-
Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΧΟΛΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ:
MEGANE 1.6 SEDAN
NISSAN PRIMERA 1.6
SKODA OCTAVIA 5 1.6 (102HP)ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 3.
η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.
-
Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΧΟΛΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ:
MEGANE 1.6 SEDAN
NISSAN PRIMERA 1.6
η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.
-
MEGANE 1.6 SEDAN
NISSAN PRIMERA 1.6
-
Μεταξύ Megane sedan και Octavia 5 θα έπαιζα. Μάλλον Octavia κι ας είναι MPi.
Edit: μπέρδεψα το Primera με το Almera.
Primera κι από 'μένα λοιπόν. Αν και το Octavia 5 είναι καλή περίπτωση. -
Primera....χαλαρα.
Ποιο μοντερνο , δυνατος σχετικα κινητηρας , καλη συμπεριφορα και εξοπλισμός....και πο χωρους ανετο ειδικα σε 5πορτο.
-
Ανάμεσα σε Primera και Οctavia το Οctavia είναι καλύτερο αυτοκίνητο.
Στο primera όμως υπάρχουν πολλές προσφορές αυτή την περίοδο.
Oπότε ας ρίξει και μια ματιά και στο primera και ας αποφασίσει.
Εννοείται φυσικά πως πρέπει να τα οδηγήσει και τα δύο. -
Θα προτιμούσα το Primera μιας και το θεωρώ πιο ολοκληρωμένο απο τα άλλα δύο για ταξίδια. Έχει (αν δεν απατώμαι) μεγαλύτερους χώρους και κινητήρα-κιβώτιο που δε θα τον προβληματίσει σε ανοιχτό δρόμο. Το Octavia είναι επίσης πολύ καλό αλλά δε θα το ήθελα με τον MPi.
-
Και τα 3 ειναι πολύ καλά για τη χρήση που θέλει.
Το Οκτάβια ειναι το πιο καλοστημένο αλλα έχει τον παλιό 8βάλβιδο...
-
To Πριμερα δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου.Τα δυνατά χαρτιά του είναι ο εξοπλισμός και η αξιοπιστία.Το Μεγκαν το κατατάσω δεύτερο.Προτιμώ το Οκταβια από αυτά τα τρια αν και πιο συντηριτικό σε εμφάνιση αλλά είναι πιο καλό στο δρόμο,πιο ποιοτικό στο εσωτερικό αλλά επειγόντως με το καλό το 16 μοτέρ με τα 115
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Primera....χαλαρα.Ποιο μοντερνο,
Για ποσο ακομα??
δυνατος σχετικα κινητηρας ,
Ιδου λοιπον οι συντριπτικες διαφορες του Primera:
Primera ιπποδυναμη 109/6000, ροπη 144/4000, 0-100 12,6', καταναλωση 7,2λ/100χμ, τελικη 185
Octavia ιπποδυναμη 102/5600, ροπη 148/3800, 0-100 12,3', καταναλωση 7,2λ/100χμ, τελικη 190εξοπλισμός....
Στη μεσαια εκδοση του to Octavia εχει σχεδον τα παντα.
και απο χωρους ανετο ειδικα σε 5πορτο.
Ειδικα σε πενταπορτο λοιπον
Primera χωρος αποσκευων 450 λιτρα
Octavia χωρος αποσκευων 560 λιτρα (το Primera και ενα Micra δηλ. )**Εκτος κι αν ο φιλος σου δεν εχει μεταφορικη εταιρεια **
Οσο για οδικη συμπεριφορα και ποιοτητα κυλησης το πλαισιο των Golf V, OctaviaII, Audi A3, Seat Leon ειναι απο τα κορυφαια σημερα στην κατηγορια σε αυτους τους τομεις.....
-
Μιας που το έφερε η κουβέντα, από όσο ήξερα, το Megane II 1.6 έβγαζε 115 άλογα. Βλέπω όμως μια διαφήμιση προχθές για το ανανεωμένο, όπου αναγράφεται (και εκφωνείται αν θυμάμαι καλά) πως το sedan 1.6 αποδίδει 110hp. Άλλαξε κάτι ή απλά κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του;
Πέρα από αυτή τη λεπτομέρεια, ειλικρινά, ανάμεσα σε αυτά τα αυτοκίνητα δε μπορώ να ξέρω με τι κριτήρια μπορεί να επιλέξει κάποιος... νομίζω είναι θέμα γούστου, γιατί ποιος μπορεί να υποστηρίξει πως το ένα υπερτερεί συντριπτικά του άλλου;
Όλα είναι τίμια αυτοκίνητα, απλά το renault παίζει μισή κατηγορία πιο κάτω, καθότι το Laguna είναι που ανήκει, από πλευρά της γαλλικής εταιρίας, στην ίδια κατηγορία με τα υπόλοιπα. Πάντως έχω την εντύπωση πως και τα 3 είναι κατά βάση άνετα αυτοκίνητα, άλλα ίσως λίγο άχρωμα. Πιθανόν το Skoda να αδικείται από αυτό το μοτέρ- όλοι άλλωστε προκρίνουν το μοτέρ με τα 115hp. Αλήθεια, το megane τι λέει από επιδόσεις σε σχέση με τα άλλα 2;
Είναι βέβαια απορίας άξιο πως έβαλε κάποιος αυτά τα 3 στην ίδια σύγκριση- υποθέτω πως τα οικονομοτεχνικά έπαιξαν το ρόλο τους! Αλήθεια, δε μπορώ να επιλέξω κάποιο!
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Είναι βέβαια απορίας άξιο πως έβαλε κάποιος αυτά τα 3 στην ίδια σύγκριση- υποθέτω πως τα οικονομοτεχνικά έπαιξαν το ρόλο τους! Αλήθεια, δε μπορώ να επιλέξω κάποιο!
Και μονο οτι βαζει το Μεγκαν σενταν στις επιλογες του σημαινει,κατα τη γνωμη μου, οτι ψαχνει αμαξι με επαρκεις χωρους αποσκευων...
Μπορει δηλ. ο ανθρωπος να εχει μεταφορικη εταιρεια ή μεγαλη οικογενεια.Υ/Γ:Το Οκταβια και Μεγκαν ειναι στην ιδια κατηγορια αφου βασιζονται σε μοντελα του segment C (Γκολφ και Μεγκαν αντιστοιχα).
Το Πριμερα ανηκει στην ιδια κατηγορια με το Λαγκουνα γιαυτο και το αυξημενο μεταξονιο(2680 μμ) του σε σχεση με τα αλλα δυο (2580 για το Οκταβια 2620 για το Μεγκαν) -
NickNT
Δεν την έχω ακούσει ή δει την καινούρια διαφήμιση...Κάπου χάθηκαν τα 5 άλογα, πάνω στο λίφτινγκ!
Το Megane II είναι το πιο γρήγορο από τα 3;
Δύσκολη επιλογή πάντως!
-
@ Krieza
Έχεις δίκιο για το Octavia, μου διέφυγε! Απλά η Skoda προσεγγίζει το ζήτημα με τέτοιον τρόπο που θυμίζει D segment- εξ' ου και η πιο αρμονική, κατά τη γνώμη μου, εμφάνιση σε σχέση με άλλα μικρομεσαία sedan.
@ funkyreverend
Κι όμως... μου προξένησε πολύ μεγάλη εντύπωση... εκτός κι αν έχω αρχίσει να τα χάνω σιγά σιγά και φαντάζομαι πράγματα
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Μιας που το έφερε η κουβέντα, από όσο ήξερα, το Megane II 1.6 έβγαζε 115 άλογα. Βλέπω όμως μια διαφήμιση προχθές για το ανανεωμένο, όπου αναγράφεται (και εκφωνείται αν θυμάμαι καλά) πως το sedan 1.6 αποδίδει 110hp. Άλλαξε κάτι ή απλά κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του;111 ακριβώς. Χωρίς να είμαι σίγουρος, το αποδίδω μάλλον στις προδιαγραφές ρύπων.
-
αν δε κανω λαθος παιζει προσφορα αν βρει μεγκαν προ φεις λιφτ, εχει καλη μειωση απ'οτι ειδα και στο ρενω κλαμπ...
η πριμερα δε μου αρεσει...η οκταβια αν ηταν στα 115 και οχι στα 102...γενικα μεταξυ οκταβια και μεγκαν θα διαλεγα.. -
Δηλαδή εγώ που έχω το pre facelift Meg II με τα 115 ατίθασα ατιά ειμαι τυχερός?
-
Silencer51, άναψε ένα κεράκι στον Πανάγαθο!
Να κάνω εγώ μια ερώτηση τώρα: Το Πριμέρα στη σύγκριση πώς μπήκε; Ο υποψήφιος αγοραστής είναι 'της αξιοπιστίας', είναι 'της Nissan', τι ακριβώς οδηγός είναι; Γιατί από αυτά τα 3 που ανέφερε σαν σύγκριση, δεν ακούγεται ακριβώς ενθουσιώδης...για δώσε μας πληροφορίες για το τι του αρέσει...
-
Αν υπάρχει ανάγκη χώρων, θα έλεγα megane station που είναι και όμορφο. Aπό τα σεντάν, χωρίς κάποιο ενθουσιασμό, Octavia.
-
Προσωπικα απο σχεδιασμο primera!!Πολυ μοντερνο και προοδευτικο σχεδιο ειδικα το πενταπορτο μου αρεσει πολυ...Και απο αξιοπιστια παλι Primera(δεν καιει και τους πολλαπλασιαστες.... ουτε λαδι!)Απο την αλλη βεβαια το octavia ειναι πολυ καλο αμαξι και απο κρατημα εχει μεγαλη διαφορα απο το πριμερα,το οποιο γερνει πολυ.Ο σκοτ ρασσελ ειναι ξεπερασμενος πλεον.Αν το octavia εβγαινε και με τον fsi....
PRIMERA vs MEGANE vs OCTAVIA 5 MPI