-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάρτα αγορών, το επόμενο που θα μας ζητήσουν είναι να ξεβρακωθούμε να μας γ@μήσουνε.Γιατί να ξέρει ο οιοσδήποτε τι αγοράζω;
Θέλω να χρησιμοποιώ μετρητά - ούτε πιστωτικές κάρτες - για να μην είναι δημόσιες οι αγορές μου.
Χμ. Με την κάρτα αγορών, το δημόσιο θα ξέρει λιγότερα για το τι αγοράζεις!
Ο ελεγκτής της εφορίας που θα ζητήσει και δει τις αποδείξεις, θα ξέρει για κάθε αγορά και τι προϊόν πήρες.
Η κάρτα αγορών όμως δεν κρατάει αυτά τα στοιχεία, κρατάει μόνο το ΑΦΜ του πωλητή και το ποσό αγοράς.
Αρα με τη χρήση αυτής της κάρτας το δημόσιο θα ξέρει λιγότερα!
Ή μήπως είναι ιδέα μου αυτό; Λες από το ψέκασμα των χημικών από τα αεροπλάνα να έπαθα τίποτα; Παίρνω τηλέφωνο στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας να παραπονεθώ για το τέχνασμα της κάρτας αποδείξεων!!!
-
Μόλις είδα πως μέσω Dinners μπορώ να εξοφλήσω την εφορία και να βάλω μέχρι 6 άτοκες. Πάλι καλά διότι φέτος σκίζουν χωρίς ντροπή τα χαμηλό αφορολόγητο + έκτακτη εισφορά.
-
Ελπιζω να παιζει και σε αλλες τραπεζες
(γιατι με τη diners χωρισαμε απο τοτε που μου ειπανε κατι απιστευτα απο τη citybank... μαυρη πετρα..) -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Κάρτα αγορών, το επόμενο που θα μας ζητήσουν είναι να ξεβρακωθούμε να μας γ@μήσουνε.
Γιατί να ξέρει ο οιοσδήποτε τι αγοράζω;
Θέλω να χρησιμοποιώ μετρητά - ούτε πιστωτικές κάρτες - για να μην είναι δημόσιες οι αγορές μου.
Χμ. Με την κάρτα αγορών, το δημόσιο θα ξέρει λιγότερα για το τι αγοράζεις!
Ο ελεγκτής της εφορίας που θα ζητήσει και δει τις αποδείξεις, θα ξέρει για κάθε αγορά και τι προϊόν πήρες.
Η κάρτα αγορών όμως δεν κρατάει αυτά τα στοιχεία, κρατάει μόνο το ΑΦΜ του πωλητή και το ποσό αγοράς.
Αρα με τη χρήση αυτής της κάρτας το δημόσιο θα ξέρει λιγότερα!
Ή μήπως είναι ιδέα μου αυτό; Λες από το ψέκασμα των χημικών από τα αεροπλάνα να έπαθα τίποτα; Παίρνω τηλέφωνο στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας να παραπονεθώ για το τέχνασμα της κάρτας αποδείξεων!!!
Κάνεις λάθος.
Με τις αποδείξεις δεν ξέρουν τίποτα για τις αγορές σου επειδή οι αποδείξεις κάθονται σε κουτιά στις αποθήκες και δεν είναι δυνατόν να ψάξουν τις αποδείξεις ΟΛΩΝ.
Με την κάρτα, οι πληροφορίες είναι άμεσα προσβάσιμες από οιονδήποτε.
-
ε αμα θελουνε ας τις κοιταξουνε, 90% εινα απο σκλαβενιτη και ΣΜ γενικοτερα
τι μπορει να μαθουνε δηλαδη που να με νοιαζει? αν παιρνω παρμεζανα ή γραβιερα;ενταξει ρε παιδια, να ειναι επιφυλακτικος καποιος, αλλα μη βλεπουμε και παντου συνομοσιες, 666 κτλ...
-
Ειλικρινά δέν μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργεί το σύστημα της φοροκάρτας.
Περνάς την κάρτα στο μηχάνημα και εισάγεις ποσό. Αυτό μόνο.
Οπότε αυτό που βλέπουν στο σύστημα είναι μόνο το κατάστημα, ημερομηνία και ώρα που έγινε η αγορά και το ποσό. Η απόδειξη που κόπηκε δέν συνδέεται με κάποιο τρόπο με τη φοροκάρτα, επομένως κάποιος άνετα μπορεί να την ξαναχρησιμοποιήσει.
Εναλλακτικά, πάω σε ένα κατάστημα και του δίνω τη φοροκάρτα να μου περνάει ποσά χωρίς να κάνω αγορές. Τα καταστήματα δέν ελέγχονται για τα ποσά που περνάνε στις φοροκάρτες.
-
Κάποιο σοβαρό επιχείρημα για τη μη χρήση της κάρτας αγορών από τους πτυχιούχους αναλυτές των οικονομικών του φόρουμ (λαλίστατοι σε άλλα τοπικά!) θ' ακούσουμε ή....
-
Υποπτεύομαι ότι, τουλάχιστον αρχικά γιατί στο μέλλον μόνο το χειρότερο έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε, τα στοιχεία που μαζεύονται
θα ελέγχουν το πόθεν έσχες μου, δεν μπορεί να δηλώνω 10.000 αλλά να έχω στη φοροκάρτα 40.000 έξοδα αλλά και αυτόν που κόβει τις αποδείξεις. Θα ξέρουν πχ ότι το Α μαγαζί έκοψε 100.000 ευρώ αποδείξεις άρα θα περιμένουν και 23.000 ΦΠΑ και μετά φόρο κλπ. Και έτσι δεν θα κλέβει τόσο ο μαγαζάτορας. Αν ήταν μόνο αυτό δεν θα είχα πρόβλημα. Βέβαια ξεπερνιέται τόσο μα τόσο εύκολα με χρήση ξένης πιστωτικής κάρτας που είναι αστείο. Και δεν λύνει το θέμα τι κάνουμε με τις Online αγορές;;
Πάντως για να λειτουργήσει πραγματικά μόνο αν γίνει υποχρεωτικό μπορεί κάτι να γίνει αλλιώς είμαστε στο ίδιο με τώρα που όταν μαζέψω όσες αποδείξεις χρειάζομαι (το σούπερ μάρκετ και η βενζίνη φτάνει και περισσεύει) δεν ενδιαφέρομαι να μαζέψω άλλες. Αν δεν γίνει υποχρεωτικό πρακτικά είναι άχρηστο έξοδο (που το χρεωθήκαμε όπως τόσες άλλες εξυπνάδες των κυβερνώντων μας). Αλλά ακόμα και τότε δεν θα αναγκάσουν αυτούς που μπορούν να μην κόβουν καθόλου αποδείξεις να κόψουν πχ γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μάστορες, μοδίστρες κλπ κλπ. Για όλους αυτούς χρειάζεται αυστηρός έλεγχος, να περιμένει ο ελεγκτής έξω από το ιατρείο ή να παίρνει από πίσω τον υδραυλικό όταν πάει σε σπίτι ή να μετράει το στόκ του συχνά.... Και δεν φτάνει ο έλεγχος απλά θα λειτουργήσει σαν τρόπος λαδώματος των εφοριακών. Θα πρέπει να πέσουν βαρβάτες ποινές (και στους εφοριακούς) ώστε να αρχίσουν όλοι να φοβούνται να μην δώσουν αλλά και να μην πάρουν απόδειξη. Αν πχ φοβάσαι ότι βγαίνοντας από το ιατρείο χωρίς απόδειξη θα πληρώσεις 1000 ευρώ πρόστιμο και μάθεις ότι 2 γνωστοί σου την πάτησαν θα το σκεφτείς ξανά πριν δεχτείς να μην πάρεις απόδειξη ήτο 'ξεχάσεις'...
Αν όμως είναι υποχρεωτικό και το έχουν όλοι μπορούν πλέον εύκολα να ελέγξουν πολλά πράματα που εμπίπτουν και σε θέματα προσωπικών δεδομένων, δεν μπορείς πχ να κρύψεις κάποιες 'κακές' αποδείξεις... Προσωπικά αν και δεν φοβάμαι για αυτό με ενοχλεί η ιδέα του περιορισμού της ιδιωτικότητάς μου. Και δεν με πειράζει αν τα θέλουν για να δουν πχ πόσοι 20-30 χρονών αγοράζουν από το Σκλαβενίτη ή τον ΑΒ αλλά το πού ξόδεψε, πόσο ξόδεψε αλλά το πότε ξόδεψε ο τάδε. Καλώς αν αυτά ζητιώνται επίσημα από εισαγγελλέα για παράνομες υποθέσεις αλλά σίγουρα θα υπάρχουν υπάλληλοι με πρόσβαση που με το αζημίωτο θα προμηθεύουν όποιον πληρώνει με τα στοιχεία που χρειάζεται. Είτε ενδιαφέρεται να μάθει η κερατωμένη σύζυγος είτε ο κάθε εχθρικός γείτονας. -
παίδες έδωσαν παραταση μεχρι 16/7; Επιβεβαιωμένο;
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
παίδες έδωσαν παραταση μεχρι 16/7; Επιβεβαιωμένο;ναι εδω και μια εβδομαδα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ειλικρινά δέν μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργεί το σύστημα της φοροκάρτας.Περνάς την κάρτα στο μηχάνημα και εισάγεις ποσό. Αυτό μόνο.
Οπότε αυτό που βλέπουν στο σύστημα είναι μόνο το κατάστημα, ημερομηνία και ώρα που έγινε η αγορά και το ποσό. Η απόδειξη που κόπηκε δέν συνδέεται με κάποιο τρόπο με τη φοροκάρτα, επομένως κάποιος άνετα μπορεί να την ξαναχρησιμοποιήσει.
... όχι εάν η απόδειξη τυπωθεί με ένα υδατογράφημα ή μία γραμμή κατά μήκος της ( πχ διαγώνια ) που να δηλώνει ότι είναι απόδειξη που προήλθε από φοροκάρτα αρά το πόσο της έχει ήδη δηλωθεί ηλεκτρονικά ...
Εναλλακτικά, πάω σε ένα κατάστημα και του δίνω τη φοροκάρτα να μου περνάει ποσά χωρίς να κάνω αγορές. Τα καταστήματα δέν ελέγχονται για τα ποσά που περνάνε στις φοροκάρτες.
Αποδίδουν όμως το ΦΠΑ τους .... ( και ας πάει μετά στην τράπεζα να εξηγήσει πως κάνατε πλακίτσες )
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... όχι εάν η απόδειξη τυπωθεί με ένα υδατογράφημα ή μία γραμμή κατά μήκος της ( πχ διαγώνια ) που να δηλώνει ότι είναι απόδειξη που προήλθε από φοροκάρτα αρά το πόσο της έχει ήδη δηλωθεί ηλεκτρονικά ...Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται σύνδεση μεταξύ μηχανισμού φοροκάρτας και ταμειακής μηχανής ή POS.
Αποδίδουν όμως το ΦΠΑ τους .... ( και ας πάει μετά στην τράπεζα να εξηγήσει πως κάνατε πλακίτσες )
Αυτό γίνεται μόνο αν ακυρωθεί η απόδειξη, αλλιώς θα υπάρχει διπλή απόδοση ΦΠΑ και με την απόδειξη και με τη φοροκάρτα. Πάλι προυποθέτει σύνδεση της ταμειακής με το μηχανισμό φοροκάρτας.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
... όχι εάν η απόδειξη τυπωθεί με ένα υδατογράφημα ή μία γραμμή κατά μήκος της ( πχ διαγώνια ) που να δηλώνει ότι είναι απόδειξη που προήλθε από φοροκάρτα αρά το πόσο της έχει ήδη δηλωθεί ηλεκτρονικά ...
Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται σύνδεση μεταξύ μηχανισμού φοροκάρτας και ταμειακής μηχανής ή POS.
Αυτό γίνεται μόνο αν ακυρωθεί η απόδειξη, αλλιώς θα υπάρχει διπλή απόδοση ΦΠΑ και με την απόδειξη και με τη φοροκάρτα. Πάλι προυποθέτει σύνδεση της ταμειακής με το μηχανισμό φοροκάρτας.
... ωραία λοιπόν ... την λύση την έχεις ... ας την εφαρμόσουν .
( προφανώς πρεπει να συνδεθεί η συσκευη της φοροκάρτας με την ταμειακή ... sorry δηλ αυτό δεν είναι εφικτό ή δεν το έχουν σκεφτεί ? )
-
AFAIK, δεν προβλέπεται η σύνδεση ΦΤΜ με τραπεζικό POS, και επί πλέον για όσες το υποστηρίζουν θα χρειάζεται και επί πλέον προγραμματισμός = δύσκολο ως απίθανο.
Όπως δουλεύει τώρα το σύστημα, πρώτα εκδίδεται η απόδειξη και μετά καταχωρείται το ποσό στην κάρτα αποδείξεων οπότε μόνο αν έχει σφραγιδάκι το κατάστημα (που και αυτό δεν προβλέπεται). (και αφήνουμε απ'έξω τις φορές που θα 'αμελήσει' ο υπάλληλος να το πατήσει στην απόδειξη)
Οπότε περνάς τις αποδείξεις στην κάρτα και τις δίνεις στην θεία που της λείπουν, και όλα καλα. -
Τί σφραγιδάκι?
-
'Η απόδειξη καταχωρήθηκε σε κάρτα αποδέιξεων'
-
Ήδη υπάρχει 'οδηγία' προς τα καταστήματα για το σφράγισμα των αποδείξεων, αλλά όπως είπε και ο StavrosG, αρκετές φορές ο υπάλληλος είτε αμελεί να σφραγίσει την απόδειξη ή δεν έχει ενημερωθεί... μου έτυχε κάποιες φορές.
-
Στον κωδικό 'ποσοστό συνιδιοκτησίας' για το αυτοκίνητο τι βάζεις όταν είναι δικό σου? 0 ή 100%?
-
100% δικό σου.
-
εδω και 2-3 εβδομαδες, τις σφραγιζουνε τις αποδειξεις οταν χρησιμοποιησεις καρτα, τσεκαρισμενο
φυσικα το overhead ειναι τοσο που αν δεν ειναι μαζοχιστης (ποως εγω) σιγα μη τη χρησιμοποιησειςσκηνικο το προ στο Σκλαβενιτη
εχω καμια 15αρια αντικειμενα, οποτε ερχεται βιαστικος απο πισω μου, ελπιζωντας οτι θα τελειωσει γρηγορα
-πληρωνω με πιστωτικη
-δινω φοροκαρτα
-η υπαλληλος φευγει και παει στο ειδικο γκισε να σφραγισει την αποδειξηο τυπος απο πισω μονο που δεν αρχισε τα καντηλια
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος