-
Συμφωνία ελεύθερης στρατιωτικής δράσης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα μετατρέπεται σε νόμο
(Από ένα σύνδεσμο που δημοσίευσε ο MOnoimoi σε άλλο νήμα) Νομίζω πως κάτι τέτοιο αξίζει να σχολιασθεί στο δικό του νήμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω τη βλακεία που δέρνει τους κυβερνώντες. Να υπογράψουν τέτοια συμφωνία και να παραχωρήσουν στο ΝΑΤΟ τέτοιες μόνιμες εξουσίες; Δεν καταλαβαίνουν οι βλάκες ότι αύριο-μεθαύριο τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν και εξαιτίας του ΝΑΤΟ να γίνουμε εχθρός άλλων χωρών επειδή το θέλουν Θάμνοι που το παίζουν πλανητάρχηδες; Δεν τους πέρασε απ' το μυαλό ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ΚΑΙ με το Ευρωπαϊκό δίκαιο στο μέλλον αν οι καταστάσεις αλλάξουν;
Μα τόση βλακεία πια; Ίσα-ίσα που αν διαπραγματεύεσαι κάθε φορά στις ΗΠΑ να περάσουν από εδώ(ας μην κοροϊδευόμαστε και μην κάνουμε τους μ@λ@κες: ΝΑΤΟ=ΗΠΑ), κάτι θα πάρεις για αντάλλαγμα; Τώρα τι θα πάρουμε, το τρίτο το μακρύτερο;
Δεν φτάνει που έδωσαν την αρμοδιότητα στο Αμερικανικό Πεντάγωνο να ελέγχει την εγκυρότητα των στρατιωτικών διαγωνισμών της χώρας( )...πιο έγκυρους παρατηρητές πραγματικά ΔΕΝ θα μπορούσαν να βρουν(ας το έδιναν στο Βέλγιο), αλλά ΤΙ ΛΕΩ;
Ρε πάμε καλά; Δίνουμε σε άλλη χώρα το δικαίωμα να κρίνει και να σχολιάζει τις συμφωνίες που κάνει το Υπουργείο Άμυνας;Εδώ πρόκειται για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ αν περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο: ΔΕΝ μπορεί να καταργείται η αυτονομία της χώρας και να είναι υπεράνω ξένες δυνάμεις τρίτων χωρών, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΕΣ! ΔΕΝ παραχωρείς ποτέ την κυριαρχία της δικής σου χώρας σε ΚΑΝΕΝΑΝ, φίλο ή όχι.
Κανένα αντάλλαγμα δεν είναι ποτέ αρκετό για να παραχωρήσει κάποια χώρα σε άλλη, την ίδια την κυριαρχία στην επικράτειά της, ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.Τι μπορεί να γίνει για να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι σχεδιάζουν οι ραγιάδες; Σε ποιές άλλες ιστοσελίδες μπορούμε να ενημερώσουμε;
-
Συμφωνία ελεύθερης στρατιωτικής δράσης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα μετατρέπεται σε νόμο
(Από ένα σύνδεσμο που δημοσίευσε ο MOnoimoi σε άλλο νήμα) Νομίζω πως κάτι τέτοιο αξίζει να σχολιασθεί στο δικό του νήμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω τη βλακεία που δέρνει τους κυβερνώντες. Να υπογράψουν τέτοια συμφωνία και να παραχωρήσουν στο ΝΑΤΟ τέτοιες μόνιμες εξουσίες; Δεν καταλαβαίνουν οι βλάκες ότι αύριο-μεθαύριο τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν και εξαιτίας του ΝΑΤΟ να γίνουμε εχθρός άλλων χωρών επειδή το θέλουν Θάμνοι που το παίζουν πλανητάρχηδες; Δεν τους πέρασε απ' το μυαλό ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ΚΑΙ με το Ευρωπαϊκό δίκαιο στο μέλλον αν οι καταστάσεις αλλάξουν;
Μα τόση βλακεία πια; Ίσα-ίσα που αν διαπραγματεύεσαι κάθε φορά στις ΗΠΑ να περάσουν από εδώ(ας μην κοροϊδευόμαστε και μην κάνουμε τους μ@λ@κες: ΝΑΤΟ=ΗΠΑ), κάτι θα πάρεις για αντάλλαγμα; Τώρα τι θα πάρουμε, το τρίτο το μακρύτερο;
Δεν φτάνει που έδωσαν την αρμοδιότητα στο Αμερικανικό Πεντάγωνο να ελέγχει την εγκυρότητα των στρατιωτικών διαγωνισμών της χώρας( )...πιο έγκυρους παρατηρητές πραγματικά ΔΕΝ θα μπορούσαν να βρουν(ας το έδιναν στο Βέλγιο), αλλά ΤΙ ΛΕΩ;
Ρε πάμε καλά; Δίνουμε σε άλλη χώρα το δικαίωμα να κρίνει και να σχολιάζει τις συμφωνίες που κάνει το Υπουργείο Άμυνας;Εδώ πρόκειται για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ αν περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο: ΔΕΝ μπορεί να καταργείται η αυτονομία της χώρας και να είναι υπεράνω ξένες δυνάμεις τρίτων χωρών, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΕΣ! ΔΕΝ παραχωρείς ποτέ την κυριαρχία της δικής σου χώρας σε ΚΑΝΕΝΑΝ, φίλο ή όχι.
Κανένα αντάλλαγμα δεν είναι ποτέ αρκετό για να παραχωρήσει κάποια χώρα σε άλλη, την ίδια την κυριαρχία στην επικράτειά της, ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.Τι μπορεί να γίνει για να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι σχεδιάζουν οι ραγιάδες; Σε ποιές άλλες ιστοσελίδες μπορούμε να ενημερώσουμε;
-
-
King Alexander
'Οι Αμερικανοί ειναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας'
-
Eλα παρε, παρε, παρε.... οτι παρεις τσαμπααααααα!
Λεμε για το Θαμνο, αλλα μου φαινεται οτι τα δικα μας Φυτα που βρισκονται εκει πανω ειναι χειροτεροι κρετινοι... -
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Eλα παρε, παρε, παρε.... οτι παρεις τσαμπααααααα!
Λεμε για το Θαμνο, αλλα μου φαινεται οτι τα δικα μας Φυτα που βρισκονται εκει πανω ειναι χειροτεροι κρετινοι...Τι να σου πω ρε φίλε, να' ταν μόνο οι πολιτικοί που είναι αδιάφοροι; Πόσοι ενδιαφέρονται μέσα σ' αυτό το φόρουμ, μόνο που είδαν και διάβασαν κάτι τέτοιο;
Άστο καλύτερα, μας αξίζουν αυτοί που μας κυβερνάνε.
-
μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ μας σώζει.στα έξι βήματα ΟΛΟΙ οι πολιτικοί της μπανανίας
-
Είναι λάθος, εκτός αν πήξουμε στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στα προσεχή χρόνια.
Έτσι κι αλλιώς τα τελευταία 50 χρόνια δεν θυμάμαι ν' αρνηθήκαμε ποτέ την είσοδο, παραμονή ή διέλευση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. -
Δηλαδή είναι σαν να λέμε, ζούμε εδώ επειδή μας κάνει και χάρη το ΝΑΤΟ; Υπάρχει Ελληνικό κράτος ή όχι, γιατί από τη στιγμή που αυτό το κράτος ΔΕΝ μπορεί να διασφαλίσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα, εγώ πώς γίνεται να είμαι πολίτης του(με την ίδια λογική, αν θέλει το ΝΑΤΟ μας ονομάζει όλους Κινέζους).
Μήπως γίναμε ακόμα μια πολιτεία των ΗΠΑ και δεν το κατάλαβα; Αν ναι, τι ανησυχώ για τα εθνικά μας θέματα και την ένταση με όλους τους γείτονές μας, θα αναλάβουν οι ΤΖΙ ΑΪ ΤΖΟ, σωστά;
Βέβαια, αυτό που με απασχολεί τώρα είναι τι να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές, Χίλαρυ ή Κοντή Λίζα ή Κέρρυ; Μάλλον για Καρλ Ρόουβ με βλέπω, αν έρθουν και οι Τσέινι-Βούλφοβιτς με το μέρος μας, άσε που έχουμε τόσα πολλά προληπτικά χτυπήματα να κάνουμε που θέλει και πολλή σκέψη.
-
Εδώ πρόκειται για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ αν περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο: ΔΕΝ μπορεί να καταργείται η αυτονομία της χώρας και να είναι υπεράνω ξένες δυνάμεις τρίτων (...)
Δεν καταλαβαίνω γιατί φωνάζεις... Ίσα-ίσα θα έπρεπε να χαίρεσαι. Μάλλον όλοι θα έπρεπε να χαιρόμαστε αφού αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο θα γίνουμε επίσημα και με το νόμο πλέον προτεκτοράτο των ΗΠΑ!
Θα ήθελα να ήξερα ποιες από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ σκέφτονται να μετατρέψουν αυτή τη συμφωνία σε νόμο. Ξαναζούμε τις ένδοξες μέρες του 1967 και το 'fuck your parliament and your constitution' του προέδρου Τζόνσον. Το καλό βέβαια σε όλη αυτή την υπόθεση είναι οτι τα τουρκικά μαχητικά (καθότι ΝΑΤΟϊκά) δεν θα χρειάζεται να υποβάλλουν πλεόν σχέδια πτήσης και έτσι θα μπορούν να αλωνίζουν ανενόχλητα το Αιγαίο, να αεροφωτογραφίζουν κλπ. χωρίς να χρειάζεται να τα αναχαιτίσουμε. Σκέψου πόσα χρήματα θα εξοικονομήσουμε από αυτό.
-
Καλωσηρθε το δολλαριο... Επιτελους θα γινουμε Πολιτεια των ΗΠΑ... a dream come true
Θα θελα να ξερα... εχουμε σκοπο να κερδισουμε κατι με αυτο, η απλα θα πουλησαμε τζαμπα το τομαρι μας?
Κατι τετοια κανουν παντως και θα σηκωθουν οι πεσοντες υπερ πιστεως και πατριδος απο τους ταφους τους....
-
@corsair: τι να κερδίσουμε, εδώ μάλλον προεξοφλήσαμε κιόλας πως γίνεται πόλεμος και 'δώσαμε' τη Σούδα χωρίς καν να μας το ζητήσουν πρώτα.
Τέλος πάντων, όπως είπα, στις επόμενες εκλογές θα έιναι μεγάλο το δίλλημα τι να ψηφίσω(θα έχω και μια ντουζίνα επιλογές βλέπεις, καθότι η καλύτερη Δημοκρατία του κόσμου): Ρεπουμπλικάνους ή Δημοκρατικούς;
@VIRSS: Δεν κατάλαβα αυτό που είπες για τον Τζόνσον...αν μπορείς να εξηγήσεις.
-
Παμε καλα????:whatever:
Θα ψηφισουν τέτοιο τερατούργημα????
εχω μεινει μ@λ@κ@ς
-
Οπως δημοσιευσα και στο Ιραν ΗΠΑ θεμα. Θα ηταν δυνατον να δουμε το πραγματικο κειμενο της συμφωνιας; Το τι δημοσιευει η Ε ειναι πολυ φιλτραρισμενο απο τις πολιτικες τους πεποιθησεις. Και σε καμμια περιπτωση δεν θεωρω τα γραφομενα τους σαν Ευαγγελιο. Αλλοιως η περιληψη του δημοσιογραφου της Ε και η επεξηγηση τους απο αυτον εχει μηδεν αξια. Το αντιθετο μαλιστα ισως να θεωρεται και μεσο να πουλαμε πιο πολλα φυλλα.
Νικος
-
Ωραία πράγματα, πολύ ωραία πράγματα... Μ' αυτό τον τρόπο, σε μερικά χρόνια που θα ξεσηκωθούν και εδώ οι Αλβανοί όπως στο Κοσσυφοπέδιο, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα επέμβουν ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ και τη δικη μας χώρα, χωρίς να υπάρχει ζήτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ...
Έτσι ρε παιδί μου, δώστε τα όλα!!!
ΤΙ ΓΡΟΘΟΙ...
Πέρα απ' τα σενάρια τώρα, μεγάλη βλακεία αυτό το πράγμα... Μεγάλη βλακεία ούτως ή άλλως να επιτρέπεις ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα σου, αλλά ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερη, να δίνεις προκαταβολικά την έγκριση για ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, χωρίς να έχεις καν τη δυνατότητα να εξετάσεις την κάθε μία κατάσταση ξεχωριστά!
Και επειδή όλα έχουν προεκτάσεις, τώρα να δείτε το πετρέλαιο... Ή νομίζουμε ότι το Ιράν θα εκτιμήσει, ΕΙΔΙΚΑ στην παρούσα φάση, την καλή μας διάθεση προς τη Δύση;
Πόση προσπάθεια χρειάζεται να κάνει μία κυβέρνηση ώστε να νοιώσουν όλοι οι ψηφοφόροι της ΜΑΛΑΚΕΣ;;; Εγώ νομίζω ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. το έχει ήδη καταφέρει... Εγώ τουλάχιστον ήδη νοιώθω...
-
Η συμφωνια αυτη δε θα περασει, εκτος κι αν:
α) Ο Καραμανλης θελει να αυτοκτονησει πολιτικα
β) Ο Σημιτης ξαναγινει πρωθυπουργος και θαλησει παλι να ευχαριστησει τους Αμερικανους
γ) Το παιντι γινει πρωθυπουργος -
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!
Αλλά έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι μπορεί το άρθρο της κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (το διάβασα) να είναι χρωματισμένο.
Μου προξενεί εντύπωση πάντως που ούτε η κυριακάτικη Καθημερινή, ούτε ο κυριακάτικος Ριζοσπάστης γράφουν κάτι σχετικό. Ούτε κουβέντα δηλαδή. Γράφουν μόνο για την σύνοδο των υπουργών εξωτερικών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που έλαβε χώρα στην Σόφια, προκειμένου (κατά τον Ριζοσπάστη) να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του ΝΑΤΟ ως χωροφύλακα και να διευρυνθούν οι συνεργασίες του (για τον σκοπό αυτόν) με μη ΝΑΤΟϊκές χώρες.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Η συμφωνια αυτη δε θα περασει, εκτος κι αν:α) Ο Καραμανλης θελει να αυτοκτονησει πολιτικα
Ψιλοχλωμό!
β) Ο Σημιτης ξαναγινει πρωθυπουργος και θαλησει παλι να ευχαριστησει τους Αμερικανους
Χλωμότατο
γ) Το παιντι γινει πρωθυπουργος
Πολύ πιθανό
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Οπως δημοσιευσα και στο Ιραν ΗΠΑ θεμα. Θα ηταν δυνατον να δουμε το πραγματικο κειμενο της συμφωνιας; Το τι δημοσιευει η Ε ειναι πολυ φιλτραρισμενο απο τις πολιτικες τους πεποιθησεις. Και σε καμμια περιπτωση δεν θεωρω τα γραφομενα τους σαν Ευαγγελιο. Αλλοιως η περιληψη του δημοσιογραφου της Ε και η επεξηγηση τους απο αυτον εχει μηδεν αξια. Το αντιθετο μαλιστα ισως να θεωρεται και μεσο να πουλαμε πιο πολλα φυλλα.
ΝικοςΣωστός στις αμφιβολίες σου και ο Δημήτριος νομίζω εξέφρασε παρόμοια άποψη και μοιράζομαι τις ίδιες πλέον. Μίλησα με δυο βουλευτές τηλεφωνικά αλλά ήταν απ' την αντιπολίτευση και μου ενίσχυσαν αρχικά τους φόβους. Περιμένοντας όμως μετα να γίνει το μπαμ στα κανάλια, δεν είδα τίποτα. Ίσως είναι παραφουσκωμένο, ίσως απλά οι αλλυσιδωτές αντιδράσεις να ξεκινήσουν με μια διαφορά φάσης. Ίδωμεν. Θα με ενδιέφερε πάντως να μάθω την άποψή σου στην περίπτωση που το άρθρο είναι ακριβές.
Πέρα απ' τα σενάρια τώρα, μεγάλη βλακεία αυτό το πράγμα... Μεγάλη βλακεία ούτως ή άλλως να επιτρέπεις ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα σου, αλλά ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερη, να δίνεις προκαταβολικά την έγκριση για ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, χωρίς να έχεις καν τη δυνατότητα να εξετάσεις την κάθε μία κατάσταση ξεχωριστά!
Εδώ είναι το ζουμί και για μένα + το ότι τίθεται θέμα δέσμευσης περιουσιών. Ο Μεταξάς είπε οχι στους Ιταλούς για πολύ λιγότερα... Μια απλή διέλευση στρατευμάτων θέλανε οι άνθρωποι στον δρόμο τους προς έλεγχο των πετρελαίων της Αφρικής
-
Πάντως ο ενδοτισμός της ελληνικής κυβέρνησης προς τις Η.Π.Α. χωρίς κανένα αντάλλαγμα είναι χαρακτηριστικός.
Ταυτιστήκαμε πλήρως στην γραμμή των Η.Π.Α. αφού είμαστε και μέλος του συμβουλίου ασφαλείας, δώσαμε την Σούδα πριν καν μας το ζητήσουν, ελπίζοντας (και όχι αξιώνοντας) για κάποια πολιτικά ή άλλα οφέλη.
Αντ' αυτού, η επίσκεψη της Ράις στην Αθήνα σημαδεύτηκε από τα παρακάτω :
- Είπε (η Ράις) ότι την ενδιαφέρει ταμάλα η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, χωρίς να κάνει ούτε ένα σχόλιο για τα βήματα που πρέπει να κάνει η Τουρκία προς αυτήν την κατεύθυνση.
- Έκανε 'έκληση' προς την κυπριακή κυβέρνηση να 'κάνει ό,τι μπορεί' για να τερματιστεί η 'απομόνωση' των Τουρκοκυπρίων. Έλεος!
- Είναι φανερό ότι, για να κάνουν οι Τούρκοι υποχωρήσεις στο θέμα των Κούρδων, οι Αμερικάνοι τους τάσουν ανταλλάγματα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.
- Αποκάλεσε 'Βόρεια Κύπρο' την ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ Κύπρο και κανείς δεν έκανε μια διορθωτική δήλωση.
Και όσο σκέφτομαι ότι διάφοροι εδώ πέρα (π.χ. ο 'αναλυτής' του κώλου Παπαχελάς) πανηγύριζαν όταν οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δώσουν στους Αμερικάνους τις εγκαταστάσεις τους εν όψει πολέμου στο Ιράκ...
Πανηγύριζαν με το σκεπτικό ότι, μην δίνοντας τους οι Τούρκοι αυτά που θέλανε, οι Αμερικάνοι θα 'θυμώνανε' και αυτό θα άλλαζε άρδην τις σχέσεις των δύο χωρών...
Συμφωνία ελεύθερης στρατιωτικής δράσης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα