-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
... εγω να περιμένω να βγεί ο Τσιπρας και μετα βλέπουμε ...
υγ .... 5.500 Ε πληρώνει η πεθερα μου .... Είναι 'μεγαλο'συνταξιούχος δασκάλα ... εάν είναι δυνατόν .
Γιατί?
1500 είναι έναντι για του χρόνου .... 500 υπέρ του ανέργου ... παίρνει επιπρόσθετα 3000 ενοίκιο .... και επικουρική ...
Τι να πώ ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι εννοείς 'κρατήσεις ταμείων' ? Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ? Αν ναι, οι κρατήσεις των ταμείων ΔΕΝ μειώνουν το εισόδημα αλλά τον φόρο. Οπότε το φορολογήσιμο εισόδημά σου είναι 23 χιλιάδες.
Σπίτια-αυτοκίνητα κτλ. δεν σε επηρεάζουν διότι τα τεκμήριά τους είναι λιγότερα από το εισόδημά σου.έχω φίλη ΙΥ με ετήσιο μικτό 17.300 αφαιρώντας τις κρατήσεις για ΙΚΑ-Επικουρικό 3.500 πάει στα 13.800. Της παρακρατήθηκε φόρος μόνο 250 (!?) ευρώ.
σε τι ποσό θα φορολογηθεί; στα 13.800; τον ήπιε... 1024 βλέπω αν τα υπολογίζω καλά δηλ θα πληρώσει 774+138 η εισφορά σύνολο 912 ευρώ που δεν έχει...μια χαρά!
τα 3.500 πρέπει να τα βάλει στον κωδικό 053 ;
γράφει στο μανουαλ:Κωδικοί
053-054. Γράψτε το ποσό των υποχρεωτικών από το νόμο εισφορών
που καταβάλατε μέσα στο 2011 σε ασφαλιστικά ταμεία (Ο.Α.Ε.Ε. κτλ.), καθώς και
το ποσό των εισφορών που καταβάλατε στις περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισής σας
σε ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο. Στους κωδικούς αυτούς δε γράφονται οι
εισφορές που παρακράτησαν οι εργοδότες από τους μισθωτούς και έχουν αφαιρεθεί
από τις αποδοχές τους.> >άρα όχι... Στον 053 μπαίνει μόνο το ποσό των εισφορών σε Ταμεία για ΕΕ. Για υπαλλήλους μπαίνει στον 301 το καθαρό ποσό μετά την αφαίρεση των κρατήσεων για ασφαλιστικά Ταμεία αλλά χωρίς την παρακράτηση φόρου. Δηλαδή στο παραπάνω παράδειγμα, εφ΄όσον είναι ΙΥ ή ΔΥ θα πρέπει να μη βάλει τίποτα στον 053 και 13800 στον 301. Και θα πληρώσει φόρο 700 (10%) για το κομμάτι του εισοδήματος 5000-12000 και άλλα 324 (18%) για το κομμάτι του εισοδήματος 12000-13800 σύνολο 1024 μείον 250 που έχουν παρακρατηθεί (θα βαρέσει καμπανάκι σε αυτό διότι η διαφορά παρακρατούμενου από αναλογούνται φόρο πρέπει να είναι κάπου 2-3% νομίζω) = 774 που σωστά λες. Α ναι επειδή είναι υψηλόμισθη (>12000) θα πληρώσει και εισφορά αλληλεγγύης 138 (1%) επί όλου του ποσού (αν ήταν μπρούκλης > 20000 θα πλήρωνε 2% επί όλου του ποσού )
-
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
1500 είναι έναντι για του χρόνου .... 500 υπέρ του ανέργου ... παίρνει επιπρόσθετα 3000 ενοίκιο ...Προκαταβολή πληρώνουν αυτοί που έχουν έσοδα από ενοίκια έτσι δεν είναι?? όχι όλοι....
Τα υπέρ του ανέργου προκύπτουν επιπλέον? Δεν κρατιούνται από τους μισθούς/συντάξεις?Η διαφορά παρακρατηθέντα με αναλογούντα πρέπει να είναι μέχρι 1,5%. Αλλά στο εκκαθαριστικό του εργοδότη πρέπει να είναι τα σωστά νούμερα (σε αναλογία, έστω κι αν λόγω των αλλαγών του αφορολόγητου ορίου μπορεί να ήταν λάθος σαν ποσά).
Αναφέρεστε στους τρίτεκνους οι οποίοι ενώ μέχρι τώρα πριμοδοτούνταν πολύ χάνουν (αλλά είχαν μεγάλο σκαλοπάτι που όμως δεν συνέχιζε για τους με πάνω από 3 παιδιά) αλλά ξεχνάτε να αναφέρετε όλους όσους με 1-2 παιδιά που είναι η τρομακτική πλειοψηφία που αυξάνουν το αφορολόγητό τους με τη νέα ρύθμιση.
Εγώ πάντως χαίρομαι που έκανα παιδί το 2011, τα +2000 αφορολόγητα θα μου γλυτώσουν κάτι από αυτά που θα χάσω.... -
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
1500 είναι έναντι για του χρόνου .... 500 υπέρ του ανέργου ... παίρνει επιπρόσθετα 3000 ενοίκιο ...
Προκαταβολή πληρώνουν αυτοί που έχουν έσοδα από ενοίκια έτσι δεν είναι?? όχι όλοι....
Αναφέρεστε στους τρίτεκνους οι οποίοι ενώ μέχρι τώρα πριμοδοτούνταν πολύ χάνουν (αλλά είχαν μεγάλο σκαλοπάτι που όμως δεν συνέχιζε για τους με πάνω από 3 παιδιά) αλλά ξεχνάτε να αναφέρετε όλους όσους με 1-2 παιδιά που είναι η τρομακτική πλειοψηφία που αυξάνουν το αφορολόγητό τους με τη νέα ρύθμιση.
Εγώ πάντως χαίρομαι που έκανα παιδί το 2011, τα +2000 αφορολόγητα θα μου γλυτώσουν κάτι από αυτά που θα χάσω....Προκαταβολή πληρώνουν κι όσοι προκύπτει να φορολογούνται βάση του τεκμαρτού κι όχι του πραγματικού εισοδήματος.
Τα +2000 ευρώ αύξηση του αφορολόγητου με ταυτόχρονη όμως αφαίρεση του από το επόμενο κλιμάκιο, από τη στιγμή που αυτό (το αφορολόγητο) είναι στα τραγικά επίπεδα των 5000€, δεν αποδίδει καμιά ωφέλεια σε κάποιον που έχει ένα χαμηλό προς μέτριο εισόδημα. -
Σίγουρα αποδίδει κάτι σε σχέση με το να μην είχες παιδί. Δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι δεν έχεις ωφέλεια.
Άσχετα με το τί γίνεται σε πιο μεγάλα ποσά δεν φορολογείσαι για τις 2000 ανά παιδί. Με 10% που είναι ο φόρος για μέχρι 12000 σημαίνει 200 ευρώ κέρδος ανά παιδί. Εγώ λοιπόν με 1 παιδί θα πληρώσω 200 ευρώ λιγότερα φόρο. Άρα έχει ωφέλεια οποιοσδήποτε δηλώνει πάνω από 5000 το χρόνο.
Αλήθεια εγώ γλυτώνω 200 ευρώ για το παιδί μου. Η γυναίκα μου γλυτώνει κι αυτή 200 ευρώ οπότε σύνολο 400 ή όχι και το 200 πάει ανά οικογένεια;; -
Ανά οικογένεια
-
Ειχα κανει μια δωρεα στο 'χαμογελο του παιδιου', σημαντικο ποσο.
Ξερετε αν μειωνει το φορο; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ανά οικογένειαΔε νομίζω
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
-
Νομίζω είχε συζητηθεί στο παρόν θέμα, τα παιδιά 'πάνε' με το σύζυγο (εκτός και αν είναι παιδιά της συζύγου από προηγούμενό της γάμο).
-
Στατιστικα επειδη εκανα πολλες δηλωσεις για μελη της οικογενειας αυτες τις μερες που ημουνα Ελλαδα βγαινει οτι πρεπει να πληρωσουμε περιπου 20% του εισοδηματος... ετσι για να ειμαστε προετοιμασμενοι... οι οικογενειαρχες τουλαχιστον...
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Ειχα κανει μια δωρεα στο 'χαμογελο του παιδιου', σημαντικο ποσο.
Ξερετε αν μειωνει το φορο;http://www.fimes.gr/2012/04/forologiki-dilosi-2012-2/ ===> απάντηση στη παράγραφο 12
-
To ΕΤΑΚ απο 280 € μου ηρθε φετος 988 Περιλαμβανει μαλιστα και εκτακτη εισφορα καπου 360€. Τι διαολο ειναι αυτο? Εγω νομιζα εκτακτη εισφορα υπαρχει μονο στο εκκαθαριστικο.
-
Κανουμε ενα λαθος.
βαζουμε στα περσυνα μονο το εκκαθαριστικο χωρις την εκτακτη εισφορα που μπηκε στο τελος του ετους.
επισης το να προσθετουμε το οφελος απο τις αποδειξεις ειναι πλασματικο.
Σημερα (τρομαρα μου) ειχα ελευθερο χρονο το πρωι και ειπα να κανω χοντρικα τη δηλωση μου.
Ωραία μου κατέστρεε το υπολοιπο τριημερο3.500 €ρουλάκια θα πρεπει να τα καταθεσω στην τοπικη ΔΟΥ
περυσι τα αντιστοιχα ποσα ηταν επιστροφη περιπου 350€ (χωρις να λαβω υποψη τις αποδειξεις) και περιπου 1100€ εκτακτη εισφορα δηλαδη -750€.
Φετος απο το -750€ παω στο - 3500€ με περιπου 6000€ χαμηλότερα εισοδήματα
Αν αφαιρεσω και τα (περιπου) 2000€ που εχασα λογω ελλατωσης του αφορολόγητου (λογω τριων παιδιων) ειμαστε περιπου στα 1500€
ε, αν προσπαθησω λιγο ακομα θα τα μηδενισω, που θα μου πανε;
-
Σήμερα έλαβα το κάτωθι email:
*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝΑποδέκτης: xxxxxxxxxxxxx , Username: xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Αγαπητέ χρήστη του TAXISnet,
Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του πολίτη για τη συλλογή των αποδείξεων, καθώς μας επιτρέπει κάθε στιγμή να γνωρίζουμε τι έξοδα έχουμε κάνει, αποφεύγοντας τη χρονοβόρο καταγραφή των αποδείξεων στο τέλος του έτους. Η χρήση της είναι προαιρετική και ασφαλής, καταγράφεται μόνο το συνολικό ύψος της κάθε απόδειξης και όχι τα είδη που αγοράστηκαν.
Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ανώνυμη και συνδέεται με τον Α.Φ.Μ. του καταναλωτή, με μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία, μέσω SMS ή διαδικτύου, χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιας τράπεζας ή τρίτου φορέα.
Η Κάρτα Αποδείξεων διατίθεται δωρεάν από τις συνεργαζόμενες στο πρόγραμμα Τράπεζες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε συναλλαγή, ανεξάρτητα αν αυτή γίνεται με τη χρήση μετρητών, πιστωτικών καρτών ή άλλου τρόπου πληρωμής. Σήμερα, τα περισσότερα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα χρήσης της Κάρτας Αποδείξεων, μέσω των ειδικά ενημερωμένων POS και e-POS που ήδη διαθέτουν.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://link.minfin.gr/karta
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ* -
Απο περσυ την διαφημιζουν......Ε καποια ωρα θα την ξεκιναγαν....Δεν βλεπω κατι το αστειο η το παραξενο....
-
Μα παλι προαιρετκη ειναι. Και την εχουν ξεκινησει απο περσι.
Μου ρθε κ μενα αυτο μαιλ αλλα πηγε κατευθειαν στον καδο. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Απο περσυ την διαφημιζουν......Ε καποια ωρα θα την ξεκιναγαν....Δεν βλεπω κατι το αστειο η το παραξενο....Ακριβώς στο ότι τώρα το θυμήθηκαν!
Άσε να γελάσουμε κι εμείς με κάτι της εφορίας, όλα τα υπόλοιπα μέχρι τώρα είναι
Έκανα ένα πρόχειρο υπολογισμό για τη δική μου δήλωση....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Απο περσυ την διαφημιζουν......Ε καποια ωρα θα την ξεκιναγαν....Δεν βλεπω κατι το αστειο η το παραξενο....Μα παλι προαιρετκη ειναι. Και την εχουν ξεκινησει απο περσι.
Μου ρθε κ μενα αυτο μαιλ αλλα πηγε κατευθειαν στον καδο.Εμένα μου έστειλαν 2 mail
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος