-
Ο χρήστης iant έγραψε:
ΟΚ.
Μ' αρέσει που έβαλαν και οθόνη επιβεβαίωσης στοιχείων.
Αφού δεν μπορώ να τα αλλάξω τι να επιβεβαιώσω;
Άσε! Το κοιτούσα και εγώ για ώρα για να καταλάβω το νόημα ...
Βασικά τσεκάρεις ότι δεν έχουν κάνει λάθος και αν χρειάζεται αλλαγή πας εκεί. Αλλά κάποια πράματα αλλάζουν πχ τηλέφωνο.
-
Καλημέρα, έχω 2 ερωτήσεις για όποιον ξέρει :
- Εάν αλλάξουν οι διαστάσεις της 1ης κατοικίας πρέπει να δηλωθεί στο Ε9 ή μόνο στο Ε1 ;
- Οι τόκοι προθεσμιακής κατάθεσης πρέπει να δηλωθούν στην εφορία μέσα σε καθορισμένο διάστημα ή όποτε θέλουμε ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
- Σήμερα Τετάρτη εμφανίστηκαν οι τόκοι καταθέσεων στο Taxis.
-
Φορολογούμενος στέλνει στη ΓΓΠΣ το εξής ερώτημα μέσω της σχετικής online φόρμας:
Καλησπέρα σας,
θα ήθελα να με ενημερώσετε κατά πόσο στα 'Στοιχεία Οφειλών' έχει συνυπολογιστεί και το όποιο οφειλόμενο ποσό από το ΕΕΤΗΔΕ 2012. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ ( http://www.dei.gr/Default.aspx?id=67685&nt=18&lang=1 ), τα στοιχεία αυτά θα έρχονταν στην κατοχή του Υπουργείου Οικονομικών την 22η Ιουνίου 2013.
Με εκτίμηση
Λίγες ημέρες αργότερα έρχεται η εξής κατατοπιστικότατη απάντηση:
Αξιότιμε Κύριε
Σχετικά με το ερώτημά σας η υπηρεσία μας, σας δίνει την δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις οφειλές σας από την κατηγορία Υπηρεσίες Προς Πολίτες– Προσωποποιημένη πληροφόρηση – Στοιχεία Οφειλών Εκτός ρύθμισης –Εμφάνιση Συγκεντρωτικής Εικόνας Ατομικών Ανοιχτών Οφειλών Εκτός Ρύθμισης. Μπορείτε να προβάλετε και να εκτυπώσετε την Ταυτότητα Οφειλής και με αυτόν τον τρόπο να τακτοποιήσετε την οφειλή σας σε οποιαδήποτε τράπεζα, ΕΛ.ΤΑ είτε μέσω web-banking.Η Ταυτότητα Οφειλής ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της. Μπορείτε να πληρώνετε μέρος ή το σύνολο αυτής.
Πάντα στην διάθεσή σας
Κέντρο Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων Υπ. Οικονομικών.Τα σχόλια δικά σας...
-
Nα σου πω κι εγώ ένα ωραίο δικό μου;
Πέρυσι έστειλα το παρακάτω ερώτημα:
Τα αυτοκίνητα αντίκες με πιστοποιητικό αυθεντικότητας απαλλάσσονται του τεκμηρίου διαβίωσης. Πώς δηλώνεται αυτό στο ηλεκτρονικό Ε1;
Αφού περίμενα μάταια την απάντηση για κάμποσο καιρό, έφτασε η προθεσμία υποβολής και δήλωσα το αυτοκίνητο κανονικά με το τεκμήριό του μιας και το υπερκάλυπταν τα εισοδήματά μου. Και τότε μου ήρθε η καταπληκτική απάντηση:
Αγαπητέ κύριε,
Μετά από έλεγχο που έκανε η υπηρεσία μας διαπιστώθηκε ότι το θέμα σας έχει επιλυθεί και στις 09/07/2012 υποβάλατε οριστικά την φορολογικής σας δήλωση.
Πάντα στη διάθεσή σας,
Υπηρεσία TAXISnet -
Διάβασα σε ένα site ότι όσα εκκαθαριστικα έχουν επιστροφή θα πρέπει να προσκομίσουν οι αιτούντες τα αντίστοιχα δικαιολογητικά εντός 15 εργάσιμων ημερών. Στο τaxis net δεν έλεγε κάτι τέτοιο. Δεν θα έπρεπε να στείλει η εφορία κάποιο έγγραφο; Όχι τίποτε άλλο, μην χάσουμε τα λεφτά ρε παιδιά!
Sent from my SK17i using Tapatalk 2
-
Διάβασα ότι επιτέλους μπήκαν οι τόκοι, μπήκα στο taxisnet μου και όντως έχουν μπει. Στο τσακ με προλαβαν, αύριο θα την έριχνα όπως και να είχε, με η χωρίς αυτους!
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Και στο δικό μου Ε1 μπήκαν αλλά δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.... (άλλα λέει η βεβαίωση που πήρα από την τράπεζα, άλλα γράφουν αυτοί ... και με μεγάλες αποκλίσεις)
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Και στο δικό μου Ε1 μπήκαν αλλά δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.... (άλλα λέει η βεβαίωση που πήρα από την τράπεζα, άλλα γράφουν αυτοί ... και με μεγάλες αποκλίσεις)Ποια είναι πιο συμφέρουσα, αυτή να βάλεις χαχαχα σοβαρά τώρα, είναι δυνατόν να έχει κάνει λάθος η τράπεζα; στο Ε1εμφανιζονται περισσότερα ή λιγότερα; μήπως έχουν βάλει μεικτά αντί για καθαρά;
-
- Έχουν βάλει όλους τους τόκους στη σύζυγο (η οποία είναι απλά συνδικαιούχος)
- Τα ποσά στο gsis είναι 4 φορές πάνω από αυτά που βεβαιώνει η τράπεζα (εκεί είναι προς διερεύνηση αν έχουν βάλει, με τη λογική του (1) τους τόκους του πεθερού μου, αν έχει βάλει την κόρη του συνδικαιούχο)
- Εννοείται πως θα βάλω αυτά που λέει το χαρτί της τράπεζας
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Καλημέρα, έχω 2 ερωτήσεις για όποιον ξέρει :- Εάν αλλάξουν οι διαστάσεις της 1ης κατοικίας πρέπει να δηλωθεί στο Ε9 ή μόνο στο Ε1 ;
- Οι τόκοι προθεσμιακής κατάθεσης πρέπει να δηλωθούν στην εφορία μέσα σε καθορισμένο διάστημα ή όποτε θέλουμε ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
- Σήμερα Τετάρτη εμφανίστηκαν οι τόκοι καταθέσεων στο Taxis.
Ακυρον, τα βρήκα και τα 2
-
Το Υπ.Οικονομικών προσανατολίζεται να δώσει την δυνατότητα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μεταξύ συζύγων, να γίνεται με οποιοδήποτε από τα δύο Α.Φ.Μ. (υπόχρεου ή συζύγου).
link -
Ερωτησεις (δύο) δεν ξέρω αν έχουν απαντηθεί:
-
Το εκκαθαριστικό που δίνει το Ταξις θεωρείται γνήσιο/πρωτότυπο; Θέλει επικύρωση για να χρησιμοποιηθεί;
-
Υπάρχει κάποιο σημείο στο Ταξις που μπορούμε να δούμε τι και εαν έχουν στείλει οι τράπεζες για τόκους καταθέσεων;
-
-
Το εκαθαριστικό που δίνει το τάξις επί τόπου, αμα την υποβολή της δήλωσης είναι προσωρινό. Χρειάζεται να εκδοθεί το επίσημο.
Το μόνο σημείο που μπορείς να δεις τους τόκους σου είναι κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης στην περιγραφή του κωδικού 659, κάνοντας κλικ στην υποσημείωση. -
Ευχαριστώ για το δεύτερο, για το πρώτο εννοώ περσινή εκκαθάριση. Εκεί που θέλουν ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ή ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ του εκκαθαριστικού 2012, αρκεί το print-out του Taxis ή πρέπει να βγάλω επικυρωμένο αντίγραφο του έντυπου;
-
Ανεργος εχει καποια εξοδα ιατρικα, ασφαλειες κ.λ.π. εχει νοημα να μπουν στα εξοδα?? εχει βεβαια και αυτοκινητο 1600 αρι, οποτε εχει τεκμηριο πως την παλευει??
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ευχαριστώ για το δεύτερο, για το πρώτο εννοώ περσινή εκκαθάριση. Εκεί που θέλουν ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ή ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ του εκκαθαριστικού 2012, αρκεί το print-out του Taxis ή πρέπει να βγάλω επικυρωμένο αντίγραφο του έντυπου;Βάση της απόφασης 2837/0030/11.11.2003 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1685/Β η εκτύπωση που λες είναι έγκυρη. Στην πράξη η τράπεζα π.χ. μπορεί να σου ζητήσει το πρωτότυπο.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ανεργος εχει καποια εξοδα ιατρικα, ασφαλειες κ.λ.π. εχει νοημα να μπουν στα εξοδα?? εχει βεβαια και αυτοκινητο 1600 αρι, οποτε εχει τεκμηριο πως την παλευει??Φυσικά κι έχει νόημα εφόσον μειώνουν τον φόρο, πχ ένα 1600ρι του 2002 μαζί με το ατομικό τεκμήριο και με τη προυπόθεση ότι φιλοξενείται ο φίλος σου μας κάνουν 6200€ τεκμήριο που βγάζει 120€ φόρο μείον π.χ. ιατρικά(850 *10%=85)βγάζει 35 € φόρο. ΑΝ κάνουμε μια ανάλωση προηγουμένων ετών δεν πληρώνει τίποτα. Όπως και να έχει χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.
-
Aν ηταν η τράπεζα θα έλεγα δε γαμιέται. Επειδή είναι όμως προκύρηξη από τα ΕΣΠΑ, θα πάω με την ασφαλή οδό και θα βγάλω αντίγραφο από το πρωτότυπο.
-
ευχαριστω famas ..
-
ΑΠΥ από μαία για παράσταση σε τοκετό να υποθέσω ότι μπαίνει στα ιατρικά έξοδα του Ε1, ήτοι 051 - 052 (052 για τη γυναίκα μου) ;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος