-
Αν το ςισοδημα ειναι Χ ποτε φορολογειται περισσοτερο, οταν δηλωνεται σε φορολογικη δηλωση ζευγαριου ή σε ενα ατομο?
Τοκοι απο λογαριασμο κοινο ενος ζευγαριου που κανει φορολογικη δηλωση επισης κοινη, γινεται να μοιραστουν? θα εχει διαφορα ή οχι? -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ΑΠΥ από μαία για παράσταση σε τοκετό να υποθέσω ότι μπαίνει στα ιατρικά έξοδα του Ε1, ήτοι 051 - 052 (052 για τη γυναίκα μου) ;υποθέτεις ορθα!
-
Το σύστημα ψιλοσέρνεται σήμερα ή είναι η ιδέα μου;;;;;
-
Βρήκα αυτό το link για δηλώσεις περιοδικών ΦΠΑ.
Ως τις 20 του επομένου αν είναι χρεωστικός και ως το τέλος του μήνα για μηδενικό ή πιστωτικό...
http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/important_news/documents_inews/2013_pol_1129.pdf
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το σύστημα ψιλοσέρνεται σήμερα ή είναι η ιδέα μου;;;;;Και χοντρο μη σου πω...
-
Μόλις συνειδητοποίησα ότι έχουν αλλάξει οι ημερομηνίες για την περιοδική δήλωση του ΦΠΑ. Από 26 που ήταν έγινε 20/7 για τις χρεωστικές και 22/7 για μηδενικές πιστωτιτκές.
Παρότι το σύστημα σήμερα σέρνεται, αν καταφέρω και 'μπω' θα με αφήσει να την υποβάλω (χρεωστικός γαρ)?
Αν όχι, ξέρουμε μήπως πόσο περίπου είναι το πρόστιμο?Και κάτι άλλο, εντελώς ελληνικό που σκέφτηκα. Αν δεν με αφήσει να υποβάλλω χρεωστική δήλωση που έληξε προχθες, μπορώ να υποβάλλω μηδενική (που είναι μέχρι το βράδυ) και μετά να κάνω τροποποιητική κανονικά ως χρεωστική??
-
!!!!!!!!!!YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Done it!!!
Τώρα άντε να βρούμε τα λεφτά να πληρώσουμε το φόρο... ΓΚΡΡΡΡ....
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Μόλις συνειδητοποίησα ότι έχουν αλλάξει οι ημερομηνίες για την περιοδική δήλωση του ΦΠΑ. Από 26 που ήταν έγινε 20/7 για τις χρεωστικές και 22/7 για μηδενικές πιστωτιτκές.Παρότι το σύστημα σήμερα σέρνεται, αν καταφέρω και 'μπω' θα με αφήσει να την υποβάλω (χρεωστικός γαρ)?
Αν όχι, ξέρουμε μήπως πόσο περίπου είναι το πρόστιμο?Και κάτι άλλο, εντελώς ελληνικό που σκέφτηκα. Αν δεν με αφήσει να υποβάλλω χρεωστική δήλωση που έληξε προχθες, μπορώ να υποβάλλω μηδενική (που είναι μέχρι το βράδυ) και μετά να κάνω τροποποιητική κανονικά ως χρεωστική??
Επειδή η 20η ήταν σε μη εργάσιμη, η λήξη μετατέθηκε για την επόμενη εργάσιμη (σήμερα). Καλή τύχη μόνο αν καταφέρεις να μπεις
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Μόλις συνειδητοποίησα ότι έχουν αλλάξει οι ημερομηνίες για την περιοδική δήλωση του ΦΠΑ. Από 26 που ήταν έγινε 20/7 για τις χρεωστικές και 22/7 για μηδενικές πιστωτιτκές.
Παρότι το σύστημα σήμερα σέρνεται, αν καταφέρω και 'μπω' θα με αφήσει να την υποβάλω (χρεωστικός γαρ)?
Επειδή η 20η ήταν σε μη εργάσιμη, η λήξη μετατέθηκε για την επόμενη εργάσιμη (σήμερα). Καλή τύχη μόνο αν καταφέρεις να μπεις
Δεν μπορουσαν να μας στειλουν ενα μειλ για την αλλαγη ?
Αφου εχουν τα στοιχεια μας στο συστημα.
Την παρασκευη το ειδα τυχαια, την εστειλα και σημερα αγγαρεψα την συζυγο για την πληρωμη.
Αλλος λακαμας ο λογιστης μου, δεν εχει παρει πρεφα ουτε αυτος. Θα ερθει αυριο να την ετοιμασει οπως κανει τα τελευταια χρονια.
Τουλαχιστον γλυτωσα το 30αρι -
Επειδή η 20η ήταν σε μη εργάσιμη, η λήξη μετατέθηκε για την επόμενη εργάσιμη (σήμερα). Καλή τύχη μόνο αν καταφέρεις να μπειςεγώ σήμερα που τα έκανα όλα, ήταν πιο γρήγορο από ποτέ
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Μόλις συνειδητοποίησα ότι έχουν αλλάξει οι ημερομηνίες για την περιοδική δήλωση του ΦΠΑ. Από 26 που ήταν έγινε 20/7 για τις χρεωστικές και 22/7 για μηδενικές πιστωτιτκές.Οι αρχικές εμπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις με πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο, που υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού δικτύου TAXIS net, υποβάλλονται μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα που ακολουθεί τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου ΑΦΜ.
@ mjacob: Αυτή τη στιγμή μπαίνεις;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εγώ σήμερα που τα έκανα όλα, ήταν πιο γρήγορο από ποτέ
Πέφτει και ανεβαίνει. Στην αρχή που όλοι έχουν βγει το σύστημα είναι γρήγορο... Μετά....
Κατάφερα και να κατεβάσω τα Ε1, Ε2, Ε3.... Ουφ...
-
Τελικά τα κατάφερα! Μπήκα, την υπέβαλλα εμπρόθεσμα και το πλήρωσα ήδη!
Στην τράπεζα οι 8 στους 10 ήταν για πληρωμή ΦΠΑ. -
Πρέπει να συμπληρωθεί κάτι στο Ε2 για κατοικία που αποκτήθηκε μέσα στο 2012 και χρησιμοποιήθηκε για ιδιοκατοίκηση άμεσα; Στον πάνω πίνακα έχω καταλάβει ότι δεν χρειάζεται. Μήπως χρειάζεται να συμπληρωθεί ο αριθμός του συμβολαίου στον κάτω πίνακα; Αν ναι, με ξεχωριστή εγγραφή (γραμμή) για το διαμέρισμα, την αποθήκη και τον χώρο στάθμευσης;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πρέπει να συμπληρωθεί κάτι στο Ε2 για κατοικία που αποκτήθηκε μέσα στο 2012 και χρησιμοποιήθηκε για ιδιοκατοίκηση άμεσα; Στον πάνω πίνακα έχω καταλάβει ότι δεν χρειάζεται. Μήπως χρειάζεται να συμπληρωθεί ο αριθμός του συμβολαίου στον κάτω πίνακα; Αν ναι, με ξεχωριστή εγγραφή (γραμμή) για το διαμέρισμα, την αποθήκη και τον χώρο στάθμευσης;Στον τελευταίο πίνακα (όχι τον μεσαίο) πρέπει να αναγράψεις τις μεταβολές σε ακίνητα. Εκεί ναι πρέπει να το κάνεις. Στο μεσαίο πίνακα θα πρέπει να αναφέρεις τυχόν συνιδιοκτήτες για τα ακίνητα τα οποία νοικιάζεις ώστε να αιτιολογήσεις ποσοστό διαφορετικό από 100%.
Έτσι το έχω καταλάβει και απαντώ με κάθε επιφύλαξη πριν οι λογιστές του φόρουμ σε καλύψουν με βεβαιότητα!!!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πρέπει να συμπληρωθεί κάτι στο Ε2 για κατοικία που αποκτήθηκε μέσα στο 2012 και χρησιμοποιήθηκε για ιδιοκατοίκηση άμεσα; Στον πάνω πίνακα έχω καταλάβει ότι δεν χρειάζεται. Μήπως χρειάζεται να συμπληρωθεί ο αριθμός του συμβολαίου στον κάτω πίνακα; Αν ναι, με ξεχωριστή εγγραφή (γραμμή) για το διαμέρισμα, την αποθήκη και τον χώρο στάθμευσης;Εγώ νομίζω πως εφόσον πρόκειται για ιδιοκατοίκηση η απάντηση είναι όχι δεν βάζεις τίποτα στο Ε2.
-
Νομίζω ότι για ιδιόχρηση μόνο επαγγελματικά ακίνητα βάζεις στο Ε2.
-
http://www.fimes.gr/2013/06/ekkatharist ... ma-ekdosi/
Τί μαλακίες λέει εδώ!!
Εγώ δεν ανήκω σε καμία κατηγορία και ακόμα περιμένω...... -
Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 η προθεσμία (έληγε σήμερα 22 Ιουλίου) ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2013 των φυσικών προσώπων, με Α.Φ.Μ. που τελειώνει σε 1 και 2. Οι φορολογούμενοι καλούνται να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους κανονικά.
Σταδιάλα, καρκίνο θα βγάλουμε απ'το άγχος έτσι όπως πήγαινε το taxisnet σήμερα.
Φεύγω. -
στο Ε1 στο ποσό που σου βγάζει σαν τελικό πριν πατήσεις οριστική υποβολή έχει αφαιρεθεί η προκαταβολή φόρου του προηγούμενου έτους?
γιατί αν ναι
α. τον ήπιαμε
β. μας κλέβουν μέσα στη μάπα. (μου βγαίνει ~+50% απο οτι υπολογίζω με το χέρι)
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος