-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
....
Θελεις το πιο πλουσιο qq και μαλιστα το diesel? Με προσφορα και οφελος αποσυρσης, εγω πηρα προσφορα 22κ για το 1500αρι dci Accenta μαζι με μεταλλικο χρωμα, και ολα τα εξοδα μεσα στην τιμη.
Αμμα βαλεις ολα τα υπολοιπα suv/crossover σε συγκριση, στις σχετικα πλουσιες εκδοσεις, παλι θελεις 3-6κ ευρω παραπανω για να τα 'πλησιασεις', με αντιστοιχο κινητηρα, σε αποδοση, ειτε βενζινη ειτε πετρελαιο......Δεν είναι και τόσο σωστό αυτό. 2κ παρακάτω εχει το suzuki sx4 s-cross με δυνατότερο κινητήρα 1.6D.
Και εννοείται οτι τα 430L ειναι λογικότατος άνετος χώρος για 4μελή οικογένεια!!! -
εαν θελεις να παιρνεις μεχρι και το...ηλεκτρικο αυτοκινητακι πχ του πιτσιρικαΣιγά μη χωράει ένα mpv τo BMW i3
-
Μαυρο audi TT έχει ο ο δικος μου.
Πλάκα πλάκα το χωράει μέσα το Α5.Το εχω πάρει μαζι 2-3 φορές.. -
Εγω που του πηρα κοκκινο χ6,αναγκαστηκα και πηρα και σχαρα για να το φορτωνω πανω...
-
P.S Δεν εχω οδηγησει ix35 και Sorento, απο αυτα που εχω διαβασει παντως, και μετα απο την συντομη βολτα με το qq, νομιζω οτι το τελευταιο θα πρεπει ειναι το πιο ενδιαφερον οδηγικα, και το πιο κοντινο crossover σε οδηγικη αισθηση, σε σχεση με τα συμβατικα αυτοκινητα...Αν βεβαια αυτη ειναι μια παραμετρος που μπορει να σε ενδιαφερει...Το YouTube δείχνει πιο μαλακό το νέο QQ από το προηγούμενο σε συμπεριφορά. Κοντά στο προηγούμενο QQ πάντως ήταν το Sportage σε αντίθεση με τα ASX και IX35 (πολύ πιο μαλακά στημένο από το αδερφό Κια) που ήταν 'πλοία'. Κάπου στη μέση το Yeti.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Νέο Qashqai?
Σαν πρώτη εικόνα ευχάριστη αλλά όχι με ενθουσιασμό.
Το συγκεκριμένο είναι το 1,2 Acenta Con. Η μεσαία στην ουσία έκδοση με έξτρα το multimedia.
Εξωτερικά θα πω πως ... ουτε κρύο ούτε ζέστη! Δεν βρήκα κάτι να με χαλάσει αλλά όχι και να με ενθουσιάσει. Ισως μόνο το ινοξ πλαίσιο στα παράθυρα ως ένδειξη μιας κάποιας πολυτέλειας. Το αμάξωμα στο λευκό το βρίσκω αηδία πάντως... σε αντίθεση με αμάξωμα με 'χρώμα'.
Μέσα όμως οι αλλαγές είναι εμφανέστατες και μάλλον βελτιωμένες σε σχέση με το προηγούμενο. Και 'μάλλον' γιατί ο καιρός θα δείξει την πραγματική ποιοτική αναβάθμιση. Οι χώροι το ίδιο άνετοι. Ο πίνακας οργάνων όμορφος (με την έγχρωμη οθόνη) όπως και η κονσόλα του και επιτέλους ένας ενιαίος χρωματισμός στους φωτισμούς όλου του ταμπλό. Το μαυρο γυαλιστερό πλαστικό στην κονσόλα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά οκ.
Πολύ ωραίο το υλικό στην κονσόλα με τα εξώραφα όμως. Όπως και στα καθίσματα.
Το τιμόνι σχεδιαστικά θυμίζει Juke και το βάζω στα μείον όπως τα κουμπιά του που ... 'το Micra K12 εξακολουθεί και ζεί μέσα από αυτά'!
Στα θετικά του οι πολλές θήκες στο εσωτερικό, ντουλάπακια, ποτηροθήκες και ο χαώδης χώρος κάτω από το φαρδύ υφασμάτινο ( ) υποβραχιόνιο. Καλή φαίνεται η ποιότητα των υφασμάτων αν και μου θύμισαν σε αίσθηση τα υφάσματα του προηγούμενου βασικού Action και όχι τα γυαλιστερά και ποιοτικότερα των ακριβότερων εκδόσεων.
Και φτάνουμε στον χώρο αποσκευών. Η πρώτη εντύπωση 'το μίκρυναν?' Ο πωλητής θα αναγκάζεται αναφερόμενος στο διπλό πάτωμα να αφαιρεί τα δυο καπάκια για να δείξει ο χώρος πραγματικά μεγάλος, ίδιος με του προηγούμενου. Λειτουργικός μπορεί να είναι αλλά και πάλι κάτι δεν έκατσε καλά. Για να είναι ενιαίο το πατωμα με την πλάτη του πίσω καθίσματος προέκυψε το διπλό πάτωμα που αν αφαιρεθούν τα καπάκια δημιουργούν σκαλοπάτι κλπ κλπ κλπ. Τεσπα. Οι ενδιαφερόμενοι πιθανό να το παρατηρήσουν και ανάλογα να το σχολιάσουν θετικά ή αρνητικά.Και ένα σχόλιο περί πωλήσεων, μάλλον περί τακτικής ή πολιτικής πωλήσεων. Εκεί που πριν δυο τρεις μήνες εκθείαζαν το προηγούμενο ξαφνικά ... χάλια έγινε!
Του προηγούμενου οι πολλαπλοί που έγινε στο νέο ημιάκαμπτος μιλάμε για ... αερόστρωμα σε άνεση. Τα 19μιση (20 ήξερα:) εκατοστά απόστασης από το έδαφος ... σιγά την διαφορά με τα 17 του νέου!!! Και ναι! Η ιδανική έκδοση είναι ο 1,6 diesel 4χ4 στην Premium έκδοση για να έχω τα πάντα, αλλά με τα λεφτά αυτά που θέλουν 'Όχι! Δεν θα έπαιρνα Qashqai'. Θα έβλεπα BMW ή Mercedes.
Το 1,2 βενζίνης το θεωρώ -και εγώ- έως και περιττό σύμφωνα με την μόδα της πετρελαιοκίνησης. Το 1,6 σίγουρα είναι καλό αλλά και τα +2.000€ από το 1,5 τα θεωρώ πολλά. Και το 1,5 που θεωρώ ως πολύ καλή επιλογή δεν το προωθούν χάριν του 1,6. Καλύτερα κάποιος που ενδιαφέρεται ας πάει διαβασμένος σε μηχανικά και εκδόσεις και ίσως και αποφασισμένος ποιο συγκεκριμένα θέλει πριν φτάσει στην έκθεση για να μην φτάσει ντε και καλά στο 1,6 diesel και στο επιπλέον κόστος του.
Ετοιμοπαράδοτα υπάρχουν 1,2 λευκά και στο έντονο μπλέ που το λανσάρουν στις διαφημίσεις. Το 1,6 από τον Μάιο.
Σε 15 μερες περίπου θα υπάρχουν και διαθέσιμα td φυσικά ... 1,6diesel.Μετά από ένα φουλάρισμα βενζίνης, πλύσιμο μέσα και έξω και ένα πιάτο σπιτικά γεμιστά που έφαγα, παραμένω ερωτευμένος με το αμάξι μου!
Ο αντικαταστάτης του δεν ... τόσο που να πω για το δικό μου ότι 'κρίμα, γέρασε ή πάλιωσε'!!! -
Εγώ είμαι περίεργος όσον αφορά τον 1.2 στο δρόμο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το 1,2 βενζίνης το θεωρώ -και εγώ- έως και περιττό σύμφωνα με την μόδα της πετρελαιοκίνησης.δεν θα έπρεπε αλλά τι να πεις.
Και το 1,5 που θεωρώ ως πολύ καλή επιλογή δεν το προωθούν χάριν του 1,6.
το αγοραστικό κοινό δεν λεει ποτε ψέματα. η πλειονοτητα -στα diesel- πιστευω πως θα είναι υπερ του 1.5
Ο αντικαταστάτης του δεν ... τόσο που να πω για το δικό μου ότι 'κρίμα, γέρασε ή πάλιωσε'!!!
να σε ακουσει καποιος από Σαμο πλευρα....
αληθεια, καιρο εχω να τον 'ακούσω'. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Το 1,2 βενζίνης το θεωρώ -και εγώ- έως και περιττό σύμφωνα με την μόδα της πετρελαιοκίνησης.
δεν θα έπρεπε αλλά τι να πεις.
Και ο πωλητής πάντως την ίδια με μένα άποψη είχε.
Καλώς ή κακώς ο βενζινοκινητήρας είναιΟ αντικαταστάτης του δεν ... τόσο που να πω για το δικό μου ότι 'κρίμα, γέρασε ή πάλιωσε'!!!
να σε ακουσει καποιος από Σαμο πλευρα....
αληθεια, καιρο εχω να τον 'ακούσω'.Ο costaslio έχει δηλώσει εξαρχής πως του αρέσει το αμάξι του και ότι πρόκειται για μακροχρόνια σχέση!
Και εγώ το ίδιο βέβαια ... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Και το 1,5 που θεωρώ ως πολύ καλή επιλογή δεν το προωθούν χάριν του 1,6.
το αγοραστικό κοινό δεν λεει ποτε ψέματα. η πλειονοτητα -στα diesel- πιστευω πως θα είναι υπερ του 1.5
Μάλλον θα έπρεπε να γράψω η 'καλύτερη' επιλογή. Προσωπικά εκτιμώ πολύ τον 1,5 και αυτόν θα επέλεγα από τους διαθέσιμους.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μετά από ένα φουλάρισμα βενζίνης, πλύσιμο μέσα και έξω και ένα πιάτο σπιτικά γεμιστά που έφαγα, παραμένω ερωτευμένος με το αμάξι μου!Και εγώ!
Αλλά έχω καιρό να το πλύνω και να το φουλάρω... Λες να οφείλεται στα γεμιστά που τα τρώω και εγώ συχνά;
Κατά τ' άλλα, πολύ ωραίο review Κώστα -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Εγώ είμαι περίεργος όσον αφορά τον 1.2 στο δρόμο.Αναμένω να είναι βαρύς και τεμπέλης (διστακτικός βασικά) στις χαμηλές στροφές και στην εκκίνηση και πιο ενθουσιώδης στις υψηλές στροφές και σταθερές ταχύτητες. Τα Euro5 και τα καυσαέρια 'φιμώνουν' τουλάχιστον το αρχικό νεύρο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τα Euro5 και τα καυσαέρια 'φιμώνουν' τουλάχιστον το αρχικό νεύρο.Ακριβώς αυτό συνέβει και με το απερχόμενο Qashqai με τον κινητήρα 1.6 euro5. Δώρον άδωρον κατ' εμέ, τουλάχιστον όσον αφορά την κατανάλωση, αφού για να 'φύγει' πιο γρήγορα θα αναγκαστείς να το δουλέψεις σε υψηλότερες στροφές.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Νέο Qashqai? ....
Ο αντικαταστάτης του δεν ... τόσο που να πω για το δικό μου ότι 'κρίμα, γέρασε ή πάλιωσε'!!!Θα συμφωνήσω απόλυτα !
και αν δεν έψαχνα πετρέλαιο (λόγω κρίσης φυσικά), σίγουρα θα το κρατούσα αρκετά χρόνια ακόμα... -
Το σκισανε το καημενο.Πιο ασχημο δεν γινοταν. Εβλεπα στις φωτο πιο πανω το μαυρο γυαλιστερο πλαστικο στο ταμπλο..:shock:
-
δεν θελω να φανταζομαι πως θα γινεται το piano black στο ταμπλο με την χρηση............
-
Το αμάξι απο διαθεσιμότητα ειναι οτι να ναι! Με ειχαν πάρει τηλέφωνο την προυγουμενη βδομάδα οτι αυτη θα ξεκινούσαν τα td για να με ειδοποιουσαν. Πήρα σημερα μετα απο μια βδομάδα κα μου είπαν οτι... Τωρα κατεβαίνει απο την νταλίκα του βγάζουν πινακίδες και θα ειναι έτοιμο απο βδομάδα....ενα μήνα σχεδόν μετα την κυκλοφορία του και ακόμα δεν έχουν φτάσει τα td στην θεσσαλονικη . Δλδ αν κάποιος μένει τελείως επαρχία φαντάζομαι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορέσει να το οδηγήσει!
-
Μέχρι τέλος του μήνα θα έχει εδώ πάνω διαθέσιμα td.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Στο Ρεθυμνο εχει test drive τουλάχιστον 2 βδομάδες τωρα.. 'Αμα θες μπορείς.
-
Κοντά βρε βολεύει!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)