-
νέο κρούσμα φρεσκότατο, σήμερα το απόγευμα...
Τοπική πάλι αντιπροσωπεία Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας πουλάει ένα μεταχειρισμένο Scenic του 2001. Το είχα δει πριν ένα μήνα. Το αμάξι είχε 110.000χλμ και το πουλούσαν 11.500
-
Και εγω ειμαι απο εκεινους που πηραν μεταχειρισμενο, αλλα απο ιδιωτη, επειδη εκει οι πιθανοτητες να αλλαξει τα χλμ ειναι μειωμενες. Το πηρα με 35.000 χλμ στο κοντερ και σχεδον καθολου φθορες στο εσωτερικο. Μετα απο τρακαρισμα που ειχα, αλλαξα προληπτικα ιμαντα και αντλια. Ο μηχανικος μου ειπε οτι πιθανον να ειχε κατιτις παραπανω απο 60.000χλμ γιατι αυτη την εικονα του εδωσε η αντλια... Και ρωταω: θα μπορουσε να δει τα πραγματικα χιλιομετρα? Μπορω να τα δω κι εγω? Και αν ναι, πως? Κατι ειπωθηκε για σενσορες στον εγκεφαλο....
-
Για αυτό πας και πέρνεις ένα καινούργιο με το κεφάλαιο που δεν έχεισ σε άτοκες δόσεις και έχεις 3-6 χρόνια εγγύηση, καβαλάς πρώτος το αμάξι και δεν έχεις να κάνεις με τους γνωστούς απατεώνες.
Βέβαια εκεί αρχίζουν τα πάρε δώσε με τα σαίνια των αντιπροσωπειών.....
-
[quote='xsara16v']Για αυτό πας και πέρνεις ένα καινούργιο με το κεφάλαιο που δεν έχεισ σε άτοκες δόσεις και έχεις 3-6 χρόνια εγγύηση, καβαλάς πρώτος το αμάξι και δεν έχεις να κάνεις με τους γνωστούς απατεώνες.
Την καλύτερη κουβέντα είπες φίλε!!!!!!!
Το λέω ως παθών (ακόμα τρέχω....) -
Ή έχεις πολλήηηηηηη υπομονή, τα λεφτά στο χέρι και καλό μηχανικό και φαναρτζή και αγοράζεις μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση. Μετά από 4 αγορές μεταχειρισμένου, δύσκολα θα με δω σε έκθεση να κανονίζω τα της αγοράς καινούριου.
-
Διαβάστε άλλα 2
BMW 320 coupe μοντέλο 2002. Στην γερμανία ανήκε σε εταιρία χρονομίσθωσης. Το πρωί το αμάξι ήταν μισθωμένο ένα 8ώρο σε μία εταιρία και το απόγευμα σε άλλη. Απολογισμός 430.000Km.
Αγοράστηκε 7-8000€ και με τα όλα του (μεταφορά κτλ) κόστισε 11.000€ στον μαντρά. Ο μαντράς γύρισε το κοντερ, έβαλε ζάντες, έκανε και ένα χαμηλωματάκι και ένα καλό γυάλισμα. Δεν θα κατέβαινε κάτω από τα 20.000€ στην τιμή πώλησης...
Ένα άλλο S2000 ήταν αποχαρακτηρισμένο στην Γερμανία (από τρακάρισμα). Ήρθε ελλάδα επισκευάστηκε και κόστισε συνολικα 8000€ (μιας και τελωνεία κτλ δεν πληρώθηκαν ως αμάξι αλλά ως ανταλλακτικά). Η τιμή ήταν 28.000€
Πιστεύω ότι η αγορά του μεταχειρισμένου είναι δύσκολη. Τα km που αναγράφονται δύσκολα θα είναι τα πραγματικά.
Τα αμάξια στις μαντρες ανήκουν πάντα σε γυναίκα, εδικηγόρο, εισαγγελέα/δικαστικό, γιατρό, απόστρατους αστυνομικούς ή στρατιωτικούς...
Δεν ξέρω αν θα το ρίσκαρα. Πιστεύω ότι τα μεταχειρισμένα είναι γιαυτούς που έχουν τις άκρες και θέλουν να αλλάζουν συχνά αμάξι. Από την άλλη η αγορά καινούριου κατά την γνώμη μου απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν ένα αμάξι για αρκετά χρόνια. Διαφορετικά χάνονται πολλά χρήματα...
-
[quote='YiannisWalker']
Ένα άλλο S2000 ήταν αποχαρακτηρισμένο στην Γερμανία (από τρακάρισμα). Ήρθε ελλάδα επισκευάστηκε και κόστισε συνολικα 8000 -
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
BMW 320 coupe μοντέλο 2002. Στην γερμανία ανήκε σε εταιρία χρονομίσθωσης. Το πρωί το αμάξι ήταν μισθωμένο ένα 8ώρο σε μία εταιρία και το απόγευμα σε άλλη. Απολογισμός 430.000Km.ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ!!!!
-
YiannisWalker
πώς ανακάλυψαν το 'παρελθόν' της BMW;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
BMW 320 coupe μοντέλο 2002. Στην γερμανία ανήκε σε εταιρία χρονομίσθωσης. Το πρωί το αμάξι ήταν μισθωμένο ένα 8ώρο σε μία εταιρία και το απόγευμα σε άλλη. Απολογισμός 430.000Km.
ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ!!!!
Αστρωτη!!Ακομα με τα κερια ειναι!!Κοιταξτε το πορτμπαγκαζ,δεν εχει ανοιχτει ποτε!!
-
Sorry gia ta greeklish...
O idios o mantras ta empisteyotan ayta se mellontiko epidokso synergati toy...
-
Καλά, ταξί δούλευε η BMW κι έκανε τόσα χλμ; Αν είναι δυνατόν...
-
....εν τω μεταξύ, στην αγορά των μεταχειρισμένων alfa (33 και 75) που ψάχνω τον τελευταίο καιρό, τα περισσότερα έχουν 100 με 130 χιλιάδες χλμ....και μιλάμε για αυτοκίνητα 15ετιάς... Πολύ μάλιστα το υπερασπίζονται με πάθος παρουσιάζοντάς το σαν τρελό πλεονέκτημα.....
Από book service βέβαια, εξαφανισμένα...Και όταν το ζητάς, ακούς πολύ γελοίες δικαιολογίες που μόνο γέλια προκαλούν....
Μήπως τελικά στην ευρύτερη σαπίλα που υπάρχει στους μαντράδες, χαλάνε και ιδιώτες...... -
Ο χρήστης harisman έγραψε:
....εν τω μεταξύ, στην αγορά των μεταχειρισμένων alfa (33 και 75) που ψάχνω τον τελευταίο καιρό, τα περισσότερα έχουν 100 με 130 χιλιάδες χλμ....και μιλάμε για αυτοκίνητα 15ετιάς... Πολύ μάλιστα το υπερασπίζονται με πάθος παρουσιάζοντάς το σαν τρελό πλεονέκτημα.....
Από book service βέβαια, εξαφανισμένα...Και όταν το ζητάς, ακούς πολύ γελοίες δικαιολογίες που μόνο γέλια προκαλούν....
Μήπως τελικά στην ευρύτερη σαπίλα που υπάρχει στους μαντράδες, χαλάνε και ιδιώτες......Γνωστος εδωσε αλφα 33 με 160.000 πραγματικα χιλιομετρα... το αμαξι ηταν αθλιο εξωτερικα (μικροχτυπηματα και το χρωμα ειχε 'κοψει' ) αλλα απο μηχανη αστερι...
Δεν ειναι απιθανο να εχει τοσα χλμ ενα αμαξι δεκαπενταετιας... ~10.000 χλμ το χρονο ειναι... αν δε ταξιδευει καποιος συχνα, μπορει να τη γλυτωνει με τοσα... -
Γνώριζω άνθρωπο που είχε αυτοκίνητο δεκαετίας με λιγότερα απο 50.000 χλμ. Το αυτοκίνητο το κινούσε μόνο για ταξίδια σε εθνική και το είχε σε κατάσταση καλύτερη και απο αυτοκίνητο 3ετίας! Ουτε την παραμικρή γρατζουνιά δεν είχε. Σε γκαράζ και με κουκούλα τον περισσότερο καιρό.
Αρα μην σας ξαφνιάζει η περίπτωση κάποιο αυτοκίνητο παλιό να εχει λίγα χλμ. Η λογική άλλα λέει αλλα να ξέρετε πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. -
Ο διευθυντής του σχολείου μου έχει Kia Clarus 7ετίας με 33Κ χλμ. Παίζει να έχει τα εργοστασιακά λάστιχα ακόμα επάνω.
-
Sorry παιδια αλλά αναφέρετε εξαιρέσεις....Στις αγγελίες που λέω εγώ, αυτό είναι ο κανόνας....Μου λένε για αυτοκίνητα του 92 με 90-100 και 110.000 χλμ.....
Επίσης μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για AR->συνειδητοποιημένος και ψαγμένος για την επιλογή του οδηγός->το έχει πάρει για να το κινεί και όχι για να γεράσει μαζί του:iconcool: ->10-15.000 το χρόνο->στην 15ετία 150-225.000 χλμ.
Άλλωστε το 1992 που το αμάξι ήταν στα νιάτα του, είναι πιθανό να ήταν και το μοναδικό στο νοικοκυριό που το συντηρούσε, άρα έγραφε όλα τα χιλιόμετρα της οικογένειας....
Εξάλου είναι τόσο εύκολο και για τον ιδιώτη να κατεβάσει χιλιόμετρα σε τόσο παλιά αυτοκίνητα, που μάλλον θα απαξιώσει το προιόν του - σε σχέση με τον μεγάλο ανταγωνισμό- αν δεν το κάνει -
Ο χρήστης harisman έγραψε:
Μήπως τελικά στην ευρύτερη σαπίλα που υπάρχει στους μαντράδες, χαλάνε και ιδιώτες......Aν το εχει αφησει και ακινητο 3 χρονια δεν γραφει χιλιομετρα .
Η δικια μου 33 (92 μοντελο)εχει 255000χλμ.Εμεινε ακινητη πανω απο 6 μηνες γιατι ειχα παρει το πουντο.Τωρα το οδηγει η μητερα μου και κανει 40χλμ την ημερα. -
Φίλε μου εδώ και καλά η Porsche εκδίδει βεβαίωση ότι το αμάξι είναι οκ όταν το δίνεις προς πώληση σαν μεταχειρισμένο
αλλά και τρακαρισμένο να είναι εκδίδονται βεβαιώσεις ότι είναι ατρακάριστο!!!
Μόνο στην Ελλάδα όλα τα μεταχειρισμένα είναι ατρακάριστα!!!!!!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μόνο στην Ελλάδα όλα τα μεταχειρισμένα είναι ατρακάριστα!!!!!!!Αυτό εννοείται.....στην Ελλάδα, ολά τα μεταχειρισμένα είναι ατρακάριστα και αν -λέμε αν...- τρακάρουν είναι μόνο στα φτερά...σασί και σώμα ΠΟΤΕ.....Ήθελα να ξερα πως ζουν οι φαναρτζήδες και δεν έχουν γίνει κλέφτες ήδη....
Τι να πεις......
Πόσα χιλιόμετρα έχει το μεταχειρισμένο?