-
Νομίζω η απαλλαγή από τα τεκμήρια ισχύει αλλά μόνο για ΔΟΥ Εξωτερικού. Οπότε ίσως το πρόγραμμα το τσεκάρει από εκεί.
Υπενθυμίζω ότι συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης μπορεί να σημαίνει και ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων -
Μυρίζομαι κι εγώ παράβλεψη στη συγκεκριμένη εφαρμογή.
Αν έχεις και πραγματικά εισοδήματα, αυτά φορολογούνται από το 1ο ευρώ αλλά από τεκμήρια απαλλάσσεσαι, οπότε... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Η διάταξη του ν.3943/11 που λέει ότι οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού δεν έχουν τεκμήρια διαβίωσης έχει καταργηθεί;Έβαλα τα νούμερα μου στο πρόγραμμα που αναφέρθηκε πριν μερικές σελίδες (αυτό της Epsilon net) και αν παραμείνω κάτοικος Ελλάδας μου βγάζει 620€ φόρο (λόγω τεκμαρτού €4000). Αν τσεκάρω το πεδίο 319 (κάτοικος εξωτερικού), δεν μετράει ό,τι ποσό και να βάλεις ως αποδείξεις στο 049 (λογικό), αλλά εξακολουθεί να μετράει το τεκμαρτό εισόδημα και να υπολογίζει φόρο από αυτό! Ελπίζω να είναι μόνο παράβλεψη της εφαρμογής, γιατί αλλιώς!
Παρεμπιπτόντως, δεν έχω πάει ακόμα να μεταγραφτώ στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού και δεν προβλέπεται να επιστρέψω στην Ελλάδα πριν το τέλος της προθεσμίας για τις δηλώσεις. Μπορώ να κάνω δήλωση τσεκάροντας το 319 έστω κι έτσι;
H άλλη λύση είναι να παραμείνω στη ΔΟΥ που είμαι, να αγγαρέψω τους δικούς μου να βρουν άλλα €1000 σε αποδείξεις ( ) και κάνω τη πάπια στο πίνακα 4Ζ; Και με το 029 (Έχετε περιουσία στο εξωτερικό; ) τι κάνουμε; Έπρεπε να τα βγάλω έξω σε κούτες πάμπερς σαν το Θέμο, όχι με έμβασμα...
Σημερα εκανα εκκαθαριση σε πελατη κατοικο εξωτερικου με μηδεν εισοδηματα εδω, απλα ενα σπιτι εχει. ΜΗΔΕΝ φορος απο τεκαμρτο.... με την εφαρμογη της Epsilon Net.... αλλα αυτήν ομως που την πληρώνεις σε χρυσάφι. Ο νομος ειναι πολυ ξεκάθαρος. Εφοσον δεν εχεις εισοδημτα απο Ελλάδα δεν εχει τεκμαρτα...
-
Zorz, είσαι πάνω από 30 και δεν σε πιάνει το αφορολόγητο των 9Κ;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
...Ο νομος ειναι πολυ ξεκάθαρος. Εφοσον δεν εχεις εισοδημτα απο Ελλάδα δεν εχει τεκμαρτα...Αν όμως έχεις εισοδήματα (πχ ενοίκια) τότε έχεις και τεκμήριο;;
Μου φαίνεται ότι το πιο βολικό είναι αν καλύπτεις τα τεκμήρια με τα ενοίκια να μην πας ΔΟΥ εξωτερικού και αν χρειαστεί να φέρεις λεφτά για αγορά μεγάλη τότε να τα δικαιολογήσεις σαν Έλλην του εξωτερικού ή κάτι τέτοιο. Στέκει αυτό που λέω;;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω η απαλλαγή από τα τεκμήρια ισχύει αλλά μόνο για ΔΟΥ Εξωτερικού. Οπότε ίσως το πρόγραμμα το τσεκάρει από εκεί.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι offline.
Υπενθυμίζω ότι συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης μπορεί να σημαίνει και ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων
Να ανταλλάξουν αμ πως. Να μάθουν ότι εδώ θα πάρω κι επιστροφή φόρου.
Ο νομος ειναι πολυ ξεκάθαρος. Εφοσον δεν εχεις εισοδημτα απο Ελλάδα δεν εχει τεκμαρτα...
Θαυμάσια. Εισοδήματα δεν έχω πλέον, μόνο κάτι ψιλά* (2-3 καφέδες, δεν είμαι κι ο koutsan... )* από τόκους καταθέσεων που φορολογούνται αυτοτελώς.
Zorz, είσαι πάνω από 30 και δεν σε πιάνει το αφορολόγητο των 9Κ;
Όχι, έτσι κι αλλιώς το τεκμαρτό μου είναι μόλις 4000. Απλώς από πέρσι δεν έχω καθόλου πραγματικό εισόδημα, αλλά ούτε κι αποδείξεις.
-
Koπέλα με 1 διαμέρισμα και 1 αυτοκίνητο γραμμένη στο ταμείο ανεργείας πληρώνει φόρο λόγω τεκμηρίων;;
-
Ακόμα κι αν πληρώνει, να την πάρεις. Τα έχει τα -κατ΄αρχήν- απαιτούμενα προσόντα!
-
να ρε ιδεες
-
Μια ερώτηση βρε παιδια.
25αρης, με 12.000€ ετήσιο εισόδημα, με 1800αρι (με παρακράτηση απο την τράπεζα), πόσο περίπου θα πληρώσει;Το αφορολόγητο του είναι στις 5 ή στις 9 χιλιάδες;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Koπέλα με 1 διαμέρισμα και 1 αυτοκίνητο γραμμένη στο ταμείο ανεργείας πληρώνει φόρο λόγω τεκμηρίων;;- Είναι κοπέλα (κάτω των 30) ή μεγαλοκοπέλα (άνω);
- Δεν δούλεψε καθόλου μέσα στο 2011;
Όπως και να έχει, αν [Τεκμαρτό εισόδημα] - [Επίδομα ανεργίας] > [αφορολόγητο (9000 ή 5000)] θα πληρώσει φόρο.
Οπωσδήποτε πρέπει να βάλει αποδείξεις.Γενικά πάντως αν έχεις στην κατοχή σου σπίτι και αυτοκίνητο, είσαι προνομιούχος. ΠΛΕΡΩΝΕ.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Μια ερώτηση βρε παιδια.
25αρης, με 12.000€ ετήσιο εισόδημα, με 1800αρι (με παρακράτηση απο την τράπεζα), πόσο περίπου θα πληρώσει;Το αφορολόγητο του είναι στις 5 ή στις 9 χιλιάδες;
- Η παρακράτηση δε λέει τίποτα. Το τεκμήριο χρήσης του αυτοκινήτου το αναλαμβάνει ο χρήστης, και είναι 7600€
- Αφορολόγητο στις 5 χιλιάδες γιατί το εισόδημα είναι πάνω από 9, δηλαδή έχει σίγουρα 700€ (+ εισφορά αλληλεγγύης 1% επί του συνολικού εισοδήματος αν είναι >12Κ, οπότε θεωρείται και υψηλόμισθος )
-
Λαμπρα...
Σε ευχαριστω αγορινα!
-
Δεν παίζεστε
θενξ σταυρος
-
Νομίζω υπάρχει και η προκαταβολή φόρου 55% επί του φόρου , δηλ 700 Ε + 55% αυτού = 1085 ευρω
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Νομίζω υπάρχει και η προκαταβολή φόρου 55% επί του φόρου , δηλ 700 Ε + 55% αυτού = 1085 ευρωμονο εαν υπαρχει και 2η πηγη εισοδηματων (π.χ. ενοικια)
-
Αν και ανυπόμονος , σήμερα ο ταχυδρόμος έφερε το 'προσκλητήριο' !
Ακριβώς ισόποσο με το 'ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ', που έβγαλε το gsis.gr με την ηλεκτρονική υποβολή.
Πληρωμή έως 29/6 (για εφάπαξ εξόφληση, με 1,5% έκπτωση =29 €) και σε περίπτωση καταβολής σε δόσεις, 3 ισόποσες με ημνίες εξόφλησης τις 29/6, 31/8 και 31/10.
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα εξοφληθεί εφάπαξ, θέλοντας να συμβάλλω στη σωτηρία της χώρας ,
............ ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος ! -
Εγώ θα την υποβάλω 16/7 και θα περιμένω να πληρώσω με δραχμές με δόσεις
-
Και γω τότε θα την υποβάλω και δεν θα πληρώσω.
Όταν μαζευτούν πολλά θα πάω να κάνω ρύθμιση.Φίλος (άνεργος) που πρέπει να πληρώσει μεγάλη εφορία γιατί έχει μεγάλο σπίτι και δίλιτρο αμάξι, ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ρώτησε (στην εφορία) αν μπορεί να τους χαρίσει κάποια ακίνητα που δεν έχουν εισόδημα (δεν νοικιάζονται λόγω κρίσης) και του απάντησαν ότι πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙ την μεταβίβαση και όλα τα έξοδα.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Εγώ θα την υποβάλω 16/7 και θα περιμένω να πληρώσω με δραχμές με δόσειςτο πλέον σοφό του πράγματος.... αρκετοί έτσι θα πράξουμε... κράττει όσο γίνεται για να τους τα πασάρουμε σε drachmas
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος