-
Κοίτα να δεις περιστατικά υπάρχουν. Μεγάλη πόλη είναι το Ηράκλειο και έχει μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι. Δεν είναι όμως επικίνδυνα τα πράγματα. Κάθε άλλο μάλιστα. Παρατράγουδα γίνονται περισσότερα στις τουριστικές περιοχές όπου ευδοκιμούν οι σκνίπα τουρίστες με ότι αυτό συνεπάγεται. Μέσα στην πόλη και στα στέκια των ντόπιων δεν υπάρχει τίποτα σχεδόν. Δεν είναι φυσικά η πόλη μαυσωλείο και όπως κάθε μέρος έχει τα καλά και λιγότερο καλά μέρη.
-
Προχθες γνωρισα εντελως τυχαια ενα Ηρακλειωτη που μου ειπε οτι πηγε στο χωριο μου το Κυπαρισι να βρει καποιον που του χρωστουσε κατι λεφτα και πριν προλαβει να χτυπησει τη πορτα του σπιτιου, αυτη ανοιξε και πρωτα βγηκε η κανη του δικανου και μετα ο σπιτονοικοκυρης.
Και μετα σου λεει 'φιλοξενια' -
Εγώ,πάντως,τα 6 χρόνια που έζησα στο Ηράκλειο ουδέποτε ένιωσα ανασφάλεια!
Δεν μπορώ,βέβαια,να πω το ίδιο και για το Ρέθυμνο τα Σαββατοκύριακα...
-
Με ποια έννοια βρε παιδιά νοιώθετε έστω και την ελάχιστη ανασφάλεια στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο ή τα Χανιά; Εκτός βέβαια αν πηγαίνετε σε τίποτα 'περίεργα' μέρη!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Με ποια έννοια βρε παιδιά νοιώθετε έστω και την ελάχιστη ανασφάλεια στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο ή τα Χανιά; Εκτός βέβαια αν πηγαίνετε σε τίποτα 'περίεργα' μέρη!Mε την έννοια ότι μου έδειξε πιστόλι στη ζώνη,επειδή του έκανα παρατήρηση γιατί πήγαινε σαν παλαβός με το παλιοκόρσα του μέσα στον κόσμο...(Ρέθυμνο Σάββατο βράδυ σε κεντρικό δρόμο)
-
Φίλε Tsilis για τα επονομαζόμενα πετσιά έχουμε μιλήσει κατ’ επανάληψη. Δυστυχώς υπάρχουν μόνο και μόνο για να δυσφημίζουν όλο το νησί. Το χειρότερο είναι ότι χαίρουν κάλυψης της κεντρικής εξουσίας, ασυλία από την αστυνομία και σιωπηρή αποδοχή από μερίδα τον συμπατριωτών μας λόγο στρεβλής αντίληψης της παράδοσης μας. Δυστυχώς είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.
-
Συμφωνώ και το ξέρω!
Είπαμε,έχω ζήσει 6 καλά χρόνια στο Ηράκλειο και ξέρω,χοντρικά,τί συμβαίνει στο νησί...
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καλά μην τρελαθούμε κιόλας!!! Μπορεί να μην μένουμε σε ξεκλείδωτα σπίτια ποια ε τα κλειδιά να κρέμονται έξω από τις πόρτες αλλά δεν γίναμε ακόμα Αθήνα!!!!
Σίγουρα τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς έχουν αυξηθεί αλλά κανένας δεν νοιώθει ότι ζει σε ανασφαλή πόλη. Κάθε άλλο μάλιστα. Το να πιάνουμε κάποια περιστατικά που το έφερε η τύχη να συμπέσουν χρονικά για να πούμε ότι κάθε μέρα γίνονται συμπλοκές και ληστείες στο Ηράκλειο είναι το λιγότερο γελοίο. Καλό θα ήταν η ιστοσελίδα να μας έλεγε πόσες απόπειρες ανθρωποκτονίας κάθε μορφής γίνονται ετησίως και σε σύγκριση με άλλες χρονιές να δούμε τι θα βγει!!! Μην ξεγελιέστε φίλοι μου τα ΜΜΜ του Ηρακλείου έχουν τα ίδια χούγια όπως παντού. Εντυπωσιασμός κακού είδους για να τραβήξουμε τα βλέμματα.Γι'αυτο δεν εκανα κανενα σχολιο και προτιμησα να σας ρωτησω,πολυ υπερβολικη μου φανηκε η κατασταση που αναφερε το site.
Καποιο αλλο site πιο αντικειμενικο για ειδησιογραφια της Κρητης εχουμε;
-
Για δες εδώ http://www.cretetv.gr
-
δεν υπαρχει καμια διαφορα απο το ρεθυμνο η τα χανια!εγω μενω στο ηρακλειο..οχι μεσα στην πολη..αυτα τα περιστατικα ετυχε και συνεβησαν ολα μαζι!συμπτωση!α!κ οσο για αυτο με τα πιστολια δεν γινετε μονο στην κρητη..π.χ. βλεπω στις ειδησεις,νεαρος πηρε το κυνηγετικο οπλο και σκοτωσε τον αδερφο του η συμμαθητη του η σκοτωσε καποιον καταλαθος οταν ειχαν παει για κυνηγι μαζι κτλ..
φιλικα απο κρητη -
Κωνσταντίνε,όλα τα όπλα μπορεί να σκοτώσουνε.
Οποιος έχει στα χέρια του όπλο,θα πρέπει να γνωρίζει τί κακό μπορεί αυτό να προκαλέσει.Η άγνοια πάνω στό θέμα είναι επικίνδυνη.
Εχω δεί κόσμο να...'παίζει' (μαλακωειδέστατα ) με όπλο,σημαδεύοντας κάποιον άλλον στα μούτρα.Εκτός τής άγνοιας (που μερικοί νομίζουν ότι οι φόνοι στήν πραγματική ζωή ισσοδυναμούνε με φόνο σε κινηματογραφική ταινία) υπάρχει φυσικά πάντα ο κίνδυνος τού πραγματικού λάθους.
Δυστυχώς,όσο και να φυλάγεσαι,μπορεί να σου συμβεί.Εγώ θα ήθελα πραγματικά να μπορέσουνε να ασφαλιστούνε με κάποιον τρόπο τα όπλα (για τα κυνηγετικά μιλάω-τα υπόλοιπα αγοράζονται εξ'αρχής για μή-ασφαλή σκοπό) από όσους θα κριθούνε ακατάλληλοι λόγω διανοητικής κατάστασης,καί να μπορούνε να τα χρησιμοποιούνε ΜΟΝΟ άτομα που θα περάσουνε από κάποιας μορφής σχολείο
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
αν πιασεις πρωτη φορα οπλο κ το αφησεις καποτε παντα θα σου λειπει.
μονος σου εισαι ενα τιποτα.
μονο του ειναι ενα τιποτα.Ισα ρε λουλη!
-
Πολλοί που έννοιωθαν ότι είναι από μόνοι τους ένα τίποτα,έπιασαν στα χέρια τους ένα όπλο,καί βγήκανε έξω να επιδείξουνε τόν ανδρισμό τους στούς 'άλλους' (τούς γνωστούς...φλώρους)
Εχω και πολύ κοντινό μου παράδειγμα
Μιά ζωή ήτανε του κλώτσου και του μπάτσου.
Ψιλοκαθυστερημένος.
Ο πατέρας του (ταγματασφαλίτης κάποτε-είχε σκίσει πολλούς αριστερούς πρίν χρόνια) τόν έδερνε καθημερινά (μια φορά με μία...σούστα μεταλική),καί όμως,τόν έκανε μπάτσοΚαί αυτός καμάρωνε με το .357 του τόσο,που πήγαινε στα κλάμπς και έμπαινε (όταν τόν έδιωχνε ο πορτιέρης) δείχνοντάς του το εξάσφαιρο
Καμάκι στίς γκόμενες;.....Εδειχνε το εξάσφαιρο
Οταν τόν διώξανε από τήν ασφάλεια αεροδρομείου,καί τόν κάνανε πεζό,θέλησε να εκδικηθεί όλους αυτούς τους 'φλούφληδες'
Πρήστηκε μέ πρέζα μέσα σε ένα καλοκαίρι.Εγινε ένα βόδι στήν κυριολεξία.Οσο είναι το μπούτι μου,ήτανε το μπράτσο του.
Ολη μέρα κοκορευότανε για τό πόσο άντρας είναι ο φουκαράςΚάποια μέρα τόν μπλέξανε σε ένα κόλπο,σάν αστυνομικό-προστάτη.
Τόν παινέψανε καί λίγο,καί αυτός έννοιωσε ότι ήτανε ο Χούλκ (ο πράσινος γίγαντας από τήν Αμερική )
Ηρθε η ώρα να δείξει στούς 'άλλους' τό πόσο άντρας ήτανε.Πρησμένος καί ένοπλος.
Τόσο βλάκας,που ούτε κατάλαβε ποιός έφταιγε,για να τόν 'δώσει'
Μπήκε στήν ψυρού,καί έκτοτε δέν ξέρω που βρίσκεται. -
Το ότι το αποκαλούμενο 'κόμπλεξ κατωτερότητας' μπορεί να αποδειχτεί επικίνυνο,φάνηκε μέ τήν δολοφονία του μικρού Αλεξ,πρίν λίγο καιρό στήν Βέροια.
Ο μικρός Αλεξ,είχε μία ποιότητα σάν παιδί,που τά άλλα μικρά τόν ζηλεύανε (τόν φθονούσανε μάλλον) σε σημείο που έφτασαν να ενώσουνε τίς δυνάμεις τους και να τόν εξοντώσουν
Εγιναν ισχυροί (με τήν ένωσή τους σε αγέλη-κλασική αντίδραση) καί....'του δείξανε' αυτοίΤό ίδιο ισχυροποιείται κάποιος χωρίς να προσχωρήσει σε αγέλη,άν πέσει στα χέρια του ένα όπλο.
Οταν λέμε ότι 'τό όπλο κάνει τόν φονιά',σε αυτήν τήν εξέλιξη αναφερόμαστε.Εγώ το θεωρώ σάν μεγάλη ανάγκη τό να εξετάζετε ψυχικά ο κάθε επίδοξος κάτοχος όπλου.Οπλα και ψυχικές ασθένειες ΔΕΝ πάνε μαζί
-
Γιατί να εξετάζεται ψυχικά; υποτίθεται ότι για να κυκλοφορεί στο δρόμο δεν είναι επικίνδυνος. Θα ήθελα να δω μια στατιστική για τα περίστροφα της ελληνικής αστυνομίας. Πόσες φορές χρησιμοποιήθηκαν εναντίον κακοποιών, πόσες φορές σκότωσαν τις γυναίκες των αστυνομικών και πόσες φορές αυτοκτόνησαν οι κάτοχοί τους. Δεν λέω ότι είναι ψυχικά άρρωστοι αλλά όταν υπάρχει όπλο στο σπίτι...
Έχεις δίκιο για τον Άλεξ, εγώ θα ήθελα να δικαστούν ως ενήλικες αφού το έγκλημά τους είναι 'ενήλικο'.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί να εξετάζεται ψυχικά; υποτίθεται ότι για να κυκλοφορεί στο δρόμο δεν είναι επικίνδυνος.Γιατί; Όσοι έχουν ψυχικά προβλήματα που κυκλοφορούν;
-
Εγώ το θεωρώ σάν μεγάλη ανάγκη τό να εξετάζετε ψυχικά ο κάθε επίδοξος κάτοχος όπλου.Οπλα και ψυχικές ασθένειες ΔΕΝ πάνε μαζί
+1 φυσικοτατα!
Εσύ πώς τους ξέφυγες?
(just kidding!)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί να εξετάζεται ψυχικά; υποτίθεται ότι για να κυκλοφορεί στο δρόμο δεν είναι επικίνδυνος. Θα ήθελα να δω μια στατιστική για τα περίστροφα της ελληνικής αστυνομίας. Πόσες φορές χρησιμοποιήθηκαν εναντίον κακοποιών, πόσες φορές σκότωσαν τις γυναίκες των αστυνομικών και πόσες φορές αυτοκτόνησαν οι κάτοχοί τους. Δεν λέω ότι είναι ψυχικά άρρωστοι αλλά όταν υπάρχει όπλο στο σπίτι...Έχεις δίκιο για τον Άλεξ, εγώ θα ήθελα να δικαστούν ως ενήλικες αφού το έγκλημά τους είναι 'ενήλικο'.
Λεωνίδα,σήμερα στήν Ελλάδα,όπλα μπορεί να αγοράσει ο καθένας,αρκεί να μήν έχει φάκελο στήν ασφάλεια
(μιλάω γιά νόμιμο όπλο-κυνηγετικό)
Το ότι ελάχιστα εγκλήματα γίνονται στή χώρα μας μέ τέτοια όπλα,οφείλεται κυρίως στήν ύπαρξη 'μάυρων' παρανόμων όπλων,από τίς γειτονικές χώρες
Στατιστικά καί μόνο να το δείς,οι υποψήφιοι εγκληματίες/'ψυχάκηδες' θα ψάξουνε για περίστροφο/πιστόλι,καί όχι γιά κυνηγετικό (πανίσχυρο μέν,δύσχρηστο δέ)
Αυτό όμως και πάλι δέν δίνει το ελεύθερο να πωλούνται τα όπλα αυτά στόν οποιονδήποτε κυκλοφορεί στόυς δρόμους
Καί θα έπρεπε να υπάρχει οπωσδήποτε κάποιου είδους σχολείου,που θα δείξει τήν ασφαλή χρήση/φύλαξη
Ελάχιστα ατυχήματα (θανατηφόρα) γίνονται και ακούγονται από κυνηγετικο,αλλά πάμπολλα μάτια βγαίνουν,ειδικά τήν πρώτη μέρα στο τρυγόνι/ορτύκιΤο τρομακτικότερο σενάριο που μπορώ να φανταστω στόν χρήστη κυνηγετικού όπλου,είναι αυτός να αγνοεί τόν ασφαλή τρόπο χρήσης/φύλαξης/μετακίνησης του
Παράδειγμα άγνοιας;
Σουρωμένος με όπλο μέσα στο πλήθος,να ρίχνει μπαλωθιές,για να 'ζήσει η νύφη'
-
Ναί...άτσα
-
εφτασεεεε
μια μπουγατσα στο τεσσεραααααμε κανελλα και αχνη μπολικη ...
ΑΑΑ και που σε παιδιι τσακο και ενα κοκομιλκ οπως θα ρχεσαι ..
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.