-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ξερω τι 'εννοειται' και τι ειναι 'δεδομενο'.
Για δικηγορος δεν χειριζεσαι και πολυ καλη την ελληνικη γλώσσα.
Η καθημερινοτητα σου δεν με απασχολει καθως καταλαβαινεις, ουτε η διαθεση σου για μαγκιες εκ του πληκτρολογιου.
Ισως εαν εβρισκες μια εργασια ή ένα χόμπυ να σε βοηθουσε να διοχετευσεις πιο δημιουργικα την ενεργεια σου.Η αλήθεια είναι ότι 'δεν χειριζομαι και πολυ καλη την ελληνικη γλώσσα'
Βλέπω εσένα που δουλεύεις και έχεις τις διπλές δημοσιεύσεις από μένα εδώ μέσα -
Τελος παντων την απαντηση την εδωσε ο `soch.
Αν εχεις χρημα εξω και θες να παραμεινει εξω , για να ειναι νομιμο στην ελλαδα πρεπει να δωσεις ενα 8% του κεφαλαιου στο κρατος.
Αν το φερεις απο εξω και το κρατησεις στην ελλαδα τοτε παει 5% αλλα το κλεινεις σε προθεσμιακη για 1 ετος τουλαχιστον
Αν τα εχεις κερδισει εκει με μισθο αρα εχεις πληρωσει φορο εκει και αποδυκνειεις κατι τετοιο θεωρω οτι δεν θα επρεπε να συμπεριλαμβανεσαι σε αυτους που πρεπει να πληρωσουν 5% αλλα αν δεν ισχυει αυτο δεν θα εκπλαγω κι ολας .
Το μετρο ωθει παρα πολυ μαυρο χρημα να δηλωθει, να ερθει στην ελλαδα και να μεινει στην ελλαδα για ενα ετος. Μετα βλεπουμε. Νομιζω οτι οσοι εχουν εντελως αδηλωτα λεφτα στο εξωτερικο τοτε θα εχουν σοβαρο θεμα μιας και υπαρχει μια ταση παγκοσμια απο τα κρατη να ελεγξουν τη φοροδιαφυγη η οποια εχει ξεχειλωσει.
Τωρα το που τα δηλωνεις ? Υπαρχει στην εφορια ειδικο εντυπο στο οποιο συμπληρωνεις οτι σου ζητησουν και με καποια εγγραφα τελειωνεις.
Προσωπικα θα σε συμβουλευα να μην φερεις χρηματα στην ελλαδα αν λες οτι τα μαζευεις απο το 80. Ειναι πολυς ο χρονος που ξοδεψες για να ρισκαρεις τον κοπο σου.γιατι οτι και να λεμε, ρισκο υπαρχει σε μεγαλη δοση στην ελλαδα αυτη την εποχη
Επισης για τα εκατομμυρια που αναφερονται. Πηγαινε οχι 1 εκατομμυριο... 10.000 ευρω στην τραπεζα ετσι χωρις να ξερουν τα παντα για σενα και αν στα παρουν σφυρα μου κλεφτικα. Αν δε, τα πας χωρις χαρτια ξεχνα το, αν τα παρουν θα τα παρουν παρανομα βασιζομενοι στην ανθρωπινη σχεση.
-
Σας έχω περιγράψει και σε άλλα μιτο ότι πλέον Δνσεις Κανονιστικής Συμμόρφωσης ΟΛΩΝ των Τραπεζών, Τράπεζα της Ελλάδος και ΣΔΟΕ πλέον κάνουν πράγματα που πριν από 10 χρόνια ήταν αδιανοήτα.
ΌΤΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ.
Ξεκίνησαν από τα μεγάλα ποσά και θα συνεχίσουν στα μικρά.
Το ότι κάποιοι λένε πάντα έτσι το έκαναν, δεν τους λένε τίποτα γιατι είναι 'μεγάλοι', γίνεται λόγω άγνοιας των υπαλλήλων που έρχονται σε συναλλαγές με πελάτες ή γιατι η τράπεζα στην τελική παίρνει τα λεφτά, τον ρεπορταρουν κανονικά και στην τελική ο πελάτης έχει την ευθύνη.
Λέω συνεχώς θα τα δεί σε λίγο και ο απλός πολίτης ότι γίνεται δουλειά, αλλα κάποιοι θα πεισθούν μονο αν δουν σκαναρισμένη ταυτότητα του ΣΔΟΕ.
Όποιος θέλει ας τα θεωρεί μπούρδες, αλλά ας κρατάει μια πισινή και ας μη το δένουν οι ανυποψιαστοι.
Τα λεφτα από το εξωτερικό αν δεν ακολυθηθεί η διαδικασία που τρέχει για επαναπατρισμό θα έχουν θέμα.Όποιος έχει μεγάλους τόκους καταθέσεων από ελλάδα και εξωτερικό και οι κωδικοί 659 και 660 στις φορολογικές δηλώσεις είναι άδειοι θα έχει ραβασακι.
Μην ξεχνάτε κάποιοι πλήρωσαν έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα τους και κάποιοι όχι γιατί άφησαν τα 659 660 άδεια. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Όποιος έχει μεγάλους τόκους καταθέσεων **από ελλάδα **και εξωτερικό και οι κωδικοί 659 και 660 στις φορολογικές δηλώσεις είναι άδειοι θα έχει ραβασακι.
Μην ξεχνάτε κάποιοι πλήρωσαν έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα τους και κάποιοι όχι γιατί άφησαν τα 659 660 άδεια.Να σε ενημερώσω ότι οι τόκοι καταθέσεων στην Ελλάδα φορολογούνται με 10% που το παρακρατεί η τράπεζα αυτόματα, χωρίς να εμπλέκεσαι πουθενά και ουδεμία υποχρέωση έχεις να τους αναφέρεις στη φορολογική σου δήλωση είτε παίρνεις 200.000 € τόκους είτε 100 €. Η συμπλήρωση των κωδικών είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.
Και όπως πολύ σωστά είπες οι μ@λάκες πλήρωσαν έκτακτη εισφορά και οι άλλοι δεν πλήρωσαν τίποτα καθώς ΔΕΝ είχαν υποχρέωση να βάζουν τους τόκους και πολύ καλά έπραξαν και τους παρέλειψαν (όπως αποδείχτηκε). Το ίδιο και για τα μερίσματα. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όποιος έχει μεγάλους τόκους καταθέσεων **από ελλάδα **και εξωτερικό και οι κωδικοί 659 και 660 στις φορολογικές δηλώσεις είναι άδειοι θα έχει ραβασακι.
Μην ξεχνάτε κάποιοι πλήρωσαν έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα τους και κάποιοι όχι γιατί άφησαν τα 659 660 άδεια.Να σε ενημερώσω ότι οι τόκοι καταθέσεων στην Ελλάδα φορολογούνται με 10% που το παρακρατεί η τράπεζα αυτόματα, χωρίς να εμπλέκεσαι πουθενά και ουδεμία υποχρέωση έχεις να τους αναφέρεις στη φορολογική σου δήλωση είτε παίρνεις 200.000 € τόκους είτε 100 €. Η συμπλήρωση των κωδικών είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.
Και όπως πολύ σωστά είπες οι μ@λάκες πλήρωσαν έκτακτη εισφορά και οι άλλοι δεν πλήρωσαν τίποτα καθώς ΔΕΝ είχαν υποχρέωση να βάζουν τους τόκους και πολύ καλά έπραξαν και τους παρέλειψαν (όπως αποδείχτηκε). Το ίδιο και για τα μερίσματα.Να σε ενημερώσω ότι το Κράτος για να λήξει το urban legend περι προεραιτική ή μη και για να μην του ξεφύγουν από την έκτακτη εισφορά τα αυτοτελώς φορολογηθέντα, έβγαλε εγκύκλιο με 2μηνη παράταση για να δηλώσει ο κόσμος τα ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΝΤΑ (και καταθέσεις για τους μη γνώστες) χωρις κυρώσεις. Φυσικά πήγαν δακτυλομέτρούμενοι στις ΔΟΥ
Την συνέχεια θα την δείτε στα ραβασάκια μετά τους ελέγχους.ps....
Ας βάλω και τι θα έπρεπε να δηλώνουμε στις φορολογικές δηλώσεις αλλά οι έλληνες το 'ξεχνούν' γιατι είναι αυτοτελώς φορολογηθένταΤα κέρδη από πώληση μετοχών εισηγμένων ή μη στο ΧΑ ή σε αλλοδαπό χρηματιστήριο, τα μερίσματα από ημεδαπές ή αλλοδαπές εταιρίες, τα κέρδη που προκύπτουν από την εξαγορά μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, εισόδημα από πράξεις repos,οι συντάξεις αλλοδαπής προέλευσης που φορολογούνται μόνο στην αλλοδαπή καθώς και τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες που απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 5 του άρθρου 6 του ΚΦΕ.
Επίσης, οι τόκοι καταθέσεων τραπεζών, τόκοι εντόκων γραμματίων του δημοσίου, τόκοι ομολόγων του δημοσίου, τόκοι από ομολογίες που εκδίδονται από εταιρίες ή επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα, αμοιβές και μισθοί μελών ΔΣ ανώνυμης εταιρίας, ωφέλεια από πώληση εταιρικών μεριδίων κ.τ.λ. Τα ποσά εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες που έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς (π.χ. ποσά ΔΕΤΕ, ΔΕΧΕ, ΔΙΒΕΕΤ, ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας κ.τ.λ.). Τα καθαρά κέρδη ατομικής επιχείρησης αποκλειστικά πλανόδιων λιανοπωλητών και αποκλειστικά λιανοπωλητών σε κινητές λαϊκές αγορές, αυτών που εκμεταλλεύονται ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια και κάμπινγκ, καθώς και των εκμεταλλευτών φορτηγών ΔΧ αυτοκινήτων, για τα οποία επιβάλλεται ο φόρος των παραγράφων 5β, 6, 7 και 8 του άρθρου 33 του Ν.2238/1994. Οι καθαρές αμοιβές από τις πάνω από δύο (2) το μήνα υπηρεσίες ενεργού, μικτής και ετοιμότητας εφημερίας για γιατρούς ενταγμένους στο ΕΣΥ κ.λπ.. Τα χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν από ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες ή αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία κατά την υπογραφή του συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση του συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον πρόκειται για ποδοσφαιριστή, καλαθοσφαιριστή, προπονητή ή άλλον αμειβόμενο αθλητή, καθώς και τα επιδόματα ανέργων των παρ. 2 και 3 του άρθρου 33 του Ν. 1892/1990 που φορολογήθηκαν αυτοτελώς.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Και όπως πολύ σωστά είπες οι μ@λάκες πλήρωσαν έκτακτη εισφορά και οι άλλοι δεν πλήρωσαν τίποτα καθώς ΔΕΝ είχαν υποχρέωση να βάζουν τους τόκους και πολύ καλά έπραξαν και τους παρέλειψαν (όπως αποδείχτηκε). Το ίδιο και για τα μερίσματα.Να σε ενημερώσω ότι το Κράτος για να λήξει το urban legend περι προεραιτική ή μη και για να μην του ξεφύγουν από την έκτακτη εισφορά τα αυτοτελώς φορολογηθέντα, έβγαλε εγκύκλιο με 2μηνη παράταση για να δηλώσει ο κόσμος τα ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΝΤΑ (και καταθέσεις για τους μη γνώστες) χωρις κυρώσεις. Φυσικά πήγαν δακτυλομέτρούμενοι στις ΔΟΥ
Την συνέχεια θα την δείτε στα ραβασάκια μετά τους ελέγχους.Καλά ας λήξει πρώτα η υπόθεση στο ΣτΕ - όπου η η γνώμη του εισηγητή είναι αντισυνταγματικότητα - και μετά θα δούμε και τα ραβασάκια που θα στείλουν για μη δηλωθέντες τόκους. (επίσης η εγκύκλιος δεν έχει ΚΑΜΙΑ νομική ισχύ προς τα έξω, απευθύνεται εσωτερικά στις υπηρεσίες της Διοίκησης και δεν δεσμεύει τους διοικούμενους αλλά ερμηνεύει το ισχύον δίκαιο για τα όργανα της Διοίκησης, οπότε ό,τι και να λέει η εγκύκλιος αυτό που μετράει μόνο είναι το κείμενο του νόμου).
Είμαι μόνο περίεργος να μάθω πόσες και αν πιέσεις θα ασκηθούν (ή ασκούνται) στο ΣτΕ για να μην κηρυχτεί αντισυνταγματική η εισφορά και βρεθούν να επιστρέφουν κάμποσα εκατομμύρια.
-
Την συνέχεια θα την δείτε στα ραβασάκια μετά τους ελέγχους.Καλά ας λήξει πρώτα η υπόθεση στο ΣτΕ - όπου η η γνώμη του εισηγητή είναι αντισυνταγματικότητα - και μετά θα δούμε και τα ραβασάκια που θα στείλουν για μη δηλωθέντες τόκους. (επίσης η εγκύκλιος δεν έχει ΚΑΜΙΑ νομική ισχύ προς τα έξω, απευθύνεται εσωτερικά στις υπηρεσίες της Διοίκησης και δεν δεσμεύει τους διοικούμενους αλλά ερμηνεύει το ισχύον δίκαιο για τα όργανα της Διοίκησης, οπότε ό,τι και να λέει η εγκύκλιος αυτό που μετράει μόνο είναι το κείμενο του νόμου).
Είμαι μόνο περίεργος να μάθω πόσες και αν πιέσεις θα ασκηθούν (ή ασκούνται) στο ΣτΕ για να μην κηρυχτεί αντισυνταγματική η εισφορά και βρεθούν να επιστρέφουν κάμποσα εκατομμύρια.
Αν ποτέ τα πάρουμε πίσω κερνάω σφυρίδα 3κίλη στα κάρβουνα και σένα και τον εισηγητή
-
Προσωπικά έχω ένα σχετικό ηθικό δίλημμα: τον τελευταίο καιρό εργάζομαι στο εξωτερικό, όπου πήγα αναγκαστικά λόγω της κρίσης στην Ελλάδα. Αν θέλω να είμαι νόμιμος θα πρέπει τα χρήματα που κέρδισα εργαζόμενος έξω, χωρίς καμία συνεισφορά του ελληνικού κράτους (ίσα-ίσα που, στο βαθμό που φταίει αυτό για την κρίση, η συνεισφορά του ήταν αρνητική), να τα φέρω στην Ελλάδα και να φορολογηθώ σα να τα είχα κερδίσει στην Ελλάδα, δηλ. χωρίς καμία ανταποδοτικότητα ή άλλο κίνητρο του κράτους απέναντι στο ό,τι φέρνω απ΄έξω χρήματα μέσα. Κανονικό νταβατζιλίκι δηλαδή. Με δεδομένο φυσικά ότι αυτά τα χρήματα δεν εξήχθησαν ποτέ από την Ελλάδα και ότι δεν είναι καν σε χώρα μέλος της ΕΕ, οι πιθανότητες να 'πέσω στη φάκα' είναι πρακτικά μηδενικές αλλά το σκέφτομαι... Μήπως είμαι μαλάκας ?
-
Μακάρι να είναι όπως τα γράφεις cpp, αλλά δυστυχώς υπάρχει και μια άλλη όψη. Ανθρώπων που παραιτούνται από υψηλές θέσεις γιατί 'βαρέθηκαν' να σηκώνουν το τηλέφωνο και να ακούνε στην άλλη πλευρά της γραμμής 'αυτό το φάκελο άσ' τον στην άκρη'
-
Τώρα κατάλαβα ότι εσύ μιλάς για τη νέα έκτακτη εισφορά του 1% (για εισοδήματα πάνω από 100 k, Ν. 3833/2010) και όχι για την παλιά που αναφερόταν σε εισοδήματα του έτους 2007 και ήταν για πάνω από 60k και δεν ήταν ποσοστό αλλά ποσό. Εγώ μίλαγα για την παλιά.
Σε ό,τι αφορά τη νέα εισφορά λοιπόν υποχρέωση δήλωσης έχεις εφόσον τα εισοδήματά σου - μαζί με τα αυτοτελώς φορολογούμενα - ξεπερνούν τις 100.000 €...Δεν έχουν λοιπόν όλοι οι Έλληνες την υποχρέωση να δηλώσουν τους τόκους, μερίσματα κλπ παρά μόνο όσοι υπόκεινται στο καθεστώς της έκτακτης εισφοράς, οι άλλοι μια χαρά τους αφήνουν κενούς τους κωδικούς. Δεν έχει καθορισθεί εκ του νόμου γενική υποχρέωση δήλωσης τόκων κλπ και η ίδια η εγκύκλιος λέει 'δεν υπήρχε υποχρέωση για δήλωση των υπόψη εισοδημάτων, με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. '.
Επίσης θα ξαναπώ ότι η εγκύκλιος δεν δημιουργεί υποχρέωσεις : αυτό σημαίνει ότι αν βρουν μόνοι τους ότι με τους μη δηλωθέντες τόκους σου ξεπερνάς τα 100k τότε πρέπει μεν να σου επιβάλλουν έκτακτη εισφορά αλλά όχι άλλες κυρώσεις γιατί κατά το νόμο δεν υπάρχει υποχρέωση αναγραφής των τόκων στη δήλωση και η εγκύκλιος δεν δημιουργεί υποχρεώσεις. Δεν έχω βέβαια διαβάσει το νόμο αλλά αν ο νόμος δεν επιβάλλει υποχρέωση αναγραφής στη δήλωση δεν μπορεί να σου επιβληθούν κυρώσεις από τη στιγμή που δεν παρανόμησες, μόνο την έκτακτη εισφορά όπως την προβλέπει ο νόμος. -
σημερα κοψαμε ενα τιμολογιο 3000 σε μια ΕΠΕ , τους εξηγουσαμε κανα μισαωρο οτι πρεπει να γινει παρακρατηση. περιεργο? 30 χρονια επαγγελματιες δεν το ειχαν ακουσει ποτε?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσωπικά έχω ένα σχετικό ηθικό δίλημμα: τον τελευταίο καιρό εργάζομαι στο εξωτερικό, όπου πήγα αναγκαστικά λόγω της κρίσης στην Ελλάδα. Αν θέλω να είμαι νόμιμος θα πρέπει τα χρήματα που κέρδισα εργαζόμενος έξω, χωρίς καμία συνεισφορά του ελληνικού κράτους (ίσα-ίσα που, στο βαθμό που φταίει αυτό για την κρίση, η συνεισφορά του ήταν αρνητική), να τα φέρω στην Ελλάδα και να φορολογηθώ σα να τα είχα κερδίσει στην Ελλάδα, δηλ. χωρίς καμία ανταποδοτικότητα ή άλλο κίνητρο του κράτους απέναντι στο ό,τι φέρνω απ΄έξω χρήματα μέσα. Κανονικό νταβατζιλίκι δηλαδή. Με δεδομένο φυσικά ότι αυτά τα χρήματα δεν εξήχθησαν ποτέ από την Ελλάδα και ότι δεν είναι καν σε χώρα μέλος της ΕΕ, οι πιθανότητες να 'πέσω στη φάκα' είναι πρακτικά μηδενικές αλλά το σκέφτομαι... Μήπως είμαι μ@λ@κ@ς ?Έχεις αποδώσει φόρους στη χώρα που εισέπραξες τα χρήματα αυτά? Αν ναι τότε τι ανησυχείς?
Για να πάψεις να έχεις τύψεις. Τι κοινό έχουν όλοι οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής?? Το ότι δεν πληρώνουν φόρους για το μισθό που έχουν. Οπότε έστω και 0.001% να πληρώσεις ως φόρο πληρώνεις πιο πολλά από αυτούς οπότε γιατί να το κάνεις.
Αν τώρα θέλεις να βοηθήσεις το Ελληνικό κράτος τότε ευχαρίστως να σε βοηθήσω πάντως....
-
εφόσον έχεις φορολογηθεί έξω γι αυτά τα λεφτά, πού ακριβώς υφίσταται το πρόβλημα?
Στη δική μου φορολογική δήλωση, αναφέρω τον μισθό μου εδώ και το κάνω για την περίπτωση που χρειαστώ να δικαιολογήσω κάποια αγορά, αλλά προφανώς δεν φορολογούμαι ξανά -
Τα λεφτά είναι νομιμότατα και έχουν απαλλαχθεί από φόρο νομιμότατα (η εταιρεία εδρεύει σε free zone στο Dubai).
Ομως η χώρα (UAE) δεν έχει υπογράψει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης με την Ελλάδα, που σημαίνει ότι αν τα δηλώσω θα φορολογηθώ σα να τα είχα αποκτήσει στην Ελλάδα. Υπάρχει ειδικός κωδικός (389/390) στον Πίνακα Ζ της φορολογικής δήλωσης.
(Κάτι που έμαθα πρόσφατα) Ακόμα και αν υπήρχε τέτοια συμφωνία, πάλι θα πλήρωνα στην Ελλάδα τη διαφορά του φόρου της Ελλάδας (ας πούμε 40%) με το φόρο της χώρας προέλευσης (ας πούμε 20% ή 0%, δηλ. τελικά 20% ή 40%). Δηλαδή η αποφυγή διπλής φορολόγησης έχει να κάνει με το να μη φορολογηθείς περισσότερο, όχι με το να φορολογηθείς λιγότερο.
-
Νομίζω ότι :
Εφόσον δεν είσαι στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού και έχεις τη μόνιμη κατοικία σου στην Ελλάδα τα εισοδήματά σου (και τα αποκτηθέντα στο εξωτερικό) φορολογούνται με τους ελληνικούς συντελεστές. Αυτό σημαίνει ότι αν εισπράττεις 200.000 χιλιάρικα στο χ,ψ καντόνι της Ελβετίας όπου ο φόρος εισοδήματος είναι 18% γι αυτό το ποσό στην Ελλάδα θα πρέπει να σε φορολογήσουν με 45%, οπότε σου αφαιρούν το 17% που έχεις ήδη καταβάλλει στην Ελβετία και σε φορολογούν για το υπόλοιπο μέχρι το 45 ως φόρο...Γι αυτό και σπάνε @@ σε όσους τώρα με την κρίση, τις έκτακτες εισφορές και τους υψηλούς συντελεστές την κοπανάνε για ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού και τους απειλούν οι εφοριακοί ότι δεν θα δεχτούν ότι είναι μόνιμος κάτοικος Ελβετίας κλπ (έχουμε ακριβώς αυτή την περίπτωση τώρα με τον πιο κοντινό μου φίλο για Ελβετία).
-
στο ερώτημα 'αν είσαι μ@λ@κ@ς' θα απαντήσω ναι! είσαι. πας καλά άνθρωπέ μου! θες να δίνεις οικονομικές ανάσες στα λαμόγια, ηθικό πάτημα να λένε 'και που πήγες έξω να δουλέψεις τι κατάλαβες?'
σε κάναν μετανάστη για να τσεπώνουν όσα δεν τους δανείζουν?
δεν ξέρω πως μπορείς να σκέφτεσαι να τα δηλώσεις. φύγε αν δεν σε γουστάρουν και κάνε όποια άλλη χώρα της ΕΕ θέλεις πατρίδα. χειρότερα δύσκολα θα είναι. -
@koutsan: Ακριβώς! Το κόλπο είναι που είναι η 'φορολογική σου έδρα'. Το οποίο δεν ξέρω πως ορίζεται στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες είναι σε ποιά χώρα περνάς τουλάχιστον 183 μέρες το χρόνο.
Αρα δηλαδή: πρώτα πάω εκτός Ελλάδας να δουλέψω διότι στην Ελλάδα τα κάναμε όλοι μαζί, αλλά πρωτίστως οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών, σκατά, και μετά με φορολογεί σα να ήμουν στην Ελλάδα και το ελληνικό κράτος να συνεισέφερε στο εισόδημά μου (ενώ αντιθέτως το απαγόρευσε) χωρίς καν να με επιβραβεύει που δεν το γράφω στα @@ μου και θέλω να είμαι νόμιμος και να φέρω τα λεφτά στην Ελλάδα (λες και δε μπορώ να τα φέρω μετρητά σε βαλίτσα και να ζήσω την οικογένειά μου με τα λεφτά σε θυρίδα ή στο θησαυροφυλάκιο (δε λέω πλέον 'χρηματοκιβώτιο' ) του σπιτιού μου... Κανονικότατο νταβατζιλίκι δηλαδή...
-
Νομίζω ότι :Εφόσον δεν είσαι στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού και έχεις τη μόνιμη κατοικία σου στην Ελλάδα τα εισοδήματά σου (και τα αποκτηθέντα στο εξωτερικό) φορολογούνται με τους ελληνικούς συντελεστές. Αυτό σημαίνει ότι αν εισπράττεις 200.000 χιλιάρικα στο χ,ψ καντόνι της Ελβετίας όπου ο φόρος εισοδήματος είναι 18% γι αυτό το ποσό στην Ελλάδα θα πρέπει να σε φορολογήσουν με 45%, οπότε σου αφαιρούν το 17% που έχεις ήδη καταβάλλει στην Ελβετία και σε φορολογούν για το υπόλοιπο μέχρι το 45 ως φόρο...Γι αυτό και σπάνε @@ σε όσους τώρα με την κρίση, τις έκτακτες εισφορές και τους υψηλούς συντελεστές την κοπανάνε για ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού και τους απειλούν οι εφοριακοί ότι δεν θα δεχτούν ότι είναι μόνιμος κάτοικος Ελβετίας κλπ (έχουμε ακριβώς αυτή την περίπτωση τώρα με τον πιο κοντινό μου φίλο για Ελβετία).
ενδιαφέρον.
Πως ορίζεται εδώ το μόνιμος κάτοικος εξωτερικού?
Παραμονή στην αλλοδαπή για 5 χρόνια κλπ?εεπ, για την δικιά μου δήλωση, δεν είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.
@μοντς, μήπως να πήγαινε στο σωστό τόπικο το τελευταίο κομμάτι?
-
Άκου τώρα περίπτωση
Ο φίλος μου δέχτηκε πρόταση από την εταιρεία του να μεταφερθεί στην Ελβετία ως μισθωτός της εκεί θυγατρικής. Πάει κάνει τη σύμβασή του, νοικιάζει διαμέρισμα, το επιπλώνει και έχει βεβαιώσεις απο την εκεί ελληνική πρεσβεία ότι είναι κάτοικος Ελβετίας και απο την εκεί εφορία ότι φορολογείται εκεί (18% παρακαλώ για 14.000 € το μήνα καθαρά μετά φόρων και κρατήσεων). Η γυναίκα του και το παιδί του Ελλάδα. Που ζει ο ίδιος ; Παντού σε όλο τον κόσμο, η μισή του ζωή είναι σε αεροπλάνα και αεροδρόμια στη Ν. Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Κολωνία, στην Ελλάδα, στην Ελβετία...Δεν ελέγχεται επί της ουσίας έχει 2 επιπλωμένα σπίτια σε Ελλάδα και Ελβετία και ζει και 100-150 μέρες σε ξενοδοχεία και αεροπλάνα...
Χωρίς να έχει πάει ακόμα απευθείας να ζητήσει να τον μεταφέρουν στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού μια έξαλλη υπάλληλος είπε (σε ανώνυμη ερώτηση) ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα δεχτούμε τίποτα, ό,τι και να μας φέρεται δεν θα τα δεχτούμε, ξεχάστε τα, δεν θα σας αφήσουμε να πάτε πουθενά μπλα μπλα...Έξαλλα πράγματα, έχει ο άλλος μισθοδοσίες, κατοικία στην Ελβετία, βεβαιώσεις και ο εδώ φιρφιρίκος υπάλληλος λέει ότι δεν θα δεχτεί τίποτα
Πιστεύω πάντως ότι θα το τακτοποιήσουμε , γιατί προς το παρόν και ο φίλος μου είναι λίγο κουρντισμένος σαν τον τύπο με το 'δε γαμιέσαι κι εσύ κι ο γρύλλος σου' αφού δεν έχει κάνει επίσημα το αίτημα -
Διακρίνω πολλές ομοιότητες (εκτός από τον τσακωμό με τη ΔΟΥ αλλά μπορεί να φτάσουμε και κει )
Πραγματικά, από τη μία σκέφτομαι ότι ήμουν πάντα νόμιμος και συνεπής με τις φορολογικές/ασφαλιστικές μου υποχρεώσεις και, για ηθικούς λόγους, θέλω να συνεχίσω να είμαι αλλά από την άλλη κάπου αρχίζει να μεγαλώνει το 'διαβολάκι' μέσα μου που λέει 'αρκετά ήσουν μαλάκας μέχρι σήμερα, γίνε επιτέλους στα γεράματα Ελληνας'
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος