-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Με το σύστημα αυτό, όμως, δεν φορολογείσαι για όσα καταναλώνεις. Άρα σε συμφέρει τα μάλλα να παίρνεις απόδειξηΦορολογείσαι όμως αν αποταμιεύεις.
-
Ντάξει, και τώρα φορολογείσαι. Αν αναφερθούν συγκεκριμένα ποσοστά φορολογίας για το νέο σύστημα, θα μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Θα αφαιρέσουμε, π.χ., από το εισόδημα του 2011 τις αποδείξεις που μαζέψαμε και θα υπολογίσουμε τον αναλογούντα φόρο ώστε να τον συγκρίνουμε με αυτόν που πραγματικά πληρώσαμε...
-
Ο χρήστης birbilis έγραψε:
Κάτι άσχετο:
Αν δουλεύεις με δελτίο παροχής υπηρεσιών και κάνεις μια σύμβαση έργου με κάποιον πελάτη, πρέπει να την καταθέσεις στην εφορία? Γενικά τι είδους συμβάσεις κλπ πρέπει να καταθέτεις?Η σύμβαση πρέπει να κατατεθεί από έναν από τους συμβαλλόμενους. Όλες οι συμβάσεις-συμφωνητικά που δημιουργούν εισόδημα πρέπει να κατατίθενται.
Σ' ευχαριστώ.
Γνωρίζεις μήπως λεπτομέρειες ή που τα αναφέρει αυτά ο ΚΒΣ? Δηλ. ποιος από τυος 2 συμβαλλόμενους [ο εργοδότης ή εσύ?], μέχρι πότε, με τι είδους διαδικασία [π.χ. τη στέλνει ταχυδρομικά αντί να πάει να στήνεται στην ουρά να την δώσει στην εφορία], κλπ. -
Επειδη αναφερθηκε η εξοφληση του εκκαθαριστικου μεσω πιστωτικης, την εκπτωση την παιρνεις ουτως η αλλως, μιας και στην εφορια το ποσο εξοφλειται απαξ. Η diners μας εκανε 6 ατοκες
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Επειδη αναφερθηκε η εξοφληση του εκκαθαριστικου μεσω πιστωτικης, την εκπτωση την παιρνεις ουτως η αλλως, μιας και στην εφορια το ποσο εξοφλειται απαξ. Η diners μας εκανε 6 ατοκεςΗ Στέλλα πλήρωσε το δικό μας εκκαθαριστικό, εφάπαξ οπότε πήρε την έκπτωση του 1.5%, με την πιστωτική της Πειραιώς, μπήκε σε 12 άτοκες + φυσικά τα μίλια που μαζεύει...
Το πιο 'αστείο' είναι ότι την έβαλα και πλήρωσε επίσης με την πιστωτική της και την πρώτη δόση της μάνας μου (η οποία δεν πλήρωσε εφάπαξ -10.400 ευρώ φόρος της ήρθε κάπως - αλλά πήρε τις 7 δόσεις της εφορίας) οπότε για τη δόση έβαλε ξανά δόσεις! στην πιστωτική (αλλά έβαλε μόνο 5, χωρίς λόγο, γιατί έτσι ) και τσίμπησε επί τόπου την κασαδούρα της μάνας μου + τα μίλια εκ νέου -
Χαλι να την πατησει για την πεθερα
Ειναι τπτ αξιολογο αυτη η προσφορα με τα μιλια γιαννη?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Με το σύστημα αυτό, όμως, δεν φορολογείσαι για όσα καταναλώνεις. Άρα σε συμφέρει τα μάλλα να παίρνεις απόδειξη
Φορολογείσαι όμως αν αποταμιεύεις.
Καπου πρεπει να φορολογεισαι κιολας.
Τωρα πληρωνεις ΦΠΑ για ο,τι αγοραζεις και πληρωνεις και φορο καθε χρονο.
Τοτε θα πληρωνεις ΦΠΑ και φορο για ο,τι περισσευει. Ε αν σου περισσευουν χρηματα καθε χρονο σημαινει οτι δεν πεινας κιολας.
Πιο λογικο μου φαινεται. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Επειδη αναφερθηκε η εξοφληση του εκκαθαριστικου μεσω πιστωτικης, την εκπτωση την παιρνεις ουτως η αλλως, μιας και στην εφορια το ποσο εξοφλειται απαξ. Η diners μας εκανε 6 ατοκες
Η Στέλλα πλήρωσε το δικό μας εκκαθαριστικό, εφάπαξ οπότε πήρε την έκπτωση του 1.5%, με την πιστωτική της Πειραιώς, μπήκε σε 12 άτοκες + φυσικά τα μίλια που μαζεύει...
Το πιο 'αστείο' είναι ότι την έβαλα και πλήρωσε επίσης με την πιστωτική της και την πρώτη δόση της μάνας μου (η οποία δεν πλήρωσε εφάπαξ -10.400 ευρώ φόρος της ήρθε κάπως - αλλά πήρε τις 7 δόσεις της εφορίας) οπότε για τη δόση έβαλε ξανά δόσεις! στην πιστωτική (αλλά έβαλε μόνο 5, χωρίς λόγο, γιατί έτσι ) και τσίμπησε επί τόπου την κασαδούρα της μάνας μου + τα μίλια εκ νέουΠληρώνουν και οι έχοντες σε αυτή την χώρα; Σκούρα τα πράγματα...
-
Συνταξιούχος 80 ετών είναι (+300 ευρώ το μήνα νοίκι αν και όταν φυσικά πληρώνει ο ενοικιαστής), δεν είναι επιχειρηματίας ή ΕΕ. Θα ήταν μάλλον δύσκολο να μην πληρώνει φόρους και να φοροδιαφεύγει (αν υποθέσουμε ότι ήθελε)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Χαλι να την πατησει για την πεθεραΕιναι τπτ αξιολογο αυτη η προσφορα με τα μιλια γιαννη?
Μ@λακίες είναι αλλά μπρος το ολότελα ...Έχει μαζέψει η Στέλλα νομίζω κάπου 115.000 μίλια, ε χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες νομίζω ότι 2 καλά αεροπορικά εισητήρια και για σχετικά μακρινό προορισμό τα βγάζει...Αν επίσης παρακολουθείς και ενδιαφέρεσαι και κοιτάς προσφορές που γίνονται για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους τότε μπορεί να πετύχεις ακόμα καλύτερα (πχ μπορεί το Τόκιο, λέω τώρα στην τύχη, να θέλει 80.000 μίλια το εισιτήριο και να το βάλουν για κάποιο μήνα αν το κλείσεις τότε στα 40.000 μίλια).
Επίσης μπορείς νομίζω να τα ξοδεύεις και αλλού τα μίλια για αγορές ή ξενοδοχεία αλλά δεν έχω ασχοληθεί στα σοβαρά, ούτε η Στέλλα άλλωστε -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Με το σύστημα αυτό, όμως, δεν φορολογείσαι για όσα καταναλώνεις. Άρα σε συμφέρει τα μάλλα να παίρνεις απόδειξη
Φορολογείσαι όμως αν αποταμιεύεις.
Καπου πρεπει να φορολογεισαι κιολας.
Τωρα πληρωνεις ΦΠΑ για ο,τι αγοραζεις και πληρωνεις και φορο καθε χρονο.
Τοτε θα πληρωνεις ΦΠΑ και φορο για ο,τι περισσευει. Ε αν σου περισσευουν χρηματα καθε χρονο σημαινει οτι δεν πεινας κιολας.
Πιο λογικο μου φαινεται.Νομίζω πως είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα Βασίλη.
Και σε αυτόν που τα καταθέτει στην τράπεζα 'περισσεύουν' Χ ευρώ, και σε αυτόν που πάει και τα τρώει στα μπουζούκια τα ίδια χρήματα του 'περισσεύουν'.Γενικά σε αυτό το μοντέλο βλέπω 2 μειονεκτήματα
- προάγει τον καταναλωτισμό (το βλέπεις αυτό κ στην Αμερική) με αποτέλεσμα την τεχνητή ζήτηση, τη διαστροφή των ηθών υπέρ της ύλης κι όχι της αυτάρκειας, και επίσης συνεπάγεται πιο ανώμαλη προσγείωση σε περιόδους κρίσης.
- λόγω μειώσεων στα ποσά, το νέο σύστημα συνεπάγεται σημαντική αύξηση των φορολογικών συντελεστών, και μάλιστα κάποιος που δεν καταναλώνει θα βγαίνει ζημιωμένος με στενά απόλυτα κριτήρια σε σχέση με το σήμερα.
Δεν ξέρω αν είναι κοινωνικά δίκαιο ένας που αποταμιεύει να φορολογείται περισσότερο από έναν που καταναλώνει ή ζει μεγάλη ζωή. Δηλαδή είναι ένα είδος κοινωνικού ρατσισμού που επιβραβεύει μέχρι κ τη σπατάλη... Ασε που κ αυτός που αποταμιεύει, τροφοδοτεί τις τράπεζες με χρήμα άρα μπορούν να δανείζουν (λίγο περισσότερο μάλιστα από τις καταθέσεις του με μια μικρή μόχλευση).
Από την άλλη, η σημερινή κατάσταση με τεκμήρια, περαιώσεις κλπ ίσως είναι πολύ πιο άδικη κ στρεβλή...
-
Η ιδέα ακούγεται καλή μεν αλλά έχει και αδυναμίες δε. Το μεγάλο πλεονέκτημα ότι αναγκάζει σε κόψιμο αποδείξεων και ευνοεί την κατανάλωση που είναι καλό στην εποχή της ύφεσης που είμαστε. Με ενοχλεί που δεν θα υπολογίζονται οι λογαριασμοί που για μερικούς είναι σημαντικό μέρος των εξόδων τους και τα περί αποταμίευσης. Βέβαια αν έχεις να αποταμιεύσεις στην εποχή μας είσαι πλούσιος....
Όλα βέβαια στο τέλος θα εξαρτηθούν από τους συντελεστές. Αν τους ρυθμίσουν έτσι ώστε οι ως τώρα νόμιμοι και με μικρά μεσαία εισοδήματα να πληρώνουν λιγότερο και οι ως τώρα παράνομοι περισσότερο θα είναι μεγάλη επιτυχία. Διαφορετικά θα είναι μία ακόμα βλακεία με άλλο όνομα... -
Μόνο σε εμένα δεν βγάζει το taxis φορολογική ενημερότητα, ή συμβαίνει γένικά σε όσους πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο;
-
Κυριοι εχω ενα προβλημα με τη πληρωμη των 7 δοσεων του εκκαθαριστικου μου. Εκανα τη πληρωμη(νομιζω) της 1ης δοσης στις 20/8 μεσω Web banking. Σημερα τσεκαρω στη φορμα και στο εντυπο που 'βγαζει' το gsis και βλεπω οτι δεν υπάρχει πλεον η πρωτη δοση μεν αλλα για την δευτερη εχει ληξιπροθεσμο ποσο την 1η δοση και μή ληξιπρόθεσμο το ποσό της 2ης δοσης. Ετσι σύνολο 2ης δοσης εχει την 1η+2η! Καταλαβαίνω κατι λάθος?
Υπαρχει περιπτωση να μην πληρώθηκε η δοση κανονικα μεσω του ebanking? ΜΠορει να βοηθησει καποιος? -
Γιατι δεν περνεις την τηλεφωνικη υποστηριξη της τραπεζας σου. Συνηθως ειναι 24/7/356
-
Δές στο αρχείο κινήσεων του ebanking σου αν έχει γίνει η χρέωση.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Κυριοι εχω ενα προβλημα με τη πληρωμη των 7 δοσεων του εκκαθαριστικου μου. Εκανα τη πληρωμη(νομιζω) της 1ης δοσης στις 20/8 μεσω Web banking. Σημερα τσεκαρω στη φορμα και στο εντυπο που 'βγαζει' το gsis και βλεπω οτι δεν υπάρχει πλεον η πρωτη δοση μεν αλλα για την δευτερη εχει ληξιπροθεσμο ποσο την 1η δοση και μή ληξιπρόθεσμο το ποσό της 2ης δοσης. Ετσι σύνολο 2ης δοσης εχει την 1η+2η! Καταλαβαίνω κατι λάθος?
Υπαρχει περιπτωση να μην πληρώθηκε η δοση κανονικα μεσω του ebanking? ΜΠορει να βοηθησει καποιος?Παίρνει μερικές μέρες να ενημερωθεί η ΓΓΠΣ από τις τράπεζες. Περίμενε μέχρι την επόμενη εβδομάδα, κι αν 'επιμένει', το κοιτάς.
-
Μια παρατήρηση οσον αφορά το αμερικάνικο σύστημα που θέλουν να προωθήσουν.
Αν καταλαβαίνω σωστά κάτι αντίστοιχο με τις αποταμιεύσεις θα είναι και οι δαπάνες για δάνεια.
Αρα για τα χρήματα που δαπανάς για τις δόσεις των δανείων αυτοί θα τα φορολογούνε.
Στην εποχή που ζούμε ελάχιστοι φαντάζομαι είναι αυτοί που δεν έχουν πάρει δάνειο, όλοι οι υπόλοιπι αν δεν ανήκουν στην
βαθμίδα των κόκκινων δανείων, σίγουρα δαπανάνε αρκετά μεγάλο ποσοστό του μισθού τους στις αποπληρωμές.
Και κερατάς κοινώς και δαρμένος.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος. -
Προσωπικά, δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο (το twingo το αγόρασα τοις μετρητοίς) και δεν θα ήθελα ποτέ να μπλέξω με δοσίλογους/μαυραγορίτες/τοκογλύφους όπως ο Σάλλας.
-
Προφανώς και θα αφαιρούντια τα ποσά για δάνεια.
Το σύστημα θα είναι (λέμε τώρα), έσοδα-έξοδα.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος