-
Ο ξαδερφος μου που ζει 6 χρονια στην Αμερικη μολις με πληροφορησε οτι οποιος Ελληνας ζει τουλαχιστον 2 χρονια ή 186 ημέρες το χρονο για 2 χρονια στις ΗΠΑ , έχει δικαιωμα να φερει στην Ελλαδα αυτοκινητο έως 2000cc χωρις κανεναν φορο , παρα μονο τα εξοδα μεταφορας!Φοβερη ειδηση!τι λετε;πως σας φαινεται;
Αυτο σημαινει
slk 55 amg 40.000euro
m3 45000euroκαι πολλα αλλα
για αμαξια πανω απο 2000 υπαρχει μια επιβαρυνση αλλα οχι τοσο σημαντικη... -
Ο ξαδερφος μου που ζει 6 χρονια στην Αμερικη μολις με πληροφορησε οτι οποιος Ελληνας ζει τουλαχιστον 2 χρονια ή 186 ημέρες το χρονο για 2 χρονια στις ΗΠΑ , έχει δικαιωμα να φερει στην Ελλαδα αυτοκινητο έως 2000cc χωρις κανεναν φορο , παρα μονο τα εξοδα μεταφορας!Φοβερη ειδηση!τι λετε;πως σας φαινεται;
Αυτο σημαινει
slk 55 amg 40.000euro
Αυτο σημαινει
slk 55 amg 40.000euro
το ελληνικό κράτος το ρωτήσατε;
-
το ελλ.κρατος το εκανε
-
κανενα λινκ;
-
slk55 και Μ3 κάτω απο 2000κ.εκ?
-
solstice gxp!!!!!!
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
solstice gxp!!!!!!20000$ μόνο;;;
-
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετικά επι του θέματος εαν επιτρέπετε.
Εάν θέλω να φέρω κάποιο αμάξι απο USA το οποίο θα είναι πάνω απο 2000cc αλλά δεν επιθυμώ να βγάλω πινακίδες εδώ στην ελλάδα(Μην με ρωτήσετε γιατί) θα απαλλαχθώ απο φόρους η πάλι θα με πη...ουν πατόκορφα; -
Ο αδερφός μου ζεί US εδώ και 8 χρόνια και μάλλον θα εξακολουθήσει για πολύ περισσότερα
http://www.nissanusa.com/z/coupe/price_options.html
Nissan Z350 καινούργιο -
Δεν ξερω να ισχυει κατι τετοιο,ξερω για ταλαιπωρια με ΚΤΕΟ και ανταλλακτικα και μια σειρα απο μικρους φορους.
-
Το catch είναι ότι δεν μπορείς να το οδηγήσεις εσύ αυτό που θα φέρει ο αδελφός σου....
Αν έρθει ο ίδιος υποχρεούται να το εκτελωνίσει αν σκοπεύει να το έχει εδώ για πάνω από ένα σχετικά περιορισμένο διάστημα.... (ή να το ακινητοποιεί αποδεδειγμένα για 6 μήνες το χρόνο).
Αν είναι κάτοικος εξωτερικού (2 χρόνια εργασία επί πληρωμή και όχι φοιτητής κλπ) ή έχει διπλή υπηκοότητα και κάνει μετοικεσία φέρνει αυτοκίνητο (και άλλα) με πινακίδα κόκκινη τύπου AMO με ό,τι περιορισμούς αυτό περιλαμβάνει (περιορισμός σε οδηγούς, χρόνο πώλησης κα)
Οι παραπάνω πληροφορίες είναι παλιές και μπορεί να μην ισχύουν πια. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ο αδερφός μου ζεί US εδώ και 8 χρόνια και μάλλον θα εξακολουθήσει για πολύ περισσότερα
http://www.nissanusa.com/z/coupe/price_options.html
Nissan Z350 καινούργιο Το αγοράζει στο όνομα του και το στέλνει εδώ.Where's the catch? ????
Τι πληρώνω;Για να το οδηγήσεις εσύ?
10% δασμό, 50% τέλος ταξινόμησης, 19% ΦΠΑ. Η τιμή δηλαδή σχεδόν διπλασιάζεται. Δεν κερδίζεις και πολλά (αν δε βγαίνεις χαμένος) σε σχέση με το να το αγοράσεις από εδώ.
-
Αυτά ισχύουν για τις συνηθισμένες περιπτώσεις. Αν ισχύουν αυτά που γράφτηκαν παραπάνω θα είναι αλλιώς.
Καμιά θεία στο Σικάγο έχω άραγε; -
εφοσον το φερεις το αυτοκινητο εδω , δεν μπορεις να το πουλησεις ή να το μεταβιβασεις αν δεν περασουν 3 χρονια.
-
Εγώ θα πάρω ένα EVO. Είναι 2000κυβικά και κοστίζει από 29149δολ, δηλαδή 23320ευρώ
Μισή τιμή σε σχέση με Ελλάδα -
ειναι η γνωστή 'μετοικεσία' που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια...
-
Ο χρήστης aekara21 έγραψε:
εφοσον το φερεις το αυτοκινητο εδω , δεν μπορεις να το πουλησεις ή να το μεταβιβασεις αν δεν περασουν 3 χρονια.Συμφορα!
Θα 'κολλήσω' δηλαδή με το κακόμοιρο Ζ για 3 χρόνια, δεν θα μπορώ να το ξεφορτωθώ απο πάνω μου!!!Μακάρι να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα....
Απλά είναι απίστευ η διαφορά... Η βασική έκδοση (US) ξεκινά απο τα 26.000 εθρω (~30.000 $) και εδώ κάνει 57.000 !!!! -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
εφοσον το φερεις το αυτοκινητο εδω , δεν μπορεις να το πουλησεις ή να το μεταβιβασεις αν δεν περασουν 3 χρονια.
Συμφορα!
Θα 'κολλήσω' δηλαδή με το κακόμοιρο Ζ για 3 χρόνια, δεν θα μπορώ να το ξεφορτωθώ απο πάνω μου!!!Μακάρι να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα....
Απλά είναι απίστευ η διαφορά... Η βασική έκδοση (US) ξεκινά απο τα 26.000 εθρω (~30.000 $) και εδώ κάνει 57.000 !!!!Δεν είναι απίστευτο; Παίρνουν πολύ περισσότερα λεφτά απο εμας(Αμερικάνοι) και έχουν και ποιο φθηνά αυτοκίνητα,βενζίνες κα. Και γα..ω
Αυτοκινητα χωρις φορους απο USA->Ελλαδα έως 2.000cc