-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Mε τι ηθελες;ΜΕ το μηκος;
Ναι, κύριε. Με το μήκος.
(Όχι το γεωγραφικό).
Μα ο Μπενι μονο πλατος εχει!!
-
Οι πολίτες θα υποχρεωθούν να συλλέγουν αποδείξεις μεγαλύτερης αξίας από το 25% του εισοδήματός τους που προβλέπεται σήμερα προκειμένου να αποφύγουν το πέναλτι του 10% επί της διαφοράς, όμως το ποσοστό αυτό δεν θα ανέρχεται στο 50% του εισοδήματός τους, όπως είπε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.
Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Πλασκοβίτης είπε ότι το ποσοστό των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι δεν έχει ορισθεί.
Επίσης, δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε το περιεχόμενο των δαπανών που περιλαμβάνονται στις αποδείξεις, ούτε το απαραίτητο ποσοστό συλλογής τους επί του εισοδήματος, ούτε το ποσοστό της πρόσθετης φορολόγησης στην περίπτωση που ο φορολογούμενος προσκομίσει αποδείξεις μικρότερης αξίας από αυτές που υποχρεούται.
Την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για υποχρέωση συλλογής αποδείξεων 60.000 ευρώ για ένα εισόδημα της τάξης των 100.000 ευρώ και 30.000 ευρώ για εισόδημα 60.000 ευρώ, παραπέμποντας σε ποσοστά 60% και 50% επί του εισοδήματος. Δηλαδή βάσει του παραδείγματος ο φορολογούμενος θα πρέπει να καταναλώνει το 60% των όσων βγάζει.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ο κ. Πλασκοβίτης τόνισε πως δεν ήταν συγκεκριμένες αλλά ένα παράδειγμα. Ο ίδιος τόνισε πως το ακριβές ποσοστό των αποδείξεων που θα χρειάζεται κάθε φορολογούμενος θα οριστικοποιηθεί στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου.
«Το ποσοστό θα είναι λογικό. Θα προκύπτει με στατιστικό τρόπο στην βάση της κατανάλωσης που κάνει ο μέσος φορολογούμενος» τόνισε σχετικά.
Ο ίδιος παρέσχε διευκρινίσεις και για την φοροκάρτα με την οποία θα συλλέγονται πλέον οι αποδείξεις. Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε την αλλαγή του τρόπου συλλογής των αποδείξεων, κάνοντας λόγο για ηλεκτρονικές αποδείξεις, εννοώντας την φοροκάρτα.
Για το θέμα ο κ. Πλασκοβίτης αποκάλυψε ότι οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει την εκτύπωση τους και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η διάθεση στους πολίτες. Διευκρίνισε ωστόσο πως σε κάθε περίπτωση δεν καταργείται η υποβολή των κανονικών αποδείξεων.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το κράτος σου φορτώνει την υποχρέωση να αντικαταστήσεις τον ελεγκτικό μηχανισμό και μάλιστα με συγκεκριμένη (και ζόρικη) στοχοθεσία. Εκτός του οτι μ'αυτό τον τρόπου σου αποκλείει κάθε περίπτωση αποταμίευσης (οι νεότεροι ας ψάξουν σε κανένα λεξικό) οπως πολύ σωστά ειπώθηκε, δεν θα είναι λίγες οι περιπτώσεις που αν εξαιρεθεί το τμήμα του εισοδήματος που πηγαίνει σε φόρους, τέλη και δαπάνες που δεν μπαίνουν στον κωδικό 049 της δήλωσης, η υπόλοιπη ανάλωση του εισοδήματος δεν θα φτάνει ούτε με σφαίρες το απαιτούμενο ποσό ωστε να μην πέσει πρόστιμο, οπότε έχουμε δε φακτο επιπλέον μείωση του αφορολόγητου.
Βασικά σου απαγορεύει την αποταμίευση (= δεν αυξάνει το ΑΕΠ άρα δεν μειώνει το έλλειμα ως ποσοστό του) και σε σπρώχνει να ρίξεις λεφτά στην κατανάλωση = 'ανάπτυξη' (και καλά) δηλ. είτε να βγάλουν λεφτά από την κατανάλωση (ΦΠΑ) είτε από την έξτρα φορολόγηση όσων δεν μπόρεσαν να ξοδέψουν το πλαφόν.
Αν νομίζουν ότι υπάρχει περίπτωση άνθρωπος στα καλά του που έχει την τύχη (τη σήμερον ημέρα) να βγάζει 100Κ και να ξοδεύει (πλην δανείων, ενοικίων, αυτοκινήτων κτλ.) 60Κ άρα αυτός ο 'τυχερός' θα φάει τελικά μια άμεση φορολόγηση (φόρος εισοδήματος + το εν λόγω 'πρόστιμο' + αλληλεγγύη + ... + ...) πάνω από 50% Δανία γίναμε τελικάΤο γυρνάνε τώρα:
» Η ρύθμιση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος θα είναι πολύ απλή: το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους.
» Αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Το γυρνάνε τώρα:Ναι. Γ@μ@σι δεν έχει μόνο εμπρός έχει και από πίσω...
-
*Ο χρήστης *Ernani ** έγραψε:
Το γυρνάνε τώρα:Δεν είναι εντάξει, που το γυρνάνε!!!..
...κι όλες οι αναλύσεις και τα συμπεράσματα των προηγούμενων σελίδων?.. για πέταμα?
...Απαράδεκτο! -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Το γυρνάνε τώρα:>» Η ρύθμιση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος θα είναι πολύ απλή: το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους.
» Αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).Εμένα γιατί μου φαίνεται σωστό, αφού δηλώνεις ΟΛΑ σου ( ) τα έσοδα, να μην δηλώνεις και ΟΛΑ σου τα έξοδα ;
Αν μιλάμε (π.χ.) για 'τυπικές' οικογένειες μισθωτών με παιδιά, τότε είναι μία η άλλη (δεν περισσεύει ούτε λεπτό δηλαδή ...) . -
Γιατί δε μας λένε ευθεως οτι στο εξης πρεπει να κρατάμε βιβλία εσοδων-εξόδων, όλες οι οικογένειες, ιδιώτες, χηρες, ζωντοχήρες κλπ..??
Αντε ρε StavrosG, που είσαι...???
-
Να μου επιτρέψετε να επανέλθω στην ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 για τις μεταβολές του '10.Δεν έχει ανοίξει καμία φόρμα ακόμα στο gsis.gr,ή κάνω κάποιο λάθος;γΓιατί,προχθές στο crowl των ειδήσεων του STAR μιλούσε για παράταση της υποβολής Ε9 μέχρι τέλη Δεκεμβρίου.Για την ημερομηνία έναρξης υποβολής δεν έλεγε τίποτα.
-
Ναι, είναι μέχρι 22/12. Πότε θα ανοίξει δεν έχω καταλάβει ακόμα, αλλά έτσι και αλλιώς έχω χάσει το μέτρημα από τις παρατάσεις.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Γιατί δε μας λένε ευθεως οτι στο εξης πρεπει να κρατάμε βιβλία εσοδων-εξόδων, όλες οι οικογένειες, ιδιώτες, χηρες, ζωντοχήρες κλπ..??Αντε ρε StavrosG, που είσαι...???
Εδώ είμαι. Θα έλεγα να στέλναμε τη Δίωξη Ναρκωτικών εκεί στο ΥπΟικ... δεν εξηγείται αλλιώς αυτό...
Ναι, είναι μέχρι 22/12. Πότε θα ανοίξει δεν έχω καταλάβει ακόμα, αλλά έτσι και αλλιώς έχω χάσει το μέτρημα από τις παρατάσεις.
(λένε ότι) θα ανοίξει αρχές Δεκέμβρη. Λίγη υπομονή ακόμα.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Το γυρνάνε τώρα:>
» Η ρύθμιση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος θα είναι πολύ απλή: το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους.
» Αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).Εμένα γιατί μου φαίνεται σωστό, αφού δηλώνεις ΟΛΑ σου ( ) τα έσοδα, να μην δηλώνεις και ΟΛΑ σου τα έξοδα ;
Αν μιλάμε (π.χ.) για 'τυπικές' οικογένειες μισθωτών με παιδιά, τότε είναι μία η άλλη (δεν περισσεύει ούτε λεπτό δηλαδή ...) .Δηλαδή αν
α) Μπορώ και βάζω 5000 στην τράπεζα τι παραστατικό θα πάω;;; Και αν τους το δηλώνω με τα παραστατικά της τράπεζας, αν την επόμενη χρονιά (ή μετά από 10χρόνια) που είμαι άνεργος ξοδέψω 5000 παραπάνω απ' όσα έβγαλα από τις οικονομίες μου, θα φορολογηθώ για μαύρο χρήμα;;; Ξέρω, αυτά δεν γίνονται και θα υπάρξει πρόβλεψη.
β) Αν δανείσω 1000 ευρώ στον γείτονα / αδερφό / ξάδερφο / κολλητό που τα χρειάζεται τι είδους παραστατικό θα έχω;;;
Θα μου πεις αυτά (και μερικές άλλες δεκάδες περιπτώσεις που μπορώ να σκεφτώ) είναι λεπτομέρειες...
-
Φαντάζομαι, πως θα συμπληρώνεις στο αντίστοιχο πεδίο το ποσό που σου περισσεύει/κατέθεσες/έραψες στο στρώμα σου, χωρίς να χρειάζονται παραστατικά... Αλλά η φαντασία ξεπερνιέται στην Ελλάδα από την πραγματικότητα, οπότε μπορεί να ζητήσουν και τίποτε χειρότερο .
Πάντως, αν αποταμιεύεις ή δανείζεις τόσο χρήμα ακόμη, μπράβο σου ! -
Θα δημιουργηθει περιουσιολογιο οπου όλοι θα δηλώσουν
καταθεσεις, ομολογα, μετοχες, αμοιβαία.... δεν εχει ξεκαθαριστει τι θα γινει με τα μετρητα σε θυριδες ή στο σπίτι.
Θα δηλώνεις όλα τα έσοδα και όλα τα έξοδα και στο τέλος της χρονιας
θα κάνεις update το περιοσιολογιο σου (και τις μεταβολές από συναλλαγές).
Το περιοσιολγιο σου πρέπει να είναι αυξημένο αν κατάθεσες ή μειωμένο αν έφαγες από τα έτοιμα.
Κάθε διαφορα πρεπει να τεκμηριωθει. -
Kαλά περίμενε
Μετά όχι φτερά , ταχυδακτυλουργικά θα κάνουν οι καταθέσεις ακόμα και οι μικρές
-
Συνάδελφος μηχανικός που είχε πάει για σπουδές στο Οστρέλια το 1968, μου διηγείτο την κάτωθι ιστορία από τα παλιά. Με την κατάθεση των δηλώσεων στην εφορία, γινόταν κλήρωση και έβγαζαν στην άκρη το 3% αυτών. Το υπόλοιπο 97% πέρναγε χωρίς ΚΑΝΕΝΑ έλεγχο με βάση το τι είχε δηλώσει ο καθένας, αλήθειες ή ψέμματα αδιάφορο.
Το 3% το ξεσκόνιζαν μέχρι τελικής πτώσεως, αφού στον ενδελεχή έλεγχο κοίταγαν εκτός από λογαριασμούς, ακίνητα κ.α. αλλά και τις παλιές δηλώσεις για διασταύρωση στοιχείων. Έτσι και σε έπιαναν να έχεις αποκρύψει ένα σέντσι...Αποτέλεσμα? Όλοι δήλωναν τα πάντα χωρίς ενδοιασμούς και αμφιταλαντεύσεις.
-
Υπάρχει προηγούμενο τέτοιου περιουσιολόγιου σε άλλη χώρα ?
Και, το κυριότερο: εδώ σήμερα δεν μπορούν να ελέγχουν τα έσοδά μας, θα μπορούν να ελέγχουν τότε όλα τα έξοδα και όλες τις σχετικές κινήσεις ? Πάλι οι ειλικρινείς θα την πληρώσουν ή μου φαίνεται ? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και, το κυριότερο: εδώ σήμερα δεν μπορούν να ελέγχουν τα έσοδά μας, θα μπορούν να ελέγχουν τότε όλα τα έξοδα και όλες τις σχετικές κινήσεις ? Πάλι οι ειλικρινείς θα την πληρώσουν ή μου φαίνεται ?Oυτε σε κουμμουνιστικα κρατη δεν το εκαναν .Για τον Πολ Ποτ δεν ξερω
Θα το πετυχουν εδω;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και, το κυριότερο: εδώ σήμερα δεν μπορούν να ελέγχουν τα έσοδά μας, θα μπορούν να ελέγχουν τότε όλα τα έξοδα και όλες τις σχετικές κινήσεις ? Πάλι οι ειλικρινείς θα την πληρώσουν ή μου φαίνεται ?- γιατροι στο Κολωνακι με 5.000€/χρονο
τους επιασαν ολους και τους ξεσκισαν στο προστιμο, ΝΟΤ!
-
Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις δεν ξέρω πως θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα 2 και 3 δικαιούχων και σε ποιον 'θα χρεώνεται' πχ η άνοδος των καταθέσεων όταν είναι μέσα σύζυγοι, μπαμπάδες, μανάδες, παιδιά με εντελώς διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις ο καθείς. Τα μετοχικά χαρτοφυλάκια επίσης ανεβοκατεβαίνουν σαν τρελά και μια δήλωση είναι απλά μια φωτογραφία μιας στιγμής μετά από μερικές μέρες μπορεί να αλλάξουν όλα (και στις καταθέσεις ισχύει αυτό).
Φυσικά νέο κύμα καταθέσεων θα φύγει από φόβο δήλωσης και πιθανό χέρι στις καταθέσεις, ήδη κάποιοι οι οποίοι είχαν κρατήσει χρήματα στην Ελλάδα μη φοβούμενοι σενάριο δραχμής αγοράζουν τώρα ομόλογα εξωτερικού (HSBC, VW, ελβετικού ή γερμανικού κράτους) και τα 'στέλνουν' (ή θα το κάνουν σύντομα αλλάζοντας θεματοφύλακα) με θεματοφύλακες τράπεζες εξωτερικού, χωρίς φυσικά καμία πρόθεση να δηλωθούν πουθενά, όπως και οι καταθέσεις εξωτερικού.
Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήξερα κάποιους ελάχιστους (μιλάω για κάπως ευκατάστατους) που είχαν κρατήσει λεφτά Ελλάδα, πλέον δεν ξέρω κανένα -
Όλες οι κινήσεις που κάνουν είναι σαν να θέλουν να προκαλέσουν bank run.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος