίμακα μη Μισθωτών
Εισόδημα από 1,00 μέχρι 50.000,00 φορολογ. Συντελ. 26%
Εισόδημα από 50.001,00 και άνω φορολογ. Συντελ. 33%Για ενάρξεις ατομικών από 01-01-13 και για 3 έτη
Εισόδημα από 1,00 μέχρι 10.000,00 φορολογ. Συντελ. 13%
Εισόδημα από 10.001,00 μέχρι 50.000,00 φορολογ. Συντελ. 26%
Εισόδημα από 50.001,00 και άνω φορολογ. Συντελ. 33%
... -
Μπορώ να υποβάλω τη δήλωση με το ΑΦΜ της γυναίκας μου, που έχει προθεσμία υποβολής αργότερα από το δικό μου,
ή ήταν αρλούμπα αυτό που ακόυστηκε και θα βρεθώ εκπρόθεσμος για πλάκα; Πέρα από τα site που το δημοσιεύσαν
σαν ειδηση υπάρχει κάπου επίσημα γραμμένο αυτό; -
Ο χρήστης Vreel έγραψε:
Μπορώ να υποβάλω τη δήλωση με το ΑΦΜ της γυναίκας μου, που έχει προθεσμία υποβολής αργότερα από το δικό μου,
ή ήταν αρλούμπα αυτό που ακόυστηκε και θα βρεθώ εκπρόθεσμος για πλάκα; Πέρα από τα site που το δημοσιεύσαν
σαν ειδηση υπάρχει κάπου επίσημα γραμμένο αυτό;Τα επισημα πλεον βρισκονται στο twitter του Θεοχαρη. Εχει ψιλοσταματησει η εκδοση ΠΟΛ. Το κρατος διοικειται με Tweets. Απλά υπαρχει ανεπισημη ερμηνεια* της ΠΟΛ 1154/2013 απο επισημα χειλη, οτι μετραει το ΑΦΜ του συζυγου που ληγει τελευταιο.
- και καπως ετσι θελω να σταματησω αυτο το επάγγελμα σε αυτη τη χωρα...
-
Ο χρήστης Vreel έγραψε:
σαν ειδηση υπάρχει κάπου επίσημα γραμμένο αυτό;Ετσι ειναι.
Αν δεν ειναι ετσι,παρε τα αρχιδια μου
Εγω παντως εκανα με το δικο μου ΑΦΜ και φευγω για διακοπες χωρις να σκεφτομαι φορολογικες δηλωσεις. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ισχύει ότι πρέπει να έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο αν πρόκειται για εταιρεία?
Ισχύει. Ο ΚΦΑΣ μάλιστα αρκείται σε προφορική σύμβαση (από 1/1/2014).
Όλα αυτά (ΚΦΑΣ, νέες φορολογικές κλίμακες -βλ παρακάτω- κλπ) ισχύουν για εισοδήματα από 1/1/2013 και μετά, σωστά? Δηλαδή, τα εισοδήματα από 1-1-12 ως 31-12-12 της φετεινής μας δήλωσης φορολογούνται με τις παλιές κλίμακες (που μας ήταν γνωστές όταν εργαζόμασταν μέσα στο '12)... ή παίζει κι εδώ η 'μόδα' του 'αναδρομικά'?...
Διευκρινήσεις επί των
Ν. 4110/23-1-2013 & Ν.4111/25-1-2013
ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣΟι τροποποιήσεις αναφέρονται για τη χρήση 2013 κατά συνέπεια αφορούν τις δηλώσεις εισοδήματος που θα υποβληθούν το 2014.
ΑΡΘΡΟ 1
Υπάρχουν αλλαγές στη κλίμακα φορολογίας εισοδήματοςΑ) Κλίμακα Μισθωτών – Συνταξιούχων & Ατομικών γεωργικών επιχειρήσεων για χρήση 2013.
Εισόδημα από 1,00 μέχρι 25.000,00 φορολογ. Συντελ. 22%
Εισόδημα από 25.001,00 μέχρι 42.000,00 φορολογ. Συντελ. 32%
Εισόδημα από 42.001,00 και άνω φορολογ. Συντελ. 42%Για χρήσεις 2014 και επόμενες εισοδήματα Ατομικών γεωργικών επιχειρήσεων θα φορολογούνται με συντ.13%
Β) Κλίμακα μη Μισθωτών
Εισόδημα από 1,00 μέχρι 50.000,00 φορολογ. Συντελ. 26%
Εισόδημα από 50.001,00 και άνω φορολογ. Συντελ. 33%Για ενάρξεις ατομικών από 01-01-13 και για 3 έτη
Εισόδημα από 1,00 μέχρι 10.000,00 φορολογ. Συντελ. 13%
Εισόδημα από 10.001,00 μέχρι 50.000,00 φορολογ. Συντελ. 26%
Εισόδημα από 50.001,00 και άνω φορολογ. Συντελ. 33%
...Αν δεν είναι τρομερά ανόητη ως ερώτηση ( ) μπορεί κάποιος να απαντήσει με βάση ποιες κλίμακες (& ποια λογική διάκρισης μεταξύ 'ΕΕ' και 'μισθωτών') φορολογούμαστε για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο '12, αυτές που ξέραμε τότε (που εμένα μου φαίνεται πιο λογικό) ή αυτές που αναφέρει το παραπάνω?
-
Αφού γράφει γι αυτά ότι είναι για χρήση '13,14.
-
Έχεις δίκιο (βρήκα και αυτό, που τα ξεκαθαρίζει: http://www.forologikanea.gr/news/pos-th ... a-to-2012/ ) αλλά με τα κόλπα του στυλ αναδρομικός 'φόρος πολυτελείας' δε θα μου έκανε καμία εντύπωση να μας φορολογούσαν με το νέο σύστημα, που ψήφισαν για του χρόνου ... παρότι θα ήταν το παράλογο του παραλόγου ω παράλογο (βλ. και πιο κάτω απόσπασμα περί αναδρομικού ΦΠ από άρθρο γνωστού portal με όνομα που περιγράφει τη χώρα μας)
Αυτό διότι θα υπάρξει αναδρομική ισχύ του φόρου πολυτελείας για χρήση του 2012 γεγονός που σημαίνει πως θα πληρώσουν όσοι είχαν αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ. και αυτή τη στιγμή δεν έχουν χρήματα να τα κυκλοφορήσουν ή ακόμα και το έχουν πουλήσει! Για παράδειγμα, αν ο ιδιοκτήτης έχει καταθέσει πινακίδες στα τέλη του 2012 προφανώς γιατί αδυνατεί να το κυκλοφορήσει λόγω φόρων, παρ' όλα αυτά το κράτος του ζητά να πληρώσει με χρήματα που δεν έχει... Το ίδιο ισχύει και για όσους ήδη έχουν πουλήσει το αυτοκίνητό τους ακόμα και το έτος 2012!!! Τη γλιτώνουν μόνο όσοι κατέθεσαν πινακίδες το 2011. Τεράστιο είναι το πρόβλημα και με τους ιδιοκτήτες που ενώ είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, βλέποντας ότι τα τεκμήρια παρέμειναν τα ίδια (ενώ είχε διαρρεύσει ότι θα μειωθούν) και η φορολογία άλλαξε αναγκάστηκαν να καταθέσουν πινακίδες εντός του έτους. Αυτοί είναι και οι τριπλά χαμένοι αφού και πλήρωσαν και την... έπαθαν και θα ξαναπληρώσουν. 'Η φορολογία αυτή είναι άδικη. Έχουμε επιφύλαξη για την αποτελεσματικότητα του μέτρου κάτι που έχουμε δει και στο παρελθόν. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα αυτοκίνητα που θα φορολογηθούν είναι χαμηλής αξίας' τόνισε στο zougla.gr ο διευθυντής του Συνδέσμου εισαγωγέων Αυτοκινήτων Δημήτρης Πάτσιος.
-
37 ευρω να πληρωσω μου εβγαλε.
-
Εμένα πιστωτικό
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εμένα πιστωτικόθα σε φωναξουν ξανα..
-
Το ξέρω δεν ψαρώνω κάθε χρονιά τα ίδια.
-
Εγω εδω και χρονια δεν ξερω τι σημαινει πιστωτικο.
Μεγαλο μερα σημερα. Εχουμε το κλειδαριθμο της μαμας. Τωρα περιμενουμε στη ουρα για την καταθεση της δηλωσης του πατερα.
Στο ΤΜΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΙΔΗΜΑΤΟΣ (οχι δεν εχω γραψει λαθος... Εισιδηματος!!!)
-
Ναι τελος!!!!!!! Ραντεβου με την αγαπημενη Δου το Σεπτεμβριο.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος