-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ok, ναι το διάβασα απο σελ 79 αλλά αυτή η κοπελιά το είχε ήδη το αυτοκίνητο.
εδώ μιλάμε απο το 0. σε ποιο όνομα συμφέρει να μπει και στο σκέλος της φορολόγησης λόγω κατοχής και στην αγορά.
κυβικά 1200-1400, ας πούμε 1400 σαν worst case scenario. η μάνα καλύπτει άνετα και πόθεν έσχες και τεκμήρια.παίζει τίποτα σε άτοκο δάνειο απο μάνα σε κόρη για το πόθεν έσχες?
Το πόθεν έσχες που σε απασχολεί είναι το ποσό που καταβλήθηκε εντός του έτους, όχι ολόκληρη η αξία του αυτοκινήτου, γι' αυτό ρώτησα αν είναι με δόσεις ή μετρητοίς.
Αν προσθέσεις σε αυτό το ποσό το τεκμήριο χρήσης για τους 2 μήνες κατοχής και το στανταρ τριχίλιαρο και βγαίνει κάτω από 12000, δεν υπάρχει πρόβλημα (αρκεί να υπάρχουν οι αποδείξεις να το καλύψουν)Για την επιβολή του τεκμηρίου και στους 2, η διάταξη αναφέρει εικονική μεταβίβαση, όχι συνιδιοκτησία.
-
ok, thanks θα τα μεταφέρω.
-
επανέρχομαι.
αν καταθέσει κάποιος πινακίδες, εκτός των τελών απαλλάσσεται και του τεκμηρίου χρήσης? -
Ναι
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Για την επιβολή του τεκμηρίου και στους 2, η διάταξη αναφέρει εικονική μεταβίβαση, όχι συνιδιοκτησία.
δηλ. παιζει δυο συγγενικα ατομα να αγορασουν αυτοκινητο 50-50 και να εχουν και το τεκμηριο στη μεση?
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Για την επιβολή του τεκμηρίου και στους 2, η διάταξη αναφέρει εικονική μεταβίβαση, όχι συνιδιοκτησία.
δηλ. παιζει δυο συγγενικα ατομα να αγορασουν αυτοκινητο 50-50 και να εχουν και το τεκμηριο στη μεση?
Αν πας να αγοράσεις εσύ ένα αυτοκίνητο μαζί με την 85χρονη γιαγιά σου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, μάλλον δεν πρόκειται να πεισθεί κανείς οτι η γιαγιά όντως το χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, ναι;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αν πας να αγοράσεις εσύ ένα αυτοκίνητο μαζί με την 85χρονη γιαγιά σου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, μάλλον δεν πρόκειται να πεισθεί κανείς οτι η γιαγιά όντως το χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, ναι;
Προσωπικα οταν πηρα το 2000, το Μαζερατι 2.24 το εβαλα 5% σε μενα και 95% στη μητερα μου.... 90 ετων τοτε και δεν ειχε ποτε της διπλωμα... Ποτε δεν ετεθει θεμα απο κανεναν σε εφορια, και τα τελη πηγαιναν σε εκεινην... οταν ομως 'εφυγε' το κληρονομησα μιας και δεν δεχθηκαν να το κανω μεταβιβαση στον εαυτο μου το ποσοστο της αν και ειχα εξουσιοδοτηση για αυτο γιατι ειχαν περασει πολλα χρονια απο την στιγμη που μου εκανε την εξουσιοδωτηση...
-
Περιγράφω σύντομα λόγω τρομερού φόρτου εργασίας.
Περιμένω εκκαθαριστικό από Μάιο. Νόμιζα ότι το καθυστερούσαν γιατί θα είχα μεγάλη επιστροφή (900€). Μου έρχεται χαρτί πριν 2+ εβδομάδες να τους παραδώσω τις επιπλέον βεβαιώσεις αποδοχών για να κάνουν εκκαθάριση. Πηγαίνω να ρωτήσω τι βλέπουν να λείπει γιατί πραγματικά δεν ήξερα. Η εφοριακός, προϊσταμένη να σημειωθεί, ήταν αφενός άσχετη με την ελληνική πραγματικότητα (δεν μπορούσε να ξεχωρίσει το Οργανισμός από το Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο + τα υπόλοιπα που ακολουθούν) και αφετέρου προκλητική στη συμπεριφορά της. Κρύβετε αποδοχές, μου έλεγε, αποφεύγετε τη φορολογία κτλ. Μετά από ύψωμα της φωνής γιατί μου είπε ότι με πλήρωσαν από το ΕΚΠΑ που δε μου χρωστάνε, ενώ με είχαν πληρώσει από τον ΟΕΕΚ και το ΕΚΠΑ(ΙΔΕΥΣΗΣ) το έβλεπε Πανεπιστήμιο, μου έδειξε την ηλεκτρονική διασταύρωση και είδα ότι έλειπαν 2 βεβαιώσεις. Η μία από τον ΟΕΕΚ που είχα δουλέψει σε κάποια ΙΕΚ το 2007-08 και η άλλη από κάποια σχολή. Παραξενεμένος, άρχισα να παίρνω τηλέφωνα να δω τι ακριβώς έγινε. Ανακάλυψα ότι η εκπληκτική μου φοροδιαφυγή ήταν 4,5€ (4,1+0,34) χρωστούμενου φόρου τη στιγμή που επιστροφή είχα ~900 (890 για την ακρίβεια). Ρωτάω γιατί δε με ειδοποίησαν να πάω να πάρω τις βεβαιώσεις, όπως έκαναν τόσα χρόνια και οι απαντήσεις ήταν απίστευτες: Η σχολή δήλωσε πως για 98€ σιγά μην σε ειδοποιήσω να έρθεις να πάρεις βεβαίωση αποδοχών (αποδοχές του 2007-08 που ξεχάστηκαν για το 2009 δεν ξέρω κι εγώ πώς) και ο ΟΕΕΚ πως τώρα με τις περικοπές δεν ειδοποιούμε για να μειώσουμε τα τηλέφωνα. Με τα πολλά παίρνω τις βεβαιώσεις και πηγαίνω πάλι στην εφορία. Ζητάω από μια κοπέλα χαρτιά για να κάνω συμπληρωματική δήλωση, όπως μου είχε πει η προϊσταμένη την 1η φορά. Ετοιμάζω τη συμπληρωματική δήλωση και πάω να την παραδώσω. Η προΪσταμένη λείπει και ρωτάω μία άλλη αν τη δίνω σε αυτή ή πρέπει να περιμένω την προϊσταμένη. Μου λέει περίμενε και ρίχνει μια ματιά στη δήλωση. Βγαίνουμε γνωστοί και φωνάζει και άλλες 2 που ήταν συμμαθήτριες από το σχολείο. Έρχεται η προϊσταμένη και πηγαίνει μέσα, οπότε η κοπέλα, της λέει να με εξυπηρετήσει γρήγορα γιατί περίμενα 1 ώρα έξω από το γραφείο. Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξει τις οδηγίες για συμπληρωματική δήλωση (= όχι πρόστιμο όπως είπε την 1η φορά μετά τις φωνές) και να μου βάλει και ένα πρόστιμο 120€. Μόλις με βλέπει και αρχίζω τις ερωτήσεις του στυλ γιατί μου τα άλλαξες σήμερα, γιατί μίλησες πάλι για φοροδιαφυγή όταν μου χρωστάς και δε σου χρωστάω κτλ, και φυσικά μόλις μίλησε η γνωστή (της λέει ότι για 4,5€ διαφορά είναι γελοίο το πρόστιμο) μου μειώνει το πρόστιμο στα 40€ το οποίο και πληρώνω και φεύγω αηδιασμένος. Μου λέει, καθώς έφευγα, ότι θα βγάλει την εκκαθάριση άμεσα και μέσα στην εβδομάδα θα πάρω την επιστροφή μου. 15 μέρες και ακόμα δεν ήρθε φυσικά και 100% θα βγει και κάτι άλλο στην πορεία και έχει ο Θεός.
- Το ευτράπελο είναι πως, την 1η φορά που πήγα - αφότου είχα υψώσει τη φωνή και αποφάσισε να σταματήσει να με λέει κλέφτη φοροφυγά και αφού τις είχα εξηγήσει τι σημαίνουν οι ονομασίες που έβλεπε μπροστά της - μου πρότεινε, για να μην έχω στο μέλλον τέτοια προβλήματα να κυνηγήσω δικαστικά τις αποδοχές που μου χρωστάνε. Τη ρώτησα τότε, αν καταλαβαίνει ποιον θα πρέπει να κυνηγήσω. Δεν είχε ιδέα ότι ουσιαστικά θα κυνηγούσα δικαστικά το ίδιο το κράτος από το οποίο την επόμενη χρονιά θα ζητούσα επαναπρόσληψη = ποιός πρόεδρος σχολής θα υπέγραφε πρόσληψη;
Και μετά θέλουμε να πάμε μπροστά και να βγάλουμε άκρη. Είμαι 100% σίγουρος πως αν ήταν μπροστά της ο Χ εφοπλιστής του Πειραιά που χρωστούμε 1.000.000€ σε ΙΚΑ και άλλα τόσα στην εφορία δε θα μίλαγε έτσι, αλλά αντιθέτως, θα τον κερνούσε και καφέ. Εγώ, σκοπίμως, πήγα με σκισμένο παντελόνι και αθλητικό παπούτσι, για να δω τι αντιμετώπιση θα είχα. Έπεσα μέσα σε αυτά που περίμενα, αν και θεωρούσα πως θα είχε το θάρρος να βάλει σοβαρό πρόστιμο, ίσο με το ποσό της επιστροφής, έτσι για να πιστέψω ότι πραγματικά κυνηγούν τη σοβαρή φοροδιαφυγή. Περιμένω βέβαια να έρθει το εκκαθαριστικό για να βεβαιωθώ ότι δε μου φάγανε και τα υπόλοιπα, αλλά αν την πιστέψω, θα την πάρω την επιστροφή φέτος.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Περιγράφω σύντομα...Μόνο οι περιγραφές δεν φθάνουν - καλύτερα να βιντεοσκοπείς τις συνομιλίες για να τις βλέπουμε.
Είμαι 100% σίγουρος πως αν ήταν μπροστά της ο Χ εφοπλιστής του Πειραιά που χρωστούμε 1.000.000€ σε ΙΚΑ και άλλα τόσα στην εφορία δε θα μίλαγε έτσι, αλλά αντιθέτως, θα τον κερνούσε και καφέ. Εγώ, σκοπίμως, πήγα με σκισμένο παντελόνι και αθλητικό παπούτσι, για να δω τι αντιμετώπιση θα είχα. Έπεσα μέσα σε αυτά που περίμενα, αν και θεωρούσα πως θα είχε το θάρρος να βάλει σοβαρό πρόστιμο, ίσο με το ποσό της επιστροφής, έτσι για να πιστέψω ότι πραγματικά κυνηγούν τη σοβαρή φοροδιαφυγή.
Νομίζω ήταν λάθος που εμφανίστηκες ατημέλητος στην εφορία. Θα σε αντιμετώπιζαν πολύ πιο σοβαρά αν ήσουν με σακάκι και γραβάτα όπως γράφεις κι εσύ για τους εφοπλιστές.
-
@leonp +1000
Οταν πας να αντιμετωπισεις ενα αθλιο κρατος με κομπλεξικους υπαλληλους... εκπροσωπους θα πρεπει να συμπεριφερθεις με αναλογη πονηραδα - καπατσοσυνη. Εισαι στο ελεος τους οχι γιατι τελικα δεν μπορεις να βρεις το δικιο σου αλλα γιατι μεχρι να το βρεις θα εχεις γερασει..... φυσικα και ψυχολογικα... Ποσο καλυτερο θα ηταν αν ειχε παει ο pipinos καλοντυμενος να ψαρωνε τη ανεραστη εφοριακο και στο τελος να ειχε την ικανοποιηση οτι την 'δουλεψε' κατα καποιο τροπο Για το προστιμο-νευρα κ.λ.π. δεν αξιζει τον κοπο.... να χαλας τη ζαχαρενια σου....
Περιμενω να μου πει η γυναικα μου για τις 2.30 ωρες που περασε εχθες στην εφορια για να ξεκαθαρισει οτι δεν πρεπει να στελνουν ΕΤΑΚ σε πεθαμενο... (Πατερας μου) εφοσον οι κληρονομοι εχουν πληρωσει το μεριδιο τους, και εχει γινει και δηλωση εισοδηματος τοτε που πεθανε οπως επρεπε. Ηθελαν να εχει παει και στο Μητρωο να κανει διακοπη!!!! καποιος δικος του.... προσκομιζοντας 'φρεσκα χαρτια' τελευταιου τριμηνου!!!! για να τα δεχτουν!!! Ουτε να πεθανεις δεν μπορεις και σε τρεχουν ακομα για χαρτια......
-
Δεν τα γράφω πολύ σοβαρά, κουβέντα να γίνεται.
-
Εμενα η μητερα μου εχει ενα χρεος απο το 85 το οποιο με τους τοκους εχει φτασει τα 10 ευρω αλλα την ειπανε οτι δεν μπορει να το πληρωσει γιατι εχει κλειδωθει απο τπ συστημα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν τα γράφω πολύ σοβαρά, κουβέντα να γίνεται. -
Περιγράφω σύντομα λόγω τρομερού φόρτου εργασίας.Περιμένω εκκαθαριστικό από Μάιο. Νόμιζα ότι το καθυστερούσαν γιατί θα είχα μεγάλη επιστροφή (900€). Μου έρχεται χαρτί πριν 2+ εβδομάδες να τους παραδώσω τις επιπλέον βεβαιώσεις αποδοχών για να κάνουν εκκαθάριση. Πηγαίνω να ρωτήσω τι βλέπουν να λείπει γιατί πραγματικά δεν ήξερα. Η εφοριακός, προϊσταμένη να σημειωθεί, ήταν αφενός άσχετη με την ελληνική πραγματικότητα (δεν μπορούσε να ξεχωρίσει το Οργανισμός από το Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο + τα υπόλοιπα που ακολουθούν) και αφετέρου προκλητική στη συμπεριφορά της. Κρύβετε αποδοχές, μου έλεγε, αποφεύγετε τη φορολογία κτλ. Μετά από ύψωμα της φωνής γιατί μου είπε ότι με πλήρωσαν από το ΕΚΠΑ που δε μου χρωστάνε, ενώ με είχαν πληρώσει από τον ΟΕΕΚ και το ΕΚΠΑ(ΙΔΕΥΣΗΣ) το έβλεπε Πανεπιστήμιο, μου έδειξε την ηλεκτρονική διασταύρωση και είδα ότι έλειπαν 2 βεβαιώσεις. Η μία από τον ΟΕΕΚ που είχα δουλέψει σε κάποια ΙΕΚ το 2007-08 και η άλλη από κάποια σχολή. Παραξενεμένος, άρχισα να παίρνω τηλέφωνα να δω τι ακριβώς έγινε. Ανακάλυψα ότι η εκπληκτική μου φοροδιαφυγή ήταν 4,5€ (4,1+0,34) χρωστούμενου φόρου τη στιγμή που επιστροφή είχα ~900 (890 για την ακρίβεια). Ρωτάω γιατί δε με ειδοποίησαν να πάω να πάρω τις βεβαιώσεις, όπως έκαναν τόσα χρόνια και οι απαντήσεις ήταν απίστευτες: Η σχολή δήλωσε πως για 98€ σιγά μην σε ειδοποιήσω να έρθεις να πάρεις βεβαίωση αποδοχών (αποδοχές του 2007-08 που ξεχάστηκαν για το 2009 δεν ξέρω κι εγώ πώς) και ο ΟΕΕΚ πως τώρα με τις περικοπές δεν ειδοποιούμε για να μειώσουμε τα τηλέφωνα. Με τα πολλά παίρνω τις βεβαιώσεις και πηγαίνω πάλι στην εφορία. Ζητάω από μια κοπέλα χαρτιά για να κάνω συμπληρωματική δήλωση, όπως μου είχε πει η προϊσταμένη την 1η φορά. Ετοιμάζω τη συμπληρωματική δήλωση και πάω να την παραδώσω. Η προΪσταμένη λείπει και ρωτάω μία άλλη αν τη δίνω σε αυτή ή πρέπει να περιμένω την προϊσταμένη. Μου λέει περίμενε και ρίχνει μια ματιά στη δήλωση. Βγαίνουμε γνωστοί και φωνάζει και άλλες 2 που ήταν συμμαθήτριες από το σχολείο. Έρχεται η προϊσταμένη και πηγαίνει μέσα, οπότε η κοπέλα, της λέει να με εξυπηρετήσει γρήγορα γιατί περίμενα 1 ώρα έξω από το γραφείο. Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξει τις οδηγίες για συμπληρωματική δήλωση (= όχι πρόστιμο όπως είπε την 1η φορά μετά τις φωνές) και να μου βάλει και ένα πρόστιμο 120€. Μόλις με βλέπει και αρχίζω τις ερωτήσεις του στυλ γιατί μου τα άλλαξες σήμερα, γιατί μίλησες πάλι για φοροδιαφυγή όταν μου χρωστάς και δε σου χρωστάω κτλ, και φυσικά μόλις μίλησε η γνωστή (της λέει ότι για 4,5€ διαφορά είναι γελοίο το πρόστιμο) μου μειώνει το πρόστιμο στα 40€ το οποίο και πληρώνω και φεύγω αηδιασμένος. Μου λέει, καθώς έφευγα, ότι θα βγάλει την εκκαθάριση άμεσα και μέσα στην εβδομάδα θα πάρω την επιστροφή μου. 15 μέρες και ακόμα δεν ήρθε φυσικά και 100% θα βγει και κάτι άλλο στην πορεία και έχει ο Θεός.
- Το ευτράπελο είναι πως, την 1η φορά που πήγα - αφότου είχα υψώσει τη φωνή και αποφάσισε να σταματήσει να με λέει κλέφτη φοροφυγά και αφού τις είχα εξηγήσει τι σημαίνουν οι ονομασίες που έβλεπε μπροστά της - μου πρότεινε, για να μην έχω στο μέλλον τέτοια προβλήματα να κυνηγήσω δικαστικά τις αποδοχές που μου χρωστάνε. Τη ρώτησα τότε, αν καταλαβαίνει ποιον θα πρέπει να κυνηγήσω. Δεν είχε ιδέα ότι ουσιαστικά θα κυνηγούσα δικαστικά το ίδιο το κράτος από το οποίο την επόμενη χρονιά θα ζητούσα επαναπρόσληψη = ποιός πρόεδρος σχολής θα υπέγραφε πρόσληψη;
Και μετά θέλουμε να πάμε μπροστά και να βγάλουμε άκρη. Είμαι 100% σίγουρος πως αν ήταν μπροστά της ο Χ εφοπλιστής του Πειραιά που χρωστούμε 1.000.000€ σε ΙΚΑ και άλλα τόσα στην εφορία δε θα μίλαγε έτσι, αλλά αντιθέτως, θα τον κερνούσε και καφέ. Εγώ, σκοπίμως, πήγα με σκισμένο παντελόνι και αθλητικό παπούτσι, για να δω τι αντιμετώπιση θα είχα. Έπεσα μέσα σε αυτά που περίμενα, αν και θεωρούσα πως θα είχε το θάρρος να βάλει σοβαρό πρόστιμο, ίσο με το ποσό της επιστροφής, έτσι για να πιστέψω ότι πραγματικά κυνηγούν τη σοβαρή φοροδιαφυγή. Περιμένω βέβαια να έρθει το εκκαθαριστικό για να βεβαιωθώ ότι δε μου φάγανε και τα υπόλοιπα, αλλά αν την πιστέψω, θα την πάρω την επιστροφή φέτος.
Ευχαριστώ.
Πάντως για να είμαστε αντικειμενικοί και από την πλευρά σου δεν είχαν γίνει όλα σωστά.
-
Ηρθε και σε μενα το χαρτι περαιωσης... 700 καθε χρονο απο το 2000.... ετσι ηρθαν και σε ολους τους γνωστους μηχανικους.....απο μενα δεν εχει μια παντως..... εχω κλεισει βιβλια, αλλα και να μην τα ειχα κλεισει δεν εχω λογο να πληρωσω εξτρα.... εβαζα συντελεστη 72% στα ποσα απο το μπλοκακι...
-
Όταν λες είχα κλείσει βιβλία, εννοείς με αυτοπεραίωση κάθε χρόνο ή την περαίωση που είχε γίνει παλαιότερα?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Όταν λες είχα κλείσει βιβλία, εννοείς με αυτοπεραίωση κάθε χρόνο ή την περαίωση που είχε γίνει παλαιότερα?Οχι!!! εκλεισα ως μηχανικος.... τελος.........
-
Περιγράφω σύντομα λόγω τρομερού φόρτου εργασίας.Περιμένω εκκαθαριστικό από Μάιο. Νόμιζα ότι το καθυστερούσαν γιατί θα είχα μεγάλη επιστροφή (900€).
Ομολογώ πάντως πως είμαι αρκετά...βιτσιόζος και το διάβασα όλο!
Εμένα μου ήρθε η εκκαθάριση πάντως και είχα κι εγώ μεγάλη επιστροφή (>900€ ).
Επίσης, δεν μου έχει έρθει χαρτάκι για περαίωση, ευχαρίστως θα περαίωνα, αν δεν είχαν τα 700€ ελάχιστο ποσό για κάθε έτος (και έχω 2 έτη πχ με 400€ το ένα και 4000€ το άλλο... ε, δεν λέει να τους δώσω 700€! ).Περαιώνω τα άλλα δύο ευχαρίστως βέβαια...
-
Μπορείς να κάνεις επιλεκτικά περαίωση ή πρέπει να τα περαιώσεις όλα ?
-
Nομίζω στο προσκλητήριο που λαβαίνεις, γράφει ποιά έτη εγκαλείσαι να περαιώσεις. Λες να μπορείς να διαλέξεις κιόλας?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος