-
Παρακαλώ όποιος γνωρίζει εμπεριστατομένα για την **τρέχουσα **νομοθεσία που αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση που ορίζουν Δήμοι, σε δημόσιους δρόμους, να μας ενημερώσει.
Συγκεκριμένα:
-
Έχουν **νόμιμο **δικαίωμα οι δήμοι να θέτουν **δημόσιους **δρόμους σε καθεστώς ελεγχόμενης στάθμευσης;
-
Η δημοτική αστυνομία έχει δικαίωμα να 'κόβει' κλήσεις για τις αντίστοιχες 'παραβάσεις';
-
Γιατί πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας;;;;;
Με εκτίμηση,
Βασίλης - πλέον κάτοικος Ρεθύμνου -
-
Παρακαλώ όποιος γνωρίζει εμπεριστατομένα για την **τρέχουσα **νομοθεσία που αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση που ορίζουν Δήμοι, σε δημόσιους δρόμους, να μας ενημερώσει.
Συγκεκριμένα:
-
Έχουν **νόμιμο **δικαίωμα οι δήμοι να θέτουν **δημόσιους **δρόμους σε καθεστώς ελεγχόμενης στάθμευσης;
-
Η δημοτική αστυνομία έχει δικαίωμα να 'κόβει' κλήσεις για τις αντίστοιχες 'παραβάσεις';
-
Με εκτίμηση,
-
Συγκεκριμένα:
-
-
-
Με εκτίμηση,
-
Είμαι **υπέρ **της ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικούς **εμπορικούς **δρόμους.
Επίσης: Μόνο στην Ελλάδα 'ανακαλύπτουμε' 'δικαιώματα' των κατόχων κατά των παρκόμετρων επειδή πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Προφανώς σε όλο το κόσμο που έχουν παρκόμετρα είναι ή ηλίθιοι ή 'φασίστες'.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
:oops:
Είμαι **υπέρ **της ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικούς **εμπορικούς **δρόμους.Επίσης: Μόνο στην Ελλάδα 'ανακαλύπτουμε' 'δικαιώματα' των κατόχων κατά των παρκόμετρων επειδή πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Προφανώς σε όλο το κόσμο που έχουν παρκόμετρα είναι ή ηλίθιοι ή 'φασίστες'.
Κι εγω ειμαι υπερ των αμβλώσεων αλλα άλλο πράγμα ρώτησε....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
:oops:
Είμαι **υπέρ **της ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικούς **εμπορικούς **δρόμους.Επίσης: Μόνο στην Ελλάδα 'ανακαλύπτουμε' 'δικαιώματα' των κατόχων κατά των παρκόμετρων επειδή πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Προφανώς σε όλο το κόσμο που έχουν παρκόμετρα είναι ή ηλίθιοι ή 'φασίστες'.
Κι εγω ειμαι υπερ των αμβλώσεων αλλα άλλο πράγμα ρώτησε....
Ηθελα να τον προλάβω
-
Ο χρήστης vask έγραψε:
Παρακαλώ όποιος γνωρίζει εμπεριστατομένα για την **τρέχουσα **νομοθεσία που αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση που ορίζουν Δήμοι, σε δημόσιους δρόμους, να μας ενημερώσει.Η νομοθεσια περι παρανομης σταθμευσης και ελεγχομενης σταθμευσης συμπληρωθηκε και οι δημοι εχουν δικαιωμα να οριζουν ζωνες ελεγχομενης σταθμευσης.
Συγκεκριμένα:
- Έχουν **νόμιμο **δικαίωμα οι δήμοι να θέτουν **δημόσιους **δρόμους σε καθεστώς ελεγχόμενης στάθμευσης;
Αυτο το 'δημοσιους' και μαλιστα υπογραμισμενο δε το καταλαβαινω....
Ειναι προφανες οτι σε δημοσιους δρομους κυκλοφορουμε, παρκαρουμε, σκοτωνομαστε.
Σε ιδιωτικους δρομους δεν μας επιτρεπεται η κυκλοφορια παρα μονο με την αδεια του ιδιοκτητη.
Γιαυτο και ποτε κανεις, δεν εγραψε καποιον οδηγο στη πιστα των Μεγαρων, ειτε για υπερβολικη ταχυτητα, ειτε για παρανομη σταθμευση....- Η δημοτική αστυνομία έχει δικαίωμα να 'κόβει' κλήσεις για τις αντίστοιχες 'παραβάσεις';
Εφοσον ο δρομος ανηκει στη δικαιοδοσια του Δημου και οχι του ΥΠΕΧΩΔΕ (π.χ.Κηφισιας, Κατεχακη, Συγγρου, Εθνικες οδοι) ΝΑΙ!!!
- Γιατί πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας;;;;;
Τελη κυκλοφοριας πληρωνουμε και οχι τελη σταθμευσης...
Αν εγω π.χ. πληρωνω τελη κυκλοφοριας και λογω αυτου του γεγονοτος, παρκαρω οπου μου καπνισει, εμποδιζοντας τους αλλους (πεζους ή εποχουμενους) να κυκλοφορουν, δε δικαιουμαι να διαμαρτυρομαι γιατι με εγραψε η Δ.Αστυνομια ψαχνοντας να βρω δικαιολογιες....
Με εκτίμηση,
Βασίλης - πλέον κάτοικος ΡεθύμνουΠαρομοιως.
Η εκτιμηση ειναι αμοιβαια.... -
Καλησπέρα,
να σας ενημερώσω ότι αφορμή για το post αποτελούν οι περίπου 7-8 (δεν είμαι σίγουρος) κλήσεις που ήδη μου διέθεσε ο δήμος Ρεθύμνου στον 1 μήνα ακριβώς που πλέον έχω μετακομίσει.
Κάθε μέρα, που λέτε, παρκάρω κοντά στην δουλειά μου όπου ΔΕΝ υπάρχει δρόμος, δρομάκι, παραδρομάκι που να μην είναι υπό το καθεστώς της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Εν γνώσει μου δεν αγοράζω τις καρτούλες που διαθέτονται (δεν έχω καν ιδέα από που). Είμαι πραγματικά οργισμένος διότι αντιμετωπίζω τοπικιστικό ρατσισμό (η πινακίδα μου είναι Ζ** ****). Κάθε μέρα τσεκάρω τα υπόλοιπα αυτοκίνητα τα οποία ΔΕΝ έχουν αυτές τις κάρτες (συγκρατούμαι να μην βρίσω). Φυσικά, μόνο το δικό μου και όσα δεν έχουν πινακίδα που να αρχίζει από Ρ, έχει το πλεονέκτημα να στολίζεται από το ροζ χαρτάκι.
ΚΥΡΙΟΙ. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώνω στάθμευση στον ΔΗΜΟΣΙΟ (ναι.. το τονίζω) δρόμο. Πληρώνω φόρους, πληρώνω τέλη, πληρώνω όλα τα κερατιάτικα. Γιατί να πληρώνω 150+ ευρώ το μήνα για να παρκάρω το αυτοκίνητό μου ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ κοντά στην εργασία μου. Στην τελική ο κόσμος διαμαρτύρεται για την υψηλή τιμή στα ιδιωτικά παρκινγκ!!!!!!! Γιατί να μην εξοργίζομαι με την εμπορική εκμετάλευση των οδών που ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε για να κατασκευάζονται και να συντηρούνται.
Τέλη κυκλοφορίας πληρώνουμε για να κατασκευάζονται/συντηρούνται οι δρόμοι στους οποίους κινούμαστε, παρκάρουμε κλπ. κλπ.
Μήπως να μου τα πληρώνει ο δήμος και εγώ να πληρώνω το παρκάρισμα?!Φιλικά προς όλους.
Βασίληςυ.γ. θα απευθυνθώ όπου έχω το δικαίωμα ώστε να διερευνηθεί το νομότυπο της δημοτικής ελεγχόμενης στάθμευσης. Επίσης, για να μη νομίζετε ότι είμαι κάνας γεροπαράξενος (!), πληρώνω και δεν διαμαρτύρομαι όλες τις δημόσιες εισφορές (ακόμα και την ΕΡΤ, τα διόδια σε παλαιολιθικές 'εθνικές' οδούς, κλπ. κλπ.)
-
Τωρα καταλαβες οτι στην επαρχια ΠΑΝΤΟΥ απαγορευεται το παρκαρισμα αλλα οι ντοπιοι παρκαρουν οπου θελουν χωρις να τους γραφει κανεις, ενω οι ξενοι δεν μπορουν να παρκαρουν πουθενα? ΕΙΔΙΚΑ στην Κρητη...
Το μονο που μπορεις να κανεις (ειδικα αφου μετακομισες και θα εισαι καιρο εκει και οχι προσωρινος επισκεπτης) ειναι
α) να αρχισεις με φωτογραφιες να παιρνεις ντοκουμεντα ωστε να μπορεις να αποδειξεις οτι γραφουν μονο εσενα και οποιον αλλον δεν εχει πινακιδα Ρχχ-χχχχ
β) να περασεις απο την τοπικη φοροεισπρακτικη υπηρεσια (ΑΤ περιοχης) και να τους εξηγησεις (και στον διοικητη αλλα και να βρεις του συγκεκριμενους μπατσους που ειναι ΣΤΑΝΤΑΡ οι ιδιοι καθε φορα) και να αρχισεις να τους κουνας τις φωτογραφιες λεγοντας οτι θα καταληξουν στον εισαγγελεα και κυριοτερα σε καποιον τοπικο δημοσιογραφο.
Απο εκει και υστερα θα απολαμβανεις και εσυ ασυλεια εναντι των κλησεων για παρκαρισμα.
Και αυτο ειναι τσεκαρισμενο απο εμενα προσωπικα στα Χανια...
-
Το σκέφτομαι να την στήσω αύριο το πρωϊ και να περιμένω τον δημοτικό υπάλληλο 1006 που μου κόβει τις κλήσεις. Έτσι. Για γνωριμία βρε αδερφέ.
ΑΛΛΑ αυτό δεν είναι λύση.
Είναι εξοργιστικό όλο το σκηνικό της ελεγχόμενης στάθμευσης και όχι τόσο το τοπικιστικό του θέματος.
Λυπάμαι
-
Ο χρήστης vask έγραψε:
Το σκέφτομαι να την στήσω αύριο το πρωϊ και να περιμένω τον δημοτικό υπάλληλο 1006 που μου κόβει τις κλήσεις. Έτσι. Για γνωριμία βρε αδερφέ.ΑΛΛΑ αυτό δεν είναι λύση.
Είναι εξοργιστικό όλο το σκηνικό της ελεγχόμενης στάθμευσης και όχι τόσο το τοπικιστικό του θέματος.
Λυπάμαι
Nα το κάνεις. Και να περιμένεις να δεις αν θα κόψει κλήση και στους άλλους. Αν όχι, να τον ρωτήσεις ευγενικά γιατί κόβει μόνο σ'εσένα. Αν μπορέσεις, τράβα τον βίντεο όσο κόβει την κλήση (και δεν κοβει στους άλλους) και ηχογράφησε τη συνομιλία σας.
-
Θα σου απαντησω μονολεκτικα...ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΤΑΚΗΣ...!
-
Προς VASK: Αναφέρεσαι ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά πράγματα. Το πρώτο είναι η ελεγχόμενη στάθμευση γενικά, το δεύτερο είναι η ελεγχόμενη στάθμευση στο Ρέθυμνο και το τρίτο η ασυλία των ντόπιων. Ως προς το πρώτο, κατά τη γνώμη μου, καλά κάνουν και υπάρχουν ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης. Σκοπός τους (πλην του εισπρακτικού) είναι να αποθαρρύνουν την επί μακρώ στάθμευση κάποιου (αλλά και την χρήση αυτοκινήτου γενικά). Σύντομες σταθμεύσεις σημαίνουν και εξυπηρέτηση περισσότερου κόσμου σε περιοχές που υπάρχει έλλειψη θέσεων. Σε ότι αφορά το Ρέθυμνο, δεν ξέρω σε ποια περιοχή αναφέρεσαι, αλλά είναι γεγονός ότι σε μεγάλο μέρος του, ιδιαίτερα γύρω και μέσα στην παλιά πόλη, υπάρχουν περιορισμένες θέσεις στάθμευσης. Σε ότι αφορά τη μεροληπτική στάση των δημοτικών αστυνομικών προς τους ντόπιους, είναι απαράδεκτη. Ακολούθα τις προτάσεις του Krus και του Kacey και δε θα χάσεις.
-
Δεν ξερω στο Ρεθυμνο, παντως στα Χανια σε ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ τους δρομους ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ απαγορευοταν το παρκαρισμα (τοτε δεν υπηρχε 'ελεγχομενη σταθμευση', εν ετει 1999). Επι ενα χρονο δεν βρηκα εστω και ενα στενακι που να επιτρεπεται η σταθμευση. Φυσικα κανενας δεν εγραφε τα ΧΝχ-χχχ, ε και εγω μετα τις πρωτες 3-4 κλησεις εστησα επιχειρηση, πηρα τα πειστηρια στο τμημα και απο τοτε δεν με ενοχλησε κανεις
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
+1
Εγώ έχω σαν παράδειγμα την Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο. Σκέφτομαι πόσο θα βόλευε τους καταστηματάρχες, αλλά και τους πολίτες, ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Τώρα οί περισσότεροι που ξέρω πάνε...σε άλλη γειτονιά για τα ψώνια τους. Και μην μου πείτε ότι 'να πάς με τα πόδια' γιατί, π.χ., είδη σπιτιού να πάρεις και δεν μπορείς να κυνηγάς το λεωφορείο (αν υπάρχει).
Η, πάλι για παράδειγμα, πόσες φορές χρειάστηκε να πάω σε δημόσια υπηρεσία, και έπρεπε να κάνω ολόκληρη επιχείρηση με την γυναίκα μου, διότι δεν υπάρχει προσωρινή θέση στάθμευσης.
Αλλά δεν βλέπω φώς...σιγά μην βρεθείς γενναίος και λογικός δήμαρχος...
-
Σαν ιδέα είναι καλή αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις.
Η ιδέα είναι καλή καθώς λογικό είναι να μην πιάνουν τις θέσεις για πλάκα και να διευκολύνεται το εμπόριο κλπ κλπ.
Αλλά:
-το σύστημα θα πρέπει να υπολογίζει ένα σχετικά λογικό αριθμό θέσεων για τους εκεί κατοίκους με πολύ φτηνότερο αντίτιμο (δεν μπορείς απλά να τους πεις πληρώστε ακριβή ταρίφα ή πετάξτε τα....). Στις θέσεις των κατοίκων δεν θα μπορούν να παρκάρουν άλλοι (να υπάρχει μια εξασφάλιση των κατοίκων). Μόνο που οι κάτοικοι στις περισσότερες περιοχές έχουν ήδη τόσα αυτοκίνητα που να γεμίζουν πλήρως όλους τους δρόμους της περιοχής τους. Συνεπώς είτε δεν χωράνε άλλοι είτε αν βγούνε θέσεις για επισκέπτες δεν χωράνε οι ντόπιοι...
-Για τους μαγαζάτορες: τις θέσεις μπροστά από το μαγαζί τις πιάνει ή ακόμα χειρότερα τις κρατάει με παράνομο τρόπο ο ίδιος ο μαγαζάτορας παρόλο που δεν έχει κανένα λόγο ή δικαίωμα παραπάνω από οποιονδήποτε άλλο. Έτσι κι αλλιώς έτσι ο πελάτης δεν μπορεί να παρκάρει και αν βάλουν παρκόμετρο του μαγαζάτορα δεν θα του αρέσει γιατί θα πρέπει να πληρώσει. Οπότε οι μαγαζάτορες μάλλον δεν το θέλουν εκτός αν φαντάζονται ότι όσοι μένουν πάνω από το μαγαζί τους παρκάρουν στη βεράντα και ξαφνικά θα γεμίσουν θέσεις για πελάτες...Καθώς λοιπόν οι προϋποθέσεις δεν μπορούν να ισχύσουν το σύστημα καταλήγει απλά φοροεισπρακτικό και καταπιεστικό. Και αν είναι να πληρώνεις για να παρκάρεις στο σπίτι σου και το ίδιο και στη δουλειά σου δεν έχεις κανένα λόγο να μην πας με το αυτοκίνητό σου οπότε προφανώς το σύστημα πολύ λίγο θα βοηθήσει στην μη χρήση των αυτοκινήτων....
-
Εγώ μιλάω όντως για συγκεκριμένο αριθμό θέσεων, σε συγκεκριμένο **εμπορικό **δρόμο και συγκεκριμένες **ώρες **(δηλαδή, ώρες καταστημάτων).
Και λέγοντας καταστήματα, εννοώ εμπορικά 'μαγαζιά' αλλά και δημόσιες κτλ. υπηρεσίες. Δεν θέλω παρκόμετρα για καφετέριες κτλ....
-
Παιδιά, ακούστε να δείτε λίγο πώς έχουν τα πράγματα... Η ελεγχόμενη παρόδια στάθμευση είναι λογική και θεμιτή, όταν όμως ο Δήμος που την επιβάλλει έχει φροντίσει να υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής στάθμευσης! Αλλά σε κάθε περίπτωση, στην ελεγχόμενη μπορείς να το βάλεις όση ώρα θες, πληρώνοντας το κατάλληλο αντίτιμο, το οποίο είναι κατά κανόνα χαμηλότερο από το ανάλογο ενός δημόσιου πάρκιγκ.
Τώρα, σε μία ευνομούμενη χώρα, παρόδια στάθμευση δεν θα υπήρχε, θα υπήρχαν όμως κατάλληλοι χώροι όπου με λογικό αντίτιμο να μπορείς να αφήσεις το όχημά σου για όση ώρα θέλεις, προκειμένου να εξυπηρετηθείς με συγκοινωνία ή πεζή.
Οι Δήμοι στην Ελλάδα, έχουν εφαρμόσει το καθεστώς της ελεγχόμενης ή και της απαγόρευσης στάθμευσης, χωρίς όμως να έχουν δώσει εναλλακτική δυνατότητα στους πολίτες να κινηθούν είτε με αξιοπρεπείς δημόσιες συγκοινωνίες είτε να σταθμεύσουν τα οχήματά τους σε ενδεδειγμένο χώρο. Αυτό είναι απαράδεκτο και δείχνει τις προθέσεις και την έλλειψη οργάνωσης του κράτους-δήμων.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι πώς οδοί στις οποίες μέχρι πρότεινως για κάποιους λόγους απαγορευόταν η στάθμευση, μετατρέπονται σε ένα βράδυ περιοχές ελεγχόμενης στάθμεσης. Η λογική τι λέει; Ότι εκεί που λόγω φόρτου ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, απαγορευόταν να παρκάρουμε, τώρα ξαφνικά επιτρέπεται για να κονομήσει ο δήμος; Πώς σας ακούγεται αυτό;
-
Τα πραγματα ειναι χειροτερα στο Παγκρατι,σε μια περιοχη με τεραστιο προβλημα.Δεν υπαρχει καν ελεγχομενη σταθμευση απο τον Δημο,αλλα υπαρχουν τσογλανάκια που κοβουν κλησεις αβέρτα.Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο!
-
Το υπουργείο Πολιτισμού κρατάει θέσεις στα Εξάρχεια για τα στελέχη του σε κάτι δρόμους όπως η ΝΟΤΑΡΑ.... ΕΛΕΟΣ
Καθε πρωι βγάζουν τα κάγκελα και βάζουν τα αμάξια τους
ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΡΕ...... (Τ&(&()(&()&
SOS: Ελεγχόμενη Στάθμευση σε δημόσιους δρόμους