-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ειπωθηκαν πολλα σωστα πραγματα μεχρι τωρα αλλα και πολλες ανοησιες.αν νομιζετε οτι ενας νεος οδηγος παει σε πιστα για να μαθει πως να αντιδρα σε κατι απροοπτο κανετε μεγαλο λαθος.
μονο η πολυχρονη πειρα πανω στο τιμονι βοηθαει.οταν ενας παιρνει το διπλωμα τοτε του δινεται η αδεια για να αρχισει να μαθαινει.
ειναι ολα θεμα χαρακτηρα πιστευω.ενα μαγκακι ειτε ειναι νηφαλιο ειτε εχει πιει λιγο τις ιδιες βλακειες θα κανει.ενα προσγειωμενο ατομο με πειρα στο τιμονι και με μια μπυρα η ενα ποτηρι κρασι δεν αποτελει κινδυνο.μην τα ισοπεδωνουμε ολα.αλλα ΟΧΙ παραπανω.
απλα χρειαζεται να γνωριζει τον εαυτο του,πραγμα υπερβολικα δυσκολο.
αν πιστευει οτι το ποτο ειναι μπομπα θα πιει μονο ενα,και θα πιασει τιμονι μετα απο αρκετη ωρα.αν δεν νοιωθει καλα δεν θα οδηγησει.'μονο η πολυχρονη πειρα πανω στο τιμονι βοηθαει.οταν ενας παιρνει το διπλωμα τοτε του δινεται η αδεια για να αρχισει να μαθαινει....'
Νομίζω πως το κομμάτι της πείρας(της Καλής Πείρας) το κάλυψα.
Για να ακριβολογήσω,αν κάποιος υιοθετήσει κακές στάσεις και πρακτικές οδηγώντας,με το πέρασμα των χρόνων και τη δύναμη της συνήθειας, είναι εξαιρετικά δύσκολο(αν όχι ακατόρθωτο) να βελτιωθεί,όσο και να το θέλει.
Το διαπιστώνω καθημερινά στη δουλειά μου,ειδικά όταν έρχεται ο νεαρός με τον πατέρα του και λέει ο γονιός με περηφάνεια'το παιδί μου ξέρει να οδηγεί,του έμαθα εγώ...'.Να ξέρετε πως είναι αδύνατο να περάσεις μηνύματα σ'αυτό το παιδί,να του δημιουργήσεις δηλαδή καταστάσεις προβληματισμού,επειδή 'ξέρει' και αντιδρά άσχημα σε οποιαδήποτε δασκαλίστικη συμπεριφορά.Και αυτή η συμπεριφορά διαιωνίζεται διαρκώς,αφού είναι πολύ εύκολο να αντιγράψεις απαρχαιωμένα πρότυπα και μοντέλα Ελληναράδων. -
[quote='Σταύρος Αλέξογλου']
Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω,αφού το 'δίπλωμα' κατ'αυτό τον τρόπο θα κόστιζε 3.000 -
Κακα τα ψεματα... οσο αλκοολ και να πιεις, τα αντανακλαστικα σου δεν ειναι τα ιδια... κρινοντας απ τον εαυτο μου παντα. Γενικα δεν πινω, αντε ενα με δυο ποτηρια ουισκι, αλλα παντα οδηγω διαφορετικα απ' οτι νηφαλιος. Αν δλδ νηφαλιος παω με μωτ τα 80 χαω και προσεχω 10 φορες, αν πιω, η μωτ πεφτει στα 60 χαω και προσεχω 100 φορες περισσοτερο. Ευτυχως δεν εχει τυχει να οδηγησω μεθυσμενος, αλλα ουτε το επιδιωκω.
Γενικα παντως δεν ξερω αν οι Ελληνες οδηγοι ξερουμε να οδηγουμε σωστα! Πανω σ' αυτο, θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να μαθω να οδηγω σε περιεργες καταστασεις... πχ σωστη αντιδραση σε περιπτωση παγου στο δρομο. Υπαρχει καποια σχολη? Δεν ξερω ακομα να οδηγω... κι ας εχω το διπλωμα εδω και 15 χρονια.
-
ενω οι οδηγοι μηνων αν μαθουν στη πιστα ελιγμους αποφυγης τοτε σε μια απροοπτη στιγμη πανω στην εθνικη θα αντιδρασουν σωστα.καλα ειμαστε σοβαροι τωρα;στη πιστα δεν υπαρχει απροοπτο επειδη το περιμενουν.στην εθνικη υπαρχει.δεν υπαρχει λογος να βαρεσει το αμαξι 5 και 6 φορες.οταν ειναι απειρος πηγαινει σιγα και προσεχτικα.και να ξερετε κατι.ο δρομος δεν φταιει ποτε για τα ατυχηματα.φταιει παντα ο οδηγος.ειναι ο δρομος κακος.πηγαινω σιγα.δεν εχω ορατοτητα.πηγαινω σιγα.εχω σουρωσει.δεν οδηγαω.απλα πραγματα.ουτε πιστες και τετοια χαζα θελουμε ουτε 50 ωρες μαθηματα.σωστη παιδεια και συνεση.αλλα ποσοι τα εχουν αυτα;ενας που εχει μαθει να ειναι τσαμπουκας δεν τον αλλαζεις.ο δοκιμασμενος δοκιμη δεν χρειαζεται.
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Γενικα παντως δεν ξερω αν οι Ελληνες οδηγοι ξερουμε να οδηγουμε σωστα! Πανω σ' αυτο, θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να μαθω να οδηγω σε περιεργες καταστασεις... πχ σωστη αντιδραση σε περιπτωση παγου στο δρομο. Υπαρχει καποια σχολη? Δεν ξερω ακομα να οδηγω... κι ας εχω το διπλωμα εδω και 15 χρονια.Ρίξε μια ματιά: http://www.4tsafetrack.gr/el/
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ενω οι οδηγοι μηνων αν μαθουν στη πιστα ελιγμους αποφυγης τοτε σε μια απροοπτη στιγμη πανω στην εθνικη θα αντιδρασουν σωστα.καλα ειμαστε σοβαροι τωρα;στη πιστα δεν υπαρχει απροοπτο επειδη το περιμενουν.στην εθνικη υπαρχει.δεν υπαρχει λογος να βαρεσει το αμαξι 5 και 6 φορες.οταν ειναι απειρος πηγαινει σιγα και προσεχτικα.και να ξερετε κατι.ο δρομος δεν φταιει ποτε για τα ατυχηματα.φταιει παντα ο οδηγος.ειναι ο δρομος κακος.πηγαινω σιγα.δεν εχω ορατοτητα.πηγαινω σιγα.εχω σουρωσει.δεν οδηγαω.απλα πραγματα.ουτε πιστες και τετοια χαζα θελουμε ουτε 50 ωρες μαθηματα.σωστη παιδεια και συνεση.αλλα ποσοι τα εχουν αυτα;ενας που εχει μαθει να ειναι τσαμπουκας δεν τον αλλαζεις.ο δοκιμασμενος δοκιμη δεν χρειαζεται.Γιατί να μην αντιδράσουν? Από το να μπλοκάρουν τα φρένα και να κοκκαλώσουν το τιμόνι κάτι (πολύ) παραπάνω θα κάνουνε.
Από αυτά που λες φαίνεται ότι μιλάς για κάτι που δεν ξέρεις, (την διαδικασία στο Safetrack εννοώ) άρα μην είσαι τόσο απόλυτος και τα λες χαζά λες και έχεις πάει γιατί σώζουν ζωές και είναι στάνταρ διαδικασία σε αρκετές χώρες.
Απλώς και εσύ είσαι μου φαίνεται ο κλασσικός Ελληνάρας που παίρνει το δίπλωμα με 1000 ευρώ στο χέρι μετά απο 10 ψωρομαθήματα και μαθαίνεις να οδηγάς στην πορεία. Οι περισσότεροι οδηγοί ούτε τον ΚΟΚ δεν ξέρουν καλά. Πάνω από τους μισούς δεν φοράνε ζώνη μες την πόλη.
Επίσης μερικές φορές ΟΣΟ προνοητικός και να είσαι και ΟΣΟ καλός οδηγός και προσεκτικός και να είσαι το κακό θα έρθει, θα βρεις πάγο/λάδια πχ και θα γλιστρύσεις. Ή θα χρειαστεί να κάνεις φρενάρισμα πανικού και αποφυγή εμποδίου ταυτόχρονα. Η Θεία Φώτιση θα έρθει στον νέο οδηγό για να το κάνει?
Λες ότι ο δρόμος δεν φταίει ποτέ. Έχεις κάνει καμία έρευνα ή κατεβάζεις του κεφαλιού σου? Υπάρχουν εγληματικές παραλείψεις στους δρόμους. Συχνά φτάει ο οδηγός ναι, για σκέψου όμως με σωστούς δρόμους πόσοι θάνατοι θα είχαν αποφευγθεί?
-
Ευχαριστω για το λινκ!
Οσον αφορα τους δρομους μας, και ειδικα το Εθνικο μας δικτυο... δεν ηταν λιγες οι φορες που ετυχε να πεσω σε λακουβα, ευτυχως μεχρι τωρα χωρις συνεπειες -εκτος της καταπονησης των αναλογων συστηματων του αυτ/του- επειδη την ειδα την τελευταια στιγμη (δε φαινοταν απο μακρυα)...Εdit: Επακολουθο λακουβας μπορει να ειναι και σκασιμο ελαστικου... με οτι αυτο συνεπαγεται σε ταχυτητα 80-100 χαω... Αρα δε φταιει παντα ο οδηγος... αν και γενικα συμφωνω οτι την μεγαλυτερη ευθυνη την εχει ο οδηγος
-
ποσοι θανατοι θα ειχαν αποφευχθει αν οι οδηγοι οδηγουσαν συνετα.σε ποσα ατυχηματα εφταιγε πραγματικα ο δρομος και οχι η ταχυτητα και η υπερεκτιμηση ικανοτητων.αυτες δεν ειναι οι 2 βασικοτερες αιτιες ατυχηματων;μην νομιζεις οτι μαθηματα σε πιστες βοηθανε.εχω κανει φιλε μου 2 φορες στη γερμανια.πεταμενα λεφτα.πιστεψε με.
το διπλωμα το πηρα το 1993 και το 1997 και το επαγγελματικο και εκανα δρομολογια με νταλικα συρομενη και επικαθημενη στις διακοπες μου απο το πανεπιστημιο.μονο ο χρονος πανω στο τιμονι και νορμαλ νοοτροπια βοηθαει σε κατι απροοπτο πανω στο δρομο.
εσυ νομιζεις αν κανεις 10 safetracks θα σε βοηθησουν αν πας στην εθνικη με 100 και σου ερθει απο το αλλο ρευμα ενα ζαντολαστιχο.μου ετυχε πριν 2 χρονια στον περιφερειακο του μοναχου.
δεν το παιζω καθολου ξερολας,αλλα αναρωτιεμαι αν ολοι πηγαιναν συμφωνα με τα ορια ταχυτητας,και βαζω μονο αυτο,ποσα λιγοτερα ατυχηματα θα ειχαμε;
οπως σου ειπα εχω παει 2 φορες σε τετοια προγραμματα στο μοναχο οπου σπουδαζα.sicherheitstraining.πολλα λεφτα για το τιποτα.ταπεινη μου γνωμη βεβαια.αν νομιζετε οτι βοηθανε να πατε.δεν ειναι και ιδιαιτερα φθηνα.
οσο για τους δρομους,και κλεινω εδω γιατι βγηκαμε εκτος θεματος,δεν εχω ακουσει ποτε ουτε ελλαδα ουτε εξωτερικο για θανατηφορο ατυχημα εξαιτιας του δρομου. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ποσοι θανατοι θα ειχαν αποφευχθει αν οι οδηγοι οδηγουσαν συνετα.σε ποσα ατυχηματα εφταιγε πραγματικα ο δρομος και οχι η ταχυτητα και η υπερεκτιμηση ικανοτητων.αυτες δεν ειναι οι 2 βασικοτερες αιτιες ατυχηματων;μην νομιζεις οτι μαθηματα σε πιστες βοηθανε.εχω κανει φιλε μου 2 φορες στη γερμανια.πεταμενα λεφτα.πιστεψε με.
οπως σου ειπα εχω παει 2 φορες σε τετοια προγραμματα στο μοναχο οπου σπουδαζα.sicherheitstraining.πολλα λεφτα για το τιποτα.ταπεινη μου γνωμη βεβαια.αν νομιζετε οτι βοηθανε να πατε.δεν ειναι και ιδιαιτερα φθηνα.
οσο για τους δρομους,και κλεινω εδω γιατι βγηκαμε εκτος θεματος,δεν εχω ακουσει ποτε ουτε ελλαδα ουτε εξωτερικο για θανατηφορο ατυχημα εξαιτιας του δρομου.Θα εχεις ακουσει ομως για τον κακομοιρο που ξαφνικα υποχωρησε το οδοστρωμα και βρεθηκε μεσα σε μια τεραστια τρυπα, αυτος και το αυτοκινητο του, στην Δ. Πλακεντιας!!!
Οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ, σαφως τη μεγαλυτερη ευθυνη την εχει ο οδηγος... ομως... ειναι αστειο να μιλαμε για ορια ταχυτητας, οταν αυτα δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα... να μιλαμε για ποιοτητα του οδοστρωματος, οταν η ασφαλτος ειναι γυαλι και ακομα και σε στροφες συνανταμε αντιθετη κλιση (συγκρινεται η ποιοτητα του οδοστρωματος στην Ε.Ο μ' αυτη μιας autobahn στη Γερμανια?)
Οπως και να οδηγαει καποιος και κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες... ενα πραγμα ειναι βασικο... να φορα παντα ζωνη!!!, αυτος και ολοι οι επιβαινοντες! -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
το διπλωμα το πηρα το 1993 και το 1997 και το επαγγελματικο και εκανα δρομολογια με νταλικα συρομενη και επικαθημενη στις διακοπες μου απο το πανεπιστημιο.μονο ο χρονος πανω στο τιμονι και νορμαλ νοοτροπια βοηθαει σε κατι απροοπτο πανω στο δρομο.
εσυ νομιζεις αν κανεις 10 safetracks θα σε βοηθησουν αν πας στην εθνικη με 100 και σου ερθει απο το αλλο ρευμα ενα ζαντολαστιχο.μου ετυχε πριν 2 χρονια στον περιφερειακο του μοναχου.
δεν το παιζω καθολου ξερολας,αλλα αναρωτιεμαι αν ολοι πηγαιναν συμφωνα με τα ορια ταχυτητας,και βαζω μονο αυτο,ποσα λιγοτερα ατυχηματα θα ειχαμε;
οσο για τους δρομους,και κλεινω εδω γιατι βγηκαμε εκτος θεματος,δεν εχω ακουσει ποτε ουτε ελλαδα ουτε εξωτερικο για θανατηφορο ατυχημα εξαιτιας του δρομου.Φίλε kasel σε καμία περίπτωση δεν είναι πεταμένα λεφτά...Όταν λέμε ότι η αυτικινητιστική μας παιδεία είναι σε βρεφικό επίπεδο συμπεριλαμβάνουμε σε αυτό και το γεγονός ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετές πίστες για εκμάθηση..Υπάρχει μια διαφορά σε αυτό που λες περί εμπειρίας και είναι η εξής:Ναι μεν με το πέρασμα του χρόνου μαθαίνεις να οδηγείς καλύτερα,ασφαλέστερα τόσο για σένα όσο και για τους γύρω σου,ΑΛΛΑ σε μια πίστα (είτε με καρτ είτε με το δικό σου αυτοκίνητο) αποκτάς την απαιτούμενη εμπειρία αναίμακτα,χωρίς κίνδυνο και πάνω απ'όλα σε ΑΣΦΑΛΕΣ περιβάλλον..Σε ατύχημα που είχα προ μερικών μηνών,κάθησα και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα αν είχα την απαιτούμενη εμπειρία από ενασχόληση με καρτ είτε με αυτοκίνητο σε πίστα να ακινητοποιήσω το αυτοκίνητό μου πιο γρήγορα έτσι ώστε να προλάβαινα την κοπελιά που μου βγήκε απ το στοπ.Τώρα πλέον έχω μάθει αλλά και πλήρωσα από την τσέπη μου και ταλαιπωρήθηκα και τρόμαξα..Όλα αυτά θα μπορούσα να τα έχω σε μια 'βιβλιοθήκη' εμπειριών από το ασφαλές περιβάλλον μιας πίστας για παράδειγμα...Δε νομίζω να είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί οδηγοί αγώνων αναφέρουν τα καρτ ως σχολείο...Που βέβαια δεν είναι μόνο σχολείο για να μάθεις να κινείσαι σε αγωνιστικούς ρυθμούς με σκοπό να μετακινηθείς σε άλλη μορφή αγώνων,αλλά και σχολείο από την άποψη αποκομιδής εμπειριών..
-
ρε παιδια οπως ειπα ειναι καθαρα προσωπικη μου γνωμη και δεν επιμενω οτι ειναι η σωστη.απλα εμενα δεν μου προσφεραν τα 2 σαββατοκυριακα στη πιστα τιποτα ουσιωδες.και ηταν πραγματικα επαγγελματικο προγραμμα απο την ADAC.
ολα πιστευω ειναι θεμα χαρακτηρα.και δεν μιλαω για τα αναποφευκτα οπως η καθιζηση του δρομου.απλη αποδειξη ειναι οι στατιστικες των ατηχυματων.η συντριπτικη πλειοψηφια οφειλεται σε ανθρωπινο λαθος,οπως υπερβολικη ταχυτητα,μεθη,απροσεξια,ψευτομαγκαλικια.
ολοι τα εχουμε κανει και μερικοι οπως και εγω ειχαμε αγιο οταν τα καναμε.αλλα πολλοι τα κοψαμε μετα. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
**ενω οι οδηγοι μηνων αν μαθουν στη πιστα ελιγμους αποφυγης τοτε σε μια απροοπτη στιγμη πανω στην εθνικη θα αντιδρασουν σωστα.καλα ειμαστε σοβαροι τωρα;**στη πιστα δεν υπαρχει απροοπτο επειδη το περιμενουν.στην εθνικη υπαρχει.δεν υπαρχει λογος να βαρεσει το αμαξι 5 και 6 φορες.οταν ειναι απειρος πηγαινει σιγα και προσεχτικα.και να ξερετε κατι.**ο δρομος δεν φταιει ποτε για τα ατυχηματα.φταιει παντα ο οδηγος.**ειναι ο δρομος κακος.πηγαινω σιγα.δεν εχω ορατοτητα.πηγαινω σιγα.εχω σουρωσει.δεν οδηγαω.απλα πραγματα.ουτε πιστες και τετοια χαζα θελουμε ουτε 50 ωρες μαθηματασε ποσα ατυχηματα εφταιγε πραγματικα ο δρομος** και οχι η ταχυτητα και η υπερεκτιμηση ικανοτητων**.αυτες δεν ειναι οι 2 βασικοτερες αιτιες ατυχηματων;μην νομιζεις οτι μαθηματα σε πιστες βοηθανε.εχω κανει φιλε μου 2 φορες στη γερμανια.πεταμενα λεφτα.πιστεψε με.
μονο ο χρονος πανω στο τιμονι και νορμαλ νοοτροπια βοηθαει σε κατι απροοπτο πανω στο δρομο.
εσυ νομιζεις αν κανεις 10 safetracks θα σε βοηθησουν αν πας στην εθνικη με 100 και σου ερθει απο το αλλο ρευμα ενα ζαντολαστιχο.μου ετυχε πριν 2 χρονια στον περιφερειακο του μοναχου.Δεν ξέρω από που να αρχίσω!
kasel μιλάς σοβαρά; Λες οτι έχεις κάνει 2 φορές σε σχολές ασφαλούς οδήγησης (πολύ αμφιβάλω) κι οτι είναι πεταμένα λεφτά; Οι πίστες και η εξάσκηση στην πίστα δεν βοηθούν;
Δηλ. για να καταβάλω εσύ ποιά εμπειρία είχες οταν σου ήρθε το ζαντολάστιχο... Σου έρχονται κάθε μέρα;
Φυσικά και είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Οπότε μπορεί να υπερεκτιμήσουμε πχ την ταχύτητά μας σε μια στροφή. ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ γιατί σου εξηγούν το ΣΩΣΤΟ τρόπο αντίδρασης. Απο κει και πέρα με ΣΥΧΝΗ εξάσκηση στην ΠΙΣΤΑ αποφεύγεις τις κακοτοπιές γιατί μαθαίνεις τα ΟΡΙΑ του αυτοκινήτου σου και πως να αντιδράσεις όταν τα ξεπεράσεις. Αυτό ΔΕΝ θα στο μάθει η εμπειρία σου και η χαμηλή ταχύτητα.
Κι όταν στην Εθνική με 120 χλμ κόψεις ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ζάντα από λακούβα ξαναπές τα αυτά για τους Ελληνικούς δρόμους και τη μη αναγκαιότητα εξάσκησης στις ασφαλείς συνθήκες της πίστας. -
εγω πανω κατω συμφωνω με τον kacel
εχουμε και λεμε, για να ειμαστε σωστοι οδηγοι και να εχουμε οδηγικη παιδεια πρεπει να :
διαβαζουμε περιοδικα αυτοκινητου
παρακολουθουμε μαθηματα σε ειδικες σχολεςρε ειστε σοβαροι? δηλαδη σε αλλες χωρες 'με οδηγικη παιδεια' τι ποσοστο παει σε πιστες?
αυτα τα safetrack και λοιπα, νομιζω ειναι για καποιον που ειναι αποφασισμενος να τρεξει.... στο δρομο και δεν θελει να σκοτωθει.αλλα τα μαγκακια που περιγραφει και ο δασκαλος δεν προκειται να πανε.
οι γονεις μου οδηγουν χρονια και αυτες οι δοκιμασιες δεν θα τους ειχαν βοηθησει ποτε.εγω με το αμαξι που οδηγω τωρα νομιζω οτι δε θα μου προσφερουν τιποτα.ΥΓ. καρτ........ οκ θα σε βοηθησει αμα εχεις πορσε η φερραρι.το αμαξια που οδηγουμε ομως δεν εχουν σε καμια περιπτωση την ταχυτητα αντιδρασης ενος καρτ.το καρτ εχει μεγαλη σχεση με μονοθεσια αγωνων αλλα ελαχιστη σχεση με ταπεινα αυτοκινητα δρομου
-
Είπε κανείς ότι πρέπει να πηγαίνεις στο Safetrack για να έχεις οδηγική παιδεία?
Εμείς είπαμε ότι είναι μια πρόσθετη εκπαίδευση για να μπορεί κάποιος να αντιδράσει όσο το δυνατόν καλύτερα κάτω από κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μια εκπαίδευση που καλό θα ήταν να περιλαμβανόταν στα μαθήματα που γίνονται για την απόκτηση διπλώματος.
Η οδηγική παιδεία δυστυχώς για την ταλαίπωρη χώρα μας, δεν μαθαίνεται σε σχολές, ούτε από περιοδικά. (ειδικά το δεύτερο)
ΥΓ. Δεν σου μαθαίνουν αγωνιστική οδήγηση στο Safetrack, αλλά μάλλον ούτε και εσύ ξέρεις τι κάνουν.
http://www.4tsafetrack.gr/el/ask/ -
Ο χρήστης patro έγραψε:
εγω πανω κατω συμφωνω με τον kacelεχουμε και λεμε, για να ειμαστε σωστοι οδηγοι και να εχουμε οδηγικη παιδεια πρεπει να :
διαβαζουμε περιοδικα αυτοκινητου
παρακολουθουμε μαθηματα σε ειδικες σχολεςρε ειστε σοβαροι? δηλαδη σε αλλες χωρες 'με οδηγικη παιδεια' τι ποσοστο παει σε πιστες?
αυτα τα safetrack και λοιπα, νομιζω ειναι για καποιον που ειναι αποφασισμενος να τρεξει.... στο δρομο και δεν θελει να σκοτωθει.αλλα τα μαγκακια που περιγραφει και ο δασκαλος δεν προκειται να πανε.
οι γονεις μου οδηγουν χρονια και αυτες οι δοκιμασιες δεν θα τους ειχαν βοηθησει ποτε.εγω με το αμαξι που οδηγω τωρα νομιζω οτι δε θα μου προσφερουν τιποτα.Άλλο η οδηγική παιδεία κι άλλο η οδηγική ικανότητα.
Η οδηγική παιδεία έχει σχέση με τους κανόνες οδήγησης (και το σεβασμό προς τους άλλους οδηγούς) και όχι με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου.Άλλο να ξέρεις ποδόσφαιρο κι άλλο να είσαι ποδοσφαιριστής.
-
φιλε camber εχω παει σε πιστα.να μην αμφιβαλλεις.ξερεις τι ατομα ειδα κυριως εκει;ατομα με φτιαγμενα αμαξια,πολυ γκαζιαρικα που θελαν να δοκιμασουν τα ορια τους και τα ορια του αυτοκινητου τους.δεν μπορεις να πας να κανεις οπως λες συχνη εξασκηση γιατι ειναι πανακριβα.οταν μου ηρθε το ζαντολαστιχο μπροστα μου το απεφυγα με ηρεμο ελιγμο.
πιο σημαντικο για μενα ειναι η οδηγικη παιδεια.η ικανοτητα οδηγησης εξαρταται απο το ταλεντο του καθενος και την εμπειρια του πανω στο δρομο.
τα ατομα που πηγαιναν στις πιστες ειναι τα ιδια ατομα που τρεχουν με 200 στο διεθνη. -
'Κερναω αποψε εγωωω γιορταζω εναν ακομη καημο....' χικ
Αντε γεια μας να πανε κατω τα φαρμακια..
Ειρηνη υμιν αντε να πιουμε κανενα ποτηρακι να κατευνασουμε τα πνευματα
παλι σταφιδα εγινα ο που..ης ευτυχως που δεν ειχα αμαξι -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
φιλε camber εχω παει σε πιστα.να μην αμφιβαλλεις.ξερεις τι ατομα ειδα κυριως εκει;ατομα με φτιαγμενα αμαξια,πολυ γκαζιαρικα που θελαν να δοκιμασουν τα ορια τους και τα ορια του αυτοκινητου τους.δεν μπορεις να πας να κανεις οπως λες συχνη εξασκηση γιατι ειναι πανακριβα.οταν μου ηρθε το ζαντολαστιχο μπροστα μου το απεφυγα με ηρεμο ελιγμο.
πιο σημαντικο για μενα ειναι η οδηγικη παιδεια.η ικανοτητα οδηγησης εξαρταται απο το ταλεντο του καθενος και την εμπειρια του πανω στο δρομο.
τα ατομα που πηγαιναν στις πιστες ειναι τα ιδια ατομα που τρεχουν με 200 στο διεθνη.Φίλε μου, ακόμα δεν κατάλαβες ότι μιλάμε για τα σεμινάρια του Safetrack και για το εάν αυτά είναι αρκετά χρήσιμα ώστε να πρέπει να γίνοται σε νέους οδηγούς ΠΡΙΝ να πάρουν το δίπλωμα και όχι γενικά για οδήγηση σε πίστα κτλ?
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
**πιο σημαντικο για μενα ειναι η οδηγικη παιδεια.η ικανοτητα οδηγησης εξαρταται απο το ταλεντο του καθενος **και την εμπειρια του πανω στο δρομο.
τα ατομα που πηγαιναν στις πιστες ειναι τα ιδια ατομα που τρεχουν με 200 στο διεθνη.Όταν δηλ. εξασκείσαι σε κάτι γίνεσαι χειρότερος;
Τα άτομα για τα οποία μιλάς ΔΕΝ πηγαίνουν σε πίστες αλλά πάνω-κάτω στις παραλιακές.
Οδηγική παιδεία μπορεί να έχει κι ένας μαθητής δημοτικού. Σημαίνει οτι είναι και καλός οδηγός;
Εμπειρία; Ναι, βοηθάει. Αλλά πρέπει πρώτα να ζήσεις για να την αποκτήσεις. -
εγω θα ηθελα να προσθεσω οτι η πιστα και η υδραυλικη αραχνη σε βοηθαει να μαθεις την συμπεριφορα του αυτοκινητου σου στο οριο,με πολυ λιγα χιλιομετρα σε αφαλες περιβαλλον ωστε να να αποκτηθει μια σχετικη εμπειρια για οταν θα σου συμβει κατι στο δρομο και πως θα αντιδρασεις...
γιατι μην μου πειτε οτι ολοι εσεις που εχετε τις αντιρησεις σας, εδω ξερετε τις αντιδρασεις των οχηματων σας σε δυσκολες και οριακες συνθηκες..και οταν εννοω οριακες δεν εννοω στροφη με 245κμ εννοω να μπεις σε μια κατηφορικη φουρκετα,και στην κορυφη να εχει νερα,και μετα απο εκει να εχει γινει ατυχημα και να πρεπει να φρεναρεις...
εκει ειναι ολο το θεμα και οχι σε κανονικες συνθηκες..που ολοι ειμαστε 'μαγκες'...
Ποτά μπόμπες και οδήγηση