-
Ερωτηση: το ποσο που βαζουμε στον κωδικο 105-106, το επαναλαμβανουμε στον κωδικο 175-176;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
στο Ε1 στο ποσό που σου βγάζει σαν τελικό πριν πατήσεις οριστική υποβολή έχει αφαιρεθεί η προκαταβολή φόρου του προηγούμενου έτους?
γιατί αν ναι
α. τον ήπιαμε
β. μας κλέβουν μέσα στη μάπα. (μου βγαίνει ~+50% απο οτι υπολογίζω με το χέρι)Χωρίς να είμαι φόρο τεχνικός, έχω την εντύπωση πως έχει αφαιρεθεί η περσινή προκαταβολή.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ερωτηση: το ποσο που βαζουμε στον κωδικο 105-106, το επαναλαμβανουμε στον κωδικο 175-176;Εγώ το ιδιο έβαλα και στα 2. Και νομίζω πως μου τα έβγαλε σωστά.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πρέπει να συμπληρωθεί κάτι στο Ε2 για κατοικία που αποκτήθηκε μέσα στο 2012 και χρησιμοποιήθηκε για ιδιοκατοίκηση άμεσα; Στον πάνω πίνακα έχω καταλάβει ότι δεν χρειάζεται. Μήπως χρειάζεται να συμπληρωθεί ο αριθμός του συμβολαίου στον κάτω πίνακα; Αν ναι, με ξεχωριστή εγγραφή (γραμμή) για το διαμέρισμα, την αποθήκη και τον χώρο στάθμευσης;
Στον τελευταίο πίνακα (όχι τον μεσαίο) πρέπει να αναγράψεις τις μεταβολές σε ακίνητα. Εκεί ναι πρέπει να το κάνεις. Στο μεσαίο πίνακα θα πρέπει να αναφέρεις τυχόν συνιδιοκτήτες για τα ακίνητα τα οποία νοικιάζεις ώστε να αιτιολογήσεις ποσοστό διαφορετικό από 100%.
Έτσι το έχω καταλάβει και απαντώ με κάθε επιφύλαξη πριν οι λογιστές του φόρουμ σε καλύψουν με βεβαιότητα!!!
Πρέπει να συμπληρωθεί κάτι στο Ε2 για κατοικία που αποκτήθηκε μέσα στο 2012 και χρησιμοποιήθηκε για ιδιοκατοίκηση άμεσα; Στον πάνω πίνακα έχω καταλάβει ότι δεν χρειάζεται. Μήπως χρειάζεται να συμπληρωθεί ο αριθμός του συμβολαίου στον κάτω πίνακα; Αν ναι, με ξεχωριστή εγγραφή (γραμμή) για το διαμέρισμα, την αποθήκη και τον χώρο στάθμευσης;
Εγώ νομίζω πως εφόσον πρόκειται για ιδιοκατοίκηση η απάντηση είναι όχι δεν βάζεις τίποτα στο Ε2.
Μπορεί κάποιος από τους ειδικούς του forum να βοηθήσει;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ νομίζω πως εφόσον πρόκειται για ιδιοκατοίκηση η απάντηση είναι όχι δεν βάζεις τίποτα στο Ε2.Χωρίς να δηλώνω ειδικός, έχω κι εγώ την ίδια άποψη.
-
Εστω οτι οι ημιυπαιθριοι δεν έχουν υπολογιστει για τον καταλογισμο του ΕΕΤΗΔΕ, έχουν όμως αναγραφει στο Ε1 για τον υπολογισμό της αντικειμενικής δαπάνης. Υπάρχει περίπτωση δια της ταυτοποίησης μέσω του κωδικού της ΔΕΗ να ζητηθεί το ΕΕΤΗΔΕ αναδρομικά;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εστω οτι οι ημιυπαιθριοι δεν έχουν υπολογιστει για τον καταλογισμο του ΕΕΤΗΔΕ, έχουν όμως αναγραφει στο Ε1 για τον υπολογισμό της αντικειμενικής δαπάνης. Υπάρχει περίπτωση δια της ταυτοποίησης μέσω του κωδικού της ΔΕΗ να ζητηθεί το ΕΕΤΗΔΕ αναδρομικά;Καλό ερώτημα, όμως θεωρώ ότι εφόσον μέχρι τώρα η οδηγία ήταν ότι δεν χρειαζόταν να δηλωθούν στο Ε9 (αυτό όμως θα πρέπει να γίνει στο φετινό Ε9 πλέον) δεν υπάρχει αναδρομικά ΕΕΤΗΔΕ για τους ημιυπαίθριους. Βέβαια έτσι όπως τα αλλάζουν κάθε μέρα (πχ. βλέπε πρόστιμα για τακτοποιημένους ημιυπαίθριους) δεν ξέρει κανείς τι θα σκαρφιστούν αύριο......
-
Μήπως γνωρίζει κανείς μέχρι πόσες δόσεις θα μπορούν να διακανονιστούν τα χρέη του 2013, πχ αυτά που θα προκύψουν με το φετινό εκκαθαριστικό ;
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κανείς μέχρι πόσες δόσεις θα μπορούν να διακανονιστούν τα χρέη του 2013, πχ αυτά που θα προκύψουν με το φετινό εκκαθαριστικό ;Αυτές που θα κατατεθούν μέχρι 31/07, σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (Αυγ, Οκτ, Δεκ). Αν δε μπορέσεις, δίνεις έναντι μέχρι να λήξει και μετά στην πάγια ρύθμισή των 12 δόσεων.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
-
http://tvxs.gr/news/ellada/diarroi-pros ... sygkalypsi
Εύγε...
-
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
http://www.fimes.gr/2013/06/ekkatharistiko-simeioma-ekdosi/
Τί μαλακίες λέει εδώ!!
Εγώ δεν ανήκω σε καμία κατηγορία και ακόμα περιμένω......Ωχ,ωχ,ωχ έγινε λάθος και στη δήλωση γράφει το αυτοκίνητο που αποσύραμε το '11 και όχι το καινούργιο που πήραμε.Η διαφορά στο τεκμήριο είναι 100 ευρώ που δεν κάνει καμία διαφορά.Θα τρέχω λέτε?
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
http://www.fimes.gr/2013/06/ekkatharistiko-simeioma-ekdosi/
Τί μαλακίες λέει εδώ!!
Εγώ δεν ανήκω σε καμία κατηγορία και ακόμα περιμένω......Ωχ,ωχ,ωχ έγινε λάθος και στη δήλωση γράφει το αυτοκίνητο που αποσύραμε το '11 και όχι το καινούργιο που πήραμε.Η διαφορά στο τεκμήριο είναι 100 ευρώ που δεν κάνει καμία διαφορά.Θα τρέχω λέτε?
μη σκας... αν ηταν να τρεχουν τον κοσμο για τετοια αθωα λαθη χωρις πραγματικο οφελος στον φορο κλπ... θα τρεχανε την μιση Ελλαδα.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Nα σου πω κι εγώ ένα ωραίο δικό μου;Πέρυσι έστειλα το παρακάτω ερώτημα:
Τα αυτοκίνητα αντίκες με πιστοποιητικό αυθεντικότητας απαλλάσσονται του τεκμηρίου διαβίωσης. Πώς δηλώνεται αυτό στο ηλεκτρονικό Ε1;
Αφού περίμενα μάταια την απάντηση για κάμποσο καιρό, έφτασε η προθεσμία υποβολής και δήλωσα το αυτοκίνητο κανονικά με το τεκμήριό του μιας και το υπερκάλυπταν τα εισοδήματά μου. Και τότε μου ήρθε η καταπληκτική απάντηση:
Αγαπητέ κύριε,
Μετά από έλεγχο που έκανε η υπηρεσία μας διαπιστώθηκε ότι το θέμα σας έχει επιλυθεί και στις 09/07/2012 υποβάλατε οριστικά την φορολογικής σας δήλωση.
Πάντα στη διάθεσή σας,
Υπηρεσία TAXISnetΤην ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ απάντηση είχα πάρει κι εγώ σε άλλο (άσχετο) ερώτημα που τους είχα στείλει.
Βέβαια ούτε κι εγώ είχα λύσει την απορία μου, απλά έκανα 'ό,τι καταλάβαινα' για να μη χάσω την προθεσμία υποβολής.Κουράζονται....
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κανείς μέχρι πόσες δόσεις θα μπορούν να διακανονιστούν τα χρέη του 2013, πχ αυτά που θα προκύψουν με το φετινό εκκαθαριστικό ;
Αυτές που θα κατατεθούν μέχρι 31/07, σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (Αυγ, Οκτ, Δεκ). Αν δε μπορέσεις, δίνεις έναντι μέχρι να λήξει και μετά στην πάγια ρύθμισή των 12 δόσεων.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
Μόνο 12 ; Ωχχ. Τον ήπια
Μάλλον θα πουλήσω κανένα νεφρό (της πεθεράς μου..) -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Στον τελευταίο πίνακα (όχι τον μεσαίο) πρέπει να αναγράψεις τις μεταβολές σε ακίνητα. Εκεί ναι πρέπει να το κάνεις. Στο μεσαίο πίνακα θα πρέπει να αναφέρεις τυχόν συνιδιοκτήτες για τα ακίνητα τα οποία νοικιάζεις ώστε να αιτιολογήσεις ποσοστό διαφορετικό από 100%.
Έτσι το έχω καταλάβει και απαντώ με κάθε επιφύλαξη πριν οι λογιστές του φόρουμ σε καλύψουν με βεβαιότητα!!!
Εγώ νομίζω πως εφόσον πρόκειται για ιδιοκατοίκηση η απάντηση είναι όχι δεν βάζεις τίποτα στο Ε2.
Μπορεί κάποιος από τους ειδικούς του forum να βοηθήσει;
Ο λογιστής της εταιρείας όπου εργάζομαι μού είπε ότι πρέπει να δηλώσω ειδικά την 1η χρονιά τα ακίνητα με τον αριθμό συμβολαίου τους.
-
οποιος καλος ανθρωπος εχει χρονο και γνωριζει, σε κατα κυριο επαγγελμα αγροτη.
α)πινακας 4 , Β, εισοδημα απο γεωργικες επιχειρησεις
στο 915 916 βαζουμε το συνολο καθαρου γεωργικου εισοδηματος με βαση το αντικειμενικο συστημα. παρακατω ομως συνεχιζει , Μειον , α, β, γ στο γ λεει 1500 η3000 για κατα κτριον επαγγελμα αγροτες αν πηραν εξισωτικες αποζημιωσεις,
(τι ειναι εξισωτικες αποζημιωσεις?) και αν πηραν τις αφαιρουμε απο το καθαρο και γραφουμε το υπολοιπο στο 339, 340 ?β) οι επιδοτησεις (στρεμματικες απο ευρωπαικη ενωση) θα πρεπει να αναγραφουν φετος φανταζομαι , σε ποιους κωδικους?
γ)τα τριτεκνικα επιδοματα που γραφονται?
δ) και τελευταιο τις πληρωμες προς τον ασφαλιστικο φορεα (ΟΓΑ) αν τις γραφουμε και που?
ευχαριστω
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
γ)τα τριτεκνικα επιδοματα που γραφονται?
Μόνο γι' αυτό ξέρω: στα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα μαζί με τους τόκους κωδικός νομίζω 659
-
SOS: τόσα χρόνια δηλώνω το εισόδημα από την εκμίσθωση μιας κατοικίας στον κωδικό 103.
Πήγα να υποβάλω το Ε1 και μου λέει ότι ποσό πρέπει να μεταφερθεί και στον κωδικό 177 ('Ακαθάριστο εισόδ. κατοικ. επιφάν. μέχρι 300 τμ Καθεμιά ').
Το έκανα και όλα καλάΑλλά τι καινούριο φρούτο είναι τούτο πάλι;
-
Καλά είσαι. Έχει να κάνει με ένα περσινό μπέρδεμα(όχι δικό σου).
-
Nαι φέτος τα ενοίκια πρέπει να μπουν και στους δύο κωδικούς
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος