-
Τεσπά, οι συνθήκες νομίζω επιβάλλουν τέτοια μέτρα. Είναι ουτοπικό να νομίζει κανείς ότι υπάρχει άλλη λύση short-term.
Εγώ θα ήθελα αύριο το πρωί να μπορέσω να παρκάρω στην Αγίου Αλεξάνδρου για 30 λεπτά.
Δεν θα με πείραζε να πληρώσω και 1 ευρώ για αυτό. Εξάλλου ή θέση στάθμευσης στην Αθήνα είναι αγαθό δυσεύρετο.
Ολα τ'άλλα είναι δυστυχώς hot air και ουτοπικά σενάρια με μιά δόση νεο-ελληνικής κουτοπονηριάς ...
Και ναί, το αυτοκίνητο είναι προνόμιο. Διαλέγεις να το έχεις και δεν μπορούν να το έχουν όλοι.
-
υπαρχει εστω και ΕΝΑΣ εδω μεσα που να πιστευει οτι η ελεγχομενη σταθμευση (οπως και πολλα αλλα 'μετρα') δεν εχει απλα σαν σκοπο την εισπραξη?
το οτι η κατασταση εχει φθασει στο απροχωρητο οφειλεται στην ανυπαρξια ενδιαφεροντος απο την πλευρα του κρατους για την εξευρεση λυσεων. Και επειδη ο ευκολος τροπος ειναι το αρμεγμα, αυτον και εφαρμοζουν.
ποιος δεν μπορει να εχει αυτοκινητο, οταν ακομη και οι 'Πακιστανοι' κυκλοφορουν με μεταχειρισμενα 15-20ετιας? Εδω οι πιο πολλες οικογενειες εχουν απο 2-3...
-
Παντως η ελεγχομενη σταθμευση βοηθάει,οτι και να λεμε,οποια κι αν ειναι τα κινητρα.
Δεν ειναι μονο οτι α) βρισκεις πιο ευκολα να παρκαρεις και μαλιστα με ενα αντιτιμο λογικότερο απο αυτο που σου ζητανε τα ιδιωτικα,
ειναι και οτι β) οταν ο αλλος ξερει οτι η ωρα στοιχιζει,δεν θα αφησει το αυτοκινητο 3 ωρες για δουλεια που απαιτεί 1 ωρα.Ο δε αργόσχολος που εχει κατεβει για καφε δεν θα το αφησει ουτε λεπτο στο κεντρο,θα το βαλει μακρια.
Και γ) φυσικα εξαφανίζονται τα διπλο-τριπλο παρκαρισμενα των 15 λεπτων και βαλε(τσαγκάρης,λογαριασμος vodafone,στενεμα φορεματος), γιατι ο πελεκυς πεφτει αμεσα.
Το μονο κακο ειναι οτι οπως ειπα και πριν,σε περιοχες οπου δεν υπαρχει καμια απολυτως επιλογη (ακομα και τα πανακριβα ιδιωτικα ειναι γεματα) η δημοτικη βγαινει εξω και μαμάει κόσμο.Ε ρε και να πετυχω κανεναν απο δαυτους καμια μερα τι παναγίες θα ακούσει....
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Τεσπά, οι συνθήκες νομίζω επιβάλλουν τέτοια μέτρα. Είναι ουτοπικό να νομίζει κανείς ότι υπάρχει άλλη λύση short-term.Οι συνθήκες επιβάλλουν να ξεμπλοκάρουμε δρόμους από παρκαρισμένα μιας ή διπλής ή τριπλής σειράς, όχι να εισπράττουμε, ακολουθεί παράδειγμα κάτω. No objection για την ουτοπία. Με το 'short term' όμως ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα. Νομίζω έχεις ζήσει στην Κύπρο, θυμάσαι πώς γίνεται η δουλειά με το parking εκεί;
Εγώ θα ήθελα αύριο το πρωί να μπορέσω να παρκάρω στην Αγίου Αλεξάνδρου για 30 λεπτά.
Επειδή δεν ξέρω ποια είναι η Αγίου Αλεξάνδρου, εγώ λέω ότι θέλω να παρκάρω οποιαδήποτε ώρα εργάσιμη στην Αγ. Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ή και σε απόσταση 500 μέτρων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για 5 λεπτά. Δεν πρόκειται να βρω, που να χτυπάω τον κώλο μου κάτω για κάνα μισάωρο. Επιβεβαιωμένο πολλάκις και εκ του σύνεγγυς!
Παντως η ελεγχομενη σταθμευση βοηθάει,οτι και να λεμε,οποια κι αν ειναι τα κινητρα.
Να δούμε σε τι βοηθάει...Συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα κίνητρα ---τουλάχιστον μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
Δεν ειναι μονο οτι α) βρισκεις πιο ευκολα να παρκαρεις και μαλιστα με ενα αντιτιμο λογικότερο απο αυτο που σου ζητανε τα ιδιωτικα,
Διάβασε στο δεύτερο quote. Για το αντίτιμο συμφωνώ, για την εύρεση θέσεως διαφωνώ.
ειναι και οτι β) οταν ο αλλος ξερει οτι η ωρα στοιχιζει,δεν θα αφησει το αυτοκινητο 3 ωρες για δουλεια που απαιτεί 1 ωρα.Ο δε αργόσχολος που εχει κατεβει για καφε δεν θα το αφησει ουτε λεπτο στο κεντρο,θα το βαλει μακρια.
Συμφωνώ, αλλά αν δεν υπάρχει αστυνόμευση για τις κάρτες, και ο αργόσχολος μαθαίνει να αφήνει το αυτοκίνητο για παραπάνω ώρες. Και δημιουργείται η διπλοσειρά, η τριπλοσειρά χωρίς καν τον οδηγό μέσα κ.ο.κ. Αυτό συντελεί στην αργοπορία των λεωφορείων και πάμε για άλλα...
Και γ) φυσικα εξαφανίζονται τα διπλο-τριπλο παρκαρισμενα των 15 λεπτων και βαλε(τσαγκάρης,λογαριασμος vodafone,στενεμα φορεματος), γιατι ο πελεκυς πεφτει αμεσα.
Θα ήθελα πολύ να δω τον πέλεκυ να πέφτει, και να εξαφανιστούν τα διπλο-τριπλό, ωστόσο τουλάχιστον στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης, αυτό δεν γίνεται.
Το μονο κακο ειναι οτι οπως ειπα και πριν,σε περιοχες οπου δεν υπαρχει καμια απολυτως επιλογη (ακομα και τα πανακριβα ιδιωτικα ειναι γεματα) η δημοτικη βγαινει εξω και μαμάει κόσμο.Ε ρε και να πετυχω κανεναν απο δαυτους καμια μερα τι παναγίες θα ακούσει....
Από εδώ τώρα, αρχίζουμε να μιλάμε σε άλλο επίπεδο...Για μένα, η δημοτική θα έπρεπε να βγαίνει πάντα έξω, και με τα έσοδα να έφτιαχνε κάνα πάρκινγκ στυλ Κύπρου ή και διαφορετικό...Το 'δεν υπάρχει καμιά απολύτως επιλογή' είναι η πρόταση που ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για το όλο ζήτημα...
Πρόβλημα
Στους οδηγούς αρέσει να κάνουν υπερστροφές με πολλά, στις διάφορες πλατείες, με κίνδυνο να δημιουργήσουν ατυχήματα. Επίσης, η ταχύτητα της κυκλικής πλατείας μειώνεται επειδή καταπατούνται προτεραιότητες κλπ. Τι κάνουμε;Λύση Α
Χρεώνουμε τις υπερστροφές με 1 ευρώ τον έναν κύκλο και μάλιστα χωρίς σοβαρή αστυνόμευση, ελπίζοντας ότι οι οδηγοί θα καταλάβουν ότι οι υπερστροφές σε πλατείες δεν είναι για χόρταση και πρέπει να πληρώνουν για αυτές. Στο μεταξύ, δεν χρησιμοποιούμε τα έσοδα για να φτιάξουμε μια αλάνα για να κάνουν μπάντες με ασφάλεια όσοι θέλουν (με μικρό σχετικά αντίτιμο) και να μη βγάζουν το άχτι τους στο δρόμο.Μέσο: Ελεγχόμενη υπερστροφή (όχι αυτή που νομίζετε, άτιμοι forumάδες!) Νομιμοποίηση της (επικίνδυνης και κατακριτέας) υπερστροφής, αφού ο οδηγός πληρώνει, κάποια στιγμή θα ζητήσει και δικαίως λάστιχα για ασφάλεια σε περίπτωση εξόδου από το δρόμο.
Στόχος: Είσπραξη, είσπραξη και ίσως αποθάρρυνση των οδηγών για υπερστροφή.
Αποτέλεσμα: Κάποια χρήματα (ούτε καν όλα όσα θα έπρεπε) στα ταμεία του δήμου/κράτους, ατυχήματα ίσως λίγο λιγότερα από ό,τι πριν που ήταν ανεξέλεγκτη, τα ΜΜΜ μπλοκάρουν στις κυκλικές πλατείες και καθυστερούν, περιμένοντας τους νόμιμους πλέον οδηγούς να κάνουν την πληρωμένη ελεγχόμενη υπερστροφή τους.
ή Λύση Β
Βάζουμε σαμαράκια ή 'καρφιά' σε όλες τις κυκλικές πλατείες (δηλαδή αποκλείουμε την υπερστροφή) και έτσι όλοι οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου, γλιτώνουν από τον κίνδυνο ατυχήματος και τελικά αυξάνεται η μέση ταχύτητα στο δρόμο. Κάποια στιγμή φτιάχνουμε και μια αλάνα ελεύθερη ή σχεδόν ελεύθερη για μπάντες και ξεκ@υλώνουν εκεί.Μέσο: Πλήρης αποθάρρυνση των οδηγών για υπερστροφή. Κατασκευή αλάνας με μικρό αντίτιμο για μπάντες.
Στόχος: Αύξηση ταχύτητας κυκλικής πλατείας, μείωση ατυχημάτων.
Αποτέλεσμα: Κανείς οδηγός δεν επιχειρεί καν υπερστροφή, γκρινιάζει που δεν έχει πού να κάνει την υπερστροφή του, αλλά τελικά οι ευεργετηθέντες είναι τα ΜΜΜ και όλοι όσοι γλίτωσαν από τον κίνδυνο ατυχήματος.
Σας θυμίζει κάτι; Βάλτε και τα λεγόμενα του nasos79 και του Spiros και θα καταλάβετε πού είναι οι ενστάσεις μου πάνω στο θέμα 'ελεγχόμενη στάθμευση' και γιατί δεν θέλω να την χρησιμοποιήσω ποτέ.
-
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Πρόβλημα: σε εμπορικούς δρόμους, συμφέρει την κοινωνία να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για συγκεκριμένο χρόνο και συγκεκριμένες ώρες.
Λύση Α: απαριθμούμε φιλοσοφικές αρλούμπες και δημοκρατικά τσιτάτα και δεν κάνουμε στο τέλος τίποτα.
Λύση Β: περιμένουμε να χτιστεί 10όροφο υπερσύγχρονο πάρκινγκ ακριβώς στο δρόμο που θέλουμε, με in-house δωρεάν πλυντήριο αυτοκινήτων και με νόστιμες νεαρές και νεαρούς να μας εξυπηρετούν με χαμόγελο.
Λύση Γ: βρίσκουμε μια άμεση πρακτική λύση στο πρόβλημα. Βλέπουμε τι κάνουν οι ηλίθ ...οι λοιποί Ευρωπαίοι με ανάλογα προβλήματα.
Ψηφίζω το Γ οπότε...ναι στην ελεγχόμενη στάθμευση σε **συγκεκριμένους **εμπορικούς δρόμους, σε **συγκεκριμένες **ώρες.
-
Για την Κύπρο δεν άκουσα τίποτα...
Εν ολίγοις: Αν το πρόβλημα της πόλης είναι το κυκλοφοριακό, κάνεις ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διώξεις τα αυτοκίνητα από εκεί μέσα. Αυτό σε συνδυασμό με καλή δουλειά στα ΜΜΜ, μπορεί να πετύχει.
Με τη νομιμοποίηση του παρκαρίσματος, το μόνο που πετυχαίνεις είναι είσπραξη και σίγουρα όχι εύνοια προς τα ΜΜΜ.
Αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν μπορείς να φτιάξεις πάρκινγκ. Οι ηλίθιοι Ευρωπαίοι έχουν και ένα σύστημα ΜΜΜ που εγώ στη Θεσσαλονίκη, θα κάνω χρόνια να δω...
Α, και επειδή η ειρωνεία έχει πολλή πλάκα, σε προσκαλώ όταν ανέβεις στη θεσσαλονίκη να σε κάνω μια βόλτα στο κέντρο, για να δεις τι συμφέρει την κοινωνία και πόσο χρήσιμο είναι το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης σε μια πόλη με μέγεθος ενός τετάρτου της Αθήνας...Να δεις πώς τεκμηριώνονται τα παραπάνω -ούτε δημοκρατικά τσιτάτα ούτε νόστιμοι νεαροί και νεαρές, απλά...κυκλοφοριακό.
-
Βρέ Funky, σίγουρα δεν σε ειρωνεύομαι, cool down brother .
Λογικό είναι τέτοιο θέμα να ανεβάζει τους τόνους. O καθένας την γνώμη του!
-
Α, και κάτι άλλο: Είπες πριν για δημοκρατικές αρλούμπες!
Αρλούμπες λέω, αλλά μη με λες δημοκράτη!!!
...Παλεύεις χρόνια για να χτίσεις ένα όνομα και έρχεται κάποιος μέσα σε μια φράση να σου το καταστρέψει...
-
[quote='funkyreverend'][quote='BILL33']Στην Τριπολη εχει μπει το μετρο της ελενχομενης σταθμευσης στους κεντρικους δρομους απο τον Οκτωμβρη.1
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο πλάι των δικαστηρίων της Τρίπολης (δίπλα στην κεντρική πλατεία) πάντως επιτρέπεται κανονικά η στάθμευση. -
@max: Στη Μ. Αλεξάνδρου αν θες να παρκάρεις κάντο από το προηγούμενο βράδι και πήγαινε με τα πόδια
υπάρχουν και γύρω δρόμοι
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, Ομήρου στη Ν. Σμύρνη Από τότε που πεζοδρόμησαν τη 2ας Μαΐου -για να γίνει τεράστια η ήδη μεγάλη πλατεία- ο χαμός είναι ακόμα μεγαλύτερος στην Ομήρου τις ώρες που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.
Κανονικά τα αυτοκίνητα παρκάρουν κάθετα και φυσικά διπλοτριπλοπαρκάρουν με αλάρμ και φεύγουν να κάνουν τα ψώνια τους -τα ζώα -
Σήμερα κατά τις 8 ούτε λεωφορείο περνούσε, 3-4 κόρναραν ασταμάτητα επειδή τους είχαν κλείσει κάποιοι άλλοι και σκηνές που θύμιζαν Κάιρο
εγώ πάρκαρα άνετα στον από κάτω παράλληλο δρόμο χωρίς να κάνω ούτε έναν κύκλο . Αλλά όχι ο/η Έλληνας/Ελληνίδα ΠΡΕΠΕΙ να παρκάρει ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠ' ΕΞΩ
SOS: Ελεγχόμενη Στάθμευση σε δημόσιους δρόμους