-
Ενας γνωστος μου αγορασε πριν απο λιγο καιρο (ενα μηνα περιπου) μια BMW 316 coupe μοντελο 1998. Πληρωσε γυρω στις 13000-14000 ευρω δεν θυμαμαι το ακριβες ποσο. Ο μετριτης χιλιομετρων ειναι ηλεκτρονικος και γραφει 68000 χιλιομετρα. Το αυτοκινητο ειναι απο Γερμανια, αλλά εχει ελληνικες πινακιδες, γιατι πριν απο τον γνωστο μου το ειχε ενας ακομη. Δεν εχω εμπειρια απο BMW για να ξερω το ποσο αντεχει στον χρονο. Το εσωτερικο ειναι σε πολυ καλη κατασταση(πλαστικα, ταπετσαριες καθισματων, λεβιες ταχυτητων) το εξωτερικο χρωμα επισης, ο κινητηρας τραβαει, και το αυτοκινητο δεν παρεκλινει της πορειας του. Τον ρωτησα εαν το πηγε σε μηχανικο να δει την μηχανη και εαν το ειχαν τρακαρει κατα το παρελθον και μου ειπε οτι το αυτοκινητο ειναι 'μια χαρα'.
εμενα μου φαινετε περιεργο πως και εχει τοσα λιγα χιλιομετρα, επειδη εχει αλλαξει τουλαχιστον 2 ιδιοκητες (εναν γερμανο και εναν ελληνα)πριν το αγορασει ο γνωστος μου, και γιατι να το πουλησει ο δευτερος ιδιοκτητης αφου η κατασταση του ειναι πολυ καλη, εχει λιγα χιλιομετρα και επειδη ειναι απο Γερμανια θα επιανε λιγοτερα χρηματα απ'οτι εαν ηταν αγορασμενο απο ελληνικη αντιπροσωπεια.
ποια ειναι η γνωμη σας?Υπαρχει καποια μεθοδο ωστε να εξακριβωσει ο γνωστος μου τον ακριβη αριθμο των χιλιομετρων?
-
καποιο λακο πρεπει να εχει η φαβα... 8χιλ χλμ το χρονο ειναι λιγα, και ειδικα για γερμανο...
-
Κάτι παίζει με τις BMW και την καταγραφή των χιλιομέτρων, όπου μπορείς να διαπιστώσεις πολλά. Αλλά επειδή πραγματικά δεν ξέρω κάτι παραπάνω, μια αίσθηση πως το έχω ακούσει κάπου μόνο είναι, ας απαντήσει κάποιος άλλος επί τούτου.
Πάντως, ο θείος ενός φίλου μου (κλασική εισαγωγή ιστορίας για αυτοκίνητο- ιδίως αν συνοδεύεται από θάψιμο) αγόρασε μια 320 2.2 πριν μερικά χρόνια. Το αυτοκίνητο είχε 130.000 χλμ.
Βλέποντας το, με δυσκολία πίστευες κάτι τέτοιο. Βέβαια, ήταν σχετικά νέο, 2 ετών και κάτι, αφού προφανώς ο Γερμανός ιδιοκτήτης ταξίδευε πολύ, αλλά και πάλι το εσωτερικό του, οι τσιμούχες, το διαμέρισμα του κινητήρα, τα πάντα ήταν σε άψογη κατάσταση- καλύτερη σε σχέση με πολλά αυτοκίνητα που έχουν διανύσει τα μισά.
Ποτέ δεν ξέρεις τελικά... τόσα χλμ, κι όμως το αυτοκίνητα πήγαινε εξαιρετικά καλά- με εξαίρεση τα αμορτισέρ αν θυμάμαι καλά.
Θα αγοράζατε λοιπόν ένα αυτοκίνητο σε τόσο καλή κατάσταση, φορτωμένο όμως με 130Κ χλμ;
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
καποιο λακο πρεπει να εχει η φαβα... 8χιλ χλμ το χρονο ειναι λιγα, και ειδικα για γερμανο...εχει αλλαξει τουλαχιστον 2 ιδιοκητες (εναν γερμανο και εναν ελληνα)πριν το αγορασει ο γνωστος μου
ακόμα χειρότερα...είχε και έναν έλληνα ιδιοκτήτη...
-
χεχε... το λεω επειδη οι γερμανοι κανουν περισσοτερα χλμ... κατα τ'αλλα ο ελληναρας που δεν το συντηρει ειναι χειροτεροι...
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Θα αγοράζατε λοιπόν ένα αυτοκίνητο σε τόσο καλή κατάσταση, φορτωμένο όμως με 130Κ χλμ;Σίγουρα!
Δεδομένου όμως ότι δεν κάνω πάνω από 10-15Κ χιλιόμετρα το χρόνο. -
Ως ιδιοκτητης ενός VECTRA έχω να πώ πως σε δέκα (10) χρόνια έχω κάνει 70 χιλ χλμ. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κάνει 30 χιλ χλμ καθώς χρησιμοποιείται ελάχιστα λόγω ύπαρξης μικρού για την πόλη και λίγων υποχρεώσεων εκτός των τειχών.
Παρόλα αυτά, λόγω γκαράζ και καποιας προσοχής από την μερία μου είναι σε άψογη κατάσταση εσωτερικά και εξωτερικά με αποτέλεσμα να φαίνεται για πολύ νεότερο.
Αν το πουλήσω λέτε να έχω πρόβλημαΣημ Το μικρό μου έχει 320 χιλ χλμ
-
Το αυτοκίνητό μου είναι ένα Fiat Tipo του 92, ήτοι 14 ετών και έχει 67.650 χλμ, απ' τα οποία τα 10.000+ χλμ έγιναν μαζεμένα σε 3 ταξίδια στο εξωτερικό. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε καινούργιο, απλά αποτελούσε πάντα το 2ο ή και το 3ο αυτοκίνητο της οικογένειας με αποτέλεσμα να κινείται ελάχιστα. Όταν θα το πουλήσω φαντάζομαι ότι κανείς δε θα πιστεύει ότι το αυτοκίνητο έχει τόσα λίγα χλμ, μπορώ όμως να το αποδείξω καθώς τα σερβις πραγματοποιούνται πάντα στην αντιπροσωπεία, οπότε θα είναι περασμένα όλα στους υπολογιστές τους. Αυτοκίνητα με λίγα χλμ λοιπόν μπορούν να βρεθούν, το θέμα είναι να μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτό και από την αντιπροσωπεία.
-
ποσο ευκολο ειναι να γυρισει το κοντερ ενος αυτοκινητου???
υπαρχει τροπο να το καταλαβει καποιος?
To θέμα ενώθηκε με παλαιότερο [mod]
-
Την εκπομπή του Ευαγγελάτου 'Αποδείξεις' δεν την είδες πέρυσι ε;
Μάλλον πολύ εύκολο θα το χαρακτήριζα για κάποιον που ξέρει...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ποσο ευκολο ειναι να γυρισει το κοντερ ενος αυτοκινητου???υπαρχει τροπο να το καταλαβει καποιος?
Μηχανικο ή ψηφιακο;
-
ψηφιακο
-
Στο μηχανικο μπορεις να ψαξεις για πειραγμενες βιδες ή αν καποια σειρα ειναι πιο ψηλα απο την αλλη.Στο ψηφιακο μονο αν ο εγκεφαλος κραταει και σε αλλο σημειο τα χλμ και δεν το εχουν πειραξει και αυτο.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ψηφιακοπχ bmw 3er, e46, κρατάει τις μνήμες σε 3 σημεία... σε κάτι διακόπτες σε φώτα αν θυμάμαι καλά, κτλ...
θέλει αρκετά χρήματα και καλό μάστορα... οπότε σπάνια τα αλλάζουν...
-
εχω ακουσει πως στα συγχρονα κοντερ, εχει διαφορα στο ποσο ευκολα μπορει να αλλαχτουν τα χιλιομετρα και ΑΝ αλλαζουν, με το αν ειναι ηλεκτρικο ή ηλεκτρονικο. ποιο απο τα δυο ειναι το ποιο ζορικο δεν το ξερω.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ψηφιακο
πχ bmw 3er, e46, κρατάει τις μνήμες σε 3 σημεία... σε κάτι διακόπτες σε φώτα αν θυμάμαι καλά, κτλ...
θέλει αρκετά χρήματα και καλό μάστορα... οπότε σπάνια τα αλλάζουν...
δυστυχως δεν μιλαμε για Ε46.....
-
Όλα αλλάζουν ακόμη και τα ψηφιακά...
Η τιμή είναι διαφορετική μόνο. -
Δεν αποτελεί σχετικά ασφαλές το να αγοράζει κανείς αυτοκίνητο που το πήγαιναν συνεχώς στην αντιπροσωπεία και είναι καταχωρημένο όλο το ιστορικό του;
Προσωπικά νοιώθω ασφαλής (δε θα έπρεπε;) που το αυτοκίνητο που αγόρασα επιβεβαίωσα ότι είχε ΜΟΛΙΣ 36000 χλμ σε 5,5 χρόνια. Πώς το επιβεβαίωσα; Πήρα τον αριθμό πλαισίου του πριν το αγοράσω, πήγα στον Παζαρόπουλο όπου και έκανε σέρβις και έμαθα όλο το ιστορικό του. Έμαθα μάλιστα ότι τα χλμ τα είχε κάνει με σταθερό ρυθμό και δεν είχε κάνει 15000 χλμ μια χρονιά και ήταν ακίνητο μια άλλη. Δε νομίζω ότι θα το αγόραζα αν δεν μπορούσα να επιβεβαιώσω το ιστορικό του πρώτα...
-
Εκτός από βιβλίο σέρβις καλό θα ήταν να αποθηκεύονται και τα τιμολόγια από τα σέρβις. Έτσι μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις κάνει τόσα χιλιόμετρα και επιπλέον ξέρει λεπτομερώς τι και πως έχεις άλλαξει...
-
Στην αντιπροσωπεία σου δίνουν αναλυτικά το ιστορικό του αυτοκινήτου αν το ζητήσεις, με ό,τι έχει αλλαχτεί-επισκευαστεί.
Πόσα χιλιόμετρα έχει το μεταχειρισμένο?