-
Πολύ καλή ιδέα που απλοποιεί και επιταχύνει τα πράγματα.
Αλήθεια πότε πρέπει να μου έρθουν τα χαρτιά από την εφορία. Πάω με τους μισθωτούς και ακόμα δεν ήρθε τίποτα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολύ καλή ιδέα που απλοποιεί και επιταχύνει τα πράγματα.Αλήθεια πότε πρέπει να μου έρθουν τα χαρτιά από την εφορία. Πάω με τους μισθωτούς και ακόμα δεν ήρθε τίποτα.
Αν έστειλες τη δήλωσή σου μέσω internet πέρσυ, δεν θα σου έρθει φάκελος.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αλήθεια πότε πρέπει να μου έρθουν τα χαρτιά από την εφορία. Πάω με τους μισθωτούς και ακόμα δεν ήρθε τίποτα.
Δεν είναι πλέον υποχρεωτική η ηλεκτρονική δήλωση;;;
Btw, ένα καθολικό σύστημα φορολογίας Έσοδα-Έξοδα δεν θα ήταν καλύτερο ώς προς τα έσοδα του κράτους;;
Γιατί όλοι θα ζητούσαν απόδειξη και δεν θα υπήρχαν εισοδήματα που θα έκρυβε κανείς, ενώ το ίδιο θα συνέβαινε και με τον ΦΠΑ.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Δεν είναι πλέον υποχρεωτική η ηλεκτρονική δήλωση;;;
Υποχρεωτική για τους επιτηδευματίες και όσους την συμπληρώνουν με τη βοήθεια λογιστή.
Αν την συμπληρώσεις μόνος σου μπορείς να την παραδώσεις αυτοπροσώπως στη ΔΟΥ ή μέσω ΕΛ.ΤΑ. [χμμμμ.. ]Αυτό που πρακτικά έγινε ήταν να καταργήσουν τη δυνατότητα των λογιστών να καταθέτουν με κατάσταση πακέτα δηλώσεων στις ΔΟΥ, γιατί όσοι είχαν τις άκρες έπαιρναν πρωτόκολλο εμπρόθεσμα και τις έδιναν... φθινόπωρο, οπότε καθυστερούσε ανάλογα και η εκκαθάριση.
-
Τελικά πότε αρχίζει η υποβολή δηλώσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες;
-
Τη Δευτέρα.
-
Χμ, έτσι εξηγείται.... Ευχαριστώ!
-
-
Καλημέρα!!!Υποβάλλω τη δήλωση ηλεκτρονικά-πέρυσι μαζί και της συζύγου-που περιλαμβάνει εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και -μικρότερο- εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα,οπότε ανήκω στην κλίμακα και τις προθεσμίες των μισθωτών.Το 2010 αγοράσαμε διαμέρισμα.Μπορώ μέσω του taxisnet να το δηλώσω στο Ε9,ή πρέπει να πάω στην αρμόδια ΔΟΥ;
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Καλημέρα!!!Υποβάλλω τη δήλωση ηλεκτρονικά-πέρυσι μαζί και της συζύγου-που περιλαμβάνει εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και -μικρότερο- εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα,οπότε ανήκω στην κλίμακα και τις προθεσμίες των μισθωτών.Το 2010 αγοράσαμε διαμέρισμα.Μπορώ μέσω του taxisnet να το δηλώσω στο Ε9,ή πρέπει να πάω στην αρμόδια ΔΟΥ;Μπορείς. Κατέβασε από το www.gsis.gr την εφαρμογή για την παραγωγή του αρχείου χρησιμοποιείται στην ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 και με την χρήση των κωδικών που ήδη διαθέτεις το στέλνεις.
-
Καλημέρα!!!Υποβάλλω τη δήλωση ηλεκτρονικά-πέρυσι μαζί και της συζύγου-που περιλαμβάνει εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και -μικρότερο- εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα,οπότε ανήκω στην κλίμακα και τις προθεσμίες των μισθωτών.Το 2010 αγοράσαμε διαμέρισμα.Μπορώ μέσω του taxisnet να το δηλώσω στο Ε9,ή πρέπει να πάω στην αρμόδια ΔΟΥ;
Μπορείς. Κατέβασε από το http://www.gsis.gr την εφαρμογή για την παραγωγή του αρχείου χρησιμοποιείται στην ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 και με την χρήση των κωδικών που ήδη διαθέτεις το στέλνεις.
Thanx a lot!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τίθεται σε εφαρμογή διάταξη του άρθρου 13 του ν. 3888/2010, με την οποία δίδεται η δυνατότητα στις φορολογικές αρχές να θεωρούν ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα και να φορολογούν με συντελεστή μέχρι και 45% κάθε ποσό που ανακαλύπτουν σε τραπεζικές καταθέσεις φορολογουμένου, εφόσον αυτός δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσει την προέλευση του ποσού αυτού με νομίμως κτηθέντα έσοδα ή εισοδήματά του.
Ευκαιρεια λοιπον για μια καταθεσουλα καπου Ελβετια μερια.
-
Μήπως εκδόθηκαν οι πίνακες για τα γεωργικά εισοδήματα;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2011Μόλις υπέβαλα τη δήλωση και
Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της υποβληθείσας Φορολογικής Δήλωσης
είναι: ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ==> 756,28 ΕυρώΠΟΣΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 756,28
-
Πριν την οριστική υποβολή σου βγάζει το εκκαθαριστικό με τα σχετικά (πιστωτικό/χρεωστικό και το ακριβές ποσό) και σε ρωτάει αν είναι οκ για να την υποβάλλεις οριστικά (έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις αλλαγές αν θες) ή τα τελικά ποσά τα 'μαθαίνεις' μόνο μετά την οριστική υποβολή ;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πριν την οριστική υποβολή σου βγάζει το εκκαθαριστικό με τα σχετικά (πιστωτικό/χρεωστικό και το ακριβές ποσό) και σε ρωτάει αν είναι οκ για να την υποβάλλεις οριστικά (έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις αλλαγές αν θες) ή τα τελικά ποσά τα 'μαθαίνεις' μόνο μετά την οριστική υποβολή ;Πριν την οριστική υποβολή σε ενημερώνει για το αν θα είναι πιστωτικό ή χρεωστικό, καθώς και το ακριβές ποσό, οπότε καταλαβαίνεις αν έχεις κάνει καμια μ@λ@κί@
Εντωμεταξύ, σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα γιατί άξιζε που καθόμουν και μάζευα μέσα στο χρόνο ΟΛΕΣ τις αποδείξεις (μαζί με αυτές που δεν έπαιρναν γνωστοί και φίλοι λόγω του ότι ήταν υπεράνω...).
Συμπεριέλαβα συνολικά 348 αποδείξεις αξίας ίσης με το ~57% του καθαρού εισοδήματός μου + κάποιες απαλλαγές που αντιστοιχούν στο ~4% του καθαρού εισοδήματός μου και πρακτικά δεν πλήρωσα φόρο -
καλημερα κι απο μενα,φιλος μηχανικος με ρωτησε πως θα υποβαλλει ηλεκτρονικα την δηλωση του φετος οταν πρεπει να υποβαλλει λογω αλλαγων στα ακινητα του το Ε9 ηλεκτρονικα τον Ιουνιο (καποια απ'αυτά νοικιαζονται κι αποτελουν το εισοδημα του)γιατι για να υποβαλει ηλεκτρονικα το Ε2 με τα μισθωματα πρεπει να τα επιλεξει απο το Ε9 στο οποιο ομως καποια απάυτα δεν υπαρχουν γιατι ειναι νεα!
-
Δεν μπορεί να υποβάλλει πρώτα το Ε9 ? Ή κατά το συνήθη τρόπο δεν είναι ακόμα έτοιμο ?
-
οχι γιατι ηλεκτρονικα θ'ανοιξει 1/6.
-
Το Ε9 θα ανοίξει 01/06.
Στο Ε2 δεν χρειάζεται να επιλεγούν τα ακίνητα, το συμπληρώνεις κανονικά (εκτός κι αν δεν είδα κάτι τώρα που ήμουν μέσα στην εφαρμογή...)
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος