-
Γνώμη μου είναι πως με ένα τόσο μεγάλο κεφάλαιο (και εφόσον δεν έχει ο φίλος ΜΕΓΑΛΟ οικονομικό πρόβλημα..) αξίζει να τα επενδύσεις σε μετοχές..όχι απαραίτητα όλο το ποσό αλλά με τα μισά από αυτά σε μερικά χρόνια μπορείς να δημιουργήσεις ένα σεβαστό κέρδος...
AFONOS
Με 50000 και ίσως ένα επιπλέον δάνειο θα άνοιγα ενα καφέ...Σαν ειχείρηση έχει αρκετά λεφτά αν και εφόσον καλύψεις μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα έξοδά σου...
-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
;αν έχετε ένα κεφαλαιο 50.000 ευρώ τι επιχείρηση θα κάνατεθα εχτιζα κ θα πουλαγα
επ'απειρον -
1εκ ??
να κλείσει τα 920κ για 1-2 χρόνια για να του καθαρίσει το μυαλό απο την αναπάντεχη χαρά και ταυτόχρονα να αρχίσει να ψάχνει ένα αντικείμενο στο οποίο θα ανοίξει επιχείρηση
ακόμα και σε ακίνητα να αποφασίσει να επενδύσει θέλει πολύ ψάξιμο και προς θεού να έχει πάντα κεφάλαιο σε ρευστόσε καλή μεριά του ανθρώπου
-
Να φτιάξει κανα γυμναστήριο σπιτι να αθλείται, να είναι υγιείς να ζήσει να τα χαίρεται. Πές του να μη σκοτίζεται και πολύ, είναι εύκολα προβλήματα αυτά...
-
Πόσο επιτόκιο να δίνει η τράπεζα άραγε, αν ρίξεις 500 χιλιάρικα μέσα?
-
Κάνα 4% +...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
;αν έχετε ένα κεφαλαιο 50.000 ευρώ τι επιχείρηση θα κάνατε
θα εχτιζα κ θα πουλαγα
επ'απειρονΑυτό είναι παιδιά! Παραθεριστική κατοικία με πελάτες ξένους. Αγοράζεις οικόπεδα παραλιακά σε όμορφες περιοχές, χτίζεις μαιζονετούλες (ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΑΝΤΑ, αλλιώς δεν φεύγουν), τις πουλάς ή τις νοικιάζεις, ανάλογα. Έχω ακούσει στα Μάταλα μέχρι και 300 ευρώ τη βραδιά τη θερινή περίοδο! Τη δίνεις και με ένα αξιοπρεπές μηνιαίο ενοίκιο το χειμώνα και είσαι οκ. Α, να σημειώσω ότι η θερινή περίοδος εδώ είναι Απρίλιος-Οκτώβριος.
Αλλά παίζει και πώληση!
-
Το ποσο ειναι αρκετα μεγαλο,σε καλη μερια κ να τα χαιρεται....
Αν ημουν εγω,θα αγοραζα 2 διαμερισματα+1 οικοπεδο σε ανεπτυσσομενη περιοχη κ θα τα νοικιαζα(το οικοπεδο αντιπαροχη) τα υπολοιπα θα τα δεσμευα στην τραπεζα για ενα μεγαλο διαστημα(2 χρονια + )
Εννοειται οτι θα επαιρνα φυσικα κ ενα Μ3 εε ?
-
Η άποψή μου είναι, η επένδυσή του να χαρακτηρίζεται απο μεγάλη διασπορά σε διάφορους τομείς και βέβαια να κρατήσει το 1/3 απλά στην άκρη!
Μπορεί να επενδύσει σε μετοχές, σε αμοιβαία, σε ακίνητα ή σε γη.Κατά τ'άλλα καλοφάγωτα ! (που είναι βέβαια και το πιό εύκολο - λεφτά που βγάζεις εύκολα, τα σπαταλάς και εύκολα !!...)
-
Θα ακουστω υπερβολικος αλλα με 1.000.000 δεν ειναι πολλα που μπορεις να κανεις και να σου αποφερουν χρηματα.Τα πασης φυσεως αμοιβαια κτλ ειναι στην χειροτερη φαση τους τωρα,ουτε καν μερική προστασια απο τον πληθωρισμο δεν σου παρεχουν.
Προσωπικα θα εφτιαχνα ενα μεγαλο καινουριο σπιτι για παρτη μου, θα επαιρνα και ενα εξοχικουλι σε μερος που θα μου αρεσε και τα υπολοιπα σε αστακους και χορεύτριες..
Να φτιαξεις σπιτια για ενοικιαση,ουτε στον χειρότερο εχθρό μου...ειναι για πολυ αποφασισμενους αυτα,οχι για καποιον που θελει να 'παίξει' με τα παραπανίσια λεφτά του. -
Επειδή όλοι στην οικογενεια του ξέρουν πως τα έχει δεν μπορεί να τα 'φάει'
γιατί θα ακούσει κράξιμο... πρέπει να επενδυθούν σε κάτι.Τα ακίνητα θέλουν προσοχη και μερικώς ίσως να σε προστατευουν από τον
πληθωρισμό αλλα δεν ξέρω τι κέρδη πραγματικά αποφέρουν μετά από το υπέρογκο φόρο και τις συντήριση που πρέπει να τους κάνεις(εγώ του πρότινα μια Maserati MC12... αλλά δεν με ακούει ( και καλά κάνει) )
-
Μιας και ποτε μου δεν ειχα 1.000.000 δικο μου , αλλα εχω φιλους και πελατες που τα εχουν για...τσιγαρα , να πω την ταπεινη μου γνωμη εκ νεου.
Αν καθισεις και κοιταξεις τη Χ.Ε. στα ακινητα, θα δεις οτι με 1.000.000 ευρώ, δεν παιρνεις πολλα διαμερισματα (για εκμετάλευση πάντα).
Από την αλλη με 1.000.000 ειναι ολιγον τι ζορικο να γινεις κατασκευαστης, αν δεν γνωριζεις καθολου το αθλημα και δεν εχεις τη δυνατοτητα να εισαι 24 ωρες το 24ωρο πανω απο τα διαφορα μαστορια. Δεν λεω οτι ειναι αδυνατο, απλα θελει πολυ τρεξιμο και να εχεις ΔΙΚΟ ΣΟΥ μηχανικο και αρχιτεκτονα που να ξερει τα 'κοζια'.
Οσον αφορά τωρα τα αμοιβαια κεφαλαια, μπορεις να κανεις μια ερευνα αγορας και να κανεις τη λεγομενη 'διασπορα κινδυνου'. Κοινως να μοιρασεις τις πενδυσεις σου, αναλογα με τη δυνατοτητα αναληψης ρισκου. Συνηθως ο λογος μεγαλο ρισκο/μεγαλη αποδοση ειναι στανταρ.Σχετικα τωρα με τις επιχειρησεις, ενημερωτικα μιλωντας παντα, με 50.000 δεν ανοιγεις καφε ουτε για πλακα. Για συνοικιακο μαγαζι, θελεις για πλακα 200 με 300 χιλιαρικα και το ρισκο ειναι τεραστιο. Δυστυχως, οσο κι αν κυκλοφορει οτι ολοι αυτοι που εχουν καφετεριες κολυμπανε στο ευρω, η πραγματικοτητα απέχει πολυυύ απο την φήμη.
Αυτα τα ολιγα απο τη μικρη μου πειρα ως δικηγορου και ως χομπιστα επενδυτη. -
Αυτή τη στιγμή το πιο επικερδές και χωρίς ρίσκο είναι η αγορά οικοπέδου στην Αττική (και σε αναπτυσσόμενες περιοχές), η κατασκευή 2-3 μεζονετούλες και η άμεση πώλησή τους.
Κόστος γύρω στα 600 χιλ. Πώληση γύρω στα 1,350 χιλ.
Και ξανά μανά. Με μια πώληση και μόνο έχεις βγάλει το δικό σου σπίτιΚάνε τα μαθηματικά...
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
Σχετικα τωρα με τις επιχειρησεις, ενημερωτικα μιλωντας παντα, με 50.000 δεν ανοιγεις καφε ουτε για πλακα. Για συνοικιακο μαγαζι, θελεις για πλακα 200 με 300 χιλιαρικα και το ρισκο ειναι τεραστιο.
ναι αλλα..
με 50 χιλιαρικα μετρητο την στηνεις εξω απο καζινο κ σε ενα μηνα θα σου χαμογελασει η τυχη..??????
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Σχετικα τωρα με τις επιχειρησεις, ενημερωτικα μιλωντας παντα, με 50.000 δεν ανοιγεις καφε ουτε για πλακα. Για συνοικιακο μαγαζι, θελεις για πλακα 200 με 300 χιλιαρικα και το ρισκο ειναι τεραστιο.
ναι αλλα..
με 50 χιλιαρικα μετρητο την στηνεις εξω απο καζινο κ σε ενα μηνα θα σου χαμογελασει η τυχη..??????
Τοκογλυφος.....
Μία άλλη ιδέα, που όμως εμπεριέχει και κάποιο ρίσκο, θα ήταν να δώσει ένα μέρος των χρημάτων σε εταιρίες που κάνουν διαχείριση περιουσίας.
Με τιποτα! Υπαρχουν πολλα λαμογια στον χωρο.........
-
Αν κάποιος έχει 1 μύριο
-
ililias
με 4% που λέει και ο Ηλίας εκτός του ότι σου δίνουν πολύ καλό δώρο για να επιλέξεις την τράπεζά τους π.χ. ένα CLK να χαζεύεις την λιακάδα, σου αποφέρει ετησίως κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο 45.000 ευρώ για κεφάλαιο 900.00 ευρώ. (3.750 μηνιαίως)
Σίγουρα και χωρίς τρέξιμο.
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Μία άλλη ιδέα, που όμως εμπεριέχει και κάποιο ρίσκο, θα ήταν να δώσει ένα μέρος των χρημάτων σε εταιρίες που κάνουν διαχείριση περιουσίας.
Μίλησα για εταιρίες, όχι να δώσεις τα λεφτά σου στον πρώτο 'μάστορα' που θα σου προτείνουν. Τυχαίνει να εργάζομαι σε τέτοια εταιρία και δε θα μας χαρακτήριζα ακριβώς λαμόγια...
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Μίλησα για εταιρίες, όχι να δώσεις τα λεφτά σου στον πρώτο 'μάστορα' που θα σου προτείνουν. Τυχαίνει να εργάζομαι σε τέτοια εταιρία και δε θα μας χαρακτήριζα ακριβώς λαμόγια...
Αν δεν είστε λαμόγια τότε τι να σας κάνει;
Να του διαβάζετε ισολογισμούς;Δεν παει σε καμια καφετζού καλύτερα -
τα λεφτα και τα ψαρια τρωγονται φρεσκα.
Η καλυτερη λυση ειναι η αντιπαροχη.
Αγοραζεις οικοπεδο το δινεις αντιπαροχη παιρνεις 3 διαμερισματα π.χ. πουλας τα δυο παιρνεις αλλο οικοπεδο κ.ο.κ.Μακρυα απο εταιρειες διαχειρησης κεφαλαιου, χρηματιστηριακες, αμοιβαια κλπ οπου διαφορα 25χρονα διαχειριζονται τα λεφτα των αλλων και στις 90 Απο τις 100 περιπτωσεις τα κανουν φλουδα, οπως ο χλεχλες που τιναξε στον αερα την Barrings (την αρχαιοτερη εγγλεζικη τραπεζα).
Τί είναι μια καλή επένδυση ΕΑΝ έχεις χρήματα ;