-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
πραγματικα καθε φορα που μπαινω στο συγκεκριμενο τοπικ θαυμαζω τον τροπο που δινετε πληροφοριες !!! ισως ειναι ενας απ τους λογους που εχει τοσο υψηλες πωλησεις το αυτοκινητο!!!Όντως μας διακρίνει μια... χειρουργική ακρίβεια... Και ένας απεριόριστος σεβασμός στους χιλιάδες κατόχους αυτού του πρωτοποριακού αυτοκινήτου...
-
Χιουμορ και καλή διάθεση σε όλες τις επιλογές μας! Ακόμα και στις 4τροχες!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στον ντίζελ αναφέρεται...ακόμα πιο αστείο...
-
Τελικά το ρύθμισες το ρολόι Κώστα (cosneo), έβγαλες άκρη με τις οδηγίες μου; Αλλιώς μπορώ να σου στείλω με courier αυτό:
-
Στείλε το Παναγιώτη... η περίπτωσή του είναι ανίατη!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στείλε το Παναγιώτη... η περίπτωσή του είναι ανίατη!ΟΚ, ψάχνω να βρω ένα καλό κουτί για να το συσκευάσω...
-
Δυστυχως οχι ακομα!!!
Εκπληκτικο ρολοι αν και θα ήθελα ασημί λεπτομεριες!!!
Ενα θα σας πω!
Το αμαξι μου καμαρωνα σημερα το μεσημερι εκείνη την στιγμή!!!!
Uploaded with ImageShack.us -
Με μια κόλλα διπλής όψεως πάνω στο εργοστασιακό κουτί θα κάτσει.
-
Και παλι ... ανακαλυψα την Αμερική. (Και μη πειτε ότι το γραφει το μανουαλ ....)
Είμαι στα 19.000 χλμ και χθες μου έβγαλε ένδειξη όταν έβαλα το κλειδί στην μίζα ότι 'Σε 1000 χλμ θε πρέπει να πατε για σέρβις' ... στα Αγγλικά φυσικά!!!!
Σε Mercedes ηξερα ότι υπάρχει ... αλλά απ' ότι φαινεται η 'συνεργασία' ξεκίνησε!!!!ΥΓ. Το χειμώνα τετοια ώρα ... 13:36' ήταν!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Είμαι στα 19.000 χλμ και χθες μου έβγαλε ένδειξη όταν έβαλα το κλειδί στην μίζα ότι 'Σε 1000 χλμ θε πρέπει να πατε για σέρβις' ... στα Αγγλικά φυσικά!!!!
Σε Mercedes ηξερα ότι υπάρχει ... αλλά απ' ότι φαινεται η 'συνεργασία' ξεκίνησε!!!!Στα mercedes, πέρα από τα υπολειπόμενα χλμ, σε προειδοποιεί και πόσο θα στοιχίσει Κώστα για να μη σου ερθει κανένας ταμπλάς στο κεφάλι
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Είμαι στα 19.000 χλμ και χθες μου έβγαλε ένδειξη όταν έβαλα το κλειδί στην μίζα ότι 'Σε 1000 χλμ θε πρέπει να πατε για σέρβις' ... στα Αγγλικά φυσικά!!!!κληρονομια απο renault?
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Σε Mercedes ηξερα ότι υπάρχει ... αλλά απ' ότι φαινεται η 'συνεργασία' ξεκίνησε!!!!Στα mercedes, πέρα από τα υπολειπόμενα χλμ, σε προειδοποιεί και πόσο θα στοιχίσει Κώστα για να μη σου ερθει κανένας ταμπλάς στο κεφάλι
Παναγιώτη πέρασα απο Renault ... και οτιδήποτε άλλο ακόμα και Mercedes απλά μοιάζει προσιτό!
κληρονομια απο renault?
Δεν ξερω! Ξερω ότι υπάρχει εδω και πολλά χρόνια στη Mercedes και BMW.
-
Οχι. Κανενας δεν εχει 1,6 Diesel 4x4
Είμαι σίγουρος όμως ότι πολλοί το ζαχαρώνουν
Μια χαρά μου είστε μάγκες μου από καταναλώσεις. Τι να πω και εγώ που έχω κολλήσει στο 9,2 εδώ και 1500χλμ που έχω μηδενίσει. Λέτε να φταίει το γεγονός ότι το οδηγώ συνέχεια με αρβυλάκια τις τελευταίες μέρες;
Πολύ βροχή φέτος, πολύ βροχή, κοντεύουμε να σκουριάσουμε...Λοιπόν το πήρα Πέμπτη βράδυ κι έκανα τα πρώτα 20 χλμ. Εχθές Παρασκευή, από το πρωί ακόμη, διαπίστωσα τριγμούς στο ταμπλώ, δε λειτουργούσε καθόλου αρχικά το start-stop και στη συνέχεια όποτε ήθελε, στο τελευταίο παρκάρισμα δεν ενεργοποιήθηκαν οι αισθητήρες παρκαρίσματος (το ξαναδοκίμασα αμέσως μετά όταν ήδη είχα παρκάρει κι ήταν οκ!!!), κατανάλωση στα 82 χλμ που έκανα μέσα στην πόλη 8,4. Το αυτοκίνητο είναι έκδοση action 4x4 diesel με έχτρα τους προβολείς ομίχλης, τους αισθητήρες παρκαρίσματος και τον αποσπώμενο κοτσαδόρο, χρώμα λευκό. Τα παιδιά δεν θέλουν να κατέβουν από το αυτοκίνητο, είναι αρκετά όμορφο, αν και δεν το αγόρασα για την ομορφιά του. Πρέπει να μάθω να το οδηγάω (συνέχεια μου βγάζει ένδειξη αλλαγής ταχύτητας μόλις περάσω τις 2.000 στροφές) και να μην το γκαζώνω (ίσως ο λόγος που είχα τόση μεγάλη κατανάλωση). Σε μια μεγάλη ανηφόρα εχθές το βράδυ δεν μπορούσα να το ξεκινήσω, μου έσβηνε συνεχώς (ίσως ενεργοποιούταν το αντισπίν, γιατί έδινα πολλές στροφές). Τη Δευτέρα έχω ραντεβού στην αντιπροσωπεία για τα προβλήματα που ανέφερα. Αν κάποιοι έχουν τα ίδια προβλήματα και τα έλυσαν θα ήταν ευπρόσδεκτη η όποια απάντησή τους.
-
Ο χρήστης patroklos12 έγραψε:
Λοιπόν το πήρα Πέμπτη βράδυ κι έκανα τα πρώτα 20 χλμ. Εχθές Παρασκευή, από το πρωί ακόμη, διαπίστωσα τριγμούς στο ταμπλώ, δε λειτουργούσε καθόλου αρχικά το start-stop και στη συνέχεια όποτε ήθελε, στο τελευταίο παρκάρισμα δεν ενεργοποιήθηκαν οι αισθητήρες παρκαρίσματος (το ξαναδοκίμασα αμέσως μετά όταν ήδη είχα παρκάρει κι ήταν οκ!!!), κατανάλωση στα 82 χλμ που έκανα μέσα στην πόλη 8,4. Το αυτοκίνητο είναι έκδοση action 4x4 diesel με έχτρα τους προβολείς ομίχλης, τους αισθητήρες παρκαρίσματος και τον αποσπώμενο κοτσαδόρο, χρώμα λευκό. Τα παιδιά δεν θέλουν να κατέβουν από το αυτοκίνητο, είναι αρκετά όμορφο, αν και δεν το αγόρασα για την ομορφιά του. Πρέπει να μάθω να το οδηγάω (συνέχεια μου βγάζει ένδειξη αλλαγής ταχύτητας μόλις περάσω τις 2.000 στροφές) και να μην το γκαζώνω (ίσως ο λόγος που είχα τόση μεγάλη κατανάλωση). Σε μια μεγάλη ανηφόρα εχθές το βράδυ δεν μπορούσα να το ξεκινήσω, μου έσβηνε συνεχώς (ίσως ενεργοποιούταν το αντισπίν, γιατί έδινα πολλές στροφές). Τη Δευτέρα έχω ραντεβού στην αντιπροσωπεία για τα προβλήματα που ανέφερα. Αν κάποιοι έχουν τα ίδια προβλήματα και τα έλυσαν θα ήταν ευπρόσδεκτη η όποια απάντησή τους.Καταρχην Καλοριζικο και με Υγεία να το χαρεις
Τριγμοι στο ταμπλό:
Πολλοί έχουμε αντιμετωπισει διαφορους τριγμους. Κάποιοι ως δια μαγείας εξαφανιζονται απο μόνοι τους, κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζονται απο το service γιατι τους ειναι γνωστο το αιτιο καθως το QQ κυκλοφορει ηδη αρκετα χρονια και εχει πουλησει αρκετα κομματια. Προσωπικά έχω παψει να ασχολουμε ιδιαιτερα, εκτος αν ειναι κατι πολυ εντονο και ενοχλητικο.
Τα περισσοτερα αυτοκινητα καπου θα τριξουν, κοινοτυπη η απαντηση μου αλλα αληθινη...
Το QQ εχει σφικτη εως και οριακα σκληρη αναρτηση και στους ελληνικους καροδρομους οι τριγμοι αργα η γρηγορα θα εμφανιστουν. Προτιμω να εχω καποια τριξιματακια παρα συμπεριφορα βάρκας απο ενα αυτοκινητο με υψηλο κεντρο βαρους.start-stop:
Πιστευω οτι προκειται για παιδικη ασθενεια του εν λογω συστηματος. Εχουν ακουστει παραπονα και απο αλλους, μια πιθανη αιτια που εχει αναφερθει είναι η κατασταση φορτισης της μπαταριας. Να συζητησεις το θεμα στο service.Αισθητήρες παρκαρίσματος:
Η εκδοση που εχεις δεν εχει τους εργοστασιακους, μαλλον κατι δεν εγινε σωστα κατα την εδω εγκατασταση τους απο τον αντιπροσωπο. Να το κοιταξουν.Καταναλωση:
Περιμενεις να βγαλεις συμπερασμα με μολις 82 χλμ και σε αστρωτο αμαξι;;;
Diesel=ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΠΗ σε χαμηλες στροφες, επομενως σωστα σου βγαζει ενδειξη για αλλαγη ταχυτητας χαμηλα για οικονομικη οδηγηση. Αν θελησεις να κινηθεις πιο σβελτα μη του δινεις σημασία, σου προτεινει για αλλαγη, δεν σε υποχρεωνει...Το ΕSP αντιλαμβανεται ποτε υπάρχει μειωμενη προσφυση των κινητηριων τροχων π.χ. σε αποτομη ανηφορα με νερα ή χωματα ή χαλικια, επεμβαινει και 'πνιγει' τις στροφες του κινητηρα ωστε να μην σπιναρουν οι τροχοι, μου εχει τύχει και στο δικο μου (1.6 βενζινη). Απενεργοποιεις προσωρινα το ESP και εισαι ΟΚ. Απο την αλλη με τον καιρο θα συνηθισεις καλυτερα το συμπλεκτη του και θα το ξεκινας πιο ομαλα.
Φιλικά, Παναγιώτης
-
Οι τριγμοί μπορεί να εντοπιστούν και να διορθωθούν απο την αντιπροσωπία. Στο θεμα μη λειτουργίας του start-stop έχω την εντυπωση πως δεν είσαι ο μονος και μαλλον χρειάζεται να επικοινωνήσεις με την αντυπροσωπία όπως φυσικά και για τους αισθητήρες που δεν σου λειτούργησαν.
Για τις ενδείξεις αλλαγης ταχυτητας το αγνοώ το θεμα, δεν το διαθετει το δικο μου ... και μαλλον δεν μου χρειάζεται!
Εχεις πολύ λιγα χιλιομετρα για να έχεις εικονα καταναλωσης όπως και να μπεις στο ρυθμο οδηγησης του αυτοκινήτου!
Θελω να πιστευω ότι έτυχες 'παιδικές ασθένειες' που λύνονται.
Κατα τ' αλλα πιστεύω πως έχει το αμαξι να σου δώσει πολλές χαρές, πολλές περισσοτερες απο τα αρχικά σου μικρά θεματα!
Καλορίζικο και καλοτάξιδο λοιπόν! -
Φιλικά, ΠαναγιώτηςΚαλημέρα! Σημερα το δικό μου θα παει για μεσα έξω καθαρισμα και καλλωπισμό ... για τις γιορτές!!! Εφαγε πολύ λασπη και σκονη απο την κακοκαιρία τις τελευταιες μερες! Αν και ... το off road look του μ' αρέσει πολύ!
Το ρολόι βεβαια εξακολουθεί να δείχνει ώρα ... Χριστουγέννων!!!Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους μας!!!
-
Καλό Πάσχα σε όλους!!!
Καλημέρα Κώστα, 'ανεβασμένο' με ωραια διάθεση σε βλέπω και χαίρομαι ιδιαιτέρως
Nα το αποδωσω στην 'υψηλη-αρχοντική θέση οδηγησης' του Qashqai..;
To δικό μου είναι στο μαυρο του το χάλι, μαλλον στο ασπρο του λογω... σκονης -
Παναγιώτη και Cosmeo, ευχαριστώ για την άμεση απόκριση και ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες του forum αν λανθασμένα έδωσα την εντύπωση ότι παραπονέθηκα ή γκρίνιαξα. Μοναδική μου πρόθεση ήταν να να μοιραστώ μαζί σας τις πρώτες μου εμπειρίες από τις λίγες ώρες οδήγησης μέσα στην πόλη και να ακούσω τη γνώμη σας.
Παναγιώτη σε ότι αφορά το τρίξιμο, ακούγεται και εν στάση αλλά όχι στο ρελαντί (μόλις 'δώσω' λίγο γκάζι).
Και μία-δυο ερωτήσεις: για να ξεκινήσετε γυρνάτε το κλειδί με πατημένο συμπλέκτη (έτσι γράφει το manual αλλά δεν μου είπε κάτι σχετικό ο πωλητής). Η ένδειξη με το κίτρινο τρίγωνο και το θαυμαστικό όταν ξεκινάει η μηχανή τι σημαίνει;
Να είστε καλά.
Άρης -
Καλημέρα Κώστα, 'ανεβασμένο' με ωραια διάθεση σε βλέπω και χαίρομαι ιδιαιτέρωςΕίναι πολύ ωραία η θέα της πανσέληνου απο τα δύο μπροστά καθίσματα!
ΥΓ. Καθαρό και γυαλισμένο απ' έξω σήμερα αν και μετα ... βροχή!
Η ένδειξη με το κίτρινο τρίγωνο και το θαυμαστικό όταν ξεκινάει η μηχανή τι σημαίνει;
Να είστε καλά. ΆρηςΕίναι το το Check που κανει κατα την εκκίνηση. Μετα απο λίγο σβήνει.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Είναι πολύ ωραία η θέα της πανσέληνου απο τα δύο μπροστά καθίσματα!Ωστε και απο τα δυο καθισματα ???
ετσι δικαιολογειται το οτι δεν σε ενδιαφερει να διορθωσεις την ωρα στο ρολοι.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)