-
Θα ηθελα τα φώτα σας
η πρώην δουλειά της γυναίκας μου έβγαλε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στο οποίο δήλωσε συμμετοχή και αποχώρησε. Το ποσό της αποζημίωσης πως και που πρέπει να το δηλώσουμε ; -
Στον 657, όπως η αποζημίωση απόλυσης, ώστε να μην υπολογιστεί κι έκτακτη εισφορά.(προσωπική μου άποψη)
-
Ερώτηση προς γνώστες:
τους τόκους καταθέσεων τους δηλώνουμε στον κωδικό 659.
Δηλώνουμε ΚΑΙ το φόρο 10% (τόσο ήταν ακόμη το 2012) που παρακρατήθηκε για τους τόκους από την τράπεζα στον κωδικό 433;
Έκανα κάποιες δοκιμές και είδα ότι αν έτσι έχουν τα πράγματα, ο παρακρατηθείς φόρος προστίθεται στους καθαρούς τόκους και τελικά φορολογούμαστε για το μικτό σύνολο των τόκων...
Διπλή φορολόγηση δηλαδή -
Μαλλον θα πρεπει να δηλωσεις και τους φορους αλλα δεν υπαρχει καπου διευκρινηση;
Ο Κουτσαν θα ξερει να μας πει μιας και τον αφορα το θεμα.
-
Από το βιβλιαράκι με τις οδηγίες:
'Κωδικοί 433-434. Γράψτε το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε στα εισοδήματα της περ. 3 και στα
καθαρά κέρδη της περ. 6.'
περίπτωση 3 = κωδικός 659 = 'Γράψτε τα χρηματικά ποσά ή τα πραγματικά έσοδα που αποκτήσατε το 2012, τα οποία
απαλλάσσονται από το φόρο όπως [...] τόκοι καταθέσεων τραπεζών ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης'
Οδηγούμαι λοιπόν στο συμπέρασμα ότι γράφονται και οι τόκοι και ο φόρος που παρακρατήθηκε, και η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται επί του συνόλου -
Στο Ε2 στην προς δήλωση επιφάνεια ενός ακινήτου συμπεριλαμβάνουμε και ημιυπαίθριους/αυθαίρετους που έχουν τακτοποιηθεί με τους σχετικούς νόμους; Ή τα τετραγωνικά του συμβολαίου, όπου δεν προσμετρώνται.
Επίσης, ποια πρώτα 9 ψηφία του αριθμού παροχής ρεύματος πρέπει να δηλώσουμε; Το συμβόλαιο προμήθειας της ΔΕΗ αναγράφει ΧΧΧΧΧΧΧΧ 03, όπου ΧΧΧΧΧΧΧΧ ένας 8ψηφιος αριθμός. Οι διμηνιαίοι λογαριασμοί αναφέρουν 6 ΧΧΧΧΧΧΧΧ-03 6.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Οι διμηνιαίοι λογαριασμοί αναφέρουν 6 ΧΧΧΧΧΧΧΧ -03 6.Αυτό και μόνο.
-
Thx!
Ακόμα μία: για χώρο στάθμευσης κι αποθήκη που μοιράζονται την ίδια παροχή με την κύρια οικία πρέπει να δηλωθεί ο αριθμός παροχής της τελευταίας;
-
Ένα καινούργιο update για τους ξενιτεμένους.
Στην ολλανδία δούλεψε το παρακάτω σύστημα:
Αποστολή στην εφορία του ακόλουθου εγγράφου για σφραγίδα-υπογραφή, apostile και αποστολή στην Ελλάδα
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... mE3ZDVkOGM
ελπίζω να βοήθησα
-
Το συγκεκριμενο μοιαζει με κατι που θα χρησιμοποιησει καποιος Ελληνας φορολογουμενος που εκανε ενα συμβολαιο στην Ολλανδια ή γενικα στο εξωτερικο και του παρακρατηθηκαν οι τοπικοι φοροι οταν πληρωθηκε.
Διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα αν δεν το εχεις κανει ηδη πρεπει να πας στην εφ εξωτερικου.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ένα καινούργιο update για τους ξενιτεμένους.Στην ολλανδία δούλεψε το παρακάτω σύστημα:
Αποστολή στην εφορία του ακόλουθου εγγράφου για σφραγίδα-υπογραφή, apostile και αποστολή στην Ελλάδα
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... mE3ZDVkOGM
ελπίζω να βοήθησα
Αυτο ακριβως και στο Καταρ...αλλα μας το κανει attested και η Πρεσβεια..
-
Το εισόδημα από πώληση οικοπέδου μπαίνει και πού;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το συγκεκριμενο μοιαζει με κατι που θα χρησιμοποιησει καποιος Ελληνας φορολογουμενος που εκανε ενα συμβολαιο στην Ολλανδια ή γενικα στο εξωτερικο και του παρακρατηθηκαν οι τοπικοι φοροι οταν πληρωθηκε.Διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα αν δεν το εχεις κανει ηδη πρεπει να πας στην εφ εξωτερικου.
αυτο πηγαμε στη ελβετικη εφορια και λεγανε οτι ειναι αχρηστο αλλα τελικα το υπογραψανε, δεν εκανα τιποτα με apostile αλλα το εχω καταθεσει στη εφ εξ
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ερώτηση προς γνώστες:
Δηλώνουμε ΚΑΙ το φόρο 10% (τόσο ήταν ακόμη το 2012) που παρακρατήθηκε για τους τόκους από την τράπεζα στον κωδικό 433;
Έκανα κάποιες δοκιμές και είδα ότι αν έτσι έχουν τα πράγματα, ο παρακρατηθείς φόρος προστίθεται στους καθαρούς τόκους και τελικά φορολογούμαστε για το μικτό σύνολο των τόκων...
Διπλή φορολόγηση δηλαδήΕγω εβαλα ενα ποσο ως τοκους και μου ανεβηκε το τεκμαρτο εισοδημα! (σε μια demo εφαρμογη Ε1)
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ερώτηση προς γνώστες:
Διπλή φορολόγηση δηλαδήΕγω εβαλα ενα ποσο ως τοκους και μου ανεβηκε το τεκμαρτο εισοδημα! (σε μια demo εφαρμογη Ε1)
Αν έχω καταλάβει καλά, οι τόκοι απλά χρησιμεύουν για να αυξήσουν το εισόδημα και κατά συνέπεια, την εισφορά αλληλεγγύης (όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει επιπλέον πληρωτέος φόρος )...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το συγκεκριμενο μοιαζει με κατι που θα χρησιμοποιησει καποιος Ελληνας φορολογουμενος που εκανε ενα συμβολαιο στην Ολλανδια ή γενικα στο εξωτερικο και του παρακρατηθηκαν οι τοπικοι φοροι οταν πληρωθηκε.Διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα αν δεν το εχεις κανει ηδη πρεπει να πας στην εφ εξωτερικου.
Εγώ ζήτησα το συγκεκριμένο έντυπο:
http://www.hmrc.gov.uk/international/dta-claim.htm#2
If you have to apply by letter
If you don't need to complete a specific form, HMRC can provide a letter - called a 'certificate of residence' - to confirm you were resident in the UK for a particular period, if the conditions for the claim are met. You can apply for a certificate of residence by following the link below. -
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Το εισόδημα από πώληση οικοπέδου μπαίνει και πού;Για την ιστορία, στον κωδικό 781.
-
έχει ακουστεί τίποτα νεότερο για παράταση?
-
Για τέλη Αυγούστου λένε.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Θα ηθελα τα φώτα σας
η πρώην δουλειά της γυναίκας μου έβγαλε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στο οποίο δήλωσε συμμετοχή και αποχώρησε. Το ποσό της αποζημίωσης πως και που πρέπει να το δηλώσουμε ;Στον 657, όπως η αποζημίωση απόλυσης, ώστε να μην υπολογιστεί κι έκτακτη εισφορά.(προσωπική μου άποψη)
Ευχαριστώ
Υπάρχει άλλη άποψη ;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος